7
  • Camouflage
    "Ok, meg tudod fogalmazni miért? Gondolom az egész emberiségre veszélyt jelent, mindenki transzparensá válik ettől, és a magánéletünket sutbadobhatjuk." - te magad adtal valaszt a kerdesre, meg ha meg is probalod elbagatelizalni a dolgot.
  • rotaboy
    Ez szerintem is aggályos, mert nagyon jó és szép dolog ez addig, amíg az ominózus cég valamilyen oknál fogva úgy nem dönt, hogy a kizárólagos tulajdonát képző információt, vagy tudást, meg nem vonja széles társadalmi rétegektől, vagy széles társadalmi rétegek ellen nem használja fel őket.
    Egy egyénnek joga van mérlegelni hogy mit oszt meg mással a tudásából, mert neki van lelke , erkölcse, de egy cégből ezek a dolgok hiányoznak. Ezért vannak dolgok amiket egy magánszemély megtehet egyénként, de egy cég részeként nem teheti meg.
  • psishock
    "Egyszerűen nem jó, ha bármilyen személy/cég kezében ilyen sok tudás gyűlik össze"
    Ok, meg tudod fogalmazni miért? Gondolom az egész emberiségre veszélyt jelent, mindenki transzparensá válik ettől, és a magánéletünket sutbadobhatjuk. Vagy egyébb elgondolás is van, hogy miért rossz ez, ha kapunk egy szélesen informált adatbázist? (hogy fizetős -e vagy sem, ezt nyilván ők döntik el, a szolgáltatásokér álltalában fizetni szoktak mindenhol, semmit sem kötelező használni, akinek nagyon szüksége lesz rá, annak meg fogja érni azt az X USD összeget.)
  • ziipp
    Viszont elég sok fizetős tartalom van - sajna. Rákerestem Puskásra és feljött egy ablak, ami felajánlotta, hogy X USD-ért megnézhető az általam keresett oldal.
  • ziipp
    Hát igen, csak végén már kritikusan sok információ lesz náluk, amit lehet hogy nem tudnak (még) rendesen feldolgozni és kihasználni, de el fog jönni az a nap is. Egyszerűen nem jó, ha bármilyen személy/cég kezében ilyen sok tudás gyűlik össze. Mindezek ellenére tetszik a kezdeményezés.
  • psishock
    "akárki akármit is mond (google pártiak/összeesküvéshívők)"
    Minden jóban van valami rossz is, és minden rosszban van valami jó is. Ezt értik meg nehezen néha 1esek, de ez a gondolkodásmód is az ő választásuk.

ez az újság archivum 5let is igen érdekesnek bizonyul a számomra, mindíg is szerettem az ilyen és hasonló gyüjtőhelyeket az adott témával kapcsolatban. Nem kell minden apróságnak utánnakeresni a neten, hanem minden megtalálható 1 helyen.
  • Magnificat
    akárki akármit is mond (google pártiak/összeesküvéshívők), szerintem iszonyat érdekes dolog ilyen régi újságokat olvasgatni :) pl 45-ös ottani 2. vh-s híreket...