69
A stressz legjobb ellensége.
  • Nickyke88
    #69
    Ezt én sem értettem, h az időseket milyen stressz éri. Nem azt mondom, h nekik happy az élet, de azrt szorongás se fog bennünk kialakulni normális esetben,mivel annyira nem is vesznek részt aktívan a mindennapi életben, egész nap ráérnek intézni apró dolgaikat. Persze az elmaradott nyugdíj v az összetaposott kert felviheti a pumpát.
    Én is a homeopátiás szereket előnyben részesítők táborát erősítem. 1-2 éve kezdtem el használni ezeket a készítményeket, és teljesen elégedett vagyok velük. Mondjuk egy konkrét márkát nem sikerült találnom, ami megfizethető lenne, de utánanézek a sedatif pc-nek, hátha ez inkább pénztárca-barát. Sokon írtátok a gyógyfüveket, de én meg ezek iránt vagyok egy kicsit szkeptikus, mivel mi a biztosítéka annak, h amit veszek abban ténylegesen a kívánt növény szerepel, és nem vertek át esetleg. A homeopátiás szereknél pl ilyen kockázatról nem kell beszélnünk.
  • kiskapucska
    #68
    Ez nem csak Magyarországon van így. Van azért még európai ország, amire ugyanúgy jellemző ez a tulajdonság. Az idősek le tudják vezetni a feszültséget. Másokon. :D Na de a viccet félretéve. A saját nagymamámból kiindulva, szerintem az idős emberek max. a nyugdíjért és a kertért stresszelnek.
    A homeopátia jó választás, csak kicsit drágának tartom az ilyen szereket. És nem hiszem azt, hogy ezt pont a nyugdíjasok vennék meg, főleg úgy, hogy a "rendes" gyógyszereiket sem tudják kiváltani, mert nincs rá elég pénzük.
  • tuccser
    #67
    Igen csak Magyarországon sajnos az emberek többsége nem figyel oda magára, az embertársairól nem is beszélve. Egy idősebb korban lévő ember már nem tudja olyan hatékonyan levezetni a feszültséget, a hobbija is néha sok lehet neki és már a családja sem biztos, hogy elegendő támaszt tud neki adni. Ilyenkor bizony jól jön valami készítmény de abban egyetértek, hogy messziről kerülje el az orvost. Mert sajnos az egészségügyben sem lehet manapság megbízni. Kérdés csak az, hogy akkor mi a legmegfelelőbb módszer. Homeopátia? Talán...
  • eatmerr
    #66
    A stresszre nem kell egyből gyógyszert szedni. Jól mondja Makekx, először szembe kell nézni a problémával, gondolkodni kicsit magunkban, hogy mi is lehet a megoldás, és fokozatosan, lépésről-lépésre haladunk ezen az úton. Kikérhetjük szakember véleményét is, hogy mi is lehet a jó megoldás. Persze gondolom az ilyenek jobb esetben írnak fel homeopátiás szereket, amúgy nyugtatót adnának..de nem mindenre ez a megoldás. Járjunk el sportolni, figyeljünk a táplálkozásunkra, legyen hobbink, olvassunk. Mindegy hogy mi, csak vonja el a figyelmet a problémákról, könnyítse a helyzetünket, vidítson fel. Kárjünk segítséget családtagjainktól, barátoktól, ők tétovázás nélkül támogatnak. Ha ezek a dolgok megvannak, már egyből könnyebb az életünk, és könnyebben is kezeljük az ilyen nehéz eseteket.
  • makekx
    #65
    Vannak, már nagyon jó gyógynövények is stressz ellen. Én tudnám ajánlani például az Ashwaganda kivonatot. Nagyon hatásos gyógynövény.Indiában igen elterjed a használata. Teljesen megbízható. És persze inkább az a fontos hogy legyen akaratunk szembenézni a problémákkal..
  • bodrisa
    #64
    Én csak ajánlani tudom neked a homeopátiás megoldást. Nekem nagyban megkönnyítette az életemet, amióta elkezdtem a "kúrát". A munkahelyemen nagyon sok baj ért, ráment a szabadidőmre is ez a sok stressz, de ma már tényleg jobb.
    Szerintem most kipróbálom ezt a stresszfitneszt, mert eddig csak tablettákat szedtem. Utána is keresek most, mert nagyon érdekel.
  • yugoslave
    #63
    nem tudom ki miert nem hisz a pirulákban,csak inkább ezekben a homeopátiás szerekben,én leginkább tapasztalatokra hagyatkozom a lexikon mellett:)
    nekem volt egy esetem,idegi alapu betegség miatt irt ki orvos gyogyszereket,szedtem öket rendesen,majd egy fél év mulva a gyomromban tönkrement "valami",nagyon részletezni nem akarom,műtétre került sor,akkor megfogadtam,hogy csak legvégső esetben maradok az orvos általt felirt piruláknál...mint irtam ez a stresszfittnes nem rossz.s mivel én is részese vagyok ennek a "betegségnek" igy vmit nekem is tennem kell ez ügyben..ez lesz sztem a megoldás
  • makekx
    #62
    Ez szerintem olyan dolog lehet mint a vallás. Ha valami jó történik veled, meggyógyulsz akkor egyből erre fogod elhiszed, hogy az milyen jó és akkor már attól lesz jó mert elhiszed:D Az a baj ezekkel, hogy már hallottam olyanról is aki rendes gyógyszert nem volt hajlandó bevenni csak ilyen homeopátiás készítményeket és egyre rosszabb lett az állapota. Azért túlzásokba se kell esni.
  • stuwy
    #61
    Csak megerősíteni tudlak, én is jobban szeretem a 'jóöreg Gyógynövények Lexikont fellapozni, vagy bármilyen egyéb természetes gyógymód jöhet. A stressz legjobb ellensége a boldogsághormon, agresszió kiadása és némi természetes (homeopátiás/nem homeopátiás) készítmény. Sokkal inkább mint a nyugtatók, antidepresszánsok! Nem írom le, hogy én mit használtam egy éve, mikor kirúgás közeli állapotban voltam a munkahelyemen... már leírták mások is a nevét! :)
  • yugoslave
    #60
    A homeopátiás szerekkel én is jóba vagyok. Semmiféle kemikáliában nem bízok és hosszú évek óta nem is szedek ilyesmit.ó, nem hiába... Pozitívak a tapasztalataim ezekkel a készítményekkel kapcsolatosan, ezért bármilyen bajom, nyűgöm van vagy az természetes gyógymódok lexikont veszem elő és abból szemezgetek vagy a jól megszokott homeopátiás szerek közül veszek valamit. Ez a stresszfitnesz sem hülyeség, elvégre a nevetés boldogsághormonokat termel, így ez is egy természetes gyógymód, de egyenlőre maradok a homeo tabiknál
  • Narxis
    #59
    Hol sportolsz te, hogy ingyen van?

    Én ahova járok edzőterem ott a diákbérlet havi 6 ezer, igaz elég nagy, sok új gép van, zenével, futópadok előtt tv-vel stb.

    De kb. ennyiből jönne ki az úszás és teniszezés is.
  • johngoku
    #58
    Szerintem nálatok csak a placebo hatás működik, el akarjátok hinni, hogy jobb ezérért jobb...

    Én durván stresszes életet élek, ki is próbáltam mindenféle készítményt, mindhiába aztán elkezdem rendszeresen sportolni munka mellett, azóta semmi bajom és még pénzembe sem kerül...
  • ujerik2009
    #57
    Ha ódzkodtok a bogyóktól, akkor oldjátok a stresszt így: www.nyugoggyale.hu/stresszfitnesz/ :P :P

    Amúgy én kifejezetten szeretem a sokak által kételyekkel övezett homeopátiás szereket. Az egész család használ homeós cuccot, ki-ki a maga bajára.. és nagyon jók a tapsztalataink.
  • MrJampec
    #56
    Addig ne alkoss véleményt, amíg ki nem próbáltad. Én sem hittem a homeopátiás készítményekben, azonban a feleségem javaslatára kipróbáltam a Sedatifet, és nálam bevált. Alvászavaraim voltak, rengeteget stresszeltem, a szervezetem kezdte felmondani a szolgálatot. Mióta szedem ezt a készítményt, tudok aludni rendesen és a stresszt is könnyebben kezelem. Én ajánlom neked és mindenkinek, aki hasonló problémákkal küzd, természetes gyógymód, mindemellett hatékony is. Persze a sportra is szakítani kell némi időt! :)
  • jaszmin76
    #55
    Tényleg divat lett, hogy mindenért a patikába szaladunk.
    A mindennapi stressz ellen én elsősorban sporttal védekezem, csak sajnos nem mindig van rá időm:(
    icciri! én tudom ajánlani a homeopátiás szereket. Mondjuk először én megfázásra szedtem és nagyon bevált!! Aztán jött a stressz, meg minden más... Nem gondolnám, hogy én gyógyszer-függő lennék, sőt! De ez nekem bevált. Na persze, a sportot sem hanyagolom!
  • penbutter
    #54
    Bár manapság nagyon divatos, hogy mindenre kapszulákat szedünk, szerintem ez nem vezet jóra. Inkább próbálj valamilyen természetes stressz levezető módszert, pl testmozgás vagy akár csak egy jó nagy kiáltás széllel szemben! :)

    Drukkolok, hogy sikerüljön a gondokon túllendülni, de én nem ajánlom, hogy a pirulákhoz nyúlj!
  • icciri
    #53
    És működik a szer? Igazából én semmit nem tudok ezekről a dolgokról, csak az a tény, hogy rendkívül stresszes életet élek. Görcsölök, pánikolok rengeteg mindenen és nekem ez sem használ a nyugodt alvásban. Főleg mikor hajnali 3kor arra ébredek, hogy miként fogom tudni kifizetni a számláimat? Sikerül e a fiamnak állást találni? A férjem végre abbahagyja e a dohányzást az érszűkülete ellenére.

    Bármit megtennék hogy egy kicsit felszabadultak legyenek a napjaim de eddig mint látjátok az élet nem volt valami segítőkész :(
  • hantabb
    #52
    nekem is vannak problémáim az alvással. már kipróbáltam több gyógyszert is ...de nekem nem jöttek be. meg nem is szeretnék gyógyszereken élni. most például kipróbáltam egy homeopátiás készítményt. eddig nincs rá panasz. amiatt előtte szedtem gyógyszert,annak volt mellékhatása...részben azért is hagytam abba a szedésüket.
    lehet, hogy te és sokan mások hitetlenek vagytok ezzel kapcsolatban, de ha valakinek nincs más választása,akkor ki kell próbálni mindent!!
    persze a sportolás, a mozgás jó sokmindenre, nemcsak a stressz levezetésére :D
  • kondoros8
    #51
    Próbáld megtalálni a belső harmóniát, esetleg valamilyen testmozgással (fitnesz, stb) is le lehet vezetni a stresszt, ami nálad talán vegyül némi paranoiával is.

    Manapság divatosan a homeopátiás készítmények is, de szerintem ezek inkább placebók, hitetlen vagyok velük szemben! Sport, testmozgás és természetes stresszlevezetési módokban hiszek!
  • katakpult
    #50
    akárki akármit mond nekem nem olyan könnyű bármilyen stressz és bajt okozó dolgot enyhíteni.... kipróbáltam már a jógát és majdhogy nem kitört a nyakam benne XD nem egy könnyű lazítási mód az tuti :D
    sportolni nap mint nap nincs időm, lehet azért is mert nem akarom hogy legyen, de inkább azért mert nincs lelki erőm. egyedül meg pláne.
    az egész dologba egy jó van... az hogy tudok aludni. pedig senkinek nem kívánom azt az állandó stresszt ami engem ér. lehet hogy jó az ágyam, hát a fene sem tudja.
    marosviki: az sem nyugtat meg éjszaka hogy minden be van zárva, van kutyád aki esetleg védi a házat akarom mondani lakást?
  • manome
    #49
    szerintem meg amiket felsorolsz az mindenkinél beválik.csak képesnek kell lenni használni a megszerzett tudást..alapvetően ezek a módszerek önmagukban tudnak segíteni, de nehéz elsajátítani őket.
  • maximilla
    #48
    Akinek komoly pszichés problémái vannak, forduljon orvoshoz. Van többféle gyógyszer, ami csökkenti a panaszokat, plusz pszichiáter.
    Persze lehet próbálkozni más módszerekkel, mint jóga, meditáció, relaxáció, de szerintem ezek csak néhány embernek válnak be...
  • marosiviki
    #47
    Hozzám fél éve törtek be, és azóta felfordult az életem. Minden este attól rettegek, hogy megint betörnek és ez miatt órákig csak forgolódok az ágyban, és sokáig tart mire elalszom. Aztán ha sikerült elaludni, akkor meg minden kis zajra felriadok. Ezt nem akarok tovább folytatni, hisz immáron fél éve pár órás alvásokkal járok dolgozni. (Ha ezt egyáltalán alvásnak lehet nevezni. )
  • lassorta
    #46
    egy kicsit vissza kéne hozni ezt a fórumot, mert önmagában nagyon-nagyon jó témát dolgoz fel és engem is nagyon érdekelnének továbbra is azok, amiket itt írnak.szóval én hasonlóan az előttem szólókhoz nagyon nehezen tudok elaludni.sajnos a munkahelyemen eszméletlen állapotok uralkodnak, ami nagyon-nagy mértékben megnehezíti azt, hogy én valóban értékes munkát tudjak végezni, és természetesen ezt az idegeskedést mindig haza viszem, ergo rosszul alszom
  • COOLancs
    #45
    A Sacred Spirit is egész nyugtató.
  • kocsisgabor9999
    #44
    Tudom engem nagyon megnyugtatnak :))
  • Balumann
    #43
    Nagyon jók :) A Yanni-hoz hasonlít.
  • Atomreaktor
    #42
    ok, ok, leszedem majd egy másik gépről;)
  • kocsisgabor9999
    #41
    én is csak letöltöttem...
  • Atomreaktor
    #40
    lenne egy nagy kérésem. data.hu-ra is fel tudod tenni? rapid nálam nem működik. köszi!!
  • kocsisgabor9999
    #39
    Szívesen! :)
  • Hajnalcat
    #38
    Nagyon tetszik!Köszönöm.
    Már meg is hallgattam az egészet.
  • kocsisgabor9999
    #37
    12 relaxációs dal (Az erdőből :) )
  • Balumann
    #36
    De, nekem megvannak.
  • Atomreaktor
    #35
    Tatanka indián együttes albumai nincsenek meg valakinek véletlenül?
  • cenobite
    #34
    Zenék még ellazuláshoz:
    Arcanum, Lycia, Coil-nak az Astral Disaster albuma például, Raison D'Etre (ezt sokszor elalvás előtt hallgatom és gyakran nagyon "intenzív" álmokat okoz).
  • Aquir
    #33
    +fav
    ez jó módszer, de ritkán csináltam csak ilyet, direkt rexalálást még nem próbáltam rendszeresen csinálni :)
  • Mirk
    #32
    Dead Can Dance
    Philip Glass
  • Hajnalcat
    #31
    Köszönöm.
    Megnézem őket.
  • Balumann
    #30
    Én ezeket szoktam hallgatni relaxáláshoz:
    Native American Indians (vagy csak The indians)
    Instrumental Evolution -> Volume 6 (Mehdi) van meg nekem
    Mike Oldfield - Music Of The Spheres
    Yanni
    filmzenék (főleg: Vangelis, Hans Zimmer, Ennio Morricone)