78
  • Chocho
    Hát igen, a magyar hatás. :DDD
  • Chocho
    Ja, amúgy az orvosi szakvéleményt lentebb én is írtam. El kéne olvasni a hozzászólásokat.
  • Chocho
    Jajj Istenem... Nem érted az egészet. Én ÉRTEM, hogy ez így nem volt jó, de Te is értsd meg, hogy egyszerűen nem volt mivel ott tartani. Ha csak úgy bent fogják, akkor meg jön a sok hülye, hogy "netes cenzúra", meg "rendőrállam", meg hasonlók. Akkor most az lenne a hír, hogy "Egy videó miatt ítéltek el egy 22 éves diákot". Tiszta Irán...
  • floatr
    Miért mi a különbség, egy fenyegető video és egy fenyegető levél közt. Max annyi h utóbbi konkrét címzettnek szól általában.

Tökéletesen igaz az, hogy youtube nem egy külön valóság, ahová bárki bármit feltölt, az csak viccel, vagy játszik. Minimum egy elmeorvosi szakvéleményt kellet volna kérni, és felfüggeszteni a fegyverviselési engedélyét, de tartom azt, hogy fegyverrel való halálos fenyegetésért -- akár youtube, akár nem -- börtön jár.

Bazeg ha majd neked iskolás gyerekeid lesznek, megérted h ez durvanagy mulasztás volt a szerv részéről.
  • Slim Rick
    ez a srác itt volt szegeden csere diák ,bezony ám . . .
  • Narxis
    Nem értek egyet, szerintem köze volt hozzá. Egy ember nem lesz csak úgy a születése pillanatában dilis, a környezeti hatások nagyon-nagyon fontosak. Pl. az is ha valakinek mindent engednek és az is ha teljesen kontrollálják.
  • nessboth
    ...valszeg a kamerákat is gyűlöli...
  • Chocho
    Miért, mert a neten felvett egy "júvilldáj next!!!" videót, és rálőtt a kamerára? Próbáld meg ezt bármilyen BTK alapján akárcsak szabálysértésként értékeltetni. Itt a törvényekben van a hiba.
  • floatr
    Önmagában a fegyverrel való fenyegetés miatt is le kellett volna már csukni 5 évre, és pszichiátriai vizsgálatra küldeni. Két 150 kilós életfogytos között megtanulta volna szeretni az embereket
  • Chocho
    Remek cikk lett Sándor, a végén a warezos nagyapa példája különösen hatásos volt.

Magáról a témáról: Azt azért elmondanám, hogy tök mindegy, milyen zenét is hallgatott. Én is szeretem a fent említett zenekarokat, de ennek ehhez semmi köze. Már várom, hogy a játékokat mikor keverik ide (ugye ez megvolt pl. Resistance-X esetében...).

A rendőröknek meg sajna meg van kötve a keze. Igazából a videókon semmi illegális nincs. Egy fickó - valószínűleg - saját kertjében lövöldözik a legálisan tartott fegyverével. Millió ilyen videó van a neten és mindegyiket elkapni, ellenőrizni lehetetlen. S mi van a sok fegyvermániás fórummal és fiatallal? Akkor őket is ellenőrizgessük?

A srác kattant volt, tény. S a hatóságok felelőssége inkább abban keresendő, hogy ezt nem vették észre. Nem volt ott egy pszichológus, vagy ilyesmi? Elég lett volna egy-két óra beszélgetés hogy kiderüljön: ez nem nooooormááális.
  • Sityi
    Fél üveg sör? A finnek Európa legmasszívabb alkoholistái. Arányokat szemlélve még az oroszokon is túltesznek...
  • Tinman #27
    Utálta az emberiséget és 11 embert ölt meg?
    Ez tényleg bolond volt... mert ha az emberiséggel van gondja ahhoz 1 db lőfegyver meglehetősen kevés.

Szerk.: Menjen politikusnak... milliók életét teheti tönkre ^^
  • QuippeR
    miért érdekes, hogy Rammsteint és Metallicát hallgatott? ha Beethovent és Beatles-t hallgatott volna, az is meg lenne említve a cikkben?
  • Frenzy
    Valamelyik online profilján a srác azt írta magáról, hogy hobbijai az alábbiak: számítógép, fegyverek, szex és pia.
  • Vogel
    Tiltsuk be a youtubet, meg a rockzenét, és a gonosz horror filmeket. Érdekes egy elgondolás.
  • nessboth
    Ez a srác szerintem maga volt a megtestesült frusztráltság. Tipikusan az a fajta, aki a szobájában tombol dühében, ha valaki rászól az utcán. Egy csődtömeg. Nyakam teszem rá, hogy ennek életében nem volt még nője, és egy félüveg sörnél többet nem ivott meg. Egyébként, mint az összes iskolai mészárlásnál a Rammstein a hibás
  • tomcsa4
    Nem is akarta bírni a gyűrődést, a napi stresszt. Le merem fogadni, hogy nem sok kapcsolata volt az emberekkel. A szüleire én is kíváncsi lennék, melyik elmegyogyóban vannak. Ha élnek még egyáltalán.

Elmebeteg volt, ami nem magyarázható sem a napi stresszel, sem mással, mivel annak semmi köze hozzá.
  • Frenzy
    Finn viszonyok között lehet, hogy a szülei régóta nem gyakorolnak semmilyen hatást rá. Finnországban 18 éves korban a "gyerekek" általában eltakarodnak otthonról, ritkaságnak számít mondjuk 20 évesen még otthon lakni a szülőkkel. Valaki még a gimit sem fejezi be máris elköltözik otthonról, de legkésőbb általában középiskola után.
  • Frenzy
    Errefelé (Finnországban) akár egy 15 éves is fegyverhez juthat. A dolognak hagyományai vannak, elsősorban (tudtommal) a vadászathoz kapcsolódó dolgok. Apa és fiú együtt mentek az erdőbe vadászni és persze a gyereknek is kellett valamivel lőni. Vagy valami ilyesmi. Persze a dolog lehet, hogy már régóta elavult, és talán újra kellene gondolni a szabályozást.
  • mad mind
    Miért is?
    Egyszerűen hülye volt. Szerintem pont azért csinálta, mert a rendőrök elengedték. Ha pszichológus akarnék lenni, azt mondanám a videók voltak a segélykiáltásai, de mivel nem vagyok pszichológus, ezért azt mondom, hogy figyelmeztetett mint a baszk terroristák.
  • Sityi
    Amit furcsállok, az az, hogy több hírügynökség is úgy hozta le a hírt, hogy a tavaly novemberi mészárlás után intézkedéseket hoztak az ilyen esetek megelőzésére. Nos, én a mai napig ugyanúgy megyek be a főiskolába, mint eddig (Finnországban tanulok ugyanis). Szóval, milyen intézkedések is voltak ezek?
    Ráadásul tavasszal valamelyik élelmes diák tavasszal sikeresen megfújt egy projektort az egyik tanteremből. Bambák ezek a finnek nagyon.
    Egyetlen egy rendőrtiszt döntötte el, hogy a srác nem veszélyes, és engedte el. Nem szeretnék most a helyében lenni...
    Ha valami történik még, szólok...
  • Adenoma
    22 éves volt...
  • Adenoma
    Ébredés után hugyozott-e? de most komolyan, hugyozott-e ébredés után, mint a többi gyilkos? be kell hozni minden embert, aki reggel hugyozik, mertebből is látszik, hogy aki ezt teszi reggel, az jó ember nem lehet!
  • rhonkhan
    "Kilenc áldozatot, köztük egy tanárt egy osztályteremben találtak meg, a tizediket egy átjáróban. Az elkövető testére az iskola egy másik részén bukkantak, fejbe lőtte magát és a kórházban belehalt sérüléseibe."

"A 11 embert agyonlövő diák számos netre feltöltött videóban fenyegetőzött."

10 embert lőtt agyon, az elkövető már nem volt ember lelkileg.
  • Frayer
    A megoldás szerinte egy P22 Walther volt.

• Mike at home
    ebből is tanultak, remélhetőleg
    kár hogy csak utólag
    nem kell netet jobban felügyelni, csak komolyabban kell venni az ilyen videokat
  • Mike at home
    másrészt ki és miért ad fegyverviselési engedélyt egy 17 évesnek?
  • P3h3ly
    Nagyrészt egyetértek veled. Sokan sokféleképp válaszolnak a mostani stresszes életre, ez sajnos ilyen tragikusan végződött. Kár értük, mind a srácért mind az áldozatokért.

Az ahogy a politikusok viszont az ilyen esetekre reagálnak, nos szerintem szánalmas, TUDTAK róla a hatóságok, be is rendelték és nem tettek semmit. Nem a megfigyelés volt hiányos, hanem rosszul döntöttek.
  • Mike at home
    sokkal obban oda kell figyelni a jelekre
  • butuska66
    Nézd ha ismertük volna az áldozatokat lehet hogy megértenénk szegény srácot.
  • bandee1
    A Globalizmus és a liberalizmus áldozata.
  • gombabácsi
    A szüleire lennék kíváncsi...
  • Tetsuo
    De mi koze van ennek az internethez?? miert kene szigoritani? Ezek a fszopok felcsereltek az ok-okozatot, vagyis nem azert zakkant meg a csavo, mert feltolthetett a youtube-ra, hanem azert toltott fel ilyen filmeket, mert zakkant volt.
    Ha nincs youtube, akkor is amokfutott volna, idiota miniszter v ki.
  • Vorpal
    egykét ilyen feketebárány mindig van - sajnos a lőfegyverek a kisembert is naggyá tették - ezzel élnünk kell.
  • Narxis
    Részben. Azért ez erősen genetika is. A srác nem bírta a gyűrődést, napi stressz stb. és besokallt. Lehet megőrült, lehet teljesen ép volt. Ha a rendőrök is hazaengedték akkor tuti jól titkolta a lelki problémáit.

Minél magasabb lesz az ÉLET "léce" annál több ember fog kihullani a rostán. Figyeljétek meg, hogy egyre több ilyen eset lesz, elindult a lavina. Egymásról vesznek példát.
  • NEXUS6
    Nem érdekel, milyen számot hallgatott, nem érdekel milyen filmeket nézett, nem érdekel milyen bénák voltak a rendőrök, nem érdekel honnan szerzett fegyvert és még hány ezer másik van az országban, nem érdekelnek a statisztikák.

Egy dolog érdekel, hol voltak a szülei/nevelői a srácnak az utolsó 6 évben!
    Mert ezeket a golyókat valójában ők lötték ki!!!
  • Narxis
    Durva a csávó.
  • Reggaester
    Kb 5 percet ültem a monitor előtt és nem tértem magamhoz, nem is tudom mit lehet ezen kommentálni, mit is mondhatnék. Egyszerűen... no comment részvét a családtagoknak