32
-
zoli47 #32 És? A bluray lemez is betelik, akkor mit csinálsz? Veszel egy másikat. Vinyóból is. -
#31 És? Akkor veszel mégegyet (mármint hdd-t). Olcsóbb mint lemezre irogatni. -
dez #30 Idézem magam: "Hamar betellne vele a TB-s vinyó is." (Gy.k. a 10-20-30 gigás Blu-ray másolatokkal.) -
zoli47 #29 Miért kéne kiírni? Olcsóbb vinyón TÁROLNI az adatokat mint blurayen. -
#28 Engem sem érdekel a blue-ray , amire nekem szükségem van az még egy cdre is ráfér nemhogy dvdre. a Toshiba viszont a kedvenc gyártóm, ami a számítástechnikai eszözöket illeti és 100%-ig egyetértek velük.
-
dez #27 Kár, hogy a sok szöveg között csak a lényeg veszik el a magyar tanítási rendszerben...
De egyébként nem igazán kell neki "fesz" bizonyos időközönként, mert ettől önmagában nem függ a lebegő gate-ek potenciálja, hiszen az érintetlen, hacsak nem írsz oda. Szóval elég sokáig megőrzi az állapotát, van erre valamilyen megadott időtartam. Most nem tudom, de biztos jópár év. Ehhez közeledve persze ráférhet egy újraírásos frissítés. -
roliika #26 Mosfet-es? :( A fene. Nade akkor bizonyos időközönként elvileg kell neki áram, nem? Vagyis ha 1 évig a polcra teszem mindent elfelejt? Épp tengap tanultuk ezeknek a EPROM PROM EEPROM MOS CMOS működését elég részletesen (spec a MOSFET-et nem :( ). Kapcsolási feszek, karakterisztikák stb... -
dez #25 Hamar betellne vele a TB-s vinyó is. Hcsak nem írod ki... Mire is? Pl. egy BD-R-re. :)
Persze azt is lehet játszani, hogy mindent 1-2x nézel, és törlöd is lefelé. Csak azért kicsit pazarlás lenne 20-30 GB-os filmeket tölteni. -
zoli47 #24 Lehet azt simán másolni is, ez nem adattároló függvénye. -
dez #23 Ja, és még valami: ez a grafikon az átlagember szemének ív-felbontásából indul ki. Azaz jobb szeműeknek valamivel jobb. -
dez #22 Az 1080p ~1.8 m-ről már full potenciáljában látszik (40"-en)... -
dez #21 "Mivel egy kondenzátor mátrix"
Nem éppen! Az a DRAM.
A flash memória más elven működik: lebegő-kapus tranziszorokon (pontosabban MOSFET-eken) alapul.. Tunellinggel hozzák a kívánt potenciálra kaput, mely állapotot galvanikus kapcsolat híján sokáig megtart. Azonban, idővel egyre több elektron marad ott, így a cellák beragadnak típustól függően 0-ba v. 1-be, illetve ezek sorozatába multi-level cellánál. (Egyébként az EPROM-ok is ezen az elven működnek, csak más a belső architektúra.) Ugyanemiatt a sebességet sem lehet akármeddig fokozni. -
dez #20 Te hasból állítasz dolgokat, és ilyen alapon hazudozással vádolsz másokat? Inkább ez a vicces, de inkább szánalmas. A szövegelés helyett inkább próbáld ki! Én megtettem, többféleképpen is.
De rendben van, ne higyj nekem. Vegyük csak alapul ezt a sok helyen látható grafikont (bár tapasztalatom szerint nem teljesen pontos):
Ha nem menne az értelmezés, segítek: 40"-es kijelző esetén a 480p ~3.6m-ig elegendő, utána már kezd látszani a különbség közte és a 720p között, ami ~2.5m-en "tetőzik", ami után már kezd látszódni a különbség közte és az 1080p között.
(Természetesen full-HD-s 40"-esről van szó, mert sok ilyen plazma nem hogy 1280-as, hanem csak 1024-es. És persze valamilyen éles képű filmről.)
Aki meg nem lát különbséget akár egy 8.5 GB-os 1080p-s (4.3 GB-os 720p-ről beszélve) mkv és egy normálisabb gyári BD között (mindkettő h.264, utóbbi lehet VC-1-is, de ne mpeg2) egy normális 40"-es kijelzőn, az vak. (Még az mkv-knál magasabb bitrátás HD-s adások sem olyan szépek.) -
#19 Kicsit vicces már hogy minden egyes iylen hirnél ezzel jössz, hogy te 3 méterről megmondod milyen felbontású az adott anyag a tv-n, mert neked olyan frankó a szemed, és még van arcod ilyet hazudni, ezekután azért kiváncsi vagyok mégis milyen tv-t használasz ha már ennyire felbontásbuzi vagy. -
roliika #18 Az írási sebesség javul. Az újraírható ciklusok száma is nő.
Mivel egy kondenzátor mátrix, ha nagyon akarnák, meg lehetne oldani akár 0,1s alatt is feltölteni filmmel ha már ez a gondod, persze ehhez a mostani tokozás nem jó, de mondom elvileg megoldható.
16 gigás flash chip 10dollár körül van...az már más kérdés, hogy pendriveba ültetve már 26, és mire ideér lesz belőle 50-100. -
dez #17 bocs, papagáj -
dez #16 "40" os full HD tv -n 1 méterről nem mondod meg a különbséget"
LOL. Több hozzáfűzni valóm nincs is ehhez.
"sőt szerintem még a 720p és 1080p közt sem."
3m-ről megmondom. (Az egy dolog, hogy fullosan kb. 2m-ről jön ki.) De hogy 1m-ről sem, ez is vicces.
Nem papagálykodni kellene, amit valahol olvastatok, hanem személyesen meggyőződni -- előzetes szemészeti vizsgálat után. -
#15 40" os full HD tv -n 1 méterről nem mondod meg a különbséget, sőt szerintem még a 720p és 1080p közt sem. Persze ettől függetlenül a BR disk értelme a winyóval szemben az asztali lejátszó amit valszeg több ember vesz majd ha elérhetőbb áron adják. -
dez #14 Normális lemeznél kicsit az esélye a hibának.
ps. #10-ben "lassul" -
dez #13 Mármint nem a legolcsóbb a BD. -
dez #12 Lehet, hogy adattárolásra nem a legolcsóbb, de filmeket nem fognak kiadni Flash-on, mert az sokkal drágább, mint egy műsoros lemez legyártása, továbbá az utóbbi pár másodperc (adattal együtt, mert préseléssel kerülnek rá a pitek), míg egy 32 GB-os Flash teleírása adattal percekig tart. (Úgy nem is gyártható, hogy eleve rajta legyen az adat.) -
dez #11 Ja, lerippelik, majd ugyanazzal a tömörítéssel újratömörítik sokkal kisebb bitrátával. Monitoron még elmegy, de egy nagyobb, főleg full-HD-s megjelenítővel nem az igazi. -
dez #10 "és annyiszor írom ahányszor akarok"
Mit akarsz? :) De egyébként nem egészen. Nem hallottál még a Flash korlátozott átírhatóságáról? Egy adott blokk 10-100e-szer írható, és ha volt már ott előzőleg adat, akkor törölni kell. (Itt egy blokkban több file adata is lehet, így ha csak egy részét kell átírni a blokknak, akkor a többi adatot is vissza kell másolni. Ezért lassúlnak be, ha sokat írsz és törölsz.) Pen Drive-oknál wear levelling sincs, mint SSD-knél. -
Ferrer #9 Nekem a beégetés nem tetszik maga, mert az vagy sikerül, vagy nem, és ha már nem sikerül, akkor b*szhatod a drága lemez árát is. -
roliika #8 Szia! Nem akarok veled vitatkozni, de azért gondolj bele.
Jövőre mondjuk egy író lesz 30 000Ft, a lemez meg 1500Ft Artistjust-al Áfával meg minden jósággal ellátva. Cserév lesz egy 25Gigás egyszer írható valamid.
Én meg bemegyek a boltba és 9999Ft ért akciósan megveszem a Tescóban a 64 gigás pent ami már lassan a kenyérpirítóhoz is jó.
32 gigás 25 000Ft 10 év garival most ebben a pillanatban, ami már több mint a "KékRéteg" lemez kapacitása. 2 éven belül a KékRéteg CD sorsra jut aztán 5 éven belül eltűnik ez a jóslatom. -
zoli47 #7 1 bluray író = 50-75k
1 bluray lemez (25 GB) = 3-4k
1 TB vinyó = 25k
1 TB vinyó árából mondjuk 8 bluray lemez jön ki (olcsóbbikat számolva), ami 8 * 25 = 200 GB. Ötödannyi mint az azonos árú vinyó. És ehhez még író is kell, ami szintén 2-3 TB vinyó árát emészti fel. Ez így nem fog elterjedni, árat csökkenteni meg nem akarnak. Csakhogy a dvd-vel ellentétben itt már nem kényszerít semmi a váltásra, a vinyók nagyon jó alternatívát (sőt jobbat) biztosítanak. -
zoli47 #6 Így van. Hordozásra pendrive / usb-s notivinyó, adattárolásra meg TB-os vinyó. Mire kellene ide a bluray? A hd filmeket meg úgyis lerippelik róla már a kalózok, utána tökmindegy min tárolod. A bluray előbb meghalt mint kijött volna. -
Skyline #5 Viszont a látványfilmeknek sokkal de sokkal gyengébbnek mondható dvd-n a minősége egy 1080p-s brhez képest;)
Toshiba meg...lol..:)
-
#4 Egyelőre olcsóbb, de lesz az még így se -
kadar1 #3 Egy biztos , mostanában nem fogok venni se Blu-ray és HD DVD lejátszót.
Nem látom értelmét.Maradok sima dvd lemeznél,abból igaz több nyers ( üres)lemez kell , de visszont sokkal de sokkal olcsobb a mint a Blu-ray lemez.. -
carsmaxx #2 Ez a +30$ egyértelműnek a Sonynak kedvez, a Toshiba se akar duplán fizetni, mikor kifejlesztett egy saját formátumot. -
roliika #1 Továbbra sem érdekli a Blu-ray a Toshibát (Sőt még engem sem. :D )
Az a helyzet, hogy 2 hónapon belül itt van a 64 gigás pendrive. A 16-oshoz 7ért meg már hozzá lehet jutni...és annyiszor írom ahányszor akarok, és semmi cucc nem kell hozzá hogy írhassam...1 év és olcsó lesz a 64 gigás is akkor meg kinek kellenek holmi lemezek méregdrága írókkal?
Persze lehet bohóckodni 20 meg 50 réteggel, de a sorozatgyártásuk sosem lesz olcsó és sosem lesznek biztonságosak.