83
Ide mindenki, aki szereti ezeket az imádnivaló teremtményeket
  • koppi85
    #83
    Maximum kihajtja a férgeket belőled is. :))

    Na de a viccet félretéve, elvileg semmilyen komolyabb mellékhatása nem ismert emberre nézve. Nemrég voltam az állatorvosomnál és nagyon ajánlotta a cseppet. Állítólag un. spot-onnak hívják az efféle eljárásokat. A legdurvább tünet amit eddig emberen produkált a szer az állítólag az enyhe bőrpír volt.
  • electrokilla
    #82
    Hy!
    Az volna a kérdésem, hogy emberre milyen hatást okoz? Ha pl. rácseppen kézre vagy valamilyen bőrfelületre. Általában ezeknek a gyógyszereknek van valami emberre gyakorolt hatása is. Nem?
  • subesz
    #81
    Helló! Olyan helyre kell csöppenteni, ahol nem éri el a macsek, de ha esetleg a szájába kerül, maximum hányinger jelentkezhet! Veszélyesnek nem veszélyes!
    csáó
  • virsliman
    #80
    Osztanám koppi85 kételyeit, bár az állatorvosom szerint nagyon is biztonságos a szer. Úgy tájékoztattak, hogy tarkóra kell cseppenteni és bőrön át szívódik fel, de mi van akkor, ha a blökim a mancsával ledörzsöli és lenyalogatja? :I Nem veszélyes így?
  • upszilon
    #79
    Van http://szabadforum.comahol a címlapon szerpel Őurasága.
  • koppi85
    #78
    Sziasztok, itt hallottam erről a cseppes megoldásról először, elmentem az állatorvoshoz, kiírta. Eddig csak pozitív tapasztalatok vannak? Nekem akadnak kételyeim... Valaki nyugtasson meg!
  • Trillerke
    #77

    Az ára se rossz, de én amiatt választottam, hogy hatásában nincs különbség, és sokkal jobb nekem is és cicámnak is, mint tablettát gyömöszölni.
  • kakkala
    #76
    Köszi! Utánanéztem ennek a Profendernek és egyáltalán nem drága. A cicáknak már egész kiskoruktól adható és tényleg nagyon gyors..
  • VérDönci
    #75
    Érdemes elmenni állatorvoshoz, ő tudja neked felírni.
  • kakkala
    #74
    Nem tudja valaki, hogy hol lehet ilyet kapni? mindenképp először állatorvoshoz kell fordulni? köszi
  • chicklow
    #73
    Nagyon jó, tényleg hatékony és rövid művelet :)
  • nyusziful1
    #72
    Tudtommal semmi kárt nem okoztál vele.

    Egyik ismerősöm is Profendert használ és jókat mondott róla.
  • Rubenvagyok
    #71

    Kiderült, hogy a cicám vemhes.
    Nagy kárt okoztam, hogy Profendert használtam?
    SOS
  • Rubenvagyok
    #70
    Köszi szépen! Remélem ezzel nem lesz nagy nyűglődés a macskának beadni.
  • supperlevi
    #69
    Én már hallottam róla.
    Asszem a neve Profender.
  • Kelmeli
    #68
    Profender! Ha jól emlékszem.
  • Rubenvagyok
    #67
    Mi a neve ennek a cseppentős szernek?
  • Kelmeli
    #66
    A doki ajánlani fog majd valószínűleg valami szert, ha tényleg férges lenne a cicád. Nekem legutóbb egy olyan készítményt írtak fel, amit csak az állat tarkójára kell cseppenteni, és ugyanúgy megvédi a férgektől, mint a tabletta.
  • Rubenvagyok
    #65
    Hát de szoktam csak ez nem olyan egyszerű művelet vele, elég makacs szegénykém. Akkor elviszem dokihoz az a tuti. De addig tudok vele valamit tenni? Valamilyen féreghajtó vagy ilyesmi ami jól hat?
  • Kelmeli
    #64
    Szerintem mindenképp próbálkozz egy állatorvosnál először !
    Egyébként nem szoktad féregteleníteni a cicádat ?
  • Rubenvagyok
    #63
    Azt honnan lehet tudni, hogy férges? Mert nekem macskám van és mintha lenne valami baja, nincs kedve játszani meg ilyenek.
  • Kelmeli
    #62
    El kéne vinned orvoshoz, ő biztosan megmondaná mi baja lehet!
    Nekem is volt hörcsögöm még régebben, sokat betegeskedett, és mint később kiderült férges volt, csak későn vittük el dokihoz...
  • boomsly
    #61
    Nem is tudtam, hogy van göris topic is.
    Kár, hogy így kellett rájönnöm

    Nekem is van egy 3 éves fiúm és imádom!
    Csak mostanában kétszer is előfordult nála egy súlyos fertőzés.
    Mivel gyorsan kiszáradnak, így nagyon kikészített idegileg, amíg lábadozott.
    A legrosszabb, hogy senki nem tudott konkrét okot mondani a betegségre.
  • Thaison
    #60
    Köszi az infot !
  • ekgmszinkopa
    #59
    Szia Thaison

    Ajánlott 2 hetes korában elkezdeni a féregtelenítést.
    Bár erről inkább itt: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1082223611
    Mert ez egy vadászgörény fórum, bár a férgek őket is bántják.
  • Thaison
    #58
    Hali!
    Van egy kiskutyám, pár napja kaptam, mikor kell elkezdeni a védekezést a férgek ellen, hogy ne kapjon el semmit szegényke ?
  • V43 1105
    #57
    Paraszt^^.
  • COOLancs
    #56
    végre kihalt az összes kis görény
  • Lord Nomak
    #55
    Halott topic kár érte.
  • Blacksheep333
    #54
    Igen, leírtam a saját szavaimmal, hogy mit is tudok a görényekről, ha esetleg betéved egy "nem-görényes" akkor tudjon meg egy picit többet róluk.:)
  • Lord Nomak
    #53
    Vagy van még ez esetleg.. mondjuk nem tudom mennyi értelme lesz/van a topicnak mert eléggé inaktív a státusza, a témaindító sem valami aktív, pedig jó indíttatás volt ez a topic.

  • Lord Nomak
    #52
    Flood.. ilyenkor utálom magam =DD

    Topicba mehetne képnek szerintem :)

  • Lord Nomak
    #51
    Jah amúgy holnap göri találkozó lesz 14 órától Miskolcon a Népkertben. Elfelejtettem írni hamarabb :\
    A rendezvényre csak oltott görit lehet vinni könyvel, kölykök, tüzelő nőstények és beteg göriket nem lehet vinni.
  • Lord Nomak
    #50
    Végülis saját szavaiddal azt írtad le amit az mvk honlapján lehet olvasni :)
    A szagosodásra csak annyit, hogy mivel vadállatról van szó így van szaga, pézsma szaga, tehát kutyához nem jó hasonlítani a görcit ezen a téren.
    A színekhez még pótlásként a blackselfet beírnám, ők az igazán szép görik :)
  • Blacksheep333
    #49
    A HSZ -em amit az "Új házikedvenc" c. topicba írtam:

    "Nekem Vadászgörényem van. Iszonyat okos egy állat. Első pár nap a ketrecben lévő emeletekre nem tudott felmenni a döntött kis "létrákon", mostanában meg a ketrecajtót nyitogatja. :D
    Igazából sosem fog elismerni gazdájának, de játszótársnak, barátnak az biztos.:) Ha az embernek van egy kis humorérzéke nagyon jó móka lehet játszani vele vagy nézni hogy játszik. pl: lábujj/láb levadászása, nadrágba bemászás, tárgyak ellopása, birkózás a kezemmel. :D
    Az enyémet irtó egyszerű volt alomra szoktatni.:) Ma már szobatiszta, nem 100% -an, de csak nagyon néha pottyant mellé :) A harapásról való leszoktatás bonyolultabb volt, de mára már csak csócsálja a kezemet (ami kajak jó érzés:D) persze néha a játék hevében belém harap egy-egy erősebbet, de nem súlyos.
    Tudnak ám ezek szeretni is. Kezünket nyalogatják, odabújnak hozzánk.
    Egyszer volt egy eset, kint játszottunk az udvaron, erre a görény elkezdte elmélyedve figyelni a szomszédot körülbelül 3 méterre tőlem. Fel akartam állni (mivel ültem), ezt meglátta és visítva jött oda hozzám:D
    1-2 hasznos információ a tartásáról: Húsevő. Disznót és marhát nem szabad neki adni, csak szárnyas húst, halat és tojássárgáját. Megeszik egyéb dolgokat is (pl: zöldségek, gyümölcsök), de ezek csak kiegészítők legyenek, ne ezeken éljen. Amúgy sincs szüksége a szervezetének ezekre a tápanyagokra. Laktóz érzékeny. Húst lehett neki adni főzve vagy nyersen is, de sose fűszerezzük meg.
    Fürdetni próbáljuk meg minél ritkábban. Attól csak büdösebb lesz, hisz a testét viaszréteg borítja és ha sokat fürdetjük lekopik, újat kell termelnie, amitől büdösebb lesz és amúgyse tesz jót a bőrének, érzékenyebb lesz tőle. Nem azt mondom, hogy ne fürdessük, de próbáljuk meg minél ritkábban: 2-3 hónaponta egyszer. Mi vettünk görénysampont is:)
    Nem árt több alomtálca. Egy legyen a ketrecben a többi pedig a lakásba, vagy kertbe, vagy akárhol lesz. Alomtálcákba mehet macskaalom.
    Ketrecét ne forgáccsal töltsük meg, mivel nem rágcsáló. Tegyünk be neki rongyokat, amiket sose mossunk ki vegyszerrel.
    Kellesz egy hordozó is, amivel vihetjük állatorvoshoz meg ilyen helyekre.
    Kis korában 2-3 Szopornyica elleni oltás kell neki, valamint egy veszettség ellen, ezeket ne felejtsük el! A szopornyicát akár mi is hazavihetjük a csizmánkon. Mind a Szopornyica és a veszettség elleni oltást is ismételjük évente. Én ha már ott vagyok, féregtelenítem is, és kérek bolha, illetve élősködő ellenni cuccot is :D, ami annyiban merül ki, hogy befújja egy spray el.:)
    Azt hiszem kb ennyi.:) Nagyon szeretni való állatkák. Mindig a rosszaságon jár az eszük :D és ha belejöttek a játékba le se lehet őket lőni:) Rendkívül akrobatikusak és ügyesek. Ha valahova nem tudnak felmászni, egyszer úgyis rá fognak jönni.
    a hangjuk a legédibb, ha nagyon örülnek valaminek, jó a kedvük akkor MAKOG -nak :DD utánozhatatlan, nagyon jó. :)
    Van néhány tévhit. Pl: a szagával kapcsolatban, egy centivel sem szagosabb, mint egy kutya, ha rendesen tartjuk (pl nem konzervel etetjük). A tévhit onnan ered, hogy a bűzmirigyüket el tudják ereszteni. Ezt védekezésre használja. Nem vészes, nem kell tőle újratapétázni a lakást, csak szellőztetni kell. Nekünk összesen egyszer fingotta el magát, mikor megtámadták a kutyák.

    Érdemes őket ivartalanítani, hacsak nem tenyész célra tartjuk. A szülés a nőstényeknek nem öröm és gazdiknak sem. Éjjel-nappal oda kell figyelni a terhes anyukára és az újszülöttekre is. A mama ilyenkor több tápanyagot fogyaszt. Körülbelül 8 kölyköt hoz a világra. Ha nem pároztatjuk a nőstényt, mikor tüzel, akkor túltüzelhet, amibe bele is halhat. Az ivaros hím, elkezdi jelölgetni a tárgyakat, területeket, egy olyan anyaggal ami iszonyat büdi:) valamint ha párzani van kedvük akkor meg is szökhetnek és ilyenkor agresszívabbak is.

    10-12 évig élnek. 3 színváltozatba vannak MO -n:
    Albínó. (Teljesen fehér, a szeme piros)
    Vadas. (Teste fekete, fején fehér foltok vannak, amik úgy néznek ki mintha egy bandita állarc lenne, a szeme fekete)
    Fahéj, pezsgő színü.

    Vannak egyéb színek is, de állítólag azok a példányok testi rendelleneségben szenvednek. (pl: A Panda mintázatuak állítólag süketek.)
    btw. süketség. :) Ezek csak azt hallják meg amit akarnak. Ha valami sokkal érdekesebb dolgot talált, mint a te fülyülésed, tapsolásod, akkor ügyet se vetnek rád.:)

    Nem akarok reklámozni, de van egy Magyar Vadászgörényes klub és egy weboldal, ahol további hasznos információkra tehetünk szert, sokat lehet onnan tanulni;) guglizzátok ki."
  • Lord Nomak
    #48
    Azoknál a kenneleknél ahol foglalkoznak is az állatokkal már a születésük után nem sokkal kapnak chippet azonosítás és megtalálás végett is. Göri fesztiválokon is hasznos dolog amikor 30-40 jól nevelt görci rohangál fel alá egy teremben =D
    Meg úgy tudom ha külföldre akarja vinni az ember akkor is kell nekik chip.
  • Wattin
    #47
    Hát ez már csak ilyen ...felelősséggel jár. Majdnem mintha egy gyereked lenne:)
  • ramerone
    #46
    Nade ez sem semmi. Azért ciki mi minden eshet meg... Elképesztő mennyire nagy a kockázat:S
  • ramerone
    #45
    Nézegetem a neten, és ott azt írják, hogy abba is lehet. Itt egy csomót írnak erről. Mi több nemhogy chippet is kaphatnak, hanem féregteleníteni is kell őket. Meg oltás betegségek, és veszettség ellen. Nem semmi mi? Kell nekik az odafigyelés:D
  • Wattin
    #44
    Hűű Képzeljétek pár hete kb 2-3, kocsival mentem a Lágymányosi hídnál Budán a felső rakparton, pirosat kaptam. Mit látok?? A zebrán rohant át előttem egy görény :O. Gondolom meglépett valakitől. Biztos jól jönne bele is egy chip. De ekkora állatba lehet? Nem túl kicsik ők ehhez?