Tévés pöcegödör...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De még a celeb(rity) is jobb, mint a sztár. Sztár például Paul Newman (Isten nyugossza), vagy Magyarországon mondjuk Bodrogi Gyula. Én személy szerint örülök, hogy a "sztár" szót már nem alkalmazzák a mindenféle tévében sokat látott emberekre, pl. Gyõzike, Kelemen Annácska, szóval értitek...
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Az elsõ évadot szinkronosan néztem, utána kezdtem nézni eredeti nyelven és még ekkor se tûnt fel annyira a különbség. De a 3 évad környékén pont odakapcsoltam retek klubra amikor kezdõdött a lost és megnéztem szinkronosan. Illetve csak a feléig bírtam, annyira okádék volt. A legnagyobb baj az, hogy a lostba rengeteg féle akcentussal beszélnek(Desmond, Sayid, Sun, stb...), és a magyar szinkronba még a leghalványabb szikráját se látom, hogy utánozni próbálnák az akcentusokot. Meg ugye vannak még a szokásos félrefordítások is. Aztán ott vannak még azok a "hibák", amikrõl nem a szinkronszínészek tehetnek. Ilyenek pl a különbözõ szlengek, vagy csak bizonyos országokban használt kifejezések, vagy 1-2 beszólás amiket nem lehet úgy lefordítani, hogy egy angolul nem tudó is értse a poént.
A South Park szinkronja tényleg nagyon jó. Az az egyetlen sorozat amit szívesen megnézek szinkronosan is meg angolul is. Sokszor olyan mintha 2 különbözõ rész lenne a szinkron miatt, de a szinkronos is ugyanolyan vicces(sõt sokszor még viccesebb).
Ami szerintem az alapból nézhetõ mûsorokat (értsd: Lost, Prisonbreak, Vészhelyzet, Gracehelyzet ;) ) is tönkreveri, az a szinkron. Én annak idején a Lostot szinkronosan kezdtem el nézni, hát egy újszülöttnek minden vicc új. Aztán a harmadik évadtól már leszedegettem eredetiben és rájöttem, hogy a magyar szinkron egy orbitálisan nagy adag emberi végtermék. A hangok nem illenek a karakterekhez, a szövegek értelmét félrefordítják, semmilyen érzelmet nem visznek bele, csak ledarálják, azt' jónapot.
Kérdem én, hogy lehet az, hogy a csodálatos, festõi Romániában (ez itt a gúny helye) eredeti hanggal adják az összes sorozatot, mi meg itt szenvedhetünk ezzel a gány szinkronnal? És még csodálják, hogy a jó sorozatoknak nincs nézettsége, mikor lassan az utolsó mezei felhasználó is leszedi a cuccot, hogy ne kelljen háromnegyed órányi bûnrossz hangorkánt elszenvednie.
Ha meg azt mondjátok, hogy a románok, szlovákok, ésatöbbiek jobban tudnak angolul, mint mi, hát akkor sajnos ez is a mi szégyenünk...
De hogy ne csak kritikát írjak: A Star Trek sorozatokat legalább becsületesen megcsinálták, kivéve az Enterprise-t és a Voyager románszinkronos évadjait, melyeket általános közfelháborodásra aztán kijavítottak...
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
"- Mi újság nálatok, Tomi?
- Nagyon jó Lexike..."
"- Volt egy olyan kérdésünk, ho...
- Lexike, mi volt az elsõ kérdés?"
Azért mert valaki sokat van a tv-ben meg a best magazinban attól még nem szár!(pl.majka,tüncike,jakupcsek stb....)
jajj ments ki innen celeb vagyok.<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
Külföldön lehet hogy valaki celeb,de az itt is az lenne,mert ha itt sétálna pl Katie Price(Jorden) tuti sokan felismernék,na de ha Londonban mászkálna pl Gyõzi vagy Horváth kisasszony ki ismerné fel.
más itt a celeb meg nyugatabbra!
Csak az az a legundorítóbb, hogy (megmértem) 8 perces reklámokat tesznek bele egy 40 perces sorozatba (kb. kettõt), és egy másfél órás filmbe(kb. hármat)
Nem elég, hogy tovább tart, de még meg is töri a hangulatot ergo él-vez-he-tet-len.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
DFTBA ಠ_ಠ
IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon™ HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx
én annyira nem nézek tévét, hogy már nem tudok hozzászólni a legújabb reklámszövegek témájához sem, amiket mindenki nyom, hogy mennyire szar.
de hát ezek szerint a célját eléri, mert annyira szar, hogy mindenki agyába mélyen vésõdik...
meg azt se tom mostanában milyen mûsorok mennek, csak hallom állandóan, hogy valami vacsoracsata a téma sokaknál, amiben ilyen sztárok fõznek. na mondom, az valószínûleg király.
a) az autó orrán nincs kamera, de a belsõ felvételek valamivel mégis elkészültek;
b) Van egy kis bibi a hellyel, az eleje még a Tesconál játszódik, a vége pedig a Városházánál. A Peugeot-nál rendelhetõ extra a térugrás? :)
Megspékelném még egy kis Vacsoracsatával, illetve Hal a tortánnal, amely a "hívjunk meg celebeket (ettõl a szótól falra mászom) vendégségbe, aztán dobjunk valamit a búvársajtó elé" jelelgû mûsor, fõ mondanivalója: "Nézzétek meg, milyen konyhát vettem a legutóbbi fotózás - fellépés - botrányom díjából! Akkor is sült lazac lesz kaviárral az asztalon, ha rosszabbul fõzök, mint Vlala"
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Apropó zenecsatorna: Amikor én véletlenül rákapcsolok a vivára, mtvre, vagy másra..zene nincs, duma, duma, irreality show.(Kiv. persze VH1)
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
minden másra szar...