92
  • haxy27
    ja csak ez megint vidékieknek elérhetetlen lesz az elkövetkező 500évben.
    Vidéken a mai napig nem lehet adsl netet mert a t-szar nem fejleszt vidéken semmit.
  • emerte
    azokat is interlace-szé alakítják és úgy sugározzák.
  • Gabest
    "főleg, hogy nincs 1080p-s adás (1080i a max ami a más tömörítés miatt szintén 10-12Mbps körül fogyaszt)"

Már miért ne lenne 1080p-s, ha a két field ugyanaz (mozifilmeknél), akkor az 50 fps félkép 25 fps egészképpé válik magától. 1080p-vel 50 fps-ben adni egyszerűen nincs értelme.
  • grebber
    Persze gondolom only pest lesz az az 1,2 millió ember :(
  • Charybdis
    És mennyi lesz a feltöltés?

100/100 Mbit lenne az igazi. Ugye backup nem árt csinálni minél gyakrabban. Ha ilyen gyors feltöltés lenne, akkor lehetne online backupot készíteni, ami a legbiztosabb és legkényelmesebbb biztonsági mentés, mert teljesen automatikus, és a biztonsági példányokat több példányban, elszigetelt helyen tárolhatod (pl. Amazon S3 vagy Mozy).
  • woker
    illesbela: szóval hallottad. Ha nem bánod nevettem egy jót :D

Speciel Digis netem van az albérletemben lassan már fél éve, 20/20 MBit/s-nek indult amiből ugye most lett 30/20. A _grantált_ sávszélesség 4/4 Mbit/s volt a szerződésemen, tehát az általad hallott "stabilan 2-3 Mbit/s 20 helyett" mennyire tűnik hihetőnek? És nem hinném, hogy egyedül lennék a gerincen ugyanis akkor húzták be szinte az egész környéken, lakótelep ami alsó hangon több száz lakást jelent, ahol erőteljesen valószínűsíthető, hogy nem én vagyok az egyetlen előfizető a környéken.

Ráadásul ha mégis bajod lenne velük a szerződést pikk-pakk felmondhatod, következmények nélkül (nem úgy mint más szolgáltatóknál ahol 1-2 év rabságot kell vállalnod a kedvezményes havidíjhoz) hiszen nem írsz alá hűségnyilatkozatot.
  • Mardel
    Szimmetrikus azt jelenti, hogy ugyanannyi a feltöltési sebesség, mint a letöltési.
    "Teccik érteni?"
  • Ginos
    úgy,míg te max-al töltesz fel,addig a letöltésed leesik gyakorlatilag 0-ra.
    Míg nálam mig max-al töltök fel max-al jön le!
  • Mardel
    8Mbites az enyém is, annyi szépséghibával, hogy a T-com már másodjára korlátozza le a vonalunkat 2 Megabitre, mikor eddig 6,5-7-el ment.
  • HM
    jah drága az optikai 30/20 ... 3500Ftért :D
  • Mipi
    Azért a UPC -nél a 20 megabites csomag se rossz mégha nem is éri el a 20 megabitet. Egyébként igen az ADSL -nek már annyi mert 8 megabit fölé már nem tudnak növelni sebességet. Ezért is van az hogy most elég nagy előnyben vannak a kábeles szolgáltatók. Én nézetem szerint a coax - kábelek még egy darabig lesznek. Mert már sok szolgáltató kínál digitális kábeltv-t. Akkor egy kis frissítéssel már a kábeles átviteli sebességet is lehet növelni. Az optikai meg még mindíg drága. Én is kábelen netezek és nincs semmi külömbség a kábelnet és adsl között. Csak annyi hogy a kábelnet sebességét még lehet növelni.
  • nimfas
    Ha ADSL használat mellett használ az illető egy CfosSpeed nevű kis okos programot, akkor a letöltés sem lassul le feltöltés közben.... vígan töltök le 1,3Mbittel 80-90 K-s feltöltés mellett, bár ez a feltöltési arány is egy vicc.
    Invitel (ex. Pantel-es szerződés 24Max)
  • Aramir
    Arra gondolt, hogy a feltöltés nem lassítja az egyidejű letöltést, mint az ADSL-nél.
  • Csak77
    Bazmeg, BP belvárosa tele van optikai telefonkábelekkel, amire kiépítése óta (15 év) nem lehet adsl-t tenni. Erre jön ez a hír az adsl lufi kidurranása után... felháboritó egy banda!
  • neoG
    huhh.hát nekem ilyeneket nem csinál a gép...8MP max olyan 2 megás méret.JPG.
    gondolom az alább említett formátumokat inkább profik használják.
    Ebben az esetben meg is van válaszolva a "minek? Kinek? Hová? Miért?" mérdéscsoport!;)
  • emerte
    én is úgy érzem, hogy csak azok mondanak ilyet, akik irigykednek!
    Itt Tatabányán most kötögetik a lakótelepeket, és havernál a 30/20-as hozza a 30/20-at valóban! Szakadás 2 hét alatt NEM volt!
    Én péntektől tudok nyilatkozni, mert akkor jönnek bekötni.
    Havi 2500-ért, 20/10 elég lesz első körben :)
  • Tinman #36
    PNG-re gondoltam... de #35 is játszik.
  • MrBlowfish
    BMP :) Vagy 32bites HDR kép, bár az több is lehet :)
  • neoG
    8MP=5 mega?aztat hogyan?
  • MrBlowfish
    1M up elég lenne a játékoknak, ha DEDIKÁLTAN a játéknak lenne annyi, de nincs neki. Átlag (netező) családban/albérletben mondjuk 2 emberke használ netet egyszerre, és valszeg némi fel/letöltés is befigyel a háttérben néha szóval az 1M up picsafüst. Másrészről meg nem azért viszek mondjuk nyaralásra, koncertre, kiállításra mittoménhova tükörreflexes gépet, hogy utna haveroknak, munkatársaknak szarrá tömött 640x480as jgp-t kelljen linkelgetni mindenféle ingyenes tárhelyről. Igenis kell legalább 10M up, hogy kényelmesen lehessen Full Duplex kommunikálni a neten.
  • Tinman #32
    Nem tudom, hogy 1 megabit UP melyik online játéknak kevés.
    A képek küldésekor a kedvencem, amikor 8 megapixeles /5 MB méretű/ képeket erőltetnek... minek? Kinek? Hová? Miért?
  • bakagaijin
    Attól függ hol, ott sincs mindenütt 100/100-as. Igaz a 3G-t és WiFi-t komolyabban osztják, a kábeles alternatívájaként is árazzák be.
  • Tinman #30
    Mert gondolod idehaza ez a legnagyobb probléma?
    Skandináv országokban nem 2.5 millió dolgozó tart el 3 millió nyugdíjast és közel 1 millió munkanélkülit...
  • TAJ86
    Közbe rátaláltam egy szolgáltató garantált sávszélességi táblázatára, ebből az ott említett leggyorsabb:
    ADSL Solo Enterprise2+
    10240/1024 kbit/s le és feltöltési sebesség,
    2048/100 kbit/s garantált letöltési célérték/minimál érték,
    512/20 kbit/s garantált feltöltési célérték/minimál érték.
  • TAJ86
    1.Az optikai kábelnek meg ugyanúgy vannak minőségbefolyásoló tényezői, mint pl a toldások.

2.Minimum (garantált) sebesség: Az internet-szolgáltató által meghatározott, az alaphálózati szolgáltató hálózatára vonatkozó, az internet-szolgáltató által minden körülmények között vállalt le- illetve fel-töltési sebesség. A sebesség konkrét értéke a díjcsomagok adatainál kerül meghatározásra és közlésre.

UPC meg valóban jó, olyan szinte sosincs hogy kevesebbet kapna az ember, inkább kicsit többet.
  • bardocz
    Jupiszi is csinálhatna valamit,egész országban 100/100-as hálózat de jó is lenne:D
    Amúgy én a 10 mbit letöltésből néha kapok ~13-at.De fojtathatják így felőlem:D
  • homeless
    Ezt csak azok terjesztik akik a szar adsl-ért fizetnek 7-8k-t és irigykednek, hogy más 3500-ért 20/20-as netet kap. :D:D

Nekem több mint fél éve van digis net. 2 különböző helyen laktam, 2 különböző csomag volt és a letöltés mindig a max volt, a feltöltés meg átlagba a maxnak a fele. Szóval így is 20/10-es netem van. Vagyis 30/15, mert nemrég emeltek. Az emelésből is látszik, hogy mennyire nincs kihasználva a maximális kapacitásuk. Kurvára nem voltak rászorulva, hogy emeljenek, mert nem igazán van versenytársuk a környéken, de mégis emeltek, mert megtehetik.

(a garantált sávszélesség arra vonatkozik, hogyha az összes panel összes lakásába be lenne kötve a net és folyamatosan menne mindenkinél a torrent. A valóság viszont az, hogy kb a lakások 10-20%-ába van bekötve és a nagyrészük nem használja ki maximálisan.)

"Nem db függő hanem a hozzád legközelebb eső központtól való távolságod függvénye ebből mennyit kapsz meg."
    Adsl-nél van ez mivel az a telefon rézkábelét használja és bizonyos távolság után romlik a jel minősége. A digi igaz, hogy pppoe-t használ a hitelesítéshez, de ezen kívül semmi köze az adsl-hez. A lakásokból sima utp kábelen keresztül mennek a switchig, onnan meg optikán mennek tovább a központig.
  • Bith
    Ha 30/20, akkor hogy lehet szimmetrikus?
  • TAJ86
    Szerződés. Minden cég garantál egy úgynevezett sávszélességi minimumot. Az más dolog hogy ezt a sebességet inkább e se írnám...pillanat és szétnézek valamelyik szolgáltató weblapján.
  • Petko
    hol írják?
  • AzUs
    Hát.. elég balfasz 1 szavazatod van hallod.. Skandináv országokban már most sokkal komolyabb net elérések vannak, mint amilyenek itt 2013-ban lesznek csak..
  • Ginos
    T-genyó SUCK!!!! nekem 30/20 diginetem van,sose lassul be,szimmetrikus!!
    Ezt érje utol a T-genyó,ja és mindez röpke 3500ft!!!!
  • FoodLFG
    Én meg azt hallottam, hogy ISDN modemre vannak rákötve a 20 megabites júzerek.
    Hihetetlen, hogy mennyi ISDN vonalat kellett nekik kihúzni a 20 megabithez. Ez valami hihetetlen.. o.o

• TAJ86
    '2-3Mbit csak papíron van 20Mbit de ha már 2 ember lóg a gerincen akkor lassul (kis túlzással)'
    Nem db függő hanem a hozzád legközelebb eső központtól való távolságod függvénye ebből mennyit kapsz meg. Ezt ők le is írják csak nem olvassa el a user. Utánna kell járni mielőtt megrendelsz ilyesmit.
  • illesbela
    sukáréknál biztos megy majd a GYőőőzike fullHD verzióban 4 LCD-ből de őket meg ki kell lőni a Holdra és probléma megoldva... (vagy a Napba)
  • illesbela
    170k*3=510K apró pénz... pláne hogy az ország fele nyugdíjas
    mikor azon sírnak hogy drága a kenyér majd lesz 4 LCD TV...
  • MrBlowfish
    ~170k-ért már van FullHD LCD, szóval nem olyan nagy összeg az már manapság.
  • MrBlowfish
    RENDES (x/h.264, DTS 5.1) tömörítéssel egy hibátlan minőségű 1080p-s filmnek elég ~10Mbps bitráta, hangnak meg ~1.5Mbps, ami összesen 12-14Mbps. Persze a broadcast rendszerben ez nem igaz, főleg, hogy nincs 1080p-s adás (1080i a max ami a más tömörítés miatt szintén 10-12Mbps körül fogyaszt), de mondjuk otthoni, vagy netes (videomegosztó akár) streammel számolva már valós adat. 2 TV egyszerre megesz mondjuk 25M-et, valaki mondjuk letölt (server oldal korlátos szóval ez mondjuk 10Mbps), amíg 1080P-s HD trailereket streamel (újabb 12Mbps).

Ez összesen 50Mbps max, tehát cirka fele sávszél használódott ki, úgy, hogy 3 ember egyszerre intenzíven használta a netet, ami azért egy átlagos család esetén nem mindennapos. Persze a 100Mbps elméleti max, de mondjuk feltételezhetünk 70Mbps valósat. Szóval van itt feles sávszél bőven.
  • illesbela
    FoodLFG ha jól tudom a Digi egy szar...
    2-3Mbit csak papíron van 20Mbit de ha már 2 ember lóg a gerincen akkor lassul (kis túlzással)
    amúgy én Pécsen 5Mbit-el netezek UPC-vel tökéletes... a régi 384DSL hez képest kész királyság... 100Mbit is lesz előbb utóbb mindenhol nem kell sírni...
    a DVDrip-ek sem olyan szarok már szóval filmeket lehet addig is nézni
    a HD már csak extra lesz és azért még az is odébb van hogy fullHD LCD TV legyen minden lakásban és azon kelljen sírnunk hogy a 3db fullhd-TV után a 4. hogy fog majd működni a házban
    szóval nem tudom min sírtok...
  • RicsyPy
    Az meg odebb lesz hogy en videken latni fogok optikai kabelt vagy 30Mbps/s net-t.Ugy is Pesten es a videki nagyvarosokban lesz majd(Debrecen,Miskolc stb.)Mire hoyyam eler az optikai kabel addigra mar nem fogok elniXD. De ideje volt mar hogy elkezdik kiepiteni.