28
  • Garfield
    #28
    Tessék ezeket a cikkeket elolvasni, abból jobban kiderül, mi is az a cloud computing (bár az überlaza stílus néha kissé idegesítő lesz).
  • bakagaijin
    #27
    Hmm, SGE? Az pont erre való, számításigényes taszkok szétdobálása clusteren.

    Google DOCS nekem nem jött be, elég buta és idegesítő tud lenni, ha kicsit is komplexebb dolgot akarok csinálni. Részemről [http://thinkfree.com]ThinkFree[/url].
  • pedrohsi
    #26
    ha meg ottmarad a beírás, akkor a következő 20 komment meg a beírót fikázza - a törlés nyilván egyszerűbb :)
  • Zoleeca
    #25
    Ezigen...ezek szerint elírás volt és a becsületes megtaláló törölt hozzászólást érdemel. Fasza hely ez az SG.
  • Epikurosz
    #24
    Semmi értelme, hápersze.

    Emlékszem még a Win' 98-as kékhalálos időszakomra. Elszállt az oprendszer, újra kellett telepíteni. Persze, elszálltak az e-mailek, a webes kedvencek stb. is. Adott esetben a vinyón tárolt adatok is.

    Aztán megjött az eszem: ott egye meg a fene a POP-os és SMTP-s emilezést, nekem web alapú levelezőrendszer kell, amelyiket akár egy netkávézóban is meg tudok nézni.

    Mert nem vagyok helyhez kötve.

    Meg ugye ott vannak a csapatmunkák: 3-an dolgoztok egy anyagon, minden verzióról küldj másolatot a kollégának, stb. Hát nem kényelmesebb ilyen esetben a Gúgli docs?

    Persze, nem mindenkinek kell ez. OK, csak akkor nem kell nyimnyámkodni, lefitymálni mindent.
  • Doktor Kotász
    #23
    Ez kábé olyan lufi, mint 10 éve az interaktív tévé az infosztrádán.
    Amikor egy újságíró megkérdezte, hogy miről is beszélnek, akkor mindig, és mindegyik cégnek az volt a válasza, MS-től a HP-ig, hogy a multimédia térhódításával konvergáló eszközök integrálódását követően ez a jövő.
    És ha megkérdezték, hogy ezzel meg mit is szeretett volna mondani, akkor elismételték ugyanezt mégegyszer.

    Most a következő semmitmondó dolog a sláger.
    A webkettes. Amikor először hallottam, akkor azt hittem, hogy valami gigabites netelérésünk lesz izibe, azt lófasz...

    Itt csak arról van szó, hogy ilyen közösségi honlapok is vannak már, meg lehet blogolni, meg van a youtube, és ez már egy másik dimenzió. Ja, szerintük.

    A Googlenek meg most az a dilije, hogy ne nálam fusson a szövegszerkesztő, hanem nála, mert a neten majd jól elkommunikálunk szerver, kliens módban.

    Oszt minek?
    Értelme nuku.
    Na de mivel az MS összecsinálta magát, hogy a Google mekkora nagy cég lett, és ilyen hülye ötletekkel áll elő, késztetést érez, hogy lemajmolja.

    Csak ki az a marha, aki azért fizetne havidíjat, hogy szövegszerkesszen?

    Szerintem ez a Google is egy dotkomlufi, ami egy bő évtizede már kipukkant egyszer. A cég bevételei köszönőviszonyban sincsenek azzal az árfolyammal, amit elért. Mondjuk hogyan érhetne egy cég annyit, amennyit 100 év alatt realizál bevételként? Ez a cég is csak abból él, hogy növekszik a részvényeinek az értéke, ami azért nő, mert tavaly is nőtt, és ezért minden hülye megveszi, amiért megint csak nő. És, hogy ez véletlenül se változzon meg, minden évben előkell állnia egy hülye ötlettel. MAPS, Youtube, stb. Persze egyik sem hoz bevételt, de ha elmondják egy sajtótájékoztatón, hogy ez a jövő, meg webkettő, akkor mindenki megnyugszik a nagy fellelkesülésben.
    Most ezt a Docs témát találták ki a braimstormon.

    Na most egy ugyanilyen marhaságra állt rá az MS, aminek az értelme annyi, hogy elmondhassa, hogy visszatud vágni a Googlenek, mert az jót tesz a részvényárfolyamnak. Mellékesen viszont semmi értelme.
    Na de az nem számít...
  • Lost Lont
    #22
    Szerintem a rendes Office-ok teljesen rendben vannak. Én úgy tíz éve használom őket, azóta Google meg M$ Felhők meg Doxok nincsenek a gépemen, átlagos otthoni felhasználásra teljesen jók. Mi bajod van velük? :)
  • Lost Lont
    #21
    Unix és Windoze alapú rendszerekhez is van évekkel ezelőtt kiforrt subversion. Az pontosan az ilyen nagy cégek számára jó, ahol sokan dolgoznak egy prodzsekten.
  • lomha
    #20
    Addig nincs is baj, amíg nem kényszerítenek, hogy használd a felhőt a privát adataid tárolására. De mi lesz, ha egyszer már csak olyan gépet lehet kapni a boltban, amit a felhőre dugva kell aktiválni? Ehhez csak a szándék hiányzik, csak egy "csipkártyát" kellene beintegrálni a processzorba. Ma is lehet olyan mikrokontrollert kapni, aminek az adatbusza is titkosított.

  • Gerygrey
    #19
    Szerintem a Google Docs teljesen rendben van. Én úgy egy éve használom, azóta Office nincs is a gépemen, átlagos otthoni felhasználásra teljesen jó. Mi bajotok vele? :)
  • globint
    #18
    Azt írod:
    "mert a Google docs-ot se használja senki"
    Azt javaslom, a senki meg a soha szavakat kerüld, mert olyan nem létezik, hogy senki meg soha. Mindíg akad valaki, aki használja. Most példáúl én írom meg a nagy titkot: HASZNÁLOM A GOOGLE DOCS-OT.
  • Bith
    #17
    A legfőbb előnye nem neked van, hanem annak a cégnek, ahol fizikailag tárolod az adataidat. Sokkal könnyebben ellenőrizhetnek akárkit, akármit...
  • scoorn
    #16
    Akármi lesz is a jövőben én nem kérek virtuális gépet, nekem jó a sajátom is...
    A live meshnek meg a hasonló rendszereknek van értelme, hogy szinkronizálhatod az eszközeidet meg az adataidat de ez a google docs egy hülyeség. Most nagy a hype a szerverek meg a webkettő meg webhárom körül meg tároljukn mindent az "interneten" ezt nyomják a cégek...
  • Vorpal
    #15
    nem - ezt MS nál fel kell szorozni c négyzettel
  • Abysmal
    #13
    Ezt csak kiegészítő alkalmazásként tudnám elfogadni, nem kellene otthonra 150-200k-s gép, hogy egy pl. újabb játékot elfuttasson, hanem elég egy 4-5 éves is. Erre jó lenne, de hogy mindent az végezzen, akkora hülyeségnek tartom, értelmetlen. Nem tudom ki az, aki ennyire megbízik a cégekben a feltörhetetlennek mondott dolgokban és magában az internet elérésben. Amúgy ezzel megint az lenne a baj, ha rákapnának, mint ami az internetszolgáltatók szerint warezzal a baj, hogy egy pár % használja ki az egész hálózatnak a felét és a felhőben így pl. valamilyen tudós ezen futtatná a komoly vasat igénylő hosszadalmas tesztjeit, vagy itt korlátoznák valahogy a teljesítményt? (Ha valahol el vagyok tévedve a gondolatmenetemben javítsatok ki!)
  • Myster
    #12
    A koncepcióról annyit tudok jó pár cikk olvasása után, hogy végeredményként azt szeretnék elérni, hogy az otthoni számítógépen semmi nem fut, semmit nem tárol, csak az adott számításfelhőhöz kapcsolódó oprendszer van feltelepítve. Természetesen a mostani helyzet még csak ilyen google docs szinten működik. De pl. nem lennék meglepve, ha arra lenne lehetőség, hogy filmet nézzünk, képeket, médiát, netán játékokat tárolunk a felhőben, majd ott elindul, mi csak beolvassuk az adatokat, a többiről a felhő gondoskodik.

    Én aggodalmaim onnan kezdődnek, hogy mi van akkor, ha valakinek sikerül ezt az egészet egyszer feltörni...mert ugyebár semmi sem lehetetlen.
  • bm823
    #11
    Remélem ez a Google App Engine MS megfelelője lesz. Jó lenne ha ők is hostolnának ingyé webes alkalmazásokat.

  • Sith
    #10
    Én azt a részét nem értem hogy a mai gépek vagy akár az 5 évvel ezelőtt készültek is megbirkóznak az átlagos otthoni vagy irodai szintű dolgokkal itt persze nem az ELMÜ havi számlázására gondolok mert az azért egy egész tekintélyes adatbázis lehet minden esetre nem értem mi a koncepció ezekben az online valamilyen webes felületű dolgokban terheli a hálózatot fölöslegesen, valahol fölöslegesen megy egy szervergép ami megcsinálja azt amit az is megtud ami itt áll előttem az asztalon.. pld. renderhez mondjuk jó lehet de hát az nem hiszem hogy átlagos irodai vagy otthoni használat. Lehet én vagyok maradi de nem látom az értelmét ennek a dolognak. És még mindig ott az az apróság hogy az információ kikerül a cégen kívülre.
  • NEXUS6
    #9
    Szerintem a világméretú google ellenes stratégia része, ha elterjed az oprendszerrel telepítesz egy Google docs szerű valamit. Oszt ennyi.

    Szerintem ezzel a M$ árnyékra vetődik, mert a Google docs-ot se használja senki!
  • mousee
    #8
    Ez ilyen világméretű szerver-vékonykliens kapocs akar lenni, ha jól látom a dolgot, de homályosítson fel valaki, aki ért hozzá :)
  • NEXUS6
    #7
    Röviden?

    Semmi.
    ;)
  • scoorn
    #6
    És mi ennek az előnye ??
  • barii
    #5
    lsd: érkezik a Longhorn, de nem Longhorn néven, hanem Vista
    (sejtésem szerint)
  • djw
    #4
    igazából az adatkapcsolat lehet elég biztonságos... csak nyilván a legtöbb cég nem fogja kiküldeni adatait a mikroszftnak vagy guglinak egy ilyen felhőbe, mert azért az mégiscsak bizalmasan kezelendő adat és ugye a szerződések legtöbbje tiltja a 3. félnek való kiadást. A mikroszoft meg más is mégiscsak 3. fél... akárhogy is nézzük...

    amúgy a számítási felhő szerintem lila köd... mint a wep2-3-4-5-6...
  • Dany007
    #3
    Lehet levagyok maradva, de nekem ez új :)
    Akkor ez kb úgy működik, hogy online felületen elküldi az adatokat (legyen az számítás, adatbzis, vagy szöveg) és a távoli adatközpontok meg elvégzik a műveletet?
    Vagyis akkor minden adat, amivel dolgozok a neten keresztül kikerülne egy másik gépre,ahol elvgézi a feladatot, majd vissza hozzám az online felületre?
    Nem hangzik túl biztonságosan...
  • mousee
    #2
    Ez szép és jó, mint elképzelés, de mi van akkor, ha beüt a gebasz, és szakadsz a nagy hálótól :)

    Akkor szívás van :P
  • Tinman #1
    "Érkezőben a Windows Cloud operációs rendszer"

    Pár mondattal lejjebb:

    "amely várhatóan nem Windows Cloud néven érkezik majd,"

    Szerintem verekedjetek össze magatokkal.