Decemberben jöhet a Windows 7 első bétája
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Utána néztem, pfff, ez nagyon "gány". Minél jobb Vista64 annál több memóriát támogat (Home 8, Home Pre 16, Bus/EntUlt 128).
Mi ez a bõdületes marhaság? Éppen a a WinAPI miatt és a hozzá létezõ fejlesztõ eszközök miatt domináns az MS.
"Több mag kihasználása, meg biztonság: hiába tud több magot kezelni (érdekes módon, mintha xp sem reklamálna több magnál), ha valóban több szálas progik (amik hatékonyan használnák) nincsenek. És megint csak nem kizárólag a fejlesztõknek felróható okokból, ismerve a ms hozzáállását a fejlesztésekhez."
He? Megint mi a frász köze MS-nek ahhoz, hogy egy fejlesztõ nem tud több szálú algoritmust írni, vagy hogy egy adott feladat bizonyos esetben egyáltalán nem párhuzamosítható?
Lehet én nem értem mit akarsz, és nem erre gondoltál, de akkor mire?
A Win tényleges hibája a side by side version kezelés, ami egész egyszerûen szánalmas. Egy frissen telepített 64bites, SP1-el megfejelt Vista ultimate alatt a WinSxS mappa 9GB-ra rúg, és semmilyen lehetõséged nincs a pucolására, ahogy pedig az idõ múlik egyre csak dagad. Na erre szüljenek megoldást, meg arra, hogy a recommended free space install közben talán ne 28GB legyen már, mert hejj már mifaszez?
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
32 bites 2^32 elméletileg 4giga
64 bites 2^64 elméletileg 16.8 millio terabyte-ot
De ezek a valóságban kevesebbek:)
A grafikus felület: az aero parasztvakítás és ráadásul elmaradott. Nézz meg más megoldásokat, már oprendszerek alatt. A gyorsítás kihasználásának lenne értelme, ha ténylegesen ki is használnák épeszû módon. Csakhogy a ms ezzel nem foglalkozik és mint közismert, igen megvan kötve annak a keze (illetve a pénztárcája megkönnyítve) aki win-re akar fejleszteni.
Több mag kihasználása, meg biztonság: hiába tud több magot kezelni (érdekes módon, mintha xp sem reklamálna több magnál), ha valóban több szálas progik (amik hatékonyan használnák) nincsenek. És megint csak nem kizárólag a fejlesztõknek felróható okokból, ismerve a ms hozzáállását a fejlesztésekhez.
A biztonság hangoztatása megint csak parasztvakítás, mint az már többször kiderült a megjelenése elõtt. Lásd a usereket idegesítõ, rosszul megoldott UAC amit kikapcsolnak, vagy az ominózus ie buktát (hogy is volt az a sanboxos, jajdebiztonságos böngészéssel vista alatt?).
Memória/prefetch. Foltozás. A hatalmas mennyiségû prefetchelt adathalmaz hivatott kompenzálni az egyébként botrányosan lassú lemezkezelést. (Mellesleg a prefetch adott esetben lehet, hogy éppen rontja a teljesítményt.)
Mellesleg, ha már memória: melyik vista mennyi ramot képes kezelni?
Minden jog fenntartva!
Abban viszont igazat adok, hogy a Vista nem sok újdonsággal szolgál, s mint ilyen, nem jó termék. A 7 még hozhat meglepetéseket. Várjuk ki a végét. :)
Gaming is believing.
Nem mindenkinek fizeti anyuka meg apuka a 4 giga ramot
Nem mindenkinek fizeti anyuka meg apuka a 1 giga ramos videókártyát
Nem mindenkinek fizeti anyuka meg apuka a 1 TB winchestereket
A legtöbb ember még ma is olyan gépekkel dolgozik amin a vista csak nehezen futna el. És igen, ide tartozik sok olyan is aki csak játszik. Én is jétszom, de elég kevés mai játékkal (rém gyengék). A vista mégis miért rossz? Tegyél fel egy mai gyenge gépre vistát és linuxot. Pl 512Mbyte rammal. Linux alatt kb. nem fogod hallani a winchester hangját:)
Mégis miben hoz újat egy átlag felhasználónak a vista? Lényegében semmit?
Használtam vistát! Pl. az UAC igen is jó! De nehogy már egy oprendszer egye meg a gépem erõforrásait! Vannak a vistában jó dolgok, ez tény, de inkább a megvalósítással vannak gondok... Szóval egy operációs rendszernek ne a legújabb hardvere legyen már szüksége.
Ja igen, redeti xp-m van amit nLite-al megbuheráltam. Ha feltelepítem nem rak fel se paintot, se wordot, se háttérképket, se témákat, se semmi felesleget.
Kevés a vistában a lényegi újítás, szerintem.
Amúgy kíváncsian várom. Mint egyszerû felhasználó, meg voltam elégedve a Vista-val is (csak a gépem nem bírta el anno, mert elég gyenge).
Gaming is believing.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
4 magos rendszerekkel az XP-nek már komoly gondjai vannak. Levesbe megy az egész, képtelen normálisan kezelni (de ez érthetõ is, az XP 7, azaz hetes éve van a piacon).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ja és igen a Vistának hiába nagyobb a gépigénye, ha energiatakarékosabb. Milyen újításokat hozott? Sokkal gyorsabb USB kezelés, mely mai világban ugye alap. Akkor a többmagos rendszereket tisztességesen kihasználja, míg az XP csak szerencsétlenkedik. Vessétek csak össze, ne a netrõl éljetek kérem!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
UAC is meg nem is.
De ha már a példálózásnál tartunk, akkor ez olyan, mintha örülnél magadnak, hogy a Polski Fiatod kevesebbet fogyaszt és gyorsabban megy mint a páncélozott Hummer. De nem lennék a helyedben egy frontális ütközésnél.
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
inkább koncentrálnának a midori-ra. hátha az tényleg valami más lesz.
\"The voices are back... Excellent.\"
Readyboost, Superfetch, Indexelésen alapuló keresés,
WMP11, IE7, energiagazdálkodás fejlesztése, szülõi felügyelet, media center,
árnyékmásolatok, backup and restore center, meeting space stb stb
ha a parasztvakításnál az aerora gondolsz, akkor igen, azis!
Mindenki ezzel a szöveggel jön :). Ha van egy régi géped, amin nem fut jól, és meg vagy elégedve az XP-vel, akkor miért kellene váltanod? Tudom, most divat a Vista fikázása, ahogy az XP fikázása is divat volt a megjelenése után, akkor jöttek a szövegek, hogy "minek 98-ról váltani, jó az". Nekem a notebookomat Vista-val adták, gyors, "dinamikusabbnak tûnik mint az XP" az asztali gépemen, az eltelt X hónapban a feltelepítgetett programok hatására nem lassult annyit mint amennyit az XP szokott ilyen esetben. Ja, és egyszer sem fagyott! A vicces az, hogy egy csomó pénzt beleöltem az asztali gépembe, jó minõségû alkatrészekbõl raktam össze hogy ne legyen gond vele, ennek ellenére volt jó párszor kékhalál...
Két embert nem értek. Az egyik aki azon gondolkodik hogy miért kellene váltania ha jó neki az XP, a másik meg az, aki megveszi az új notebookot, amihez már nincsenek XP driverek, vagy csak mindenféle kétes eredetû, azzal kezdi hogy leszedi róla a gépéhez finomhangolt Vista-t, rá az illegális XP-t, aztán nem érti hogy miért van fagyás, meg ez nem mûködik, meg az nem mûködik...
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
A csicsa, amire mindenki azt hiszi, hogy csak csicsa, az egy teljes felhasználható grafikus felület , amihez megvannak az APIk, a fejlesztõkenk csak írni kéne végre WPF-re és lehetne minden olyan dinamikus, mint az OS X -es aqua alatt. Biztonságosabb és natívan kihasználja a több magot. Az XP NEM MIELÕTT VKI AZT MONDANÁ. A ramról meg csak annyit, hogy azért mert azt írja, hogy 2- bõl 1.5 gigát megeszik az nem azért van mert az os használja, hanem mert prefetchelte a progikat. Jah és az XP 8 éves lesz. 8 éve milyen gépek voltak? Mennyi rammal? Ma 8000 ft 2 giga ddr 2. Senkinek ne sírjon a szája. Akl ennyit nem tud kiadni, annak nem kell Vista és a legújabb technológia. Ennyi.
(Elõre tudom: ezek leginkább parasztvakítás jellegûek lesznek, illetve az elcseszett dolgokat hivatottak helyrepofozni/elfedni.)
Minden jog fenntartva!
amugy 512 a minimum a vistának, kb 3-4 éve nem nagyon adnak kevesebbet egy számítógéphez! aki játszani akar, annak meg a játékok miatt valószínûleg még több van!amugy aránylag az xpnek is ilyesmi volt az igénye az akkori gépekhez képest mint most a vistának
Ezzel csak az a baj, hogyha megnézel egy mai autót meg egy 7 éveset (xp nem 5 éves), akkor azt látod hogy kisebb motorral is jobban megy mint a régi és kevesebbet is fogyaszt.
Vagy ugyanez mondjuk mobiltelefon, a 7 évvel ezelõttihez képest egy mai telefon kisebb, gyorsabb, többet tud és kevesebbet fogyaszt.
stb stb sorolhatnák még egy rakás terméket.
És hogy mi az oka? Nos egyszerü. Ezen termékek elõállítói megtanulták kihasználni maximális mértékben az erõforrásokat. Na ez az amire a microsoft képtelen.
Minek optimalizáljuk a kódót majd vesz a user 2-3x annyi ramot meg 2-3x akkora merevlemezt....
A hozzáállásal van a baj, és ezt nem lehet kimosdatni sehogy sem.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Jó persze akinek sok pénze van az biztos meg teszi de nem dobok ki fölöslegesen pénzt arra csak, hogy most nekem is meg legyen... ugyan már.
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
/*WTF?!*/
De tényleg! Még a vistát sem raktam fel, mert nincs rá szükségem. Ez kicsit olyan, mint annó a 2000 elõtt a vin98 vs millenium 0 fejlesztéssel akarnak megint pénzt beszedni.
Minden jog fenntartva!
Már látszik, hogy ez lesz a befejezett Vista :D
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Just avoid to falling into the hands of terrorists.