Új Cell chipre épülhet a PlayStation 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ezekrõl a játékokról tudom hogy jók,azért vettem õket,hogyha úgy alakul játszhassak velük..ha épp kedvem támad...
Csak hát persze elöbb ment a fika,minthogy elolvastad volna rendesen mit irt Mythic....
UI: például most Xboxon egyértelmuen csak a Lost Odyssey érdemli meg nálam a kotelezo vétel besorolást. Például itt sincs online tartalom. Embere válogatja ezt is...
Másrészt olyan országokból indulok ki, amelyekkel kapcsolatban állok. Nem érdekel UK-ban vagy USA-ban ki mennyi játékot képes a fizetésébol megvenni, engem csak az érdekel ami engem érint, és bizony ebbol indulok ki.
Nekem van ps2-m, akciojátékokat és platformokat szeretek, de pl az MGS2 kb 5 percig ment a gépen, aztán lemez polcra. Majd tervezek venni PS3-at is, de köszönöm MGS nem kell...
Májköl Dzsekszon mi? Vazze!
A 60GB-os PS3-asokban benne van a GS csip, az EE-t viszont szoftveresen emulálja a cell. A 40GB-ostól kezdve viszont azt is elhagyták.
Nekem van olyan érzésem, hogy amint leáll a PS2 termelés abban a pillanatban, mindenki megkapja a full szoftveres PS2 emulációt. Csak ugye ezt nem hirdetik mert akkor már most nem vennének PS2-t az emberek, márpedig a haszon abból jön a Sony-nak, egyelõre.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ja és a ds nem MIPS, hanem ARM architektúrára épül
én inkább azt nem értem mért nem raknak az ujjabb ps3okba "emotion engine"-t (ps2es proccesszor) és így ps2-es játékok ee-n futnának míg a 3asok a cellen
Ja és nincs ps3am de ha nyernék a lottón, ps3-at vennék (kár, hogy nem lottózom XD )
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
A gép minõsége/teljesítménye szerintem azért fontos, mert ha kijön egy új a hardvert kihasználó exkluzív progi, akkor sokkal több lehetõség van, mint egy C64 szintû hardveren, lásd pl Heavy Rain ami az eddig bemutatott anyagok alapján is nagyon erõs dolg lesz, és nem biztos, hogy át lehet portolni más platformra, még ha a szándék meg is lesz rá. KZ2-t nem említeném, mert az soha nemis fog más gépre megjelenni, mégha lehetséges lenne sem.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mgs4 a rajongói által is elismert rétegjáték? Milyen réteg? Mert perpill a világ legjobb akciójátéka<#vigyor3>#vigyor3>
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Áhh, de te most is csak szövegelsz a levegõbe gondolkodás helyett, csak hozzáértõen hangozzon. Inkább no comment a többre is.
És ne a balkáni szinten levõ országokból indulj ki, szerintem.
Amúgy az elsõ-második generációs címeket megveszed 5-7000-ér! Bocsi. (Persze nem az 576-ban kellkeresni õket).
Tessék tájékozódni mielõtt írjuk a zagyvaságokat, aztán irány PS3-mat venni!;D
Motorstorm szvsz detto egy kalap szar, egy fillért nem költenék rá, mgs4 még a rajnongói által is elismerten rétegjáték(engem szintén nem mozgat meg)
Felsoroltakból egyedül az uncharted az amit egyáltalán kipróbálnék, mert tetszik a stílus. FPS-ekkel meg felejtsük el egymást :)
Motorstorm perpillanat a legjobb fulllárkád terepes csapatós játék,Baja,Pure közelébe nincsenek...
Ng Sigma és Ratchet mint szar? Lollolololol....
Lair? Csak azért kapott negatív kritikákat mert az irányítást a sixaxisra készítették és nehezen lehet megszokni,amúgy egy gyönyörû jó játék...
Mgs4,Uncharted,Socom,Killzone 2,Resistance 2,is mind gondolom hányadék:D:D:DNa felejstsük el egymást...
A progik nagy része dinamikusan allokálja az SPE-ket, de mivel a jelenlegi hardverre vannak optimalizálva tényleg nem valószínû, hogy egy fejlettebb cellen többet használ, és gyorsabb lenne. De miért is kéne, ez nem PC, a progik jól optimalizáltak, és nem kûzdenek fps hiánnyal!
Az, hogy az SPE lokális tárja kicsi vagy nagy, az hozzáállás kérdése. Sajna ez az architektúra nem ad egy virtuálisan korlátlan erõforrást jelentõ programozási felületet, mint amivel a PC-n találkozunk. De az is csak virtuálisan korlátlan, mert az adott rendszer, vagy az átlagos rendszer korlátaival elég hamar találkozhatunk, és a progi döcögni fog!!!! Amit pc-n megoldanak, hogy gyerünk júzer vegyél erõsebb hardvert! Magyarul a felelõsség régóta le van véve a kóder válláról és át van baxva a júzer fejére. Lehet kisovisként nyafogni, hogy a PS3-nál, most vissza kerül oda, ahol annak a helye van. Igen a PS3-nál,a cell-nél a programot a kezdetektõl fogva optimalizálni kell, ami tudom PC-n nem annyira szokás.
Az cell architektúra több kisebb magja, viszont bármit nyüszít pl Newell a valószínû jövõt képviseli, az intel is fejleszt hasonlókat.
"A cell helyett pedig barmi modernebb jo, akar egy hagyomanyos tobbmagos x86 (pc), ppc (xbox360, wii) vagy mips (ds, psp) is."
LOL. modernebb??? X86????
Ááá, hagyjuk!
2. GPU. Persze lehetne jobb is. De a Crysis alkotóit sem korlátozta különösebben, hogy milyen programot fejlesszenek. A konzolbiznicben maradva pedig, hát eddig is az volt, hogy minden gépnek jelentõsen eltérõ architektúrája volt, és ezért újra kellett kódolni a játékot. De szerencsére a van ami megsegítse a gyengébb GPU-t, csak ugye kézimunkázni kell megint csak.
3. kompatibilitás
Ezt nem értem! A PS4-nek kéne a PS2 játékokat támogatnia elsõsorban? Minek????!!!
Jelenleg PS3 játékból is van annyi, hogy az egyszeri júzer nem tudja melyikre költse a pénzét??! Addigra meg szerintem a cell-en történõ szoftveres PS2 emuláció kérdése is meg lesz oldva (ez üzleti kérdés, jelenleg a PS2 nagyon jól fogy, pénzt hoz a házhoz, ezért szerintem nem eröltetik ezt a dolgot jelenleg PS3-on).
ps.Nem értem mi a gondod? Lécci adjál már annyi idõt a PS3-nak is mint a PS2-nek adsz és akkor döntsd el, hogy sikeres-e. Jeleneleg jobb ütemben fogy, mint a PS2 a megjelenésétõl számított azonos idõszakban. Amúgy a PS2 elsõ évei is elég gyenguszak voltak, mindenki a xar programozhatóságra panaszkodott, 1-2 progi itt is átment a konkurenciához, meg hasonlók.
Igazság szerint, amiket írsz kicsit megkésettek. Jelenleg azért már ott tartunk, hogy nem kell HC fanaticsnak lenned, hogy akármilyen szempontból is be merj egy PS3-ba ruházni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A cell architekturanak pont az a baja, hogy a szoftvereket az adott cpu-ra kell optimalizalni. Ha egy x86-osban a gyarto megnoveli az alu-k szamat, akkor az osszes eddigi program gyorsul valamennyit. Ha egy cell-be valaki ketszer annyi spe-t rak, akkor a meglevo programok nem fogjak kihasznalni, mivel maguktol nem irodnak tobbszalura es fordulnak ujra forraskodbol.
Masodik gond a keves memoria. Egyszeruen nincs eleg lokalis ram az spe-ken, es mivel nem rendelkeznek virtualis memoria hardverrel, ezert csak bonyolult modon lehet elerni a rendszermemoriat. Nem mintha az a 2*256 MB olyan sok lenne.
Harmadik problema a gf7900-as videokartya. Nekem is ilyen van a pcmben es multipatform jatekokhoz boven eleg is. Ez utobbinak az az oka, hogy mindig a leggyengebb gyorsito limitalja a fejlesztest, ami jelen esetben a ps3-ban van.
Az uj cell-ek ddr-t hasznalnak, ami a cell memoriakezelesevel parositva gyakorlatilag teljes csod, ha nem tudomanyos feladatokrol van szo. Esetleg a gddr alapu rendszermemoria huzhatja meg ki oket a godorbol, de akkor mar ott vagyunk ahol most az x360-as, ami a grafikus memoriabol futtatja meg a programokat is.
A kompatibilitast nem igy kellene megoldani, hanem a regi ps2-es jatekokat lenne erdemes tamogatni, akkor lenne valasztek. A cell helyett pedig barmi modernebb jo, akar egy hagyomanyos tobbmagos x86 (pc), ppc (xbox360, wii) vagy mips (ds, psp) is.
ps: Ha kihoznak egy ps4-et, ami kompatibilis a ps3-al, de az uj jatekok csak azon futnak, akkor gyakorlatilag ott vagyunk mint egy pc-nel. A ps2-ot meg mindig gyartjak, kisebb meretben de valtozatlan hardverrel, ezert szvsz az sikeres volt. A ps3 nem igazan valt be, tovabba meg mindig nem jott ki ra az a par jatek ami miatt anno egyaltalan erdekes volt. (es par mar nem is fog, mert vagy multiplatform lett vagy atvittek xbox360-ra)
Hiba..:)
Szarabbak a multiplatformok a 360 változatoknál? A régiek picit igen az újak szinte ugyanazok (pl force unleashed ps3-on jobb) a gagyibbak játékok szarok továbbra is azokért nemkár (és akkor bioshock ami bár késöbbjön de tömve exttrával állítólag szebb is lesz,Alone 5 rakás javítás újítás,stbstbstb)...
Exkluzívok? Bár kevesebb van ps3-ra de továbbra is ps3-on szebbek/tartalmasabbak,jobbak,boxra SAJNOS sorra jönnek a tucatközép exkluzívok amik a francnak kellenek (too human,stb)...
Tinman: Mgs4,Uncharted,Gt5p,Ninja Gaiden Sigma,Killzone 2,Resistance 2 (ez csak talán),Lair (mielött benyögnéd hogy 5-6 pontot kapott mindenhol nézd meg és olvass usereknél utánna)),Heavenly Sword,Wipeout,Siren,Disgaea 3,Ratchet,Socom,LBP,Motorstorm,stbstbstb...
Mgs4 kapásból übereli az összes shooter kínálatot,Uncharted kaland akció szinten ugyancsak...Szólj csak ha valamit be kell mutatni,de hidd el ps3 exkluzív húzónevei komolyabbak,boxon csak több van,de hatalmas részük harmadrangú szar jrpg,dögvész amcsi hent,5lettelen cséphadarás maradt forza pgr lostodyssey ng2 gow2,mad vmikor starocean talán,meg még pár név.;)
Keresztbe az ujjakat!;)
Szal nagyon jó lesz, az LBP tetrisz videón egy fél napig röhögtem. 3-4 sör után haverokkal egymás ellen ezt eljátszani az totális hasizomgörcs lesz!<#nevetes1>#nevetes1>
link
https://hotshu.wordpress.com/
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
;)))
Egy BD lejáccó + x360 még mindíg drágább azért.
Amúgy jelenleg kb ott tartok, hogy az elõzõ évi termésbõl is van 3-4 játék, amit még nem próbáltam, de közben havonta jön 2-3 amit meg meg kéne venni, szal anyagi csõd.
Amúgy minekután valaki megtanul cell-re programozni, az általában csodát tud mûvelni (KZ2 hozza a 2005-ös prerenderelt video szintjét, Heavy Rain PC-n a mai csúcserõmûveken is megnyalná mindenki érte a kezét, a Resistance 2 se rossz, a Little Big Planet, meg korszakalkotás).
Egy (vagy esetleg két db) 32 SPU-t tartalmazó cell-lel mit lehet mûvelni abba bele sem merek gondolni!;D
Sok gondolkodás után 3 cím miatt vennék PS3-at... ez semmi. Konzolt min. 15 must have cím után veszek.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.