16
-
#16 ez számomra hülyeség :/ ...ha finoman ébresztget akkor a büdös életbe nem fogok felkelni, nekem ágyúdörej kell, meg lovasági roham, esetenként villámcsapással stb. meg ilyenek :D -
pacman287 #15 Ja, és mi van azokkal akik minden héten más műszakban járnak dolgozni?
Ha nekem is mindig ua. kellene kelnem, ébrednék én magamtól...
Nekem tetszenek egy ilyen. -
exac #14 Én is amellett vagyok, hogy ki kell aludnia magát az embernek, önfegyelmet kell gyakorolni: időben lefeküdni, és nem lustálkodni reggel. És akkor óra nélkül működik ez az egész megfelelő alvásciklusban ébredés.
Ezek a vacakok csak arra jók, hogy minél kevesebbet aludj és minél többet dolgozz/telefonálj/egyél/égesd a lámpát/netezz szóval költsd a pénzed :D és még egy ilyen órára (szoftver vagy célhardver tökmindegy) is költs, aminek a működése egyáltalán nem biztos hogy a te bioritmusoddal is olyan jó mint a tervezőmérnökével.
Egy átlagos életet élő ember 6-7 óra alvással simán elvan. Én mindig éjfél után kicsivel fekszem és hét előtt kicsivel magamtól felkelek. Általában még a csörgés előtt kikapcsolom az órát. Így képes vagyok akár napi 12 órát is dolgozni.
Ha egyszer így felkeltem és rögtön kimászok az ágyból, akkor kipihent vagyok (a szervezetem tudja, hogy mikor kell felkeltenie engem, mikor aludt eleget). De ha maradok még, hogy ah még van 5 percem (tehát lustálkodom) akkor képes vagyok visszaaludni, na akkor jön az ébresztőóra és az egész napom punnyadt lesz.
Nem kell ide ilyen óra, rá kell venned magad hogy időben lefeküdj, és egy idő után magadtól felkelsz. Na akkor meg rá kell venned magad arra, hogy ki is mássz az ágyból. Kb egy hónap alatt bárki hozzá tudja magát szoktatni egy ilyen egészséges alvási ritmushoz. -
Doktor Kotász #13 "Hát márpedig szerintem csak az műxik, ha az ember eleget alszi, és ezt nem pótolja semmilyen ébresztősdi, lágy angyalhangok, nyelv a fülben, utána esetleg lájtos szex, stb."
Ez azért van, mert nem tudod, hogy miként alszik az ember.
Az alvásnak több fázisa van, és ezek ciklikusan ismétlődnek.
Van egy fázis, amikor az ember magától ébred fel. Ha nem ebben a fázisban keltenek, akkor van a ballábbal kellsz fel effektus.
Jobb a közérzeted, és kipihentebb vagy, ha a vekker tudja, mikor vagy a megfelelő ciklusban, és akkor kelsz. Még akkor is, ha ez 20 perccel korábban van, mint amikorra az óra bevan állítva. Mert nagyobb stressz a szervezetnek egy rosz ciklusban kelés, mint az a 20 perc plusz alvás. -
#12 hehe -
neoG #11 akármilyen korán fexem le, az alvásigényem: "csak még 5 perc" -
GABOR16 #10 Akkor h*lye életet élsz
Fel kéne, hogy dobja már pár ufó
u.i: nem kell komolyan venned engemet ,de lehet mégis kéne némi életmód változtatás... valami olyan munka amit élvez is az ember -
#9 Még a próbaverzió is fizetős...Ez lesz az új divat? -
#8 aha hogy olyan fantasztikusan tartalmas életet éljen az ember, hogy alvás, utazás, meló, utazás, kaja alvás utazás meló utazás kaja alvás... -
#7 Hát márpedig szerintem csak az műxik, ha az ember eleget alszi, és ezt nem pótolja semmilyen ébresztősdi, lágy angyalhangok, nyelv a fülben, utána esetleg lájtos szex, stb.
Ha eleget alszol, úgy is kipattansz magadtól az ágyból, ha általában amúgy is ugyanakkor kelsz. -
Ps1ch0 #6 hat igen. Nekem hihetetlenul faj a fejem ha reggel az orara kelek es nem normalisan magamtol. Igaz magamtol csak ebedutan kellnek fel szoval jol hangzik crackeljek meg es ki is probalom :) -
#5 hehe azt szeretem, ha kiugraszt az agybol a hang es elso csapasra lenyomom a mobilt.
A szamnak max csak az elso 2-3 masodpercet hallom.. igaz, h utana 1 oran at nem lehet hozzam szolni :) -
#4 ezt lehet h ki is próbálom :)
bár a hatékonyságában kételkedek. -
Myron #3 le kéne feküdni időben :D -
#2 Ez kurva jó, azért dobtam ki az ébresztőórám mert geci hangosan csörög és még emelkedik a hangja ha nem nyomom le. Most mobilom ébreszt, de az se egy leányálom, főleg elfelejte kikapcsolni a rezgést és asztalon van. Próbáltam keresni valami kellemes ébresztős csengőhangot de vagy nem kelek fel rá vagy kiugraszt az ágyból. Szóval ez jó ötletnek tűnik. -
#1 Pfff reklám, pedig be van kapcsolva az ad block :=(
Na mindegy, majd lekapom a tört változatát, aztán megnézem XD