24
 • Sir Cryalot
  #24
  - bizony Béláim, nevetség tárgyává vált sok említett dolog a topikban.
 • Sir Cryalot
  #23
  -micsoda topic :D

  -az ugye megvan hogy immár értékelhető kijelző sincs már CRT híján repszimekhez, nem hogy 3d-s :D • TarazaMavis
  #22
  NEXUS6: A #16-os hozzászólásod szerintem megindító. Követve a gondolatmenetet, az az egyetlen baj szerintem, hogy a Web3.0 által az emberi agy túlságosan hozzá fog szokni a digitális tartalmakhoz, és gondolkodásmódhoz. Az ezen megjelenő tartalmak "ismert szabályszerűség alapján működnek". Manapság azonban léteznek olyan rendszerek, amelyeknek szabályszerűségei(kódjai)kevéssé ismertek. Ilyen az embereket tekintve az álom teljes tudományos megértése, vagy az intuíció megértése. Így az ilyen nem ismert szabályszerűségek által alkotott dolgok háttérbe fognak szorulni.

  Összességében sztem ez az általad említett következmények negatív párja lehet
 • amitakartok
  #21
  "A Web 3.0 annyit jelent, hogy bárhol és bármikor gyors, megbízható és biztonságos hálózatokon keresztül tölthetünk le szórakoztató tartalmat..."

  Hoppá, ezt a jogvédő szervezetek nem fogják annyiban hagyni... Remélem indítanak egy jó kis pert amit elveszítenek. Majd megtanulják, hogy ne szóljanak bele a felhasználók dolgába.
 • szedRick
  #20
  Valóban sok számításra lehet szükség ahhoz hogy például egy automatizált Ató sávot váltson (másik autó sebessége, távolság becslés, stb stb...) de ez csak akkor igaz szvsz ha nem kommunikál a másik autóval. Szabályrendszert lehet erre fölállítani hogy kommunikáljanak egymással az Atók és akkor máris biztonságos a sávváltás.

  Az meg hogy "nagyon sokáig" kell az emberi agy ehhez a dologhoz, relativ.

  Másrészről abba belegondolni most hogy az autók repülni fognak hihetetlen, de igaz. CSak az a kérdés mikor és mivel.
 • NEXUS6
  #19
  Azért nem eszik olyan forrón a kását!;)))

  Az Eurocontrol 2000 környékén kiadott útiterve szerint, mostanára full automatizált, gyakorlatilag útvonal nélküli repülésirányításnak kellene lennie.

  Ehhez képest ott tartunk, hogy a ferihegyi Matias központban a világon az elsők között bevezetett számítógépesített, de hagyományos beszéd alapú repülésirányítás nagyjából kiforrta magát, és kezd szélesebb körben is elterjedni. Egyrészt.

  Másrészt. A városi forgalom automatizálásához valóban szükséges lesz a számítógépes irányítás/segítség, de hogy pl csak "sávot" válts, ahhoz át kell látnod a forgalmi szitut, még ha a gép a többit el is intézi.

  Szal az a sci-fi, hogy beadom KiTT-nek hogy hova menjen, aztán szimeringes szájjal nyálatcsorgatva bealszok a volán mögött, az valszeg mindíg is Sci-fi marad.

  A multkor volt egy cikk, hogy teleaggattak egy kocsit mindenféle érzékelővel, meg számítógéppel, hogy egy első világháborús Dreadnougth hadihajón nem volt annyi kiálló micsoda. Aztán épp hogy annyival poroszkált a géperejű, hogy talán nem bünteti meg a rendőr a forgalom akadályozásáért, de még így is balesetes lett.
  Ugyan ez 3D-ben? Felejtsd el!
  Sok mindenhez az emberi agy még nagyon sokáig kelleni fog!
 • Hawaii
  #18
  A 3. és 4. bekezdésben vázolt okfejtésed azért még gondold át néhányszor...

  Mire a városi tömegközlekedésben a légteret is igénybe vesszük, addigra az embernek legfeljebb csak az úticélt kell a járművel közölnie.
 • Praetor
  #17
  Hallottátok, hogy kijött a web 3.01-es javított változat?!?
 • NEXUS6
  #16
  Ha már arra megy ki a játék, hogy mondjunk közhelységeket, akkor szerintem meg a jövő a 3D-ben van.
  Persze az inkább valami Web 8-lesz.;)))

  Kb 1 évtizeden belül kezdenek elterjedni a 3D megjelenítők, ami gyökeresen fogja átalakítani az emberek gondolkodását. Kb akkora lépés lesz ez, mint a könyvek, fejtmények után amikor megjelent a mozgókép.
  Interaktív 3D virtuális objektumok fognak bennünket körülvenni, amit az emberek gondolkodása úgy fog lekövetni, hogy hozzászokik a nagy mennyiségű 3D adat feldolgozásához.

  Ennek érdekes módon a közlekedésben lesz a legnagyobb jelentősége. Amíg nem volt mozgókép, addig az emberek max egy ló sebességével voltak képesek közlekedni. Csak néhány ember volt képes arra, hogy utazó legyen, hajós, mozdonyvezető akármi, ők kiválasztottak voltak, mert vágyuk és képességük volt a mozgás.
  A mozgókép viszont stimulálja az agyat, megadja a nagy sebességű adatfeldolgozás képességét, ami pl az autóvezetéshez is kell. A mozinak, tv-nek videónak hála ma már bárki képes letenni a vezető engedélyhez szükséges vizsgát.;)

  Viszont, amiről sok scifiben álmodoznak, a 3D városí közlekedést (repülő kocsik miegymás) öngyilkosság lenne bevezetni. Ma csak a pilóták képesek a levegőben tájékozódni. De a 3D megjelenítők, a 3D virtuális környezet bevezetésével az átlagember agya is fel lesz már erre készítve.
  ;)
 • szedRick
  #15
  Szerintem meg arról van szó, hogy ezek az emberek a jövőbe szeretnének látni és próbálják körvonalazni azt. Csak valóban az a nagy helyzet hogy semmi lényegeset nem mondanak és ők is a sötétben tapogatóznak a jövőt illetően.
  Abban igazuk van hogy a hordozhatóságban van a jövő illetve bárhol bármit el lehet majd intézni, de azt remélem nem gondolják komolyan hogy ez az eszköz a mobil lesz!

 • vajon kiki
  #14
  ja. és azt bírom, mikor úgy állítják be a lassan 10 éve is kaporszakállasnak számító technológiákat, mintha ez valami baromi nagy újdonság lenne...

  általánosban erre csak annyit szoktunk mondani:

  "most jössz?"
 • Vorpal
  #13
  web 3 : ok részemről ennyi volt ...

  hogy dögölne meg minden agyament marketinges un. kreativ.
 • NEXUS6
  #12
  "A Web 3.0 annyit jelent, hogy bárhol és bármikor gyors, megbízható és biztonságos hálózatokon keresztül intézhetjük üzleti ügyeinket, tölthetünk le szórakoztató tartalmat és vehetünk részt a közösségi hálózatok életében. El fog tehát tűnni a mobil és a vezetékes kapcsolat közötti különbség."

  Ok, akkor veszek egy mobilnetes usb-sztiket valamelyik mobilszolgáltatótól, meg a haver mobilját a loptokon szkájpon keresztül csörgetem, meg csak blútúszos egeret, zseblámpát porszívót használók, hogy minden mindennel összetudjon keveredni, akkor ez a Web3? Mer ez tényleg nem a jövő, hanem a jelen, de lassan a múlt.
 • djw
  #11
  na de fiúklányok! ejnye! wep3 az jó! egyszerű, ahogy nézem:

  Végy egy pár jónak tűnő és lehetőleg régóta népszerű szolgáltatást (lásd: wiki, iwiw, sokmindenmás).
  Keverj hozzá pár mégrégebben létező technikai kifejezést (lásd: zsávaszkript).
  Tedd be az egészet egy sékerbe és jól sékeld meg.
  Nézd meg mi volt a legutóbbi webN (ahol N egy természetes szám), majd növeld az értékét egyel.
  Kész is az új wepkettő. Tálald az egészet egy magas rangú politikus szájából/ban és röhögjön mindenki jóízüen.


  (azért elszomorító, hogy az SG ilyen "hírekig" süllyed)
 • Radi
  #10
  Őszintén szólva szerintem még Web 2.0 sem létezik...
 • Sanyix
  #9
  ki a fasz az aki ezekért a közhelyekért, és definiciókért (amit egyébként normális embernek eszébe se jutna definiálni, mert annyira mindennapos, és nincs értelme, hogy üvölt tőle a gibbon is)?

  Én is ilyen munkát akarok. Faszom, mánágernek kellett volna "tanulnom" azt egész nap csak bullshitet kéne generálnom, és kiba sok pénzt kapnék érte.
 • vajon kiki
  #8
  komolyra fordítva a szót: mire gondolnak vajon ilyenkor? mit éreznek?

  az IPv6ra gondolnak vajh'? ami már vagy 10 éves

  "A jövő internete gyökeresen megváltoztatja majd társadalmunkat"

  az még oké hogy okoskodik és brutálnagy közhelyeket mondanak ezek az európai úniós "fogjuk meg azt vigyétek" elvtársak /elvtárnők , de hogy ezért felvesznek havi másfél kétmilió ft-ot vagy annak megfelelő zsetont az már nem oké
  elküldeném őket egy kis málenkíj robotra , tudniillik arbeit macht frei..
 • Anomaly
  #7
  Ez a web 2 is egy baromság ennyi erővel már web 58-nál tartunk ha csokorba szedjük az újdonnságokat.
 • vajon kiki
  #6
  A Web 3.0...

 • Sir Quno Jedi
  #5
  bullshit 4eva!
 • pex
  #4
  web3? ott van a foton is: naphosszat gornyedten allunk egy nagy racsos villogo golyo elott es kozben szigoruan nezunk. Fulunket es kezunket szinten lefoglalja az input es az output.

  Szerintem nagyszeru. Amugy meg a web3 az, amiben meg tobb penz van mint a web2-ben.
 • strogg
  #3
  és mi elsz a webhárom? A totális nagytesó végre megvalósul? Mert tulajdonképpen arra fogják használni...
 • Cat #2
  Wiki, blog, közösségi hálózat, kép/videómegosztás témakörben már nincs új a nap alatt, telített a piac.
 • NEXUS6
  #1
  Hú vazze hogy megy az idő, a vebkettővel már végeztünk is!?
  ;)))