Elmosódhat a netbook és a noteszgép közötti határ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm, már találtam megfelelõt:
intel Mini-ITX Motherboards
intel Mini-ITX Motherboards
Valasz a kerdesedre: van ilyen rendszer, a gyarto ASUS Eee Box -nak nevezi, de arra amire neked kell nem igazan jo, mert kicsi a gephaz, nem tudsz tobb merevlemezt beletenni. Alapbol csak 1GB RAM es 80GB merevlemez van benne.
http://asus.com/products.aspx?l1=24&l2=165&l3=0&l4=0&model=2289&modelmenu=2
http://asus.com/products.aspx?l1=24&l2=165&l3=0&l4=0&model=2289&modelmenu=2
A lényeg az atomnál az alacsony fogyasztás - 25-40 W a teljes dobozra + 10W HDD-ként.
mit akarsz hallani? elmész a bótba és veszel. Azt hallgatod.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Orvosi mûszereket gyártó cégrõl is hallottam ilyet, mivel az orvosok sincsenek ott a toppon szám-tech-bõl. Konkrét eset az volt, hogy a diagnosztikai géphez 360ezerért kiszálázott nyomtató egy kutya közönséges 18ezer forintos HP tintasugaras nyomtató volt, csak másik dobozba építették, hogy ne legyen könnyû megismerni. 😄
Az atom procit alázó AMD-s megoldásról mikor hallunk vajon újra... 1-2 cikk volt róla, de még hardver nem igazán. Nem értem miért??
Az atom procit alázó AMD-s megoldásról mikor hallunk vajon újra... 1-2 cikk volt róla, de még hardver nem igazán. Nem értem miért??
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
erre nem kell atom.
kapsz olcso asrock alaplapot i945GC chipsettel, beleteszel egy ketmagos celeront vagy dual core procit, 1gb ramot es annyi merevlement amennyit akarsz. ha a procin aktivalod az EiST funkciot akkor a terhelesnek megfelelo frekvencian fog futni (1,2 GHz - 2,5 GHz)
Software: win2003, uTorrent (webUI) service-kent futtatva.
kapsz olcso asrock alaplapot i945GC chipsettel, beleteszel egy ketmagos celeront vagy dual core procit, 1gb ramot es annyi merevlement amennyit akarsz. ha a procin aktivalod az EiST funkciot akkor a terhelesnek megfelelo frekvencian fog futni (1,2 GHz - 2,5 GHz)
Software: win2003, uTorrent (webUI) service-kent futtatva.
Tud valaki atom procira épülõ mini PC-t?
Nekem mini szerverre kellene, bele szeretnék tenni egy-két 1TB-os 5400-as HDD-t, mehetne rajta torrent, ftp, stb., valamint csak kívülrõl szeretném elérni remote desktoppal, így nem kellene se monitor, se egér, se billentyûzet hozzá...
Nekem mini szerverre kellene, bele szeretnék tenni egy-két 1TB-os 5400-as HDD-t, mehetne rajta torrent, ftp, stb., valamint csak kívülrõl szeretném elérni remote desktoppal, így nem kellene se monitor, se egér, se billentyûzet hozzá...
mar most is alig letezik hatar a notebook es a netbook kozott. "budget" noteszokat celeron vagy dual core procikkal mar netbook aron lehet kapni, igaz ezek nagy kijelzovel es gyenge aksival jarnak es masfel/ket orat birnak.
ezzel szemben a netbook bezavarhat a szubnotebook piacon, ahol eddig a kicsi=draga (2000+ dollar) volt a jellemzo.
ezzel szemben a netbook bezavarhat a szubnotebook piacon, ahol eddig a kicsi=draga (2000+ dollar) volt a jellemzo.
szerintem ha akarják, akkor ezután is rásózzák az emberre a 2x drágább cuccost. csak nagyon lassan szokik hozzá az átlagember a számítógéphez és amig a többség egyáltalán nem érti, hogy mi van a dobozban, addig ez így fog menni..
pár irodai kaland okulás képpen: hatalmas lcd monitor 800*600on, mert úgy látja jól a fõnök a betûket. vagy ugyanott mobility radeon videókártyás iszonyat laptop szövegszerkesztésre befogva. iszonyat drága 64 portos cisco switch, mert ilyet kaptak a megnyert pályázat után. 8 gép van az irodán.. ismerõs mesélte, hogy eladtak neki 3 ezerért egy 4ezres gépet, nem tudtam mi lehet az, ezért elkezdtem faggatózni, kiderült, hogy pl a -> d-sub <- csatlakozót az alaplapba kell tekerni. 300ezres gépen (milyen low-end kacat lehet benne?). akkora pazarlás van, hogy egy cseppnyi hozzáértéssel ménkû pénzeket lehetne megtakarítani, de a a kereskedõnek az a jó, ha az ügyfél nem ért hozzá..
pár irodai kaland okulás képpen: hatalmas lcd monitor 800*600on, mert úgy látja jól a fõnök a betûket. vagy ugyanott mobility radeon videókártyás iszonyat laptop szövegszerkesztésre befogva. iszonyat drága 64 portos cisco switch, mert ilyet kaptak a megnyert pályázat után. 8 gép van az irodán.. ismerõs mesélte, hogy eladtak neki 3 ezerért egy 4ezres gépet, nem tudtam mi lehet az, ezért elkezdtem faggatózni, kiderült, hogy pl a -> d-sub <- csatlakozót az alaplapba kell tekerni. 300ezres gépen (milyen low-end kacat lehet benne?). akkora pazarlás van, hogy egy cseppnyi hozzáértéssel ménkû pénzeket lehetne megtakarítani, de a a kereskedõnek az a jó, ha az ügyfél nem ért hozzá..
\"The voices are back... Excellent.\"
Mert így nem mûködik a kategóriánkénti árképzés. "Tudod, ez azért kerül 2x annyiba, mert más a célcsoport."
Így meg nem lehet majd kaszálni érte, mert ha egy családnak minõsül, az emberek nem lesznek hajlandóak sokkal többet fizetni érte.
Így meg nem lehet majd kaszálni érte, mert ha egy családnak minõsül, az emberek nem lesznek hajlandóak sokkal többet fizetni érte.
És az elemzõk miért tartanak ettõl?<#vigyor2>#vigyor2>
A felhasználói élmény meg nem igazán csorbul, sõt... Az intel atom egy igazán jó termék. késõbb a két mag, majd az Atom 2 duo tovább emelik ez a szintet...
(A videókártyát meg bármikor bele lehet pakolni, az egyetlen terület ahol kissé gyengébbek, de a videókártyák is brutálisan fejlõdnek, hiszen pl. egy Geforce 9300m keveset fogyaszt és viszonylag gyors (a wii-hez képest egyenesen száguld), bár az intel atom szintû fogyasztás és elõállítási költség még várat magára, de a transmetától licenselt technológiák talán segítenek e felé elmozdulni (az nVidiának)...)
(A videókártyát meg bármikor bele lehet pakolni, az egyetlen terület ahol kissé gyengébbek, de a videókártyák is brutálisan fejlõdnek, hiszen pl. egy Geforce 9300m keveset fogyaszt és viszonylag gyors (a wii-hez képest egyenesen száguld), bár az intel atom szintû fogyasztás és elõállítási költség még várat magára, de a transmetától licenselt technológiák talán segítenek e felé elmozdulni (az nVidiának)...)
Nagyon helyes, ez egy igazán jó irányvonal!