Megjelent a Canon EOS 5D Mark II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Professzor úr, nekem pl. volt Minolta A2-m és gecijó volt az a VGA keresõ. De te biztos tudod a frankót...
<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
De az nem csoda hogy 24x36-os érzékelõnél homogén a kép. Az hogy hol lehet jó képet csinálni az az optikától legalább annyira függ.Nagyrészt a felbontástól, élességrajztól és a fényerõtõl is. A sötét templom meg megint nem mértékegység. Milyen sötét? A több mint egy miilióstól meg el is várható.
Jaj nem vagyok azért nyeretlen. Csak az dühít hogy a gépek opcióinak döntõ többsége nagyon túl van dimenzionálva.Pld tegnap találtam olyat hogy a Minolta A2-ben levõ 900 ezer pixeles keresõ biztos nagyon jó volt pedig valójában semmit nem ért, nem is tették más gépbe bele. Most a liveview-rõl állítják hogy nélkülözhetetlen sok felvételt nem is lehet érdemben nélküle megcsinálni, pedig a pentaprizmás keresõnél élõbb és jobban láthatóbb kép nincs. Aki a Playboy-nak vagy a Vogue-nek akar dolgozni még megértem hogy törekszik nagyobb felbontásra de a fotózok 80=-ának nem kell a pixelt meg a FF-et hajszolni. Most a legtöbb gyártó mintha azon versenyezne hogy legyen új FF gépe viszont ott van a belépõ szint pont a Canonnál az 1000-es ami semmit nem lett javítva érdemben a 4xx-asokhoz képest. A Pentax ennek a szegmensnek a fejlesztését ésszel csinálta mert minden új típus szignifikánsan javított az elõzõnél.
a 21 megapixel pedig szuper, 25-30 megásak a RAW-ok, de megéri szerintem. "Kicsit" több DVD kell az archiváláshoz....
commodore 64...
Különben az 5D egyértelmû elõnye, hogy lehet vele nagylátószögû fotókat készíteni mindenféle hekkelt EF-S obi nélkül. Ez épületfotózáskor meg természetfotózáskor pótolhatatlan. A rövidfókuszú EF-S objektívek minõségben elég erõsen lemaradnak mondjuk egy 24mm-es L objektívtõl. És míg az 1Ds Mk III most épp 8000 dollár, addig az 5D 2500. Ezért önálló kategória, és ezért éri meg annak, aki úgy érzi, hogy megéri neki.
Ami a felbontást illeti, azért attól tartok. A 13 Mpix képeket is kicsit nehéz már kezelni (10 Mb fölött van egy RAW és spéci kártyaolvasót, stb. kellett venni, de persze ez ezzel jár...). Viszont a pixelek méretének csökkenésével egyenes arányban nõ a képek zaja, amit ugyan lehet szoftveresen korrigálni, de kérdés, hogy mennyire. MkII-es fotót még nem láttam, a sima 5D-nél nagyon alacsony a zaj. Persze össze lehet binelni a képeket (kisebb felbontáson fotózni), és csak akkor használni a 21Mp-elt, ha arra valóban szükség van. Mellesleg egy nagylátószögû obinak (és általában az 5D-n olyat használ az ember) a széleken már van 1-2 pixel (vagy több) kromatikus aberrációja, ami egy 21Mpxeles szenzornál már 5-6 pixel is lehet. Szoftver legyen a talpán, ami azt korrigálja.
Digic4-ben különben mik az újdonságok? Gondolom jobban elbánik a zajjal, meg úgy tudom van benne vignettálás korrekció. Bár azt kb. 10 Mp korrigálni bármelyik programmal.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A vilagon rengeteg dolog van (elo es elettelen), ami bizonyos dologra/cel eleresere jobb vagy jobba teheto.
Munkagepeket sem azert fejlesztettek, mert nem lehet egy haz alapjat kezzel kiasni.
Bizonyara szep portret lehet tovabbra is fotozni regi 300D-vel es kitobjektivvel, foleg magancelra, de az 5D mark II egy masik celkozonsegnek szol, ahol a felbontas elony. Az erzekelomeret pedig szinte minden teruleten (kiveve talan a makrot) elonyt jelent.
Egyszer szerezz egy regi 5D-t, fotozd le vele azonos beallitasokkal azt, amit a Pentaxoddal es felfogod mit jelent a nagyobb erzekelo.
Nemhiaba varja az amator fotosok tomege, hogy elerhetoek legyenek vegre a fullframe erzekelokkel szerelt vazak. Egyszeruen minosegben hatalmas ugras, meg az 1D APS-H erzekelojez kepest is, nem csak az APS-C, FourThird lapkakhoz viszonyitva.
http://gaborszantai.co.uk/
Mi koze van egy minosegi DSLR-nek, netan a nyerskepek nagy felbontasanak ahhoz, hogy hanyan keszitenek vele oriasplakatot?
KIS BÉ!!!!
😊))
<#wave>#wave>
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Köszi!
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
gondolom raktaros egy szallitmanyozasi vallalatnal es neki kellett targoncaval pakolnia az E-Bay-es csomagokat:-)))
<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
<#wilting>#wilting>
Látod arra sem figyelsz hogyan kell a nevem írni. Tudod ez egy nyilt fórum. Nem tartozik a fórumszabályzatba hogy körbe kell bólogatni.
Az IQ szintjénél már csak a fotói vannak alacsonyabb szinten
Csak nem azt hiszi valaki hogy akinek belépõszintû gépe van annak a tudása is azzal arányosan kevesebb.
Semmi koze nincs a PRO gepnek a fotos tudasahoz, a korulmenyekre es felhasznalasi teruletre specializaljak oket.
A komoly fotózók 90%-ának nem ez a kenyérkeresõ foglalkozása.
Nah, ez megint senkit nem erdekel, ha van penzed, megveszed, ha nincs, akkor nem - azert mert nekem 4 gyerekem van, nem fogok automatikusan budai villat kapni a kormanytol, mert semmi kozunk egymashoz.
Az 5D, 1D, D3, 1Ds, D300, A900, E-3, D700 professzionalis felhasznalasra keszultek, nem lesz attol jobb egy fotos, ha ilyet hasznal, de a celteruletukon a legjobb valasztasnak szamitanak.
Nem is tudtam hogy a macskák is fotóznak, meg hogy kik az ilyenek. Csak nem azt hiszi valaki hogy akinek belépõszintû gépe van annak a tudása is azzal arányosan kevesebb. A komoly fotózók 90%-ának nem ez a kenyérkeresõ foglalkozása.
Ellenben nem hasznaljak sportfotora, mintahogy a D700-at vagy az Alpha900-at sem fogjak, mert nem sportfotosoknak terveztek oket, nekik D300, D3, 1D van. Ezeket meg nem szokas divatfotozasra hasznalni, mert nem ez a celteruletuk.
Ferrarival is lehet menni kirandulni a mezore, csak nem erdemes...
Sorolj fel kérlek 1000 (de tudod mit? elég lesz 100 is) olyan f.gépet, amit szokás/érdemes természet, esküvõ és stúdiófotózásra is használni! Köszi
"a cég végre bemutatta az EOS 5D, a világ elsõ teljes képkocka méretû képérzékelõvel szerelt digitális tükörreflexes fényképezõgép utódját"
Nem az EOS 5D volt a világ elsõ full-frame dslr-je, de még csak nem is a Canon gyártott ilyen gépet elõször, sõt a Canonnak még csak nem is az 5D gépe volt az elsõ fullframe, hanem az 1Ds.
Az a történet valahol itt kezdõdött
ha ejfelkor az utcan setalsz, akkor mit mondasz?
sotet van vagy vilagos?
talan mert minden szempontbol jobb, kiveve az arat es fogyasztasat?
lehet K100D-vel is, csak abbol nem kell oriasplakatot gyartani, vagy studioban reklamfotot (nincs am penz mindenhol 20 millas KF digit gepekre...)
azt kellene megerteni - mondjuk ez a Te esetedben evek ota naiv elkepzeles - hogy azert keszitenek bizonyos dolgokbol jobbakat, mert azok jobb vegeredmenyt termelnek...
Ez tényleg új típus ha sötétben is lehet fény képezni.<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
LZ forever
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Aszentségit! Ez tényleg rendkívüli tudás mert csak kétezer gép tudja ezt még.
A magyar helyesírás szabályai 289.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
es egyetertek amugy teljesen, lifwview utan, kb egy apro lepes a videofelvetel.
nem erzem butitasnak ezt, hanem csak egy plusz lehetoseg.
ilyen kateges gepet ugyse az vesz aki csillognivillogni akar vele, mint egy mobiltelefonnal 😊
A videóhoz meg jobb, ha hozzá szoktatjátok magatokat, mert hamarosan minden dslr-ben lesz. Természetes, hogy ha már van liveview, akkor minden adott volt a videóhoz is, csak elsõ körben még nem rakták bele, de már a Nikod D90-ben ott van, igaz ott még csak 720p itt meg 1080p.
olvastam ezt par napja valahol, nekem is golyozott rajta egyet a szemem 😄
az ott 25600-as iso akar lenni??? csak szóköz van az ezres és a százas között és pont rossz helyen tört a szöveg?
amúgy tetszik nagyon a dolog, így Én is csak azt tudom montani mint Markez hajrá Nikon 😊
Mé há nem?
Szerintem örülj az EOS 450Dnek, még mindig... jó ideje nyúzom és nagyon boldog tulajdonosa vagyok. 😊 KIT obival meg élmény a fotózás 😄
</off>
Ez azért fájt a Canontól. DSLR gépbe videofelvevõ... nc. Kövezzetek meg, ha én vagyok túl maradi, de ez a fényképezés megcsúfolása.
mondjuk a sajtofoton a csaj arcat atkuldhettek volna egy PS-n...
- Lefotoznál? - Nem..