Hat évig készült tettére a finnországi ámokfutó

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fél üveg sör? A finnek Európa legmasszívabb alkoholistái. Arányokat szemlélve még az oroszokon is túltesznek...

Tinman
Utálta az emberiséget és 11 embert ölt meg?
Ez tényleg bolond volt... mert ha az emberiséggel van gondja ahhoz 1 db lõfegyver meglehetõsen kevés.

Szerk.: Menjen politikusnak... milliók életét teheti tönkre ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

QuippeR
miért érdekes, hogy Rammsteint és Metallicát hallgatott? ha Beethovent és Beatles-t hallgatott volna, az is meg lenne említve a cikkben?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Valamelyik online profilján a srác azt írta magáról, hogy hobbijai az alábbiak: számítógép, fegyverek, szex és pia.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Vogel
Tiltsuk be a youtubet, meg a rockzenét, és a gonosz horror filmeket. Érdekes egy elgondolás.

Ez a srác szerintem maga volt a megtestesült frusztráltság. Tipikusan az a fajta, aki a szobájában tombol dühében, ha valaki rászól az utcán. Egy csõdtömeg. Nyakam teszem rá, hogy ennek életében nem volt még nõje, és egy félüveg sörnél többet nem ivott meg. Egyébként, mint az összes iskolai mészárlásnál a Rammstein a hibás<#whatever>
Nem is akarta bírni a gyûrõdést, a napi stresszt. Le merem fogadni, hogy nem sok kapcsolata volt az emberekkel. A szüleire én is kíváncsi lennék, melyik elmegyogyóban vannak. Ha élnek még egyáltalán.

Elmebeteg volt, ami nem magyarázható sem a napi stresszel, sem mással, mivel annak semmi köze hozzá.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Finn viszonyok között lehet, hogy a szülei régóta nem gyakorolnak semmilyen hatást rá. Finnországban 18 éves korban a "gyerekek" általában eltakarodnak otthonról, ritkaságnak számít mondjuk 20 évesen még otthon lakni a szülõkkel. Valaki még a gimit sem fejezi be máris elköltözik otthonról, de legkésõbb általában középiskola után.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Errefelé (Finnországban) akár egy 15 éves is fegyverhez juthat. A dolognak hagyományai vannak, elsõsorban (tudtommal) a vadászathoz kapcsolódó dolgok. Apa és fiú együtt mentek az erdõbe vadászni és persze a gyereknek is kellett valamivel lõni. Vagy valami ilyesmi. Persze a dolog lehet, hogy már régóta elavult, és talán újra kellene gondolni a szabályozást.

mad mind
Miért is?
Egyszerûen hülye volt. Szerintem pont azért csinálta, mert a rendõrök elengedték. Ha pszichológus akarnék lenni, azt mondanám a videók voltak a segélykiáltásai, de mivel nem vagyok pszichológus, ezért azt mondom, hogy figyelmeztetett mint a baszk terroristák.

Amit furcsállok, az az, hogy több hírügynökség is úgy hozta le a hírt, hogy a tavaly novemberi mészárlás után intézkedéseket hoztak az ilyen esetek megelõzésére. Nos, én a mai napig ugyanúgy megyek be a fõiskolába, mint eddig (Finnországban tanulok ugyanis). Szóval, milyen intézkedések is voltak ezek?
Ráadásul tavasszal valamelyik élelmes diák tavasszal sikeresen megfújt egy projektort az egyik tanterembõl. Bambák ezek a finnek nagyon.
Egyetlen egy rendõrtiszt döntötte el, hogy a srác nem veszélyes, és engedte el. Nem szeretnék most a helyében lenni...
Ha valami történik még, szólok...

22 éves volt...

Ébredés után hugyozott-e? de most komolyan, hugyozott-e ébredés után, mint a többi gyilkos? be kell hozni minden embert, aki reggel hugyozik, mertebbõl is látszik, hogy aki ezt teszi reggel, az jó ember nem lehet!

"Kilenc áldozatot, köztük egy tanárt egy osztályteremben találtak meg, a tizediket egy átjáróban. Az elkövetõ testére az iskola egy másik részén bukkantak, fejbe lõtte magát és a kórházban belehalt sérüléseibe."

"A 11 embert agyonlövõ diák számos netre feltöltött videóban fenyegetõzött."

10 embert lõtt agyon, az elkövetõ már nem volt ember lelkileg.

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

Frayer
A megoldás szerinte egy P22 Walther volt. <#eplus2>

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Mike at home
ebbõl is tanultak, remélhetõleg
kár hogy csak utólag
nem kell netet jobban felügyelni, csak komolyabban kell venni az ilyen videokat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
másrészt ki és miért ad fegyverviselési engedélyt egy 17 évesnek?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Nagyrészt egyetértek veled. Sokan sokféleképp válaszolnak a mostani stresszes életre, ez sajnos ilyen tragikusan végzõdött. Kár értük, mind a srácért mind az áldozatokért.

Az ahogy a politikusok viszont az ilyen esetekre reagálnak, nos szerintem szánalmas, TUDTAK róla a hatóságok, be is rendelték és nem tettek semmit. Nem a megfigyelés volt hiányos, hanem rosszul döntöttek.

Mike at home
sokkal obban oda kell figyelni a jelekre

Nézd ha ismertük volna az áldozatokat lehet hogy megértenénk szegény srácot.

A Globalizmus és a liberalizmus áldozata.

Az SZDSZ egy náci párt.

A szüleire lennék kíváncsi...

Tetsuo
De mi koze van ennek az internethez?? miert kene szigoritani? Ezek a fszopok felcsereltek az ok-okozatot, vagyis nem azert zakkant meg a csavo, mert feltolthetett a youtube-ra, hanem azert toltott fel ilyen filmeket, mert zakkant volt.
Ha nincs youtube, akkor is amokfutott volna, idiota miniszter v ki.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Vorpal
egykét ilyen feketebárány mindig van - sajnos a lõfegyverek a kisembert is naggyá tették - ezzel élnünk kell.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Narxis
Részben. Azért ez erõsen genetika is. A srác nem bírta a gyûrõdést, napi stressz stb. és besokallt. Lehet megõrült, lehet teljesen ép volt. Ha a rendõrök is hazaengedték akkor tuti jól titkolta a lelki problémáit.

Minél magasabb lesz az ÉLET "léce" annál több ember fog kihullani a rostán. Figyeljétek meg, hogy egyre több ilyen eset lesz, elindult a lavina. Egymásról vesznek példát.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

NEXUS6
Nem érdekel, milyen számot hallgatott, nem érdekel milyen filmeket nézett, nem érdekel milyen bénák voltak a rendõrök, nem érdekel honnan szerzett fegyvert és még hány ezer másik van az országban, nem érdekelnek a statisztikák.

Egy dolog érdekel, hol voltak a szülei/nevelõi a srácnak az utolsó 6 évben!
Mert ezeket a golyókat valójában õk lötték ki!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Narxis
Durva a csávó.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kb 5 percet ültem a monitor elõtt és nem tértem magamhoz, nem is tudom mit lehet ezen kommentálni, mit is mondhatnék. Egyszerûen<#confused><#nemtudom><#ijedt>... no comment <#szomoru1>részvét a családtagoknak

← ElőzőOldal 2 / 2