19
  • Epikurosz
    kopogd le, mert előbb-utóbb lesz ilyen
  • NEXUS6
    Monnyuk, ha nem lesz szerencsénk és itt a galaxisban egy ilyen fényszóró megvilgít bennünket pár száz/ezer fényév távolságból, akkor valszeg nekünk annyi!
  • kukacos
    Jelenlegi tudásunk szerint a gammasugár-kitörés egy sugárnyaláb, mint egy fényszóró kévéje. Mi akkor látjuk felfényleni, amikor pont a sugár útjába esünk. Magyarán csak annak van pechje, aki pont ott van.
  • Kryon
    na ez is olyan dolog, amit csak távolról jó nézni ;)
  • Nos
    . . . akkor még az ükapám sem élt
  • god25
    ...tehát 7,5 milliárd évvel ezelőtt történt...
  • AltairFromAcre
    Csak gondoljatok bele mi lenne ha a nappal történne valami ilyesmi. Hát szerintem élvezni az emberiség. Lenne mivel süttetni a p...csánkat még éjszaka is:D
  • Czibu
    az is lehet, hogy csak egy lámpa ment ki az űr stúdióba, és a föld csak egy valóságshow.
  • AgentKis
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön...

Azért elég dúrván nézne ki, nappali fény egy pontszerű forrásból... Nem nagyon kellene belenézni, 6000 fényévről.
  • NEXUS6
    Ez a Durron, jó nagyot pukkant!;)))
  • krsz
    IPM aug. számában van egy érdekes cikk: Variációk a világvégére
    Hogyan pusztul ki az ember… melyben szó van a gammakitörésekről...98. oldal. Érdemes elolvasni. :)
  • Gundark1234
    Nah. Az nem szólna ekkorát. :D Inkább Kyp Durron és a Napzúzó. Vagy a CSK1 most intézi el Aphophis flottáját egy felrobbantott nap által. :D Vagy...akármi.
  • NEXUS6
    Na az Alderannak annyi!
    ;)))
    Réges rég, egy messzsimeszzi galaxisban.
  • Griphons
    Lehet, hogy szép és érdekes esemény, de azért ez egy hatalmas pusztító erő.
    Egy ilyen robbanás vajon hány csillagrendszert pusztított el a közelében? Ha 6000 fényév távolságban már nappali fényt okoz, akkor közelebb, esetleg 100 fényéven belül mit tesz a bolygókkal, csillagokkal, rendszerekkel? Még belegondolni is félelmetes.
  • Chocho
    Ez így reggel nagyon-nagyon rossz volt...
  • Epikurosz
    Mi a kedvenc mondása a mazochista csillagászlánynak?
    - Üss, tökös!
    :-)
  • Epikurosz
    Én nem láttam semmit. Most hallok erről először (vagy elfelejtettem).
  • tom36
    áhh ez csak egy ködfényszóro ,ojan porba még szép hogy használja
  • Headon
    nah persze... csak egy ufo kapcsolta be a reflektort egy picit