71
-
#31 Ugyan már arany!
Olaj!!!
Visszabombázzuk őket a kőkorszakba, vagy amijük nekik volt, nehogy az olajtermelés megindításával destabilizálják a gazdaságunkat!;)))
-
#30 "semmi más nem kellett hozzá csak, sok anyag, némi keveredés és ellenőrizhetetlen idő mennyiség"
És _rengeteg_ rendszerbe táplált energia. Kihagytad, pedig a legfontosabb az egészben.
Az "ellenőrizhetetlen" jelző ebben a témában nem értelmezhető.
"mi az akadálya ennek.?! "
Akadálya semmi, de amíg nem találtunk egy ilyet, addig ez irodalom kategória, fantáziálás.
Nem az a kérdés, hogy mi _képzelhető el_, hanem hogy mi _van_. -
#29 Még jobb, ha sok aranyuk van, meg drága szőtteseik, legalább nem hiába történt a dolog..."a nagyobb dicsőségre"... :) -
#28 Azon is érdemes elgondolkodni, hogy milyen életet keresünk. Itt a Földön is rengeteg olyan terület van, ami hemzseg az élettől, de még semmit nem tudunk róla.
Valójában azért olyan érdekes az űrt kutatni, mert megvan a lehetősége, hogy nem egyszerűen egy életformát, hanem értelmes civilizált, sőt hozzánk hasonló életformát találunk!
Nekem úgytűnik az emberben benn van az az ösztön, hogy vágyik arra hogy idegen kultúrákat ismerjen meg, akikkel aztán nekiáll háborúzni!;))) -
pjke #27 Isten létezik, azt mondta az ő testének részei vagyunk. Lehet tényleg így van csak nem vesszük észre -
#26 Semmi. Valószínűleg ki is alakultak. Viszont kissé hiú remény - hogy ennél a példánál maradjak- kommunikációt kezdeményezni a nappal, hisz ha egy sejtet kiragadsz egy élő testből, akármeddig faggathatod, nem fog semmilyen válasszal szolgálni... :)
Vajon hány, a bőrünkön élő baktérium próbált már kommunikálni az "univerzumával" (vagyis a mi testünnkel)...és hány, ezeken a baktériumokon élő gomba próbált már kapcsolatot teremteni az ő univerzumával (vagyis a rajtunk élő baktériumokkal)... :)
Minden csak lépték kérdése.
A mai baktériummozi kínálata: "A mitokondriumok lázadása" :) -
pjke #25 Lehet, hogy mi is egy hatalmas élőlény apró részei vagyunk? Láttátoka sötét anyag alkotta hálózatról készült képet, vagymit, úgy néz ki mint egy agy neuron hálózata.
Érdekes volt a sliders egyik részében a tűz, láng, egy élőlény volt, még komunikálni is tudott.
De tényleg a keletkezés elméletek szerint az ős pocsolyából származik az élet, semmi más nem kellett hozzá csak, sok anyag, némi keveredés és ellenőrizhetetlen idő mennyiség. Ezzel az erővel a sokmindennel keveredő homokból is ki kellett volna alakulni a egyfajta életenek, ami persze teljesen eltérő a mienktől. Sőt földünknél sokkal öregebb és összetettebb anyagokból felépülő bolygók is lehetnek élők, akkár egy egész élőbolygó, mi az akadálya ennek.?! -
#24 Két rák beszélget...és egyetértenek...
:)) -
#23 Szerintem amúgy sem konkrétan kereséssel fogunk rájuk találni, hanem majd valami egyéb tevékenységünk(felderítés, csillagközi kolonizálás) közben fogunk idegenekbe futni, de nem mostanában. Majd csak ha ilyeneket(kolonizálás) csinálunk napi rendszerességgel, akkor... -
#22 Igazad van, nem praktikus (legalábbis az ember jelen szemléletét figyelembe véve), ezért írtam, hogy hibáztatni nem lehet ezért, de meglepődni sem kell, hogy nem kapunk pontos választ semmi lényegesre. :)
Ahhoz, hogy olyan életformákat megértsünk, melyekkel jelenleg lehetetlen a kapcsolatfelvétel, az ember, mint faj szemléletén kéne alapvető változtatásokat végrehajtani először, s csak aztán tekintgetni kifelé, mert akkor már lenne esély, hogy lásson is valamit, vagy legalábbis valami lényegesebbet, mint a jelenlegi apró morzsák. Sőt, morzsácskák. :)
Szerintem. -
#21 Praktikussági szempontból van értelme olyan életet keresni, amivel természeténél fogva _lehetetlen_ a kapcsolatfelvétel? Szerintem nem nagyon.
Másrészt zseton sem nagyon van rá... Még arra sem, hogy _nézzük_ az eget, nemhogy arra, hogy megnézzük helyben... -
#20 Mert az ember törvényszerűen csak a magáéhoz hasonló életformák és folyamatok megértését tűzte ki célul -mondjuk hibáztatni igazán nem lehet ezért, bár a gondolatmenet kissé elavult-, és nem azt keresi, hogy milyen lehet egy gyökeresen más életforma. Mondjuk a napot, mint élőlényt vizsálni. Például. Ha benne vagy egy folyamatban (ráadásul nem is törekszel rá, hogy kint legyél belőle), akkor csak a folyamaton belüli apró részeket láthatod, magát a folyamatot soha (persze körülbelül tudsz következtetni a folyamat egészére a benne lévő apró részek viselkedéséből/kölcsönhatásaiból, de pontos választ soha nem fogsz kapni, lévén kiragadott állóképekből próbálsz meg összerakni egy dinamikus egészet, ami nem lehetséges), pláne nem egy olyan folyamatot, ami a tiéden kívül létezik és működik.
Hát ezért. :) -
who am I 7 #19 Mert Zro azt mondta. -
#18 Mert? -
Zro #17 "Még nem ismerjük a pontos folyamatot"
Nem is fogjátok soha :) -
#16 Az én hűtőszekrényemben ilyenkor hóvégén már elég nagy űr van!;)
Kéne valami összefogás a probléma megismerése érdekében. Megadnám a számlaszámomat, hogy aki az állampolgárok egyéni kezdeményezésének keretében anyagilag is hajlandó támogatni az "űr"kutatást az ide irányíthatja nagylelkú anyagi segítségét.;))) -
#15 Az a baj, hogy még mindig a sötétben tapogatózunk és csak a "házunk udvarát" ismerjük hellyel közzel. Valami összefogás féle kellene, hogy gyorsabban tudjunk ismerkedni az űrrel. -
#14 Milyen naprendszer?
A Föld átmérője valóban kb 12 000 km csak éppen ez nem egy golyó, hanem egy lyuk!;) -
dzsagon #13 Semmi gond, csak a mi naprendszerük valós, az összes többi amit látunk csak illúzió. -
Doktor Kotász #12 Ezt csak azért gondolod így, mert nem tudod mi a vírus.
A vírus úgy szaporodik, hogy megtámad egy másik sejtet, és a DNS-éhez kapcsolódva a saját sorozatgyártására kényszeríti az adott sejtet.
Amikor már nem férnek el a gazdasejtben, az elhal, és a vírusok kiszabadulnak, és keresik a következő gazdatestet.
Tehát a vírus az csak később keletkezhetett, mint a gazdasejtek.
Lehet, hogy egy hibás sejt kezdett el vírusokat gyártani... -
Epikurosz #11 Pontyosan!
A vírus egy downgradelt baci. -
xizor #10 Ha nem tudod mi az a "FKAKFKFKWF", akkor elég nehezen találod meg azt egy sivatagban ( Ergo azért az ilyen életet keresik mert csak ezt tudják azonosítani, mást nemigazán tudnak észrevenni/felfogni ) -
Bulamer #9 kedves vajon kiki:
nem kötözködni akarok csak a vírusos elméletednek egy másik részére,egy hibájára ,rá mutatni."Nekem személy szerint meggyőződésem, hogy a földi élet színterén (is és minden egyéb esetben (pl.: más égitesteken)) a vírusok előzték meg azt az élőnek nevezhető organizmust, amely már teljes egészében tudja magát reprodukálni.
"a jelenleg általánosabb és elfogadott elmélet szerint a vírusokat megelőztek a bacik és az ehez hasonló formák,a vírusok pedig egy belőlük kiszakadt genetikai állományok mely mutációk folyamán érték el ezt a se nem élő se nem élettelen formát,ere jelentős bizonyíték hogy a vírusok abszulut paraziták(csak sejten belül mutanak élet jelenséget) -
assdf #8 "hiszen gondoljunk csak számítógépes programokra, az adatokra és a bitekre, amelyek 100%-os pontossággal tudják magukat reprodukálni, ha kell, gondoljunk csak a számítógépes vírusokra, amelyek megelőzték magát a programot, hiszen a programozó pont azért hozta létre a programot, hogy a benne lévő vírussal mások tevékenységét figyelje meg. ... "
erről valami link? én informatikus vagyok de ekkora sületlenséget még egy mondatban nem nagyon hallottam...
Most ugye kezdhetném ott hogy a bit nem tudja magát reprodukálni lévén egy elméleti fogalom, az adat dettó. És folytathatnám ott hogy miféle virus előzte meg a programokat? Lyukkártyára irták a virust? vagy esetleg önmagát kábelezte be? (mivel a kezdeti gépeken még kb. ez igy müködött hogy nem volt "program" hanem amit szerettél ugy kellet dugdosnod az aljazon a kábeleket. Kb. mint a régi kézi telefonközpontok. És sorolhatnám még. Remélem a biokémiához jobban értesz mint az informatikához :) -
#7 Most hirtelen az jutott eszembe, hogy mindig valami eszméletlen bonyolult apró kis valamit keresünk, de közben nem esünk e abba a hibába, mintha pl az elektronika jelének egy civilizáció esetében a 4-5 magos szuperintegrált csipeket fogadnánk csak el. És hiába vannak ott bazi félméteres elektroncsövek a szemünk elött, azt nem vesszük észre.
Szal miért kéne az életnek apró kis szuperbonyolult instabil molekulákként megjelennie? A világegyetem tele van szerves anyaggal, de egy önreprodukáló alapciklus lehet hogy az őstengerben pont egy őstenger méretű volt! Aztán ennek alakultak ki egyre kisebb részfunkciókat ellátó részei.
Az ideális élőlényt alapból örök életűnek képzeljük, nem furcsa hogy a bioszféra egészén kívül semmilyen általunk élőlénynek nevezett dolog nem az?
Csak gondolkodom. -
Epikurosz #6 Jókat szoktam magamban kuncogni ezeken a csodálkozó tudósokon, meg egyéb ufóhívőkön. Ha a világegyetem egységes, márpedig az, akkor miből gondolják egyes "tudósok", hogy pár fényévvel odébb minden másként van?
Variációk egy témára. -
#5 Ellentétben a vírusokkal, amelyek átmenetet képeznek az élő és élettelen anyag között és melyeknek egy része nemcsak a gazdatestben, egy élő szervezetben életképes, az élő anyagok normál esetben képesek önmagukat 100%-os pontossággal reprodukálni, míg a vírusok esetében minden generáció mutáció.
Nekem személy szerint meggyőződésem, hogy a földi élet színterén (is és minden egyéb esetben (pl.: más égitesteken)) a vírusok előzték meg azt az élőnek nevezhető organizmust, amely már teljes egészében tudja magát reprodukálni.
Valamint hozzá kell tenni azt is, hogy az élet az univerzumban (főleg a végtelen univerzumban) nem kiváltság, hanem törvényszerűség, amely a legkülönbözőbb és legelképzelhetetlenebb helyeken is létrejöhet és létrejön, hiszen gondoljunk csak számítógépes programokra, az adatokra és a bitekre, amelyek 100%-os pontossággal tudják magukat reprodukálni, ha kell, gondoljunk csak a számítógépes vírusokra, amelyek megelőzték magát a programot, hiszen a programozó pont azért hozta létre a programot, hogy a benne lévő vírussal mások tevékenységét figyelje meg. -
#4 Az élet bonyolult szerveskémiai és fizokémiai reakciók összessége, amelyben a résztvevő vegyületek és keverékek együttesen igyekeznek mindenáron az őket körülvevő elemeket és vegyületeket , ugyanolyanná formálni, több-kevesebb sikerrel. Földi körülmények között a DNS-nevű szuperkeverék teszi ezt, mintegy 3.8 millárd éve. Az akcióban résztvevő keverék "kevesebb sikerét" hívjuk evolúciónak, ekkor egy ugyan hasonló, de nem 100%-ig az azt létrehozóval azonos keverék jön létre. Az élet tehát egy kémiai reakció burjánzása. -
#3 Mik is azok pontosan?;))) -
gombabácsi #2 "De továbbra is reménykednek hogy az élet jeleit taláják meg... "
:) -
Etinger #1 Ez van :)