46
  • Sir Ny
    #46
    ps3-as hír? hol? én csak egy ps4-est látok...
  • Hober Mallow
    #45
    Már bocs,de az a szellemileg alultáplált aki nemigen olvassa el hogy én mit írtam!Konzolos játékokra értettem,mint lejebb kifelytettem.Nos egy ps3 as játékhoz nincs online tartalom? Mert most nem a te ps1 esedről van szó egy ps3 as hírnél...(A witchernél az online tartalmat pl patchok formájába értetendő,elég sok javítás jött ki a játékra amit netről lehet letölteni.
  • cateran
    #44
    További megjegyzés a szellemileg alultápláltak miatt: azért van több online tartalom,mert az internet elterjedt és hétköznapi dologgá vált..de nézz meg 1 ps1-es játékot,mondjuk 10 évvel ezelöttről...hol volt annak bármiféle online tartalma? (mit ad isten sok régebbi játék van amit kedvelek..ha már ps1-Parasite Eve 1-2 pl.....)
  • cateran
    #43
    Bocsi,de mit makogsz? Milyen online tartalom? Max patchek csibém...még meg sem születtél amikor a Planescape megjelent..hol volt akkor még online bármi is? (Hopp mit ad isten,a Fallout boxomhoz meg adtak külön cd-n patcheket...talán csak nem azért,mert az is oly régi,hogy még nem számoltak holmi letöltéssel?)
    Ezekről a játékokról tudom hogy jók,azért vettem őket,hogyha úgy alakul játszhassak velük..ha épp kedvem támad...
    Csak hát persze elöbb ment a fika,minthogy elolvastad volna rendesen mit irt Mythic....
  • Hober Mallow
    #42
    Szerintem is mind1
  • Mythic
    #41
    Ezt nem a hírre reagálva írtam, azt az elso HSZ-emnél megtalálod, ezt mások válaszára reagálva írtam, de ne bántson. Nah mindegy...
  • Mythic
    #40
    A virtuális játékipar egészérol volt szó, de gondolom az nem számít, hogy egyesek nincsenek oda az online mókáért, esetleg tiszteletbol vesznek meg egy játékot és nem kifejezetten a játékkal eltoltott órákért. Mások vagyunk, más normák szerint élunk, de ettol még nem kellene belékotnod abba, aki máshogy gondolkodik mint te.
    UI: például most Xboxon egyértelmuen csak a Lost Odyssey érdemli meg nálam a kotelezo vétel besorolást. Például itt sincs online tartalom. Embere válogatja ezt is...
  • Hober Mallow
    #39
    Majd ha:Kibontatlan Játékok hír lessz oda annyit írsz amennyit akarsz...
  • Hober Mallow
    #38
    Esetleg máskor olvasd el a hír címét és aztán okoskodj ilyen pc-s játékokkal....
  • Mythic
    #37
    Te kotottél belém, legkozelebb talán kérdezz vagy kussolj mielott mást leszólsz.
  • Hober Mallow
    #36
    És ki a faszt érdekelnek ezek a pc játékok? egy alapvetően Konzolos hírnél?(xbox-os és ps3-as játékokra bizony elég nagy online tartalom van)
  • Mythic
    #35
    Ja és csak az online tartalom kedvéért néhány cím kozuluk: Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2, Neverwinter Nights Diamond Edition, Morrowind 3, Maffia, Far Cry, Imperium Galactica 2. Ezek bizony mind-mind az online tartalmukról híresultek el...
  • Mythic
    #34
    Ezen nem értem mi rohogni való van. Vannak olyan játékok amivel a múltban rengeteget játszottam és nagyon megvoltam veluk elégedve, de akkor nem volt pénzem az eredeti kb 10.000 forint koruli darabokra. De amikor 2-3év múlva megláttam oket a áruházak polcain 2000 forint korul, akkor igenis megvettem, hogy ezzel megtiszteljem azokat a fejlesztoket, akik olyan játékot készítettek ami bizony elnyerte a tetszésemet.De nem minden esetben álltam neki újból végigvinni a játékot, majd egyszer biztos nekifogok még, ha lesz rá annyi idom és kedvem. Gondolom ez rohadt nagy bun, inkább meg se vettem volna.
  • Hober Mallow
    #33
    Csak hogy ottvan az online tartalom,ami csak eredti játékoknál elérhető.Szerintem ezért nem éri meg a warez...És pont ezért éri meg levenni a porvédő fóliát azokról a játékokról:D
  • cateran
    #32
    Khmm,nekem is vannak bontatlan gyári játékaim "majd ha lesz időm, kipróbálom,mert érdekel" címszó alatt.. (pl. Planescape,Witcher)
  • Hober Mallow
    #31
    Szóval kibontatlan eredeti játékok vannak a polcodon?Jólvan fiam menj más topikba,mer kezdek fulladozni a röhögéstől:D
  • Mythic
    #30
    Kosz, van egy Xbox360-om, eszembe se jutna PS-t venni.:) Maga a szórakozás kb 20x olcsóbban jon ki nekem, mintha PS-eznék. De mielott még nekem ugrasz elárulom, hogy nem egy eredeti játék pihen a polcomon amit még csak ki sem bontottam, mert anno warez útján megszereztem, végigtoltam, és elérték azt a szintet ami után elismeréssel adózom, akkor 2000-5000 forintot bizony áldozok az ilyen fejlesztokre. De 10.000-t még a világ legjobb játékáért sem adnék. A warez pedig mukodik, csak egyenlore nagyon drága a Blu-Ray miatt, de idovel ez a probléma is megoldódik. A warezt megállítani nem lehet, a fejlesztok annyit tehetnek, hogy valóban olyat alkotnak amiért cserébe úgy érezzuk, hogy na igen, ezek megérdemlik, hogy eredetibe is megvegyem a programjukat.
    Másrészt olyan országokból indulok ki, amelyekkel kapcsolatban állok. Nem érdekel UK-ban vagy USA-ban ki mennyi játékot képes a fizetésébol megvenni, engem csak az érdekel ami engem érint, és bizony ebbol indulok ki.
  • BobaFett
    #29
    Rétegjáték nevéből adódóan azt jelenti, hogy csak szűk réteget érdekel.
    Nekem van ps2-m, akciojátékokat és platformokat szeretek, de pl az MGS2 kb 5 percig ment a gépen, aztán lemez polcra. Majd tervezek venni PS3-at is, de köszönöm MGS nem kell...
  • NEXUS6
    #28
    ;D
    Májköl Dzsekszon mi? Vazze!

    A 60GB-os PS3-asokban benne van a GS csip, az EE-t viszont szoftveresen emulálja a cell. A 40GB-ostól kezdve viszont azt is elhagyták.
    Nekem van olyan érzésem, hogy amint leáll a PS2 termelés abban a pillanatban, mindenki megkapja a full szoftveres PS2 emulációt. Csak ugye ezt nem hirdetik mert akkor már most nem vennének PS2-t az emberek, márpedig a haszon abból jön a Sony-nak, egyelőre.
  • Rexhawk
    #27
    te kis butus a cell is PPC származék, és az x86 mióta új??már vagy 30 éves a technológia:), igaz több ránc felvarráson esett át, mint Michael Jackson, de elöbb utóbb az "x86osok orra is leesik" :D
    ja és a ds nem MIPS, hanem ARM architektúrára épül
    én inkább azt nem értem mért nem raknak az ujjabb ps3okba "emotion engine"-t (ps2es proccesszor) és így ps2-es játékok ee-n futnának míg a 3asok a cellen
    Ja és nincs ps3am de ha nyernék a lottón, ps3-at vennék (kár, hogy nem lottózom XD )
  • NEXUS6
    #26
    Őööö, szerintem kár azon vitatkozni, hogy melyik exkluzív milyen. Ha van egy sorozat, ami adott gépen van és tök mindegy milyen a grafika, meg ilyenek, de az emberek egy része még is rajong érte, akkor most nincs miről beszélni. (Lásd Zelda, Mario, meg a többi Wii-s cuccos, nem sikertelenek, és még azt sem lehet rájuk mondani, hogy mint játékok rosszak lennének, mégha nekem mondjuk nekem nem is jönnek be).

    A gép minősége/teljesítménye szerintem azért fontos, mert ha kijön egy új a hardvert kihasználó exkluzív progi, akkor sokkal több lehetőség van, mint egy C64 szintű hardveren, lásd pl Heavy Rain ami az eddig bemutatott anyagok alapján is nagyon erős dolg lesz, és nem biztos, hogy át lehet portolni más platformra, még ha a szándék meg is lesz rá. KZ2-t nem említeném, mert az soha nemis fog más gépre megjelenni, mégha lehetséges lenne sem.
  • Skyline
    #25
    A gond a szemlélettel a stílusokkal az hogy arcade,shooter,cséphadarás tekintetében és graf tekintetében lett felsorolva ezetúl boxra maradt a jrpg,ha azt vesszük a ps3 kínálata KEVÉS,de a box 1 játékkal a Lost Odyssey-vel vezet a többi egy marék szart nem ér...
    Mgs4 a rajongói által is elismert rétegjáték? Milyen réteg? Mert perpill a világ legjobb akciójátéka
  • dez
    #24
    1.0 körüli
  • dez
    #23
    Az ALU-s témáról annyit, hogy azok számának növelése alig hoz gyorsulást, mert a lehetséges maximum 3.0-4.0 IPC helyett az átlagosan elért IPC 1.0... Ezért x86-on is inkább a magok számát növelik, SMT-s (HT) vezetnek be, stb.

    Áhh, de te most is csak szövegelsz a levegőbe gondolkodás helyett, csak hozzáértően hangozzon. Inkább no comment a többre is.
  • NEXUS6
    #22
    Ne reménykedj a warez tekintetében!!!;)
    És ne a balkáni szinten levő országokból indulj ki, szerintem.

    Amúgy az első-második generációs címeket megveszed 5-7000-ér! Bocsi. (Persze nem az 576-ban kellkeresni őket).

    Tessék tájékozódni mielőtt írjuk a zagyvaságokat, aztán irány PS3-mat venni!;D
  • Mythic
    #21
    A PS3 eladások csak akkor fognak igazán megindulni, ha megjelenik az olcsó és széles korben elérheto warez. Addig kiadhatnak rá bármilyen exkluzív játékot, továbbra is viszonylag kevés ember szórakozása marad. Ellenben a kovetkezo generációnál nem lesznek hatalmas változások, korábban johet a warez, akkor mindent vihet a PS. Hiába makog bárki bármit itt a hardware és software terén, amíg a játékokat 10.000 forint felett adják boven, addig a dolgozó nép nem erre fogja kolteni pénzét. Vagy jojjenek a max 8.000 forintos játékok, vagy induljon be a warez és onnan lehet számolni egy konzol térhódítását.
  • Yv@n
    #20
    Pl elolvashatnád az első mondatot amit írt. Vagy ha az megvolt, akkor mondogasd magadban amíg sikerül értelmezni :)

    Motorstorm szvsz detto egy kalap szar, egy fillért nem költenék rá, mgs4 még a rajnongói által is elismerten rétegjáték(engem szintén nem mozgat meg)

    Felsoroltakból egyedül az uncharted az amit egyáltalán kipróbálnék, mert tetszik a stílus. FPS-ekkel meg felejtsük el egymást :)
  • T0nk
    #19
    A példáid tipikusan mennyiségi, és nem minőségi kérdések. Az architektúra (minőség) adott, azaz meg van benne a lehetőség. Ezzel lehet élni, vagy lehet elcseszni.
  • Skyline
    #18
    Legfalább viccet ne csinálj magadból...
    Motorstorm perpillanat a legjobb fulllárkád terepes csapatós játék,Baja,Pure közelébe nincsenek...
    Ng Sigma és Ratchet mint szar? Lollolololol....
    Lair? Csak azért kapott negatív kritikákat mert az irányítást a sixaxisra készítették és nehezen lehet megszokni,amúgy egy gyönyörű jó játék...
    Mgs4,Uncharted,Socom,Killzone 2,Resistance 2,is mind gondolom hányadék:D:D:DNa felejstsük el egymást...
  • NEXUS6
    #17
    1 SPE-k kérdése.
    A progik nagy része dinamikusan allokálja az SPE-ket, de mivel a jelenlegi hardverre vannak optimalizálva tényleg nem valószínű, hogy egy fejlettebb cellen többet használ, és gyorsabb lenne. De miért is kéne, ez nem PC, a progik jól optimalizáltak, és nem kűzdenek fps hiánnyal!

    Az, hogy az SPE lokális tárja kicsi vagy nagy, az hozzáállás kérdése. Sajna ez az architektúra nem ad egy virtuálisan korlátlan erőforrást jelentő programozási felületet, mint amivel a PC-n találkozunk. De az is csak virtuálisan korlátlan, mert az adott rendszer, vagy az átlagos rendszer korlátaival elég hamar találkozhatunk, és a progi döcögni fog!!!! Amit pc-n megoldanak, hogy gyerünk júzer vegyél erősebb hardvert! Magyarul a felelősség régóta le van véve a kóder válláról és át van baxva a júzer fejére. Lehet kisovisként nyafogni, hogy a PS3-nál, most vissza kerül oda, ahol annak a helye van. Igen a PS3-nál,a cell-nél a programot a kezdetektől fogva optimalizálni kell, ami tudom PC-n nem annyira szokás.
    Az cell architektúra több kisebb magja, viszont bármit nyüszít pl Newell a valószínű jövőt képviseli, az intel is fejleszt hasonlókat.

    "A cell helyett pedig barmi modernebb jo, akar egy hagyomanyos tobbmagos x86 (pc), ppc (xbox360, wii) vagy mips (ds, psp) is."
    LOL. modernebb??? X86????
    Ááá, hagyjuk!


    2. GPU. Persze lehetne jobb is. De a Crysis alkotóit sem korlátozta különösebben, hogy milyen programot fejlesszenek. A konzolbiznicben maradva pedig, hát eddig is az volt, hogy minden gépnek jelentősen eltérő architektúrája volt, és ezért újra kellett kódolni a játékot. De szerencsére a van ami megsegítse a gyengébb GPU-t, csak ugye kézimunkázni kell megint csak.

    3. kompatibilitás
    Ezt nem értem! A PS4-nek kéne a PS2 játékokat támogatnia elsősorban? Minek????!!!
    Jelenleg PS3 játékból is van annyi, hogy az egyszeri júzer nem tudja melyikre költse a pénzét??! Addigra meg szerintem a cell-en történő szoftveres PS2 emuláció kérdése is meg lesz oldva (ez üzleti kérdés, jelenleg a PS2 nagyon jól fogy, pénzt hoz a házhoz, ezért szerintem nem eröltetik ezt a dolgot jelenleg PS3-on).

    ps.Nem értem mi a gondod? Lécci adjál már annyi időt a PS3-nak is mint a PS2-nek adsz és akkor döntsd el, hogy sikeres-e. Jeleneleg jobb ütemben fogy, mint a PS2 a megjelenésétől számított azonos időszakban. Amúgy a PS2 első évei is elég gyenguszak voltak, mindenki a xar programozhatóságra panaszkodott, 1-2 progi itt is átment a konkurenciához, meg hasonlók.

    Igazság szerint, amiket írsz kicsit megkésettek. Jelenleg azért már ott tartunk, hogy nem kell HC fanaticsnak lenned, hogy akármilyen szempontból is be merj egy PS3-ba ruházni.
  • narumon
    #16
    Ez csak szemlélet és a játékstilusok kedvelésének kérdése. Nekem pl a Ps3 exkluzivok nem dobogtatják meg a szívem. Felsoroltál majdnem minden exkluzív címet de azok nagyrésze nemhogy béna hanem hányadék. Persze ha nincs választék ezeket is lehet dícsérni, de egy Motorstorm, Lair, Ratchet, NG Sigma miatt nem verném a nyálam, ezek mind (nálam legalábbis) bőven a teljesen felejthető kategóriába esnek. Tehát nem biztos, hogy csak az a jó amit te irsz.
  • kvp
    #15
    "Maximum üzleti szempontból volt rövidtávon (azaz szűklátókörűen) hiba a PS3 fejlesztése. Most fognak belőle nagyot profitálni, hogy a jövőbeli fejlesztéseiket már egy nagyon jó alapra tudják helyezni,"

    A cell architekturanak pont az a baja, hogy a szoftvereket az adott cpu-ra kell optimalizalni. Ha egy x86-osban a gyarto megnoveli az alu-k szamat, akkor az osszes eddigi program gyorsul valamennyit. Ha egy cell-be valaki ketszer annyi spe-t rak, akkor a meglevo programok nem fogjak kihasznalni, mivel maguktol nem irodnak tobbszalura es fordulnak ujra forraskodbol.

    Masodik gond a keves memoria. Egyszeruen nincs eleg lokalis ram az spe-ken, es mivel nem rendelkeznek virtualis memoria hardverrel, ezert csak bonyolult modon lehet elerni a rendszermemoriat. Nem mintha az a 2*256 MB olyan sok lenne.

    Harmadik problema a gf7900-as videokartya. Nekem is ilyen van a pcmben es multipatform jatekokhoz boven eleg is. Ez utobbinak az az oka, hogy mindig a leggyengebb gyorsito limitalja a fejlesztest, ami jelen esetben a ps3-ban van.

    Az uj cell-ek ddr-t hasznalnak, ami a cell memoriakezelesevel parositva gyakorlatilag teljes csod, ha nem tudomanyos feladatokrol van szo. Esetleg a gddr alapu rendszermemoria huzhatja meg ki oket a godorbol, de akkor mar ott vagyunk ahol most az x360-as, ami a grafikus memoriabol futtatja meg a programokat is.

    A kompatibilitast nem igy kellene megoldani, hanem a regi ps2-es jatekokat lenne erdemes tamogatni, akkor lenne valasztek. A cell helyett pedig barmi modernebb jo, akar egy hagyomanyos tobbmagos x86 (pc), ppc (xbox360, wii) vagy mips (ds, psp) is.

    ps: Ha kihoznak egy ps4-et, ami kompatibilis a ps3-al, de az uj jatekok csak azon futnak, akkor gyakorlatilag ott vagyunk mint egy pc-nel. A ps2-ot meg mindig gyartjak, kisebb meretben de valtozatlan hardverrel, ezert szvsz az sikeres volt. A ps3 nem igazan valt be, tovabba meg mindig nem jott ki ra az a par jatek ami miatt anno egyaltalan erdekes volt. (es par mar nem is fog, mert vagy multiplatform lett vagy atvittek xbox360-ra)
  • 2504
    #14
    Ott a pont.
  • T0nk
    #13
    Maximum üzleti szempontból volt rövidtávon (azaz szűklátókörűen) hiba a PS3 fejlesztése. Most fognak belőle nagyot profitálni, hogy a jövőbeli fejlesztéseiket már egy nagyon jó alapra tudják helyezni, akár 10-15 évig is - és ez informatikai piacon nagyon nagy szó. Tulajdonképpen semmit nem kell csinálniuk, mint növelni a processzorok, memória mennyiségét, és jön ki az architektúrából a teljesítmény.
  • Skyline
    #12
    Hiba?:)
    Hiba..:)
    Szarabbak a multiplatformok a 360 változatoknál? A régiek picit igen az újak szinte ugyanazok (pl force unleashed ps3-on jobb) a gagyibbak játékok szarok továbbra is azokért nemkár (és akkor bioshock ami bár késöbbjön de tömve exttrával állítólag szebb is lesz,Alone 5 rakás javítás újítás,stbstbstb)...
    Exkluzívok? Bár kevesebb van ps3-ra de továbbra is ps3-on szebbek/tartalmasabbak,jobbak,boxra SAJNOS sorra jönnek a tucatközép exkluzívok amik a francnak kellenek (too human,stb)...
    Tinman: Mgs4,Uncharted,Gt5p,Ninja Gaiden Sigma,Killzone 2,Resistance 2 (ez csak talán),Lair (mielött benyögnéd hogy 5-6 pontot kapott mindenhol nézd meg és olvass usereknél utánna)),Heavenly Sword,Wipeout,Siren,Disgaea 3,Ratchet,Socom,LBP,Motorstorm,stbstbstb...
    Mgs4 kapásból übereli az összes shooter kínálatot,Uncharted kaland akció szinten ugyancsak...Szólj csak ha valamit be kell mutatni,de hidd el ps3 exkluzív húzónevei komolyabbak,boxon csak több van,de hatalmas részük harmadrangú szar jrpg,dögvész amcsi hent,5lettelen cséphadarás maradt forza pgr lostodyssey ng2 gow2,mad vmikor starocean talán,meg még pár név.;)

  • NEXUS6
    #11
    Hát ennek a játéknak pont az a lényege, hogy egy viszonylag júzerfrendli felülettel te is tudsz őrült játékokat létrehozni és azt másokkal megosztani. Ha szerencséd van akkor viszont mások megteszik ezt helyetted és neked csak a fun marad, ha éppen nem szeretsz magad ilyen pályákat csinálni.
  • Szefmester
    #10
    biztos.. engem nem kötött le egy videó sem belőle.. valahogy nem fogott meg, pedig nagyon rá tudok cuppanni a fura játékokra (pl.: patapon, meg az a térbeli monokróm cucc)
  • NEXUS6
    #9
    Okok!
    Keresztbe az ujjakat!;)

    Szal nagyon jó lesz, az LBP tetrisz videón egy fél napig röhögtem. 3-4 sör után haverokkal egymás ellen ezt eljátszani az totális hasizomgörcs lesz!

    link
  • avengir
    #8
    Hanyagolnám a korszakalkotás jelzőt a legnagyobbat az előre korszakalkotónak kikiáltott játékok tudnak bukni. Amugy az LBP beta forumok nem istenítik a gamet...
  • bertino
    #7
    istenem... :\