Megjelent a Canon EOS 5D Mark II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hála istennek kezdenek rájönni, hogy ha benne van a videó funkció, az nem jelent hátrányt. Én eddig csak és kizárólag azért nem váltottam a fuji 6500amról DSLR-re mert tudok még mellé egy videókamerát venni. Nekem fontos. Aki meg lehülyézi a Canont emiatt, az meg térjen csak vissza a 100 éves gépekhez is nyugodtan, magnéziumos vakuval.

Akkor áruld el miért nem használták tovább?
Blasta
"Pld tegnap találtam olyat hogy a Minolta A2-ben levõ 900 ezer pixeles keresõ biztos nagyon jó volt pedig valójában semmit nem ért, nem is tették más gépbe bele."

Professzor úr, nekem pl. volt Minolta A2-m és gecijó volt az a VGA keresõ. De te biztos tudod a frankót...

<#wilting><#wilting><#wilting>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Ja és nem azért írtam csak ennyi opciót mert nincs több épp ellenkezõleg a Pentaxomnál pld azt hozták fel hibának hogy nincs háttérvilágítása a státusz LCD-nek, igaz hogy a keresõben ezek az adatok világítanak. Sok más gépnél meg nincs is ez a segédeszköz<#nyes>
"hogy elképesztõ, de NINCS zaj!!! Hihetetlen, de kézbõl lehet vele szuper képeket készíteni például sötét templomban is"

De az nem csoda hogy 24x36-os érzékelõnél homogén a kép. Az hogy hol lehet jó képet csinálni az az optikától legalább annyira függ.Nagyrészt a felbontástól, élességrajztól és a fényerõtõl is. A sötét templom meg megint nem mértékegység. Milyen sötét? A több mint egy miilióstól meg el is várható.
"szerezz egy regi 5D-t, fotozd le vele azonos beallitasokkal azt, amit a Pentaxoddal es felfogod mit jelent a nagyobb erzekelo"

Jaj nem vagyok azért nyeretlen. Csak az dühít hogy a gépek opcióinak döntõ többsége nagyon túl van dimenzionálva.Pld tegnap találtam olyat hogy a Minolta A2-ben levõ 900 ezer pixeles keresõ biztos nagyon jó volt pedig valójában semmit nem ért, nem is tették más gépbe bele. Most a liveview-rõl állítják hogy nélkülözhetetlen sok felvételt nem is lehet érdemben nélküle megcsinálni, pedig a pentaprizmás keresõnél élõbb és jobban láthatóbb kép nincs. Aki a Playboy-nak vagy a Vogue-nek akar dolgozni még megértem hogy törekszik nagyobb felbontásra de a fotózok 80=-ának nem kell a pixelt meg a FF-et hajszolni. Most a legtöbb gyártó mintha azon versenyezne hogy legyen új FF gépe viszont ott van a belépõ szint pont a Canonnál az 1000-es ami semmit nem lett javítva érdemben a 4xx-asokhoz képest. A Pentax ennek a szegmensnek a fejlesztését ésszel csinálta mert minden új típus szignifikánsan javított az elõzõnél.
stain: mi 1Ds Mark III-at használunk, és a legjobb tulajdonsága szerintem hogy elképesztõ, de NINCS zaj!!! Hihetetlen, de kézbõl lehet vele szuper képeket készíteni például sötét templomban is...
a 21 megapixel pedig szuper, 25-30 megásak a RAW-ok, de megéri szerintem. "Kicsit" több DVD kell az archiváláshoz....

commodore 64...

Az alig használt csak a marketing volt 😊...

Különben az 5D egyértelmû elõnye, hogy lehet vele nagylátószögû fotókat készíteni mindenféle hekkelt EF-S obi nélkül. Ez épületfotózáskor meg természetfotózáskor pótolhatatlan. A rövidfókuszú EF-S objektívek minõségben elég erõsen lemaradnak mondjuk egy 24mm-es L objektívtõl. És míg az 1Ds Mk III most épp 8000 dollár, addig az 5D 2500. Ezért önálló kategória, és ezért éri meg annak, aki úgy érzi, hogy megéri neki.

Ami a felbontást illeti, azért attól tartok. A 13 Mpix képeket is kicsit nehéz már kezelni (10 Mb fölött van egy RAW és spéci kártyaolvasót, stb. kellett venni, de persze ez ezzel jár...). Viszont a pixelek méretének csökkenésével egyenes arányban nõ a képek zaja, amit ugyan lehet szoftveresen korrigálni, de kérdés, hogy mennyire. MkII-es fotót még nem láttam, a sima 5D-nél nagyon alacsony a zaj. Persze össze lehet binelni a képeket (kisebb felbontáson fotózni), és csak akkor használni a 21Mp-elt, ha arra valóban szükség van. Mellesleg egy nagylátószögû obinak (és általában az 5D-n olyat használ az ember) a széleken már van 1-2 pixel (vagy több) kromatikus aberrációja, ami egy 21Mpxeles szenzornál már 5-6 pixel is lehet. Szoftver legyen a talpán, ami azt korrigálja.

Digic4-ben különben mik az újdonságok? Gondolom jobban elbánik a zajjal, meg úgy tudom van benne vignettálás korrekció. Bár azt kb. 10 Mp korrigálni bármelyik programmal.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hulyeseget irsz, akkor persze, hogy Neked esunk, mert ez nem az elso alkalom, amikor nekiallsz valamit leszolni, anelkul, hogy egy pillanatra is elgondolkoznal azon, hogy mi van a hatterben.
A vilagon rengeteg dolog van (elo es elettelen), ami bizonyos dologra/cel eleresere jobb vagy jobba teheto.
Munkagepeket sem azert fejlesztettek, mert nem lehet egy haz alapjat kezzel kiasni.
Bizonyara szep portret lehet tovabbra is fotozni regi 300D-vel es kitobjektivvel, foleg magancelra, de az 5D mark II egy masik celkozonsegnek szol, ahol a felbontas elony. Az erzekelomeret pedig szinte minden teruleten (kiveve talan a makrot) elonyt jelent.
Egyszer szerezz egy regi 5D-t, fotozd le vele azonos beallitasokkal azt, amit a Pentaxoddal es felfogod mit jelent a nagyobb erzekelo.
Nemhiaba varja az amator fotosok tomege, hogy elerhetoek legyenek vegre a fullframe erzekelokkel szerelt vazak. Egyszeruen minosegben hatalmas ugras, meg az 1D APS-H erzekelojez kepest is, nem csak az APS-C, FourThird lapkakhoz viszonyitva.

http://gaborszantai.co.uk/

Annál is inkább mert az egyik szakom a finomvegyszergyártás volt. Igaz hogy én már akkor laboráltam mikor még azt se tudtam mi a finomvegyszer.
Nem én próbálok olyan látszatot kelteni hogy ez az érzékelõméret és felbontás nélkülözhetetetlen mint egy falat kenyér. Meg a Sony is kihozott egy ilyet, túltermelésnek hívják ezt emberek! Ez nem lóverseny!
rigidus
> És ezer DSLR tulajdonosból hány készít óriásplakátot?

Mi koze van egy minosegi DSLR-nek, netan a nyerskepek nagy felbontasanak ahhoz, hogy hanyan keszitenek vele oriasplakatot?

Lehet hogy direkt csinálja.

akkor legalább az elõhívás megy :-)

A Tufts egyetem kémia szakán végeztem, ennél frankóbbat nem tudok.
Blasta
Nnnna, Te is félelmetesen figyelmetlen vagy!
KIS BÉ!!!!

😊))

Möci
A "kis"fiam viselkedik így, mint Te. Neki is minden fekete, vagy fehér. Az Õ tudása is sarkalatos (periferikus). (Nem hiszi el, hogy az általa -befogadott- és/vagy ismert világon kívül is létezik "élet".)
<#wave>

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

Möci
Kérlek Babajaga áruld el a frankót!!!... Hány éves vagy?---de tényleg!!!
Köszi!

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

mondjuk keressunk egy normalisan komponaltat..., jah az nincs, akkor vmi izgalmas kepkivagast..., huha, az sincs..., de a mokus legalabb ert a fotoelmelethez es mar szaz...ezertizenszaz..nyolcvanszaz kulonbozo gep fordult meg a kezeben...

gondolom raktaros egy szallitmanyozasi vallalatnal es neki kellett targoncaval pakolnia az E-Bay-es csomagokat:-)))

Blasta
Nem akarod inkább pár fotódat belinkelni ide, hogy mindeki lássa, micsoda utánozhatatlan fotós szakértõvel van dolgunk???

<#hehe><#hehe><#hehe>

Blasta
Látod látod, hogy lehetsz ekkora utolsó figyelmetlen láma, hogy még arra SEM figyelsz, hogy írja babuci a nevét!!!??? <#guluszem1>

<#wilting>

"Könyörgöm nem lehetne valahogy Babajagától megszabadulni"

Látod arra sem figyelsz hogyan kell a nevem írni. Tudod ez egy nyilt fórum. Nem tartozik a fórumszabályzatba hogy körbe kell bólogatni.
Könyörgöm nem lehetne valahogy Babajagától megszabadulni? Nemigaz hogy a fórum állandóan róla szól.

azokat nem lehet ilyen konnyen besorolni, hogy "alacsonyabb"...

Blasta
"Te olyan hulye vagy, hogy ezt siman nem lehet szuletessel elerni, valami nagyon kemeny kikepzesen kellett atesned..."

Az IQ szintjénél már csak a fotói vannak alacsonyabb szinten

igen, az autoversenyzo meg azt jelenti, hogy olyan versenyzo, aki valojaban auto - Te olyan hulye vagy, hogy ezt siman nem lehet szuletessel elerni, valami nagyon kemeny kikepzesen kellett atesned...

Csak nem azt hiszi valaki hogy akinek belépõszintû gépe van annak a tudása is azzal arányosan kevesebb.
Semmi koze nincs a PRO gepnek a fotos tudasahoz, a korulmenyekre es felhasznalasi teruletre specializaljak oket.

A komoly fotózók 90%-ának nem ez a kenyérkeresõ foglalkozása.
Nah, ez megint senkit nem erdekel, ha van penzed, megveszed, ha nincs, akkor nem - azert mert nekem 4 gyerekem van, nem fogok automatikusan budai villat kapni a kormanytol, mert semmi kozunk egymashoz.
Az 5D, 1D, D3, 1Ds, D300, A900, E-3, D700 professzionalis felhasznalasra keszultek, nem lesz attol jobb egy fotos, ha ilyet hasznal, de a celteruletukon a legjobb valasztasnak szamitanak.

"5D pro vaz, nem macskafotosoknak csinaltak, az meg nem erdekli a Canon-t, ha ilyenek is megveszik"

Nem is tudtam hogy a macskák is fotóznak, meg hogy kik az ilyenek. Csak nem azt hiszi valaki hogy akinek belépõszintû gépe van annak a tudása is azzal arányosan kevesebb. A komoly fotózók 90%-ának nem ez a kenyérkeresõ foglalkozása.
Ki sz*rja le a DSLR tulajdonosokat, az 5D pro vaz, nem macskafotosoknak csinaltak, az meg nem erdekli a Canon-t, ha ilyenek is megveszik, elsodleges felhasznalasi terulete a divat/modell/studio, de sokan hasznaljak taj/varos/epuletfotozasra illetve eskuvofotozasra - ezek olyan teruletek, ahol szukseg van a nagy felbontasra, s megha az objektivek vert is izzadnak, olcsobb es kenyelmesebb megoldas, mint egy muszaki gep, vagy a meregdraga kozepformatumu digitvaz/hatfal.
Ellenben nem hasznaljak sportfotora, mintahogy a D700-at vagy az Alpha900-at sem fogjak, mert nem sportfotosoknak terveztek oket, nekik D300, D3, 1D van. Ezeket meg nem szokas divatfotozasra hasznalni, mert nem ez a celteruletuk.

Ferrarival is lehet menni kirandulni a mezore, csak nem erdemes...

És ezer DSLR tulajdonosból hány készít óriásplakátot?
Ez a fórum sokkal jobb mint a kabaré. <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Blasta
Marha!

Sorolj fel kérlek 1000 (de tudod mit? elég lesz 100 is) olyan f.gépet, amit szokás/érdemes természet, esküvõ és stúdiófotózásra is használni! Köszi

Möci
Tiéd a pont!

Blasta
Nekem csak ezzel a kijelentéssel lenne icipici gondom:

"a cég végre bemutatta az EOS 5D, a világ elsõ teljes képkocka méretû képérzékelõvel szerelt digitális tükörreflexes fényképezõgép utódját"

Nem az EOS 5D volt a világ elsõ full-frame dslr-je, de még csak nem is a Canon gyártott ilyen gépet elõször, sõt a Canonnak még csak nem is az 5D gépe volt az elsõ fullframe, hanem az 1Ds.

Az a történet valahol itt kezdõdött

barmelyik gep tud sotetben fenykepezni, az mas kerdes, hogy nem erdemes..., legalabbis is vaksoteteben, de mivel a sotet eleg tag fogalom ezert az elegseges keves feny mar eleg a fotozashoz, csak ezt nem hasznaljuk a mindennapi beszedben...

ha ejfelkor az utcan setalsz, akkor mit mondasz?
sotet van vagy vilagos?

igen, es a Suzuki is jo autozasra, akkor minek venni BMW M5-t??
talan mert minden szempontbol jobb, kiveve az arat es fogyasztasat?

lehet K100D-vel is, csak abbol nem kell oriasplakatot gyartani, vagy studioban reklamfotot (nincs am penz mindenhol 20 millas KF digit gepekre...)

azt kellene megerteni - mondjuk ez a Te esetedben evek ota naiv elkepzeles - hogy azert keszitenek bizonyos dolgokbol jobbakat, mert azok jobb vegeredmenyt termelnek...

akkor minek vetted, ha alig használod? befektetésnek?

"új CMOS képérzékelõvel rendelkezik, mely sötétben való fényképezéskor akár 25 600-as ISO érzékenységre is képes."

Ez tényleg új típus ha sötétben is lehet fény képezni.<#nyes><#nyes><#nyes>
21 megapixel? Kell a francnak, meg se tudnám nézni a képeket a pc-men... 😮

LZ forever

jó hát én is így jártam... de tudtuk ezt, elvégre egy idõs modellt vettünk, nem?
bááaáwááa, tavasszal vettem meg usában, erre most itt van új alig drágábban... nem kell valakinek egy garis, alig használt?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

"A paraméterekbõl következõen az EOS 5D Mark II kiválóan használható stúdiófotózásra, esküvõi valamint természetfotók és útiképek készítésére egyaránt."

Aszentségit! Ez tényleg rendkívüli tudás mert csak kétezer gép tudja ezt még.
Hogyne létezne: tizezer felett az ezreseket el kell választani, hogy jobban olvasható legyen.

A magyar helyesírás szabályai 289.

mikloss
Belépõszintû Canon DSLR-ekbe kb mikorra várható a DIGIC 4 processzor használata?

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Möci
Nem a 25600-zal van gond,hanem a szótagolással, helyesebben a "számtagolással" (ami valójában nem létezik), de itt a cikk tördelõszerkesztõje megoldotta.<#falbav><#conf><#csodalk><#confused><#wow3>

nekem semmi gond vele, egyszeruen csak meglepodtem, h ilyen magas, de ez is csak azert, mert sose neztem a magasabb kateges dslr-ek specjeit 😊
es egyetertek amugy teljesen, lifwview utan, kb egy apro lepes a videofelvetel.
nem erzem butitasnak ezt, hanem csak egy plusz lehetoseg.
ilyen kateges gepet ugyse az vesz aki csillognivillogni akar vele, mint egy mobiltelefonnal 😊
Mi a gond az ISO-val srácok, a Nikon D700 is ISO 25600-ig megy.
A videóhoz meg jobb, ha hozzá szoktatjátok magatokat, mert hamarosan minden dslr-ben lesz. Természetes, hogy ha már van liveview, akkor minden adott volt a videóhoz is, csak elsõ körben még nem rakták bele, de már a Nikod D90-ben ott van, igaz ott még csak 720p itt meg 1080p.
25600 az 😊
olvastam ezt par napja valahol, nekem is golyozott rajta egyet a szemem 😄
Benedekco
a video felvevéssel egyetértek Veled, utálom ha egy fotógépet ilyen szarokkal "butítanak", nem lenne jó ha a profi dslr gépek is a mobiltelefonok sorsára jutnának (csillivilli mindenttudó csodaszarok 😞 )

az ott 25600-as iso akar lenni??? csak szóköz van az ezres és a százas között és pont rossz helyen tört a szöveg?

amúgy tetszik nagyon a dolog, így Én is csak azt tudom montani mint Markez hajrá Nikon 😊

Mé há nem?

<off>
Szerintem örülj az EOS 450Dnek, még mindig... jó ideje nyúzom és nagyon boldog tulajdonosa vagyok. 😊 KIT obival meg élmény a fotózás 😄
</off>

Ez azért fájt a Canontól. DSLR gépbe videofelvevõ... nc. Kövezzetek meg, ha én vagyok túl maradi, de ez a fényképezés megcsúfolása.
ha eu-ban 2500€, usaban 2500$, szokasszerint? 😊

mondjuk a sajtofoton a csaj arcat atkuldhettek volna egy PS-n...

- Lefotoznál? - Nem..