7
  • Epikurosz
    #7
    Az épületen való átlátásban nem vagyok annyira biztos, de a többi stimmt.
    Unom már, hogy hülyénk néznek minket, ezért írom le, hogy tudják ők is, hogy én tudom, hogy ők figyelnek. :-)
  • Tetsuo
    #6
    Az amcsi megfigyelo szat-rendszer valoszinuleg centimeteres felbontasal rendelkezik, joval szelesebb spektrumban mint a lathato feny (idojarastol fuggoen nem all mindig rendelkezesre a teljes spektrum) es 1, max 2perc alatt barhova iranyithato, jarmuvek folyamatos kovetesere alkalmas, mas rendszerekkel kiegeszitve szemelyeknel is alkalmazzak. Epuleteken (valoszinuleg) meg nem lat at, de a hokibocsatast figyeli.. Foldi egysegek a szatelitrendszert kiegeszitve mar kepesek atlatni epuleteken, ott szemelyeket kovetni. Legalabb 60 muholdbol all.. Bizonyos esetekben mas orszagok titkosszolgalatai is igenybe vehetik a szolgaltatast, ill mas orszagok is epitenek hasonlo rendszereket de 1ik sem ilyen fejlett.
  • Polllen
    #5
    Már réges-régen fellőtték azokat a műholdakat, de csak katonaság és nemzetbiztonság használja...
  • Epikurosz
    #4
    Bekamerázott városban nem sok értelmét látom ennek. Egyszerűen oda kell fókuszálni a térfigyelő kamerát, és élőben megy a "műsor".
    Településen kívül már van értelme, bár ott is sok helyen van kamera.
    A másik:
    Ha a Gugli fel tudott lőni mindent látó műholdat, nem értem, hogy egy állam miért nem tud fellőni on-line fotókat készítő geostacionárius műholdat.

    Azonnal lehetne látni mindent.
  • kvp
    #3
    Mondjuk ennek talan annyi ertelme van, hogy ha a mentoket es a tuzoltokat hivjak egy balesethez, akkor egy foto alapjan valamivel konnyebben fel tudnak keszulni, mintha a hivo probalna leirni, hogy mi tortent. A rendszer egyebkent egy haloztra kotott esetkezelesi nyilvantartast igenyel, ahol az ugyhoz hozza lehet rendelni mindenfele adatot. Gyakorlatilag mint egy forum, csak a hozzaszolasokat az iranyitok keszitik. Egy ilyen jol jonne itthon is, csak draga lenne az a csomo vedett halozatra kotott laptop amivel el lehetne erni a kozponti szervert. Cserebe a hatekony kommunikacio is megoldodna, mivel a szoveg, a gps adatok es a fotok/videok melle befer a voip is.
  • halgatyó
    #2
    Ez a bűnözés olyan, mint Vietnam.
    Az idősebbek emlékeznek még a viccre, ami a 70-es években született: melyik a világ legnagyobb országa? Hát Vietnam. Miért? Mert a ... (ide bármelyik fél beleillik a hányingert keltő győzelmi jelentéseivel) már évek óta nyomul előre, és még mindig nem érte el a végét....

    Nos, ez a bűnözés is olyan, hogy állandóan SZORUL VISSZAFELÉ, de valahogy úgy érezzük, hogy még mindig nagyon sok van belőle...

    No persze ha a világ rongyőrségei nem a bűnözés ellen harcolnak igazán, hanem az autósok és a filecserélők ellen...
  • avengir
    #1
    király :D