45
  • winnie
    épp azért kérdezem. sehol nincs írva, hogy csak ott siker. fura is lenne. mindenhol siker.
  • valamit
    Ja igen, szóval gondoltam a cikket is olvastad, ami alatt a fórum van.
  • valamit
    Na még egyszer fuss neki, hogy mit írtam én oda.
  • sandor8206
  • winnie
    mindenhol siker. nem tudom hol olvastad, hogy csak az usa-ban. még nálunk is siker, majdnem benne van a top5-ben, a mómia 3 épp hogy csak megelőzi.
  • winnie
    gratulálok, hogy elhitted, hogy van szinkronos warez verzió. taps. az efféle spameket olyanoknak küldik, akik még hiszenk a télapóban. (mekkora baromság az, hogy a warezt pénzzel lehetne megakadályozni??)

joker magyar hangja pedig egy google-kereséssel kideríthető - ne várd a sült galambot. nem sok színész jött szóba.
  • valamit
    Picit túlzás, hogy csak az USA-ban siker a DK. Az USA-n kívül is valószínűleg benne lesz a 10 legsikeresebb filmben, esélyes, hogy átlépi majd az 550 milliót. Úgy tart most 440 körül, hogy a Francia, Német, Japán, Orosz, Spanyol, Cseh, Koreai bevétel adatok még hiányoznak.
  • SzekelyG
    Pár hete kaptam az első olyan spamet, hogy letölthető a film szinkronos változatban. Gratulálok, hogy a legdrágább filmeknek arra nincs pénzük, hogy ezt megakadályozzák.
    Valószínűleg a szinkronstúdiótól vagy a dvd-készítő mesterektől kerül ki így.
    Aki tudja, kérem válaszoljon: ki lesz Joker magyar hangja?
  • sandor8206
    ok, de nem szükségszerű, hogy a kettő kizárja egymást
  • CaptainRumi
    a dark knightban sokkal nagyobb betekintést kapunk Gotham alvilágába meg az egész infrastrukturájába ( Salvatore disco-ja, a dokkok, bankok egyszerű bárok) és mi ha nem a bűnözés a lényeg Gothamben??

Ui.: a Warner tervezi, hogy még1szer útnak indítja a Sötét lovagot a mozikba januárban szóval Viktor még biztosan fog írni jó pár cikket a témáról
  • koschwarz
    sajnos, sajnos...
  • sandor8206
    ..és a "golyóról" levett ujjlenyomat, a szonároscucc, stb. lehetne sorolni ezerrel,és ezekkel sincs semmi gond, ha nem ezt szajkoznák állandóan, hogy mennyire realisztikus, belerakták ezt a sok marhaságot, de Gotham az legyen realisztikus. Ja és a Beginsben a távoli látképek, a magasvasút, Wayne-tower, a sziget hozta az elképzelt, comicos Gotham hangulatot, nem jött át a "darkos" hangulat, és tényleg sajnálom, mert szeretni akarnám ezt a filmet, mert előző begins nagy kedvenc, de nem megysajnos. És tényleg ezek kis, de sok apróság ami végül elrontja az ember kedvét a filmtől.
  • emp
    Mondjuk a Begins-ben a magasvasúton kívül volt még főleg a végkifejlet felé 1-2 olyan távoli kép, ami szintén hozta a régi Gotham City-t. Ez a TDK-ból nekem akkor is hiányzott.

A másik, hogy tényleg többen említettétek, és igaz is hogy nagyon realista akart lenni és pont emiatt akad le az ember a nem reális dolgokon. Engem mondjuk -teljesen röhejes, de- halálra idegesített, hogy a Batmotoron vagy mi a szar volt az, a két ágyúcső úgy rezgett és himbálózott a sebességtől mint a fene mégis tökéletesen célba lőtt vele a srác...

Mondom, ezek tényleg kis "marhaságok" de valami mégsem stimmel tökéletesen, ha egy pörgő akció alatt ezen kezdek el filózni...
  • BaliBoy
    Sajnos ez egy igen gyengére sikerült film lett. Teljesen egyetértek emp spR és sandor8216 véleményével.
  • sandor8206
    Gotham City a batman képregények egyik "szereplője", MEGHATÁROZÓ
  • Danecay
    Persze, ízlések és pofonok, akárhogy is, Gotham City, már csak a nevében Gotham City. A Wikipédián is van róla egy rövid leírás, mely szerint:

" A város képe

Gotham City üzleti negyedekből, kikötőkből és lepukkant ipartelepekből áll. A város atmoszférája baljós, ahol sosincs nyugalom. Az utcán haladó autók arra engednek következtetni, hogy a történet a 1960-as években játszódik, s a város is ekkor élte fénykorát."
  • A1274815
    Nekem a nem gótikus Gothem sokkal jobban tetszik, így legalább van tényleg valami város hangulata.
  • Danecay
    Na végre. Jó olvasni, hogy többen is hiányolják a filmből Gotham igazi városképét. Valóban a Begins-ben is próbáltak egy nem szokványos városképet mutatni, bár a magasvasúton kívül többnyire átlagos volt minden itt is, de a DK-ban már egyáltalán nem foglalkoztak a várossal, pedig ugyan úgy hozzátartozik a történethez mint maga Batman, no meg aztán nem utolsósorban hangulatkeltő elem a gigantikus épületeivel és szobraival.
  • sandor8206
    azt kell mondjam, hogy szerintem is a begins jobb volt, és lehet az is tele van hibákkal, de ott nem foglalkoztam vele hisz képregényfilm, de ennél a TDK-nál nagy hibának tartom, hogy túl realista (nem bocsátom meg, hogy Gotham "felturbózott Chicago lett" stb)és akkor az ember már nemúgy néz egy filmet. És sajnos a sztori felvitele jó, de valamit elronthattak mert SZÁMOMRA unalmas volt (és perszer vannak még páran,ahogy a fórumokat olvasgatom, persze azok is akik szerint nem)de ilyen ritkán történik, mert a film leköt, de itt megtörtént és ez azt jelenti számomra, hogy nem kötött le a film, hogy "hibákat","észerütlénsegeket"fedez fel az ember, és ott helyben egyből.Nekem két dolog volt ami egyből a film nézése közben megfogalmazódott, és csak lestem:
    1.Rendőrfőnök temetésén, senkinek nem tűnik fel, hogy Joker a rendőrsorfalban áll? Filmen megoldható, hisz a kamera utolsó pillanatban rámegy, de a "valóságban" ott áll 10 percet, enyhén kimaszkírozva-SG-n Batman:TDK topiknál kép is
    2.Batman megy a batpoddal, vagy 150-nelés simán szétlövi a parkoló autókat, hisz ez egy film és senki nem ülhet benne
    és még van pár, és nem fikázni akarom a filmet, de nem tudom valahogy nem sikerült elérni, hogy lekössön és ilyen dolgok ugrottak be egyből, én jobban örültem volna,ha "gyerekesebb" vonalat vitték volna tovább, és nem vagyok batman gyűlölő, hisz begins az egyik kedvencem,de ez az irány valahogy nekem nem jön be
    Amúgy a film maga nagyon jó lenne, még így is, de nekem a kompos jelenet betett, az elejétől a végéig, az a jelent.....phúés ahogy olvasgatom sokaknak nem jött be. Nolan "halivúdosodik", küldök neki egy amerikai zászlót és ezért a jelenet miatt írtam, hogy átlagos a film, mert akkor lett volna zseniális, ha Nolan bevállalja és a "valóságot" ábrázolta volna.
  • Chocho
    Egyetértünk. Ha már nyomják a realizmust, akkor ne legyen már az, hogy Batman az alap ruhájában meg sem tud fordulni... lol.
  • Sanyix
    Nem is látszik az arckifejezése attól az idióta batman maszktól.
  • spR
    OK, ezen nem fogunk osszeveszni :) Varom szeretettel a DVD verziot, aztan majd meglatom, hogy sikerul-e jobban megkedvelnem a filmet. Egyenlore nekem meg mindig a Batman Begins a kedvencem.
  • TM
    Amúgy óriási teljesítmény ez a jelenlegi 437 millió dollárt az USA-n kívül A Sötét Lovag számára. Ennél többet a képregény-adaptációk között csak a tavalyi Pókember 3 hozott. Az ezt megelőzően - infláció figyelembe vétele nélküli - legtöbb pénzt gyűjtő Batman-film (a Batman: Kezdődik!) 166 millió dollárnak megfelelő összeget keresett, ami röhejes ehhez a félmilliárd felé tendáló adathoz képest. Szóval kellően szenzációs szám a jelenlegi, kis szerencsével még Indiana Jones negyedik kalandját (466 millió) is maga mögé szorítja, hogy az év legnagyobb bevételű filmjévé váljon Észak-Amerikában, az Észak-Amerikán kívüli összesített piacokon és persze világviszonylatban is!
  • Dude64
    Tökéletesen értehető:)

De a kórházakat nem kellett aznap aláaknázni. Bár akár egy éjszaka alatt is megcsinálhatták. Mondjuk ez szerintem tök mellékes dolog. Ahogy a kompokat is felszerelhette jóval elötte, aztán csak a detonátort kellett elhelyeztetni és becsomagolni.
    Időhúzás: még a pontos időt is megkérdezi. És aztán még hazudik is:)
    A film szerintem nem is akar túlontúl reális lenni. Csak annyira, mint egy James Bond kaland. Én nem érzek logikai bukatókat sem a filmben. Itt inkább a szereplőkön, a két karakteren, az egymásra utaláson; és az emberi jellemen van a hangsúly.
  • spR
    Ja, es bocsi, hogy ekezet nelkul irok, remelem azert ertheto, hogy mit akarok mondani :)
  • spR
    Tok mindegy ki rakja oda a bombat. Megtudni a cimet valahogy, alaaknazni az epuletet (barki is csinalja) nem 1 napos melo. Es vegyuk azt is hozza, hogy emellet csinalt mast is (hajos buli, tuszok elrablasa stb...)
    Es hiaba kavart a cimekkel, 100% pontosan akkor sem tudhatta, hogy a bige vagy az ugyesz marad-e meg. Ez az idohuzas dolog is kicsit eros, de a film kedveert elhiszem. Csak epp itt a bibi. A film annyira realis akar(t) lenni, (lasd abszolut valosagos Gotham) megis elvarja a nezoktol, hogy az ilyen dolgokban, mint peldaul idorend, vagja sutba a valosagerzeset. A Begins-ben is voltak telejesen irrealis reszek, megis teljesen elsiklottam felettuk, es nem is erdekelt, mert az egesz filmbol lejott a kepregenyfilm hangulat. De a TDK meg Heat szeru gengszterdrama akart lenni, ami csomo dologban sikerult is neki (helyszin, akcio), de a cselekmenyvezetesben meg tortenetszovesben maradt kepregenyfilm, es ez a kettosseg zavart.
  • Dude64
    Direkt hazudott a Denevérembernek a címekről. Tudta, hogy a csajért indulna. Tudta, hogy mennyi idő alatt lehet odajutni. Húzta az időt a cellában.
    Azt meg, hogy Dent melyik kórházba kerül simán a besúgó rendőröktől megtudhatta. Plusz nem volt muszáj neki személyesen elhelyeznie a robbanószert.
  • spR
    De azt nem tervezhette el elore, hogy Dent vagy Rachel marad-e eletben, az tole elegge fuggetlen volt, nem tudhatta, hogy Batman es Gordon melyiket fogja megmenteni. Valamint azt sem tervezhette el elore, hogy Dent-et melyik korhazba szallitjak, ergo melyiket tomje tele robbanoanyaggal. (es a robbanas nagysagahoz viszonyitva igencsak kellett oda kakao) Ezert tunik szamomra kicsit kaotikusnak a film. Ha mondjuk az egyes esemenyek kozott eltelik 1-2 het, akkor rendben van a szitu, mert volt ideje reagalni az egyes esemenyekre, de a filmbol nekem nem jott le, hogy mennyire tellik az ido.
  • Dude64
    Joker már rég eltervezett mindent előre...az már más kérdés, hogy a végén Batman meg az emberek nem úgy reagáltak ahogy várta.
    Ez a Joker meg A Joker volt. Egy örűlt elmebeteg, aki Batman határait igyekszik feszegetni. A főboss. Tökéletes alakítással.
  • Molnibalage
    Én inkább nevetségesnek mondanám. Nekem nem nagyon tetszett a film. Komolyan mondom volt olyan rész ahol szabályosan unatkoztam.
  • spR
    Na igen, azt tobb helyen is kiveseztek, hogy Bale eroltetett Batman hangja + arckifejezese kisse vicces volt.
  • Sanyix
    Heath Ledger hihetetlen jól alakította jokert. A "kamionról leesett" verzióban már csomószor megnéztem a jokeres párbeszédjeleneteket, annyira jól nyomja, annyira beteg állat, ahogy beszél, meg a mozdulatai is. Úh "kár érte, kiváló ügynök(színész) volt".

Maga a film is jó volt, bár nekem maga a batman nem tetszett, nem christian bale-el van baj, nem is wayne-el, hanem magával a batman cuccal. Olyan idétlen az a szerelés, meg az az eltorzított erőlködős hang is... Főleg a batman maszkon kell röhögnöm.
  • TeDDyRuSh
    Szerintem baromi jó film volt (már leírtam párszor), de hogy már megint előkerült egy DN-os cikk...:) Sz. Viktor csak nem tud leszakadni a témáról:)

Érdekesség képpen, nem tudtam 1-re értékelni a cikket, egyből kettő csillagra ugrott:))

Hajrá Viktor, remélem miattad vezette be az SG a cikk értékelést:)
  • spR
    Teljesen egyetertek Veled, nekem is jobban tetszett a Begins, pont az altalad felsoroltak miatt. Ledger jo volt, mint Joker (nagyon, nekem meg Nicholson Joker-enel is jobban tetszett), de tenyleg hianyoztak a "Batman"-os dolgok a filmbol (Batcave, "gotikus" Gotham-City). Meg ami meg kulon nem tetszett, hogy a film nagyon lazan kezelte az idot, es ettol tenyleg olyan kapkodosnak tunik. Ugy ertem, hogy a Joker, aki allitolag semmit nem tervez elore, valahol volt ideje bombaval telepakolni 2 hajot, 2 raktarhazat ahol Dent-et meg Rachel-t tervezte megporkolni, valamint pont azt a korhazat, ahol Dent-et gyogyitottak. (mikozben nem is tudta, hogy melyik marad eletben).
  • kiskex
    Én megnéztem nem egyszer nem kétszer és bizton állíthatom Health Leadger ebben a filmben egy olyan jokert alakított akit senki más nem tudott volna jobban megszemélyesíteni. Mellesleg az egész film pörgős és "kapkodós" mivolta szerintem elég jó, mivel ez nem egy gyűrűk ura kalandfilm hanem egy akció...
    és én örültem hogy a chipshez és kólához szinte hozzá sem nyúltam, mert tágra nyílt szemmel és nyitott szájal ültem végig. Nagyon ODB film.
  • Valentino
    Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Végre valaki aki le meri írni. Mindeki arról áradozik hogy a legjobb Batman volt a Dark Knight, pedig a Begins jobb volt a lentebb említett okok miatt is. Azt hiszem Ledger halála is benne lehet a dologban... az emberek hajlamosak mindent szebbnek feltünteni ilyen esetben. Ezzel nem azt mondom hogy rossz volt, mert tetszett az alakítása, de általában túl van értékelve szerintem.
  • emp
    Nagyon vártam, de szerintem a Begins sokkal jobb volt. A The Dark Knight alatt végig az az érzésem volt, hogy négy órányi sztorit próbáltak két órába begyömöszölni... Eléggé kapkodós, káosz jellegű volt az egész. Hiányoztak a felépülő jellemek. (Azt nem nevezném jellemépítésnek, hogy a főügyész arca leég, a nője meghal és akkor hirtelen gonosz lesz...) A Begins-ben mennyire izgalmas volt már minden karakter? Na mindegy.

Nekem speciel Ledger alakítása sem volt nagy történet. Nicolson Jokere sokkal nagyobb trauma volt, nyílván a maga korában, abban a közegben.

A másik az ami marhára zavart, hogy Gotham úgy nézett ki mint bármelyik amerikai nagyváros... Még a Begins-ben is volt neki egy olyan hangulata, mint a régi Batman 1-2-ben...

Mindezek ellenére élveztem és meg fogom még párszor nézni, magasan jobb mint az átlag.
  • Broafka
    nem szeretnék én lenni az, detény, hogy már iszonyat unalmas ez a téma!

Nem is tudom, nem olvastam el a cikket, de most értékeljem 1-esre a téma miatt, vagy hogy Sz. V. megint nagyon unatkozik.

Egyébként a cikk író olvassa a kommentjeinket? olyan már lassan mint Uwe Boll...
  • Franky25
    Szerintem arra gondoltak, hogy minőségi cucc, és tényleg jó lenne olyan világban élni, ahol ennyire minőségi dolgokat csinálnak...
  • sandor8206
    ízlések és pofonok, szerintem is átlagos