91
  • Sanyix
    Hát ha az xp fagy, akkor viszont gondok vannak a gépeddel... egyébként az asus pl egy gyönyörűszép dzsunka szar, főleg alaplapokban.
  • arty
    a mindenféle dzsunka taiwani/kiani szarbol (asus, giga, stb) összehányt géped nynilván sosem lesz olyan stabil, mint a noteszed, ez az oprencerről semmit sem mond el :)
  • cateran
    Hol erdekel engem kinek a hibaja? A lenyeg hogy nem 100%-os....(csak hibernatebol)
    Ja,a jatekok nem futnak ugyanugy (max neked:)) Vista alatt erezhetoen lassabb:)
    Mondjuk a fagyasok tekinteteben valoban pozitiv a vista..ha el is szall 1-1 progi,nem rant magaval mindent...a kompatibiltassal futtatas szart nem er nekem,3-bol 3 nem mukodik...Nincs gond a sebesseggel? mihez viszonyitva? nekem lassu,ha 5 masodpercet kell varnom 1 szaros opera inditasra...lehet neked az gyors....a prefetchelt progik sem indulnak eppen olyan kurva gyorsan,de bitos en qrtam el vmit..:P (hozza se nyultam btw)
  • fourgee
    kiralytigris: "Jobb lenne ha inkább stabilizálnák a Vistát mert elég szerencsétlen és instabil szegénykém."
    Májusban vettem a notebookomat, amin Vista Home Premium van, és még 1x sem fagyott. Az asztali gépemet direkt jó minőségű alkatrészekből raktam össze, hogy ne fagyjon az XP, mégis volt elég sok fagyás (Asus P5B, C2D E6300, 2x1GB 800MHz Kingmax ram, Sapphire Radeon X1900GT, Creative SB Audigy 2ZS).
    A notebookom meg C2D T8100, 2GB ddr2, Geforce 8600GT (ddr3 memóriás), ez egy Dell XPS 1530.

Friss rendszernél ugyanolyan gyorsnak éreztem mindkettőt, viszont 1-2 hónap elteltével az XP egyre inkább darálta a winchestert. A Vista nem, ugyanolyan "dinamikus", mint újkorában. A játékok ugyanúgy futnak mindkét konfiguráción (Bioshock, Test Drive Unlimited, stb), az asztalin 1280x1024-ben, a notebookon meg 1280x800.

Mivel a Vista nem fagyott még nálam, az XP meg igen, és az XP 1-2 hónap múlva egyre inkább lassult, kérem magyarázza meg valaki, hogy mit jelent az hogy a Vista instabil, és nem fut normális sebességgel.

Cateran: "Olyan 2 honapja hasznalok vistat,de elmondhatom alapjaban nincs vele baj....baj akkor van,ha hasznalni is szeretnem es nem csak nezegetni:)"

A gépemben 1GB rammal kevesebb van mint a tiédben, játszom is rajta és nincs gond a sebességgel. Az hogy a wi-fi-t elfelejti, az 100% a Vista hibája? Nekem még nem volt soha wifi gondom ezen a notebookon.

Egyik ismerősöm felvilágosított még májusban, hogyha meglesz a gépem, akkor sikítva le fogom szedni a Vista-t, és majd én is XP-t teszek rá, ahogyan ők is. Nos, mivel az asztali jó minőségű alkatrészekből összeállított gépemen XP alatt megismert fagyásokkal itt nem találkoztam, ezért eszembe sem jut hogy leszedjem a jól működő rendszert. Meg nem is akarok olyan hibába esni, mint egy másik ismerősöm, aki szintén visszaváltott XP-re, csak azt felejtette el hogy nincsenek XP-s driverek a notebookjához, és 1 hónapig gyakorlatilag korlátozottan volt kénytelen használni, aztán visszarakatta rá a Vista-t. :))))

Van otthon egy másik asztali gépem is, egy 1000 éves AthlonXP, 1400-as, 512Mb rammal, arra pl. fel nem tenném a Vista-t, mert azon nincs értelme. Kipróbáltam rajta még annak idején, de rémálom volt, mégsem mondtam azt hogy a Vista szar, mert tudtam hogy a gépem lassú. Ennyi erővel egy 128Mb-os, 133MHz-es Pentiumra is fel lehetne húzni az XP-t, elindítani egy játékot, aztán szidni hogy milyen szar az XP, mert ilyen lassan fut rajta...
  • arty
    ugyanmár, egy szimpla irodai környezetben sem elég az 512, de még az 1g mellett is swappelget. nem arrol van szo, h használhatatlan, hanem hogy nem kényelemes.

csaba42:
    "Na, ezen jót röhögtem, ugyanis sokan használtak/használnak XP-t 512 MB RAM-mal, és már ennyivel tökéletesen elégedettek (voltak)"

én nem röhögtem ennyire jót, mert otthon évek óta 2g volt, cégnél pedig 512 volt, majd az utolso 1 évben lett 1g és még mindig tetülassu volt az otthonihoz képest. persze, ha vki 128 mega után ül át 512mb elé, annak az is 'repül'

"Kicsit utána kéne járni a dolgoknak, illetve kipróbálni őket. A rémhíreket terjesztőknek a MS/Windows/Vista ellenes f@szságokat már végleg el kéne felejteni, pláne, hogy az SP1 sokat javított a memóriakezelésen (is)."

RC óta kóstolgatom a vista x64-et, mivel 4g ramom van, hagyjuk ezt. sp1 óta kevesebb apró hülyeségbe futok bele, de ettől még elég tetü érzés az xphez képest - ebben persze bennevan, h az xp-t sok sok éve tweakelgetem, vistát meg annyira nem és ezért 1-2 dologgal biztos lehet még rajta javitani, csak ez MOST nem vigasztal

azt hiszem csupán arról van szó, hogy mások az elvárásaink, nekem ezért lassu a vista, másoknak meg ezért 'hipergyors' :)
  • A1274815
    "Csak fölöslegesen lehúznák vele a windows 98 SE nevét. A 98 SE volt a legjobb windows - amíg aktuális volt -, pedig bőven volt mellette más windows verzió is."

Na ettől az állítástól, kezdve nem vagy vitapartnernek tekinthető számomra, meg szerintem sok más ember számára sem (sőt valószínűleg jónéhány Linuxos ember is osztja ezt a véleményemet) Windowsos témában.
  • hdo
    Csak fölöslegesen lehúznák vele a windows 98 SE nevét. A 98 SE volt a legjobb windows - amíg aktuális volt -, pedig bőven volt mellette más windows verzió is. Senkinek nem volt vele semmi baja, és eleve nem olyan szoftverből indult ki amivel bárkinek különösebb baja lett volna. Ilyen alapon elnevezni valamit Vista SE-nek tudva hogy már a Vista is egy eléggé sz@r szoftver volt, tuti bukás lenne, mert mindenképpen azt feltételezi hogy követi az elődjét.
  • chuky123
    Ezt meg nem windows 7 nek kéne hívni hanem windows vista second edition
  • chuky123
    UAC ra veritek magatokat? Fel raksz 1 tüzfal progit az xpre ugyanugy rákérdez minden inditásra. Amugy meg vki nagyon fél az futtasa korlátozott fiokból és garantált hogy semmien károkozó nem fog feltelepülni a gépére. Vistába egyedül a kereső funkció jó.
  • fv
    Van itt valaki olyan, aki dolgozik a gépén (úgy értem pénzt keres vele - videó, hang, fotó, grafika, bármi), és mer vistát használni?

Mert nekem mondjuk kifejezetten tetszik a vista, de amikor még régebben próbáltam, a legtöbb általam használt progi xarul futott rajta. Vagy folyton fagyott, vagy bizonyos részei egyáltalán nem működtek.

Sony Vegas, Adobe Premier, Photoshop, VirtualDub és még sok-sok egyéb.

Tapasztalat?
  • floatr
    "A Microsoft eközben reklámhadjárattal igyekszik javítani nívóján." -- max a megítélésén, bár ennyire gyatra anyaggal az sem fog menni.
  • mousee
    Az XP 512 rammal teljesen jól el tud futni megfelelő beállításokkal, és még játszani is bőven lehet. Csak érteni kell hozzá. Persze ha profibb programokat használsz, mint pl videóvágó (és itt nem a muvimékerre gondolok), akkor jól jön az 1, sőt, még jobban a 2 giga ram. És persze a többmagos proci.
  • mousee
    Csak hogy ne mondják hogy linux fan vagyok (pedig de), írok egy picit jót is a vistáról, mint tapasztalat:

Gondoltam, hogy próbaképpen lepróbálom megint a vistát, mert túl régiek az emlékeim, és nem vagyok up to date.

A gépem :
    C2D E6420 proci (2,13ghz, 4mb)
    2GB Crossair Ram (667mhz)
    GF 8500GT videjódeszka (512ram)
    samsung 250gb sara2 winyó

A tervezett nyüstölendő vista változat pedig a Home Premium SP1, minden frissítésével együtt.
    Minden szépen felment, driverek telepítése után, minden frissítéssel a rendszerem megkapta az 5ös osztályzatot (teljesítményindex). Ami idáig tetülassú volt, mostmár normális sebességgel ment. Nagyjából szerintem kezdi elérni az XP sebességét, kivéve, ha fájlokat másolok, mert az még mindig tragédia (kis fájloknál főleg). Játékoknál sokszor kevesebb FPS-t tapasztaltam, mint !!ubuntu!! alatt, mondjuk nem vagyok egy nagy játékos, de amiket próbáltam: GTA san andreas, wow, c&c generals ZH.

Konklúzió: Elején mondtam, amikor kijött, hogy SP2-ig hozzá sem akarok nyúlni nagyon a rendszerhez. Tulajdonképpen akkor volt igazam, mert kicsit olyan érzésem van a vistával is, mint anno az XP-vel. SP nélkül tragédia, sp1-el olyan amilyen, de aki ért hozzá, már tudja használni, sp2-vel pedig használhatóvá válik. Talán majd még le is körözi az XP-t sebességben.
    Még egy apró kiegészítés: A gép védelmére Avast! home-ot használtam, majd próbaképpen 3 nap után lefuttattam egy spybot s&d-t. Az eredmény: 3 spyware. Mindegyik alacsony veszélyű, de akkor is. Nem szólt az UAC, hogy hahóó, spyware akar települni, pedig direkt nem kapcsoltam ki. Szóval van még itt mit javítani.
    Persze csak hogy a végére leöljem az egész hozzászólásom, ezért hozzá kell tennem, hogy egy hét után idegrohamot kaptam a vistától, mert nem esett kézre ubi után. Amikor töröltem, és visszahoztam a jól megszokott ubit, az egy dolog, hogy nekem megkönnyebbülés volt, de amikor suliból hazaérve anyám azt mondta, hogy "na végre letörölted azt a szart", na az bőven több mint jó volt. Elszoktam már én a windózosditól, de ettől független nem fikázom a vistát. Alakul. De még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy beérje az XP-t, vagy akár egy jól belőtt linuxot.

Ja, és persze bocsi hogy kisregényt írtam...
  • cateran
    Valoban,de tobbet is nyujt 1 kicsivel:) Vagy nem igy gondolod?;)
    Olyan 2 honapja hasznalok vistat,de elmondhatom alapjaban nincs vele baj....baj akkor van,ha hasznalni is szeretnem es nem csak nezegetni:) Laptopom van 3Gb ram es c2d t5550 1,83 Ghz proci,de neha annyira el tud gondolkodni a rendszer, hogy ihaj:) Zavaro hogy alt+tabra neha 2 taskot valt,nem egyet (nem,nem nyomtam le 2x...) illetve, hogy 1 lumbagos csiga sebessegevel indit olyan progit, amit nem szoktam surun hasznalni...viszont a boot qrva gyors es hibernatebol is szepen jon visza (igaz a wirelesst neha elfelejti,de ez van)
    Masolni tetu lassan masol (azaz a visszalevo ido szamolasa tovabb tart mint maga a masolas:) (es igen,up-to-date a rendszer es igen,jogtiszta gyari)
  • Csaba42
    Sorry, lemaradt a hsz végéről ez: :)
  • Csaba42
    Akkor használj DOS 1.0-át, elég neked a 640 KB memória. Ehhez a rendszerhez képest az XP pofátlanul sok erőforrást zabál.
  • Csaba42
    "előbbinek 2 kell, ha nem csak a desktopot nézegeted, utobbinak 3-4"
    Na, ezen jót röhögtem, ugyanis sokan használtak/használnak XP-t 512 MB RAM-mal, és már ennyivel tökéletesen elégedettek (voltak) vele. Köztük én is, még anno. Vista (32bit) is szépen megy 1 GB-tal (most ennyim van), pláne ha többmagos proci van alatta (sajna az 1 magos procimmal egy durva helyzetben igencsak kiütközik a "multitasking hátránya", hogy frappánsan fogalmazzak). Kicsit utána kéne járni a dolgoknak, illetve kipróbálni őket. A rémhíreket terjesztőknek a MS/Windows/Vista ellenes f@szságokat már végleg el kéne felejteni, pláne, hogy az SP1 sokat javított a memóriakezelésen (is).
  • Mardel
    NFSU, NFSU2, COD, MOHAA ezek mind mentek nálam 512 rammal, XP-n.
  • Inquisitor
    Használtam már XP-t tartósan 128MB-al is, na AZ valóban lassú. Ha valaki nem játékra használja az XP-t, simán elég lehet 512MB. A Vista64 meg a jelenlegi elég gázos gépemen 1GB rammal JOBBAN megy, mint az XP32.

Roliika, ez még nem biztos, de lehet a Midori már nem lesz Windows. Viszont jóóó messze van még.
  • arty
    kivánom h használj tartosan xp-t 512 megán, vistát 1 gigán :D

előbbinek 2 kell, ha nem csak a desktopot nézegeted, utobbinak 3-4. ez alatt kinszenvedés. utobbi 4 gigával is többet winyozik, mint a másik xp-s gépem 2gigával. pedig nincs semmi vista ficsör bekapcsolva, mert akkor aztán tényleg használhatatlan :( (fetch, index, readyboost)
  • cousin333
    Na most akkor összegezve:

A mostani telód kisebb, de tulajdonképpen nem gyorsabb (csak nyers erőben), nem fogyaszt kevesebbet (ugyanaddig bírja), sok új funkciója van. A memóriát talán nem kellene ide venni, mert ennyi erővel a már említett régi gépemre 15 filmet bírtam felnyomorítani, a mostanira meg >100-at - HD felbontásban.

A telefon + software egy speciális csomag, de csak egyes esetekben érvényes. Symbiant, Windows Mobilet, Androidot használó telefonoknál már nem. A gyorsabb töltés sem illik ide.

Egyébként pedig: a mostani gépem (Vista-val) gyorsabban működik, mint a régebbi, okosabb lett, szebb is. Több mindent tudok tárolni. Ennyi. Vagy megfordítva: a telódon a régi szoftverrel sokkal gyorsabb lenne minden, mint a mostanival, tovább is bírná az akksi.

Amúgy még egyszer hangsúlyoznám: az, hogy a Vista jobb, nem jelenti azt, hogy az XP nem lenne jó. Én, amikor döntéshelyzetbe kerültem, azért választottam a Vista-t, mert jobb, és nem volt drágább, mint az XP. Meg, akkor már 64 bit, abból meg az XP nem penge...
  • roliika
    Meg marad a windows név, vagy Midori lesz?
  • DjDano
    NTFS-el mi a gond?
  • Adamul
    Hát az új fájlrendszerrel mizu? Onnantól lenne értelme a dolognak...
  • roliika
    A gépem 1 éves és XP-t tettek rá (nem ingyen).
  • Inquisitor
    "Mem használatra vista inkább afféle betegségben szenved, hogy kell neki egy bzonyos minimum. Ez szerintem 2G ..."
    Mármint játékra, mert az most XP-nél is ott van.
    Egyébb esetben meg preload kikapcs, memória beállítás performance módra állítva és voilá megy akár 512MB-al is, de 1GB-al tuti, persze feltéve ha nem olyan grafikai vagy videos szoftvert futtatsz, aminek a 4GB is kevés ...
    Csak ugye legtöbb usernek ami 2 kattintáson túl van, az a "nem lehet megoldani"-val egyenértékű. Lásd még hányan találják meg WinXP alatt a kompatibilitási beállítást ...

Roliika, nem viccből raknak még a 32 bites Core Duo procikra is Vistát ...
  • roliika
    Jobb katt, tulajdonságok,kompatibilitás,Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban: Win95, Win98,2000,NT 4.0, UNIX
  • kiralytigris
    Jobb lenne ha inkább stabilizálnák a Vistát mert elég szerencsétlen és instabil szegénykém.
  • roliika
    Nah mindenkit végigolvastam.

Core duo (32 bites ugye) jobban kezeli a Vista mint az XP? Gyorsabb lesz a gépem tőle? Mert ahogy nézem, az XP sokszor csak 1 nyomorult magot használ mintha a másik nem is lenne.

WPF-et emlegette itt valaki. Az már most is van, XP alatt is használható.

Meg nem tudom...nálam, ez az UAC meg az Aero design erősen linuxos érzéseket vált ki. Mintha már láttam volna ilyet más rendszeren címszóval. :D Persze nem rossz, hogy elindul a MS ebbe az irányba, csak annyira nem értem, hogy miért kellett erre 8 évet várni.

Azért ha megnézzük az (MAC)OSX-et sokan istenítik, tényleg nagyon szuper rendszer...nade az is biza UNIX alapú ám!

Akkor ütne nagyot az MS, ha valahogy sikerülne olyan rendszert csinálnia amivel unixos kódokat is lehet futtatni. Na akkor senkinek egy szava nem lehetne semmire. Márpedig nekem a múltkori 100 000 000$-os Linuxra való költés elég gyanús! Mert ott a fejlesztő csapatot vették meg végülis, nem csak pár kódot.

Gyerünk MS csináljatok már végre ez ütős oprendszert (hú ezt biztos elolvasták )!
  • assdf
    "
    Kisebbnek kisebb, valóban (már amelyik). Gyorsabb volna? Hardveresen biztosan. Meg képes olyasmire, amire a régi nem (pl. videolejátszás). De szoftveresen? Meddig tartott egy 3310-esen megnyitni a Beérkezett üzenetek mappát? 0,5 másodperc. És mennyi ma egy "komoly" gépen? 4-5 mp. Mennyi idő alatt indult el, ha bekapcsoltad? Igen-igen, a régebbi gyorsabb volt!

Kevesebbet fogyaszt? Mihez képest? Ma már mindenki örömtáncot jár, ha a telója elmegy 3-4 napot töltés nélkül. Az enyém, anno egy 3310-es - egy 1600 mAh-s akksival kihúzta 2 hétig kevés használat és állandó készenlét mellett. A mostani a 1300 mAh-val jó, ha elmegy 4 napig hasonló feltételekkel."

Hát nem tudom. 2000 környékén egy nokia 3210-sem volt.
    Most egy samsungom van.
    A következők a tapasztalataim:
    -az akkori telefon kb. 2.5 -ször akkora volt a mai.
    -kb. 1 hetet birt egy töltéssel.
    -A mostani is ennyit bir
    -boot idő? passz, nem szoktam kikapcsolni, de minimális, fél másodperc eltérés nem vág a földhöz
    -az akkoriban volt sms,hivás ébresztés funkció meg kigyó
    -a mostaniban minden más szar is van, még netezni is tudok, de mindez lényegtelen mert kb. ugyanazokat a funkcókat használom
    -a telefon kb 160 nevet tudott eltárolni
    -a mostani kb 500
    -az akkoriba 20-30 sms fért el
    -a mostaniban kb 2000

Na most nincs kedvem sorolni, a lényeg az hogy a mai telefon kisebb, jobb, többet tud, és gyorsabban töltödik fel stb.
    ehhez képest ha a vistát kellene értékelnem az xp-hez képest, akkor majdhogynem az xp-hez kellene felsorolnom azokat a tulajdonságokat amikkel a vistának kellene rendelkezni.
    Aki reklamált hogy miért nem a telefon szofvterét hasonlitom, annak meg üzenem hogy azért mert én most termék fejlődését hasonlitottam össze. A telefon egy termék. pont. hardware+software együtt. A vista szintén egy termék, de önmagában termék.Igy a kettőt össze lehet hasonlita, persze csak relativ értelemben (azaz egy-egy korábbi verzióhoz képest)

Amúgy a véleményem az kinek a pap kinek a papné.
    Amivel velem nagyon megutáltatta magát a microsoft, az az hoyg a terminal servicet (ti: hogy távolról is elérhesd a géped) csak a buisness változatoktól van benne. Érted 2008 az internet kora, és erre fel nem tudod elérni a gépet távolról... még az xp home-nál elment lévén akkoriban alig volt net, na de ma?
  • Yv@n
    "Win fanakitusok azt mondják majd, hogy ma a terrás HDDK korában ne okozzon gondot az a közel 20 GB,"
    Majd jól tarkon verem a 2kilós acél talpas IBM billentyűzettel azt aki nekem ilyet mer mondani :) Különösen hogy a 28G mint "javasolt", az inkább közel 30G...hát áljunk már meg.

Nemtudom miből gondolják, hogy az hogy egy eszköz fizikailag akkora egyben azt is jelenti, hogy az ember nem kívánja particionálni, már csak a rend kedvéért is...Azért aki win95 óta követi a történelmet, az szerntem reflexből "zúzható" rendszerparticióra rámolja a win-t és mellé egy nagyobb adat paticióra az amúgy szükséges dolgait, hogy ha beüt a krax, akkor egy mozdulattal lehessen lesöpörni a szart, és újrahúzni. Nálam ez a helyfoglalás dolog az egyetlen ami mint tényleges probléma vistával kapcsolatban. De most komolyan, működő rendszernél 50 megás icon cache. 50 mega bazz. Abba belefért anno egy fél win95, ha az ember megtisztogatta.

"mint ahogy a memóriát is szépen levezették, hogy 8K-t nem nehéz kicsengetni több memért."
    Mem használatra vista inkább afféle betegségben szenved, hogy kell neki egy bzonyos minimum. Ez szerintem 2G(, ahogy szerintem XP alatt is 1G volt a minimum ideális ram mennyiség, ahhoz, hogy ne legyen a ram a szűkkeresztmetszet), ha ennyi már van, akkor már jól muzsikál, de amúgy alaphangon is vergődik. Aztán végülis bárhogy is nézzük, a 64bites procik kb egyetlen értelme, hogy átléphetjük a 4G-s határt. Legalábbis én nem tudok hirtelen semmi mást.
  • tarBubbles
    dehogy nincs... de okos enged, szamár szenved
  • TothLaci
    Az egész SG csapat Microsoftos. Ez nyilvánvaló.
  • arty
    "újítások: ASLR, UAC, patchguard, Bitlocker, MIC, új tűzfal, DEP,
    Readyboost, Superfetch, Indexelésen alapuló keresés,
    WMP11, IE7, energiagazdálkodás fejlesztése, szülői felügyelet, media center,
    árnyékmásolatok, backup and restore center, meeting space stb stb
    ha a parasztvakításnál az aerora gondolsz, akkor igen, azis! "

szép összefoglaló!

aslr: ok
    uac: első dolgom kikapcsolni, idegesitő
    patchguard: nem ujdonság, w2k3/64bites xp tudta
    bitlocker: LOL, kollegák mesélhetének asszem a vista sp1 + bitlocker történeteket, mivel ez kötelező a cégünknél :D ultraszopás.
    mic: ezt nemtom mi
    uj tuzfal: ok, de egy átlagos otthoni igényt az xp-s is kielégit sp2 óta
    dep: xp feature
    readyboost: szart sem ér, kikapcs (ahogy más már irta, ez csak egy foltozási kisérlet a trágya teljesitmény ellen)
    superfetch: szart sem ér, kikapcs (ahogy más már irta, ez csak egy foltozási kisérlet a trágya teljesitmény ellen)
    indexelés: elhiszem, hogy van akinek szüksége van rá, nálam első dolog kikapcsolni, mert csak lassit (és szintén csak egy elvetélt kisérlet az elmaradt winfs miatt elmaradt ficsörök potlására)
    wmp11: fos, nem oprencer feladata lenne. csillio JOBB free cucc létezik, xpre is van
    IE7: no komment... ua. igaz rá, mint a wmp-re
    energiagazdálkodás fejlesztése: rmclock + alulfeszeléssel több áramot lehet megtakaritani, nem up2date hw esetén ezzel a legkönnyebb kékképernyőt kapni vistán
    szülői felügyelet: passzolok
    media center: xp is volt, szokásos semmitérő MS megoldás
    backup és restore: tulautomatizált/elhülyített szar, képtelen volt megtalálni az általa készitett mentést!!! browsolni nem lehet persze, szal pech ... az nt4 óta működő ntbackup perfekt volt :(((
    meeting space... jajjneee... oprencerről beszélünk még mindig??? :(

az aero viszont tetszik, csak az össz gépigény és a rencer válaszideje nem. meg a sok elrejtett, leegyszerüsitett, nemműködő szar - oprencer idiotáknak: vista
  • Ari18
    Igazad van teljes mértékben.Én már figyelmet sem fordítok az ilyen hozzászóláskora.Mi tudjuk,hogy milyen fasza kis oprednszer a Vista,Ő meg legyen boldog az XP-vel.
  • cousin333
    Magyarul: nincs érved...
  • Inquisitor
    "De nekünk, átlagembereknek még mindig elérhetetlenek. Nevetséges."
    Az oké, hogy a Terrás vinyó 35-40K, de könyörgöm egy 500GB-os mennyibe is kerül? 15.000 Ft
  • Inquisitor
    "A kernelnek a user szemszögéből nem sok jelentősége van (mellesleg a kernel sem új igazából a vistában),..."
    Mindkét állítást ERŐSEN vitatnám.
    "A grafikus felület: az aero parasztvakítás és ráadásul elmaradott..."
    Lehet elmaradott, de röpke 10-15 éves késéssel VAN végre Hardware-es desktop lekezelés!
  • Inquisitor
    Olyan ember szerint akinek adok a véleményére már az M1 IS használható volt.
    A cikkben lévőhöz meg: Az M2 nem szivárgott ki, csak valaki vicces kedvében M2-nek csomagolta az M1-et ...
  • tarBubbles
    Vitatkozhatnánk de nem... nem érdekel.