222
World of Darkness Online
-
#182 természetesen
a Vampire eredetileg egy valódi szerepjáték (pnp rpg), rakat szabálykönyvvel, fura kockákkal, ahogy illik.. és persze több regény is megjelent a témában, így eléggé sok infó akad hozzá... (de azért két lábon járó enciklopédia nem vagyok, a Samedi-t fejből meg nem mondtam volna, hogy mely klán vérvonala, már nem emlékeztem rá, de gugli segít :) )
elsőnek tán a Vampire: The Masquerade jelent meg, nagy sikerrel indított, így követte a Werewolf: The Apocalypse, Mage: The Ascension és még pár másik, de lényegében 1 világon játszódtak, ennek gyűjtőneve lett World of Darkness..
2004-ben eléggé beújították a dolgot, akkor már nem csak ráncfelvarrást kaptak a szabálykönyvek, hanem átdolgozták a szabályrendszert és eléggé megvariálták az alap koncepciókat is..
(pl nincs sabbat, kamarilla se, mert széthullott a középkorban, más klánok vannak, stb)
ekkor jelent meg például a Vampire: The Requiem, a Werewolf: The Forsaken vagy a Mage: The Awakening
én mondjuk valszeg azon kevesek közé tartozom, aki alapvetően jobban szereti az új WoD szabályrendszerét -
Rotcsa #181 Honnan tudtok ilyeket? :D
Vannak esetleg könyvek, amelyeket árulnak a franchise-hoz kapcsolódóan?
Letöltöttem anno a Mage-t. Ott voltak magyarázatok a különböző mágusfajokra.
Ugyan ilyen módon van leírva a Vampire-ban is? -
Susarc #180 jólvan látom képben vagy rendesen!:) -
#179 azt nem írtam ide, de értelem szerűen a Cappadocian/True Brujah/Salubri klán azért sem nagy klán már, mert hát elég rendesen irtották őket az új ősatyák gyermekei, megelőzendő a bosszú lehetőségét, és csak elvétve akadt belőlük, azok is főleg rejtőzködnek vagy más klán tagjának adják ki magukat... -
#178 a 13 nagy klánban az a közös, hogy vissza tudják magukat vezetni valamely 3. generációs vámpírra (őket hívják Antediluvian-oknak)
viszont nem mindegyik 3. generációs ősatya volt eleve 3. generációs..
a Cappadocian ősatyát Giovanni nevű gyerkőce diablerizálta (és lett ezáltal 3. generációs), míg a Salubri-k ősatyját, Saulot-ot a Tremere-ek használták fel vérmágiával, hogy a vezetőjük 3. generációs vámpírrá váljon..
a Brujah ősatyát is felszürcsölte gyermeke, csak ott megmaradt a klán neve, de az eredeti ősatya leszármazottai a True Brujah-ok, nekik például más diszciplináik vannak, mint a sima Brujah-oknak
valamint van sok kisebb "klán", de ők igazából vérvonalak, a Samedi például Cappadoc klán kisebb vérvonala, a Kiasyd-ok Lasombra vérvonalba tartoznak, a Gargoyle vérvonalat a Tremere vérmágusok hozták létre Tzimisce és Gangrel vérvonalat összekeverve, stb...
olyannal is találkozhatsz, hogy klán név + antitribu szócska..
például Lasombra antitribu, Assamite antitribu... ők azok a vámpírok, akik nem lojálisok a saját klánjuk nézőpontjához, a többséghez képest eltér a filozófiájuk.. például egy Kamarillás Tzimisce az Tzimisce antitribu, a Serpents of the Light lényegében olyan Setita vámpírok megnevezése, akik nem tartják magukat a klán előírásához, Ravnos antitribu a dolgozó, lopást elítélő Ravnosok megnevezése , stb... -
Rotcsa #177 valahol ezt olvastam régebben...:D -
#176 2015 ? A CCP-t ismerve az lesz 2019 :P
Csak a miheztartas vegett, pl az EVE Onlineben a walk in station kieget 2008-ra igertek, azota sincs belole semmi. -
#175 És a kicsik? Van egy csomó kisebb klán is pl Samedi, Salubri.. stb. -
#174 nem olvastad a klánregényeket ? (: -
#173 Van 7 Kamarilla és 2 Szabbat meg plusz négy független. -
#172 igen, a Vampire the Masquerade -ben 13 klán van.. 6 Kamarillás, 2 Sabbatos és 5 független...
eredetileg 7 Kamarillás klán volt, azért van annyi a Bloodlines-ban, de a Gangrel-ek kiváltak végül -
Susarc #171 -
Susarc #170 neeeeem félreértetted!!!
játékbeli napszakváltozásra gondoltam:D azt nem is tudom honnan vetted,hogy a játékosok otthon csak este joinolhatnak a szerverre:P:) -
Rotcsa #169 Gondolom a bevétel miatt lesz nappal is játszható...
A sok kis pénzes anyuci kockafejűje éjszaka el van zavarba aludni! :D -
Rotcsa #168 A Vampire szerepjátékban is 13 klán van? A Bloodlinesban csak 7 klán volt... -
Susarc #167 egyvalami nagyon nem tetszik a koncepcióval kapcsolatban....azt olvastam nem lesznek napszakok csak mindig éjszaka lesz!
Amit egy gigaepiqfail-nak tartok,mert épp az adná meg a savát borsát a játéknak....a napszakváltozás és azáltal adott lehetőségek hiányában nagyon vérszegény:P lenne a játék így elsőre!
ja és nem ilyen buzi vampire diarieses meg alkonyatos vámpírokat akarok hanem igazi VAMPIRE szerepjátékos world of Darknesses vámpikat akiket bezony karistolja anapfény rendesen /kivéve ha nem vagy mondjuk 6-7. generációs és nincs superior fortitude-od vagy Thaumaturgiád:D:D -
Rotcsa #166 Állítólag 13 klán tuti lesz a játékban:
http://www.penny-arcade.com/report/article/the-world-of-darkness-will-offer-you-a-world-of-vampires-to-conquer-bu -
Rotcsa #165 2015??? Én valamikor még azt olvastam, hogy állítólag olyan jól haladtak a fejlesztéssel, hogy mát meg kellett volna jelennie 2012 Karácsonyán! :D
Na, ez így akkor még várat magára... :( -
Susarc #164 persze tele van egy rakás marha jó ötlettel ,de 2015-ös release terv mellett kb. bármit beleírhatnának:D
The video was shown mostly recorded in-game however there was some post processing done to show what they hope the final game will look like
Their version of Carbon/Incarna is using DirectX 11 and they are adding more features from it as development progresses
The engine currently showed building interiors that shifted as the camera angle changed
The city in game looked dark, brooding, slick from rain and very gothy
The hopes of playing moral hunters went down several notches. Chris stated not a lot of effort is going into the mortal only side of the game. “We’re not putting a huge amount of functionality into the mortal game,” McDonough says. It was implied hunters are in the same boat as garou, a expansion at a later date.
It will be "difficult" to die under permadeath rules. Simply dying in combat won't be final death. But details beyond that still remain up in the air and unclear.
WASD is how you move your avatar in game.
The World of Darkness team are also wrestling with a desire to maintain the grim, gothic tone of the classic World of Darkness settings. “We’ve banned the names Edward and Bella and you can’t make your vampire sparkle,” McDonough joked, crushing the dreams of a million Twilight fans.
However no specifics were given on how they intend to stop sir_bigcock, for example, from becoming a prince or elder
Chris made clear WoD is NOT coming out this year OR next year (2015 it is then at best)
Running around naked in public areas was nerfed during play testing which it became a wide spread issue.
Several systems are not locked down yet hence why some systems have not been talked about details wise
All the dev members sharing time on EVE and DUST have all moved back to WoD exclusively.
PvE content will maximize player interactions
When you start the game as mortal you must find another player to embrace you
They maybe some limits of traveling between cities (like a train you need to catch that only heads out every 30 mins) to prevent on the spot masses of players flooding one area of a city from all over due to a specific event (ie unexpected/planned faction war).
The world will also have NPCs, to make use of and snack from, and players should be able to stay connected with the game and their networks in at least some form via both real-world and in-game cellphones. -
Susarc #163 a lényeg: "Chris made clear WoD is NOT coming out this year OR next year (2015 it is then at best) " GAME OVER...2015 baszki hol van az még!? ez a játék a 10 éves fejlesztésével kb. világrekorder lesz a kategóriában:P:( -
mkfdd #162 Egy kis beszámoló a fanfestes prezentációról (angolul):
http://themittani.com/news/fanfest-world-darkness-update -
Rotcsa #161 Képek picasan -
Rotcsa #160 Na, mi volt a fanfesten? Ennyi? Egy nyomorult kép??
Semmi video, teaster, vagy gameplay? Kit érdekel a rizsa?
Amúgy sem vágom ennyire az angolt! Miről van szó, amúgy? :D -
Susarc #159 http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://www.famitsu.com/images/000/032/672/517a7dc21722e.html&usg=ALkJrhhQ5tofBjzY_h_UAIW5J1Bianl2Vw -
Susarc #158 http://massively.joystiq.com/category/world-of-darkness/ -
Hookay #157 Mondjuk egy cikk szerint ok mar nagyban tesztelik a jatekot, szoval a gameplay az nagyon is kijarna mar.:D Remelem maximum napokat varatjak az internetes kozosseget -
Susarc #156 Rumor: They showed gameplay video -
Susarc #155 már ilyet is találtam:
Chris however follwed up stating nothing earth shattering was going to be announced at this years Fanfest so not to fret -
Hookay #154 Nem igaz hogy az EVE-eseknek ne lenne fontos azon celkozonseg kielegitese akik majd
fizetni is fognak a jatekukert. Szerintem sok Vampire rajongo szerte a vilagban egyszerre varja a fejlemenyeket, es az lenne korrekt ha nem sokkal a rendezveny utan a hivatalos site-ra is felpakolnak az esetleges gameplay vagy egyeb info anyagokat.
Mert mar kivagyok ezektol a film/jatek iparban divatossa lett festival exclusive anyagoktol... -
Susarc #153 FB -ról
FYI, CCP are saying there will be no cameras allowed on the WoDMMO info panel.
So everyone hoping for some new info, life sucks today...
Hopefully someone attending or CCP will take notes and post it online. -
Rotcsa #152 23 perc.. :))
Sajnos úgy sem tudom nézni, mert haza utazok!
Utólag biztos lesz valami összefoglaló sg-n is! -
Susarc #151 fél óra....sajnos live stream nincs a rendezvényről -
Susarc #150 rajta leszünk!:D -
Rotcsa #149 Holnap 11 órától lesz szó a WOD-ról! :) -
Susarc #148 lesz:) kérdés,hogy lesz-e gameplay vagy intro videó vagy megint csak valami teaser... -
Rotcsa #147 2 nap és fanfest...:)
remélhetőleg a játékról is lesz info -
Rotcsa #146 Miről volt szó ebben a hangoutban? -
Susarc #145 http://www.gamebreaker.tv/video-game-shows/this-week-in-mmo-show/world-of-darkness-twimmo-134/ -
#144 http://fanfest.eveonline.com/en/default.aspx -
#143 CCP által rendezett szokásos fanfest ami minden évben van , eddig leginkább EVE online-al volt kapcsolatos de most már ez is benne lesz.
Bővebben :
http://fanfest.eveonline.com/en/default