37
  • Mardel
    #37
    Jól van már azért ne terjesszünk Urban Legendet.

    Inteles történet

    Szép kis, mese de nem igazi.
  • Penge4
    #36
    A kijavítást kiegészíteném még annyival, hogy ez az interneten közzétett EULA-ra vonatkozik. A hivatalos (ami a kezdettől fogva érvényben volt), amit jóváhagyott a Google. Ez csak egy dolgozó hibája. Az a baj, hogy sokan félremagyarázzák mentegetőző hangnemben, így az egyszeri gyanakvó user eleve azt veszi le belőle, hogy sumákolnak a háttérben és beparázott az adatvédelem miatt ezért változtatta meg. Pedig szó sem esett arról, hogy megváltoztatták volna. A kijavítás szó alatt tehát azt kell érteni, mint mikor a tanár kijavítja a dolgozatban a muszály-t muszáj-ra.

    Nagy cégeknél ilyen előfordul, megtörtént már hasonló MS-sel, Apple-lel és szinte nincs is olyan, akivel még nem. Mivel a webmesterek többsége nem rendelkezik igazán jogászi vénával, így nem fog neki elsőre feltűnni, hogy melyik hosszú EULA-t copy-zta be az adott helyre. Meg különben sincs arra idő, hogy ezeket átolvassa.
    Lehet, hogy még ki is rúgták a felelős dolgozót, csak nem volt belőle akkora hírverés, mint az Intelnél, vagy az MS-nél.
  • Drawain
    #35
    Ti komolyan ilyen paranoiásak vagytok? Remélem Pesten is kesztyűben jártok az utcán, mert könnyen lehet, hogy elkaptok valamit ami sokkal hamarabb végez veletek, mint egy tévhít, hogy a google a személyes adataidra pályázik a böngészőjével. Már csomóan megírták/megírtuk, hogy ezzel kapcsolatban mi az igazság és hogy hogyan lehet kideríteni... komolyan emberek gondolkodjatok már!

    Ráadásul a böngészők terén még rengeteg jó alternatíva is van, szóval ha valakinek fenntartásai lennének ezzel kapcsolatban csöndben maradhat a jól bevált programjánál.
  • Garfield
    #34
    Mi abban az istenkomplexus, hogy a szoftver készítője bármikor megváltoztathatja a licenszfeltételeket, jelen esetben kijavította a hibásat a megfelelőre?
    Mellesleg ha az illető olvasta volna, akkor nem beszélne zöldségeket, mert akkor ismerné a történteket: ő csak a botrány kirobbanásáról olvasott valahol valamit, de végéről már lemaradt.
  • Garfield
    #33
    mármint VOLT.
  • Penge4
    #32
    "Minden esetre nálam törlődött, és a köv. 5 évben nem kerül fel, utána is csak ha haláltutibiztos nem kémked utánam. "

    Egyszer elvinnélek egy körútra, ahol megmutatnák hogyan készül a kenyér, a hús és a többi, aztán végignézném mosolyogva, ahogy olyan etióp formára fogysz és még akkor is azt hajtogatod: "Nem, nem és nem! A következő 5 évben nem eszem! Nem!"


    "Ha meg kiszedték akkor ugye benne volt, ha pedig benne volt, akkor valakinek valahol nagyon nagyon Istenkomplexusa van."

    A Google KERESŐ-jének másolták be az EULA-ját. Az nem változott. Az amióta megalakult így működik. Ha beírsz valamit a webes KERESŐBE (akár betonbiztos Linux alól Firefox-szal), az akkor is el fog menni a Google-nak. Nem az, hogy Kovács Pisti Berettyóújfaluból rákeresett a "spontán hülyeség gyógymódja" szavakra, hanem hogy xy 1 alkalommal rákeresett. Még az IP-det sem tárolják el.

    Elég torz elképzeléseid lehetnek egy multicég vezetőiről, ha azt gondolod, hogy direkt dobnak ki az ablakon milliókat. Vagy annyira hülyének tartod őket, hogy azt gondolják: erre majd úgysem jön rá senki? Esetleg nem gondolnád, hogy az Európai Bizottság és hasonlók sem hagyták volna szó nélkül? Vagy 1 nap alatt átírnak egy EULA-t, majd riasztják az összes ügyvédet, vezetőség tagjait, akik jóváhagyják, aláírják, hitelesítik, lepecsételik, kinyomtatják...stb. Hogyne... De ahogy elnézem te meg is maradsz azon a szinten, akik ezt sosem fogják megérteni, csak szidod a rendszert, a politikát, a multikat, a kapitalizmust, de még az UFO-kat, vagy Tapsi Hapsi-t is előbb okolod az egész lelki nyomorodért, minthogy magadba nézz.

    "Abból nyílván minden kiderül, fehéren feketén.NYÍLVÁN."

    Annyi biztos, hogy [strike]lógtál a nyelvtan órákról és hogy[/strike] miért kerregteti a winyót. De ha nem hiszed el, akkor higgy a saját szemednek. Töltsd le a forráskódot, csak 437 mega és keresd meg benne ezt a részt. Jaa, hogy még programozni sem tudsz? De észt osztani azt igen?

    "Kutyából nem lesz szalonna."

    Miért van olyan érzésem, hogy ezeket a sorokat Microsoft Windows alól írod? Vagy szerinted az egy korrekt cég? A Google Chrome óta újabban az MS-t nem divat utálni?
  • who am I 7
    #31
    "másnapra már nem voltak aktuálisak"

    Kutyából nem lesz szalonna.A helókitti történetét is oda írhatnák, ha akarnák.A hátsó szándékon ezek nem változtatnak.
  • who am I 7
    #30
    "Tomcat aztán komoly szaktekintély politikai téren."

    Hát, nem kisebb szaktekintély mint a 200 millió forintos síkkasztott kormány oldal.Ők legalább megmondják (még ha sarkítottan is), nem pedig csak lopnak.

    "Olvassá' bugreportot, mielőtt megerőltetnéd az amúgy is gyengécske agyacskádat."

    Abból nyílván minden kiderül, fehéren feketén.NYÍLVÁN.





  • passatgt
    #29
    akkor jó, többet nem indítom el a google chrome-ot, nehogy ellopja az otp számlaadataimat és levegyen 5e ft-ot
  • Inquisitor
    #28
    Nos, ha eltávolították ...
    Minden esetre nálam törlődött, és a köv. 5 évben nem kerül fel, utána is csak ha haláltutibiztos nem kémked utánam.
    Maradok az Operánál.
    Ha meg kiszedték akkor ugye benne volt, ha pedig benne volt, akkor valakinek valahol nagyon nagyon Istenkomplexusa van.
  • Inquisitor
    #27
    "Buta vagy, és az a legfőbb baj, hogy a téves infókat még szórod is az arra fogékonyaknak..."

    Nem buta, csak elolvasta a liszencfeltételeket. Merthogy BENNE VAN!
  • Drawain
    #26
    Miért vannak még mindig olyan csökött emberek, akik összevissza rémisztgetnek másokat azokkal a hírekkel, amik már a megjelenést követően másnapra már nem voltak aktuálisak (a google eltávolította a licensz-szerződésből a kérdéses pontot), ahelyett, hogy utánanéznének... Ráadásul egy nyílt forráskódú programról beszélünk - szerintetek hány paranoiás programozó nézte át a kódot a megjelenést követően, nagyítóval keresve azokat a sorokat amik mindent összeszednek a felhasználóról és forwardolják a google-nek?...
  • GregSB
    #25
    Én is ilyen voltam. Tavaly vettem laptopot, IE7-t kezdtem el használni, működött lusta ovltam mást letölteni. Aztán amikor 3-4 tab használata mellett folyamatosan lefagyott az egyik oldaltól amit minden nap nézek azt mondtam hogy a nénikédet, leszedek valami mást. Akkor realizálódott bennem hogy milyen tetűlassú volt (FF-hez képest).


  • passatgt
    #24
    "akkor az IE6 és IE7 böngészőkön kívül MINDEN böngésző egységesen jeleníti meg."

    helyesen:

    akkor az IE6-en és IE7-en kívül MINDEN böngésző egységesen jeleníti meg.

    ugyanis ie nem sorolható böngészők közé
  • Penge4
    #23
    "A FF mögött álló társaság csak egy jó böngészőt akar csinálni ez a céljuk"

    Csak kicsit túl lassan haladnak meg sokszor rossz irányba.
    Az FF3 memóriafogyasztása tényleg egész tűrhető, kevesebbet eszik mint az Opera 9.5, de attól még a böngésző egy idő után ugyanúgy belassul, főleg több kiterjesztéssel. Hiába eszik csak 180-200 megát, amikor lassabb lesz tőle a program működése, mint a 9.5-ös Opera, ami ugyanakkor 200 helyett eszik 400-at, de a program működési sebessége nem lassul.
    A 400 mega meg idővel a SuperFetch-nek köszönhetően visszacsökken, ha bezárogatok tabokat, bár a Chrome memóriakezelése ebben azért sokkal jobb.

    "Most nem akarok jelzőket halmozni, de ha még politikai blogok is foglalkoznak vele akkor komoly az ügy. "

    Tomcat aztán komoly szaktekintély politikai téren.
    Ilyet egyébként nem szoktam sűrűn mondani, de te tényleg láma vagy, abból is a hülyébbik. NYÍLT FORRÁSKÓD! Tudod mi az? Szerinted adatokat gyűjt? Gondolkozz el ezen.

    "Vajon miért matat állandóan a vinyómon, hisz csak egy üres oldal van megnyitva már vagy 5 perce. "

    Olvassá' bugreportot, mielőtt megerőltetnéd az amúgy is gyengécske agyacskádat.

    "már elég híggá kavart a szabványcsatákban és a webfejlesztők halálra kínzásával."

    Milyen szabványcstaták? Egyetlen szabvány van, az a W3C. Egyetlen böngésző van, ami (még egyenlőre) nem tartja be és az az IE.
    Ha valaki W3C szerint optimalizál, akkor az IE6 és IE7 böngészőkön kívül MINDEN böngésző egységesen jeleníti meg.
    A problémák abból adódnak, amikor a webfejlesztők nincsenek tisztában a szabványokkal és találomra nézegetik, hogy "Jé, király, most éppen minden böngészővel úgy-ahogy egyforma."

    "magától bátorkodik kapásból az összes jelszavamat beimportálni a saját adatbázisába ..."

    Operából miért nem teszi? Talán mert nem kókányolt a jelszókezelője? Semmi bajom a Firefox-szal (a személyes ellenérzéseimen kívül), de a jelszókezelője tényleg hagy némi kívánnivalót, ahogy az IE-nek is és a Chrome-nak is, ami szintén a FF-ból másolta, ahelyett, hogy az Operából tette volna.
    Különben ezt ugyanúgy minden program megteszi. Az FF is importálja az IE-ből a jelszavaidat. Az Operából is akarja, csak olyankor nekem általában ki kellett lőnöm a processzt, mert nem jött össze neki és "no responding", később már egyszerűen csak kiírta, hogy a következő elemeket nem sikerült importálni: Jelszavak

    "és bár idegesítő hogy pl. a thesaurust (a helyesírásellenőrzést) nem lehet kikapcsolni a szövegmezőkben"

    De ki lehet.

    "átskinezés"

    Az is van, bár nem hivatalos, így ha DLL fájlt szerkesztesz, akkor számolnod kell az esetleges következményekkel (ha olyan forrásból szerzed be, akkor ártalmas kód is futhat (a freechromethemes.com megbízható), de ez ugyanúgy adott bármilyen felhasználó által manipulált DLL fájra, a rendszerkonfigurációs fájlok már csak ilyenek...
  • passatgt
    #22
    beta az csak egy jelző, hogy folyamatosan fejlesztik, web2.0 óta népserű odaírni mindenhez, lényegében az ff is lehetne beta, mivel még mindig fejlesztgetik
  • passatgt
    #21
    telepítéskor tőlem megkérdezte, hogy át akarom e importálni

    egyébként ha meg figyeli a vinyódat vagy akármit, akkor kérdem én, mi van?
  • vajon kiki
    #20
    mindent egybevéve azonban mégsem olyan rossz, van forráskódja is és bár idegesítő hogy pl. a thesaurust (a helyesírásellenőrzést) nem lehet kikapcsolni a szövegmezőkben nagyon gyorsan jelenít meg mindent. kicsit "nyomi" a kinézete is remélhetőleg a későbbiek átalakítható / átskinezhető lesz, a flasheket nálam eddig hibátlanul jelenítette meg , pedig alaposan leteszteltem a legkülönfélébb flashes oldalakkal, viszont a Macromedia Director plugint egyáltalán nem jelenítette meg , pedig a "Feladatkezelő"-jében "jelenti: hogy látja" ,
    Java-t is jól kezeli és eddig még egyszer sem fagyott le se váratlanul, se olyan oldalon ahol más böngészők már rég összef*sták volna magukat.

    Béta verziónak egész jó, igazi Google élmény (nekem minden Google termék amire eddig beta volt írva , őszintén szólva fel sem tűnt , hogy béta)
    már csak az említett dolgokon kéne finomítani: pluginezhetőség , átskinezés,
    és a director hibátlan megjelenítése.

    Na és persze a végleges verzió remélhetőleg nem ilyen Documents and Settings/Local Settings / anyámkínja könyvtárba telepíti be magát és engedélyt kér legalább a jelszavaim használatára
  • vajon kiki
    #19
    ami a pofátlanság csúcsa az az hogy a firefoxból az engedélyem nélkül (!) magától bátorkodik kapásból az összes jelszavamat beimportálni a saját adatbázisába
  • vajon kiki
    #18
    Már így is van egy jó pár böngésző a piacon, minek ide mégegy, ami csak jól megkavarja a már így is eléggé híg fost, amit -főleg- az FF és az IE csatája már elég híggá kavart a szabványcsatákban és a webfejlesztők halálra kínzásával.
    Díjazom a Google ötleteit és szorgalmát, sőt valószínűleg ki is fogom próbálni, de ha már valamit fejleszt akkor az ne böngésző legyen, és ha már mégiscsak böngészőt fejleszt akkor az legalább legyen NYÍLT FORRÁSKÓDÚ, mert már így is elég sok rosszindulatú és talán nem is annyira alaptalan pletyka kering a Google és a postafiókjaival kapcsolatos globális megfigyelés körül, szóval , ha jót akarnak, akkor nem fejlesztenek olyan böngészőt , amire bárki is rámondhatja, hogy az márpedig kutakodik , kémkedik utána, lásd alább lamer the true barátunk írásait... és szépen publikussá teszik az egész fejlesztés menetét !

    Így egyrészt nem támadható azzal, hogy trójai és egyéb megfigyelő programot tartalmaz, másrészt egy elég komoly fejlesztői/tesztelői gárdát tudnak toborozni szempillantás alatt a világ minden részéről, végül és nem utolsősorban pedig, ha egyáltalán konkurenciát akarnak az olyan böngészőnek mint az FF, akkor
    legalább annyira pluginezhetőnek és rugalmasnak is kéne lennie


  • smv
    #17
    Buta vagy, és az a legfőbb baj, hogy a téves infókat még szórod is az arra fogékonyaknak...
  • Roli
    #16
    Nem tudtam ma egy darabig belépni a freemailbe, gondoltam még fent van a Chrome akkor megnézem azzal is, hátha az IE7 elbambult. Elindul a Chrome majd eltűnik és marad utána egy ablak a következő szöveggel: " Jaj! A Google Chrome lefagyott! Újraindítja most? Ok/Mégsem", jót nevettem rajta. Amit utána tapasztaltam az már annyira nem tetszett... Megpróbáltam belépni a freemailbe, tudomásul vettem, a Chrome még gyorsabban nem tud belépni. Aztán bezártam, kis idő múlva csak úgy kíváncsiságból megnyitom megint... Azt láttam, hogy megpróbált saját magától belépni ( szóval nevet jelszót megadott minden kérdés nélkül ) persze nem sikerült neki. Meg kell változtatnom a jelszavam jobban járok úgy látszik...
  • Garfield
    #15
    Ideje lenne update-elni az ismereteidet.
  • lamer the true
    #14
    Elmondom én is a tapasztalataimat:

    1. Rész: A meglepetés öröme

    Jéé a kedvenc keresőm kiadott egy új böngészőt, nosza próbáljuk ki. Hú de gyors meg milyen csini, tényleg egy csomó dolog nem is hiányzik már. Nagyon elégedett vagyok.

    2. Rész: Használat

    Bár nagyon gyors, mégsem jelenít meg minden oldalt rendesen, sőt a flash gyakran rosszalkodik. Sebaj ez még csak egy tesztverzió. Jó lesz ez.

    3. Rész: Uninstall :)

    Belemélyedve a licensztartalmakba, és pár gyanús dolgába elbizonytalanodtam. Vajon miért matat állandóan a vinyómon, hisz csak egy üres oldal van megnyitva már vagy 5 perce. Bezárom, nincs matatás, kinyitom matat. Ok elegem van belőle le vele. Uninstall, restart. Mit keres az update része még mindíg a hatérben? Az anyád! Registrációs adatbázisban kézzel kirtom mindenhonnan, mert máshogy NEM lehet!

    Egyszó mint száz inkább ff.
  • passatgt
    #13
    köszi, ezt jó tudnom
  • Kingfisher
    #12
    Van még rajtam valaki, akit nem izgat mi a böngésző neve, vagy hogy 2.56 vagy 4.65 mp alatt tölt-e be az oldal, csak az hogy meg tudjam nézni az oldalt? Különösebb ellenérvet nem tudok felhozni egyetlen böngésző ellen se. az IE7 negatívuma is csupán az, hogy kiakasztja a Logitech Revolution görgőjét. de azt hiszem, hogy ez egyáltalán nem az IE7 problémája.
  • Naridar
    #11
    ÓVATOSAN! SENKI NE HASZNÁLJA! BÁRMIT AMIT ELKÜLDESZ VELE, ÉS NEM VÉDETTED LE, HIVATALOSAN A GOOGLE TULAJDONA (pl. haverokkal felénekelsz egy CD-t. Ha ezzel feltöltöd valami FTP-re, hogy át tudd nekik küldeni és még nem védetted le, akkor a Google FELJELENTHET ha kiadod). ISMÉTLEM, NE DŐLJETEK BE! Most nem akarok jelzőket halmozni, de ha még politikai blogok is foglalkoznak vele akkor komoly az ügy. Nem véletlenül írtam nagybetűkkel.
  • NEXUS6
    #10
    Ja én is ezt látom. Rááltak a gyorsaságra + 1-2 tényleg látványosan user friendly dologra, de még azért ez csak egy alfa változat. Érdekes, hogy a FF3-at az alfa megjelenésétől mertem használni, a Chrome-mal fenntartásaim vannak.

    A FF mögött álló társaság csak egy jó böngészőt akar csinálni ez a céljuk, a Chrome mögött álló meg még több pénzt (=hatalmat) amihez egy eszköz csak a böngésző.
  • roliika
    #9
    Az azért zavaró, hogy a Paypal utalások FF alatt nem mennek és ezért a tetű IE-t kell használni.
  • Chocho
    #8
    Nekem tetszett a Chrome, de azért nem győzött meg annyira, hogy letegyem érte a Firefox-ot. Talán majd legközelebb. :)
  • NEXUS6
    #7
    "If you can't make it good, make it LOOK good." - Bill Gates
  • roliika
    #6
    Igen tényleg aranyos meg jópofa. :) Pláne az az indiai ruha kereskedő aki mondja hogy van PC-je és ruha designolásra használja. :DDD Afrikai XO-PC-s gyerekek is aranyosak. :)
  • hpteso
    #5
    reklam nem reklam . nezd meg a videokat. nagyon erdekes. Ilyen nem lattam meg a microsoft-tol . azert tertem at mac re. De ez nagyon szimpatikus. hehe
  • roliika
    #4
    Jesszus milyen reklám hadjárat..lol
  • hpteso
    #3
    na francba nem jo a link Nembaj. csak huzzatok a windows oldalara.
  • hpteso
    #2
    Hejj ezt nezzetek meg. Jonnek sorra a microsoft reklamok. Nagyon tutik nezzetek meg. . Kinek tetszik?MICROSOFT
  • hpteso
    #1
    Hejj ezt nezzetek meg. Jonnek sorra a microsoft reklamok. Nagyon tutik nezzetek meg. http://www.microsoft.com/windows/default.aspx?icid=winvan. Kinek tetszik?