14
  • KasztnerTokman
    #14
    "Nem igazán értem, hogy minek egy laptopba 1 TB-s merevlemez."
    Pl: szeretsz filmet nézni bemountolod a dvd-t :) nem kell 20 dvdvel járkálni.
    Én gyülölök törölni dolgokat szeretnék mindent megörizni a 10 éves családi képektől kezdve a játékokokon filmeken át mindent és főleg egy helyen!
    Nevetséges hogy erre 2008ba még mindig képtelenek vagyunk, legalábbis elfogadható áran, de szerencsére nem kell sokat várni ilyen cumók ára meg esni szokott.
  • zoli47
    #13
    Egy 14"-es kijelzőbe belefér az 1440x900-as felbontás (nem teszkós gagyikban persze), azon simán elfut a 720p-s HD video.
  • coolbboy83
    #12
    és még kevesebbet is fogyaszt:-D
  • coolbboy83
    #11
    Végül is a Fujitsu is egy fél éve már kapható.......
    nemrégen rendeltünk egy ismerősnek neten....annyiért, mint itthon egy 250 GB-os.....

    http://www.fujitsu.com/global/services/computing/storage/hdd/mhdd/mhz2400bt-mhz2500bt.html
  • NwLGL
    #10
    "elsőként mutatta be 500 GB-os 2,5 hüvelykes merevlemezeit,"
    És ez mi?

  • JTBM
    #9
    Nekem marha jól jön, a mostani, 1 éves laptopomban 160GB van, ami nagyon kevés.

    Egyébként éves szinten kelettkezik 3-4GB céges levelezésem, az összes munkaanyag ezen a laptopon van rajta, ami szintén sokszor 10GB.

    Egyetlen full fényképsorozat 2GB, amiből készül 1-2 havonta.

    Össze lehet adni, hogy miért marha kevés 160GB...

    Bár eléggé lusta vagyok, azért archiválom az adataimat havonta, ha elfelejtem, akkor 2 havonta - az otthoni PC-re. A kettő együtt egyszerre csak nem száll el. A fényképeket és fontosabb adatokat ki szoktam írni DVD-re, de sajnos mostanában ez már alig lehetséges, a méretek miatt, ezért a fényképeket nem írom ki, csak az adatokat. Azok még nagyjából ráférnek pár DVD-re...
  • kvp
    #8
    "Nem igazán értem, hogy minek egy laptopba 1 TB-s merevlemez."

    Van aki dolgozni szokott a laptopjan, mivel nem tud mindig egy fix gephez odaulni. Egy epitesz vagy egy zenesz eseteben ez eleg nagy adatbazisokat jelenthet. Tovabba az ujabb 1-4 unit-os szerverekben 2.5-os merevlemezek vannak.
  • JL666
    #7
    monnyuk nem az orosz atomrakéták indítókódjait tárolnám rajta, meg azért archiválok is...
  • JL666
    #6
    a poresz sok helyet foglal, érted.
  • Axon
    #5
    Nem igazán értem, hogy minek egy laptopba 1 TB-s merevlemez.
    Nem az a kimondott játékplatform, így a legtöbb embernek nincs színűltig telepítve játékokkal. Nem az a kimondott moziélmény, így max 3-4 filmet rádob az ember unaloműzőnek, de ennyi elég is. Zeneőrültként rádobsz 1000 mp3-at, de az még mindig max 1 giga. Hirtelen nem is jut eszembe más általánosan ismert helyzabáló dolog.
    2 laptopom van. Az egyikben van egy 30 gigás vinyó, amiből 7-8 gigánál több nem volt használva, pedig van rajta 3-4 játék is. A másik pedig egy kis eee pc, a maga 4 gigás háttértárával, amiből csak 1,5 giga szabad, a többin a rendszer van. Doksik vannak rajta, pdf-ek, saját python programjaim, de még így is 1,5 szabad helyet ír. Szóval lehet, hogy csak én vagyok "kistílű", de nem igazán értem minek ekkora háttértár egy laptoba.
    Az otthoni gépek persze teljesen más kategóriák, de a cikk nem is ezekről szól.
  • JL666
    #4
    OFF:neked a hozzászólásodban meg 3x van az, hogy winyó. De úgy látom a cikk érdekességét és meglepő mivoltát már ezzel nem lehet kifejezni. Akkor marad a tyűha.
  • Dzson
    #3
    Na, majd a PS3-mamba akkor veszek egyet ha jó lesz az ára.
  • waterman
    #2
    ki kell forrnia magát a nagy kapacitású winyók szegmensének is. nem mindegy, hogy 200 giga, vagy 1 tera adatod száll el, ha éppen elszállnak a dolgok, úgyhogy a magam részéről elég nagy fenntartásokkal vennék 1 teras winyót. esetleg rögtön kettőt, hogy tükrözve lehessen, vagy jó ideig nem törölném le ugyanazokat az adatokat a többi winyóról, mert egy darab winyóra bízni ekkora adatmennyiséget már nagyon hasonlít az orosz ruletthez.
    OFF:
    mennyi ideig nem kaptál levegőt az inkubátorban? vagy minek köszönhetjük, hogy minden cikkhez be"ejha"-zol? ekkora fokú szellemi alulbútorozottsággal már cirkuszban lenne a helyed.
  • JL666
    #1
    EJHA.

    És asztali cumókba mikor lesz már 1 TB-nál nagyobb vinyó?! Kő a kapacitás a gépembe, igyekezzetek!