52
  • psishock
    #52
    "tökéletes nincs, ideális sincs."
    Milyen értelemben? Nekem ha 1 browser pl kielégíti minden igényemet akkor símán tökéletesnek/ideálisnak nevezem. Már most szinte az Opera és a FF is annak mondható lenne mivel nem sok kívánnivalót hagynak maguk után (IE nagyon messze jár attól aminek kellene lennie). A Chrome még inkább rákapcsolt a sebességre, a stabilitásra (pl a több process-es fülekkel) és magára a sebes megjelenítésre, ha sikerül még csak az elvárt fontos funkciókat idővel hozzáépíteni, teljesen meg leszek elégedve vele.
  • Sil78
    #51
    Fullscreenben? Olyan is van benne? Én hiába nyomogattam neki az F11-et...

    Egyébként mi az, amiben többet nyújt, mint a FF? Mert ez nem tűnt fel.
  • smokedoc
    #50
    milyen portál motor van az sg-n, baker saját magamnak is válaszolhatok. egoportál? :)))
    a lenti válasz psishocké--
  • smokedoc
    #49
    tökéletes nincs, ideális sincs.
    Ha monopolra jut egy piacon, esetleg egyeduralkodó, akkor romlani fog a minősége, mert nincs verseny, nincs motíváció.
    ideológiából egy kapitalista cég meg nem motívált.
    ezért kell a verseny.
    Jó is, hogy beállt a chrome, mert majd jön még. a googleOS, meg a GOOglePC, és a GoogleMobil, googlevoippel. és ma sok gugli meg majd örül, a googlivilágának.
  • m3200gt
    #48
    Kipróbáltam, fasza indul mint állat, gyors volt amíg egy lapon böngésztem. A 3. lap nyitása után elkezdett akadozni.
    Ezután jött az igazi fekete leves, a live messengerem szétb@szta és nem sikerült addig bejelentkezni míg nem uninstalltam. Ezután megint minden OK.
    Ezután a kis bug után nem jósolok nagy jövőt neki. Nálam biztos ez volt az utolsó dobása.
    Azt nem értem mi az úristent csinált és vajon miért.
  • Naridar
    #47
    Nem az a legnagyobb baj, hogy mondjuk eltárolja a címsort, hanem az, hogy MINDEN, amit elküldesz, hivatalosan onnantól a Google tulajdona. Pl. haverokkal fizetős játékot készítesz, ezzel elküldöd valahova, a Google máris kiadhatja. Ez a kapitalizmus és én speciel fel vagyok háborodva. Rakás szemét állat. Ezt a szemetet be kéne tiltani az egész Google-lal együtt. Ha valaki látta az Equilibrium - gyilkos nyugalom c. filmet, na AZT MINDENÁRON(!!!) el kell kerülni. Mármint nem a filmet, hanem az abban leírt állapotot. Márpedig a Google arra tart. További szép napot mindenkinek.
  • AbyssLord
    #46
    Nekem egyedül csak az nem tetszett benne, hogy simán a startmenü elé rakta magát a progi fullscreanben. Ezt leszámítva nem rossz. azt meg hogy a gúgli összegyűjti, hogy mit írok a címsorba, az kit nem érdekel? felőlem akár azt is begyűjthetik, hogy egy oldalon hova kattintok. Egyedül az oldalon beütött billentyűk lennének gázok, mert akkor simán megkapnák az összes user összes jelszavát.
    Amúgy meg maradok a fájörfoksznál, mert azt már jól ismerem, és a gúgli böngésző annyival nem nyújt többet, hogy ezért lecseréljem.
  • psishock
    #45
    "Inkább attól kellene félni, hogy kiöli a versenyt, ha mindenből megcsinálják a legtutibbat ingyen!"
    Tesó, rátapintottál a lényegre. Ha mindenből megcsinálják a legtutibbat, és ingyen is adják, felőlem akár be is fejeződhet minden verseny, mert tökéletes programot hoztak össze. Nem félni kell ettől hanem remélni, hogy végre eljutunk idáig is.
  • smokedoc
    #44
    Emberek! azt kellene látni, hogy ezen a büdös kapitalista trágyadombon amit oly szorgalmasan építünk, az információ a legnagyobb érték.
    A googli gyüjti, elemzi, eladja. Ebből él!
    Szerintetek amit beírtok a google keresőbe firefox1-2-3-IE-safari stb. alatt az nem logolódik???
    Inkább attól kellene félni, hogy kiöli a versenyt, ha mindenből megcsinálják a legtutibbat ingyen!
  • arty
    #43
    yahoo = emberek barátja

    jól vagy amugy?
  • psishock
    #42
    az adatküldést a googlnak meg egy kattal ki lehet kapcsolni, igaz akkor veszítünk 1 feature-t, mivel nem tud realtime találatokat mutatni a google szerverélől, de akinem privacy mániája van az ettől biztosan fellélegezhet.
    (jobbkatt az omnimox ra ==> edit search engines ==> use suggestion to help complete searches and URLs typed in the address bar)
  • zoritan
    #41
    Ami BETA az beta... nincs ezen mit ragozni aki vállalja az telepíti aki nem az meg várjon. Attól hogy beta még még nem kell hogy baj legyen vele.
    Ennek ellenére maradok a firefox mellett. Ha esetleg a chrome mégis tartalmazna valami korszakalkotóan újat, akkor az előbb utóbb úgyis megjelenik az ffben, bár ezt inkább fordítva tudom elképzelni. (add-ons)
  • SRobert
    #40
    "firefox játékra való kb"
    ja, jó játék az a firebug...
    meg az a pár tucat okosság, ami webes fejlesztéshez baromi jól jön... ;)
  • M0rph3u5
    #39
    A kormányhivatalok ritkán szoktak állást foglalni ilyen kérdésekben, azonban most mégis ez történt.
    |
    V
    Én ritkán szoktam állást foglalni ilyen kérdésekben, azonban most mégis ez történt.

    A Német Szövetségi Információstechnikai Hivatal (BSI) illetékesei egyenesen arra kérték a felhasználókat, hogy ne próbálják ki és hosszú távon se használják az új programot. "A böngészőt nem szabadna senkinek sem használnia. Túlzottan problémás, hogy a Google egy termékének a tesztváltozatát teszi elérhetővé és próbálja meg elterjeszteni világszerte az online világban betöltött pozíciói segítségével. A Chrome ugyan kényelmesen használható, de jelenleg még kritikus állapotban van. Nem csak azért, mert még nem elég kiforrott, hanem a Google adatgyűjtési mániája sem vett rá túl jó fényt."
    |
    V
    Én arra kértem a felhasználókat, hogy ne próbálják ki és hosszú távon se használják a programot(Internet Explorer). "A böngészőt nem szabadna senkinek sem használnia. Túlzottan problémás, hogy a Microsoft egy termékének a tesztváltozatát teszi elérhetővé és próbálja meg elterjeszteni világszerte az operációs rendszerek világban betöltött pozíciói segítségével. Az Internet Explorer ugyan kényelmesen használható, de jelenleg még kritikus állapotban van. Nem csak azért, mert még nem elég kiforrott, hanem a Microsoft adatgyűjtési mániája sem vett rá túl jó fényt."

    "Fontos, hogy mindenki, aki letöltötte és feltelepítette a böngészőt, nagyon figyelmesen olvassa el a használati feltételeket. Abban ugyanis világosan benne van, hogy a Google minden olyan adathoz hozzáfér, amit valaki beír a címsorba. Erre azért van szükség, hogy a konszern már az első betűk megadásakor kilistázhassa a szóba jöhető oldalakat. Biztonságtechnikai okokból elgondolkoztató, hogy a Google ennyit információt gyűjt össze..."
    |
    V
    "Fontos, hogy mindenki, aki letöltötte és feltelepítette a böngészőt, nagyon figyelmesen olvassa el a használati feltételeket. Abban ugyanis világosan benne van, hogy a Microsoft minden olyan adathoz hozzáfér, amit valaki beír a címsorba. Erre azért van szükség, hogy a konszern már az első betűk megadásakor kilistázhassa a szóba jöhető oldalakat. Biztonságtechnikai okokból elgondolkoztató, hogy a Microsoft ennyit információt gyűjt össze..." - tette hozzá M0Rph3U5

    najó talán a címsoros rész nem teljesen igaz, de azért furcsa a hasonlóság:)
  • psishock
    #38
    jaja, meg az erőszakos videojátékok, a Microsoft, a Windows, a Blizzard, a Sony, a Warezek, a Zene, meg hasonlóak.
    A világ többi része meg szín tiszta angyal, a különböző tanulmányokat beadó üvdédekkel meg a tisztaszívű politikusokkal.
  • magus
    #37
    google = sátán

    tényleg
  • Lost Lont
    #36
    Most nézem, hogy ez nem is BSA, hanem BSI.
    Amúgy nem azzal van a gond, hogy a Google mindent lát, amit mi látunk, vagy hogy spamelni tud így vagy akármi, hanem hogy ezzel a Krómmal így már az övéké is lesz teljesen amit feltesz valaki. De azért nem mondom azt, hogy nem szabad használni, csak dolgokat küldeni kérdéses rajta.
  • Tetsuo
    #35
    mindenhonnan uvolt a cionizmus. aqrvaeletbe! ;)
  • slickboy
    #34
    Kimaradt, hogy "kategóriájába esni"
  • slickboy
    #33
    Úgy látszik nem jött be nekik a Google Toolbar, az is gyűjtötte gondosan a felhasználó adatait, nosza, csapjunk össze egy böngészőt erre a célra. És lám, terjed, mint a nátha...
    Nem akarok az összesküvés elmélet hívő, de azért elgondolkodtató:
    A Google-monopólium
  • haxy27
    #32
    Maradok az IEnél. a többi meg mongyon le.
  • vmiki88
    #31
    ez hülyeség!!!!!!
    azóta már megváltoztatták a licenszszerződést
  • CsabiDuke
    #30
    Én mindig is maradni fogok az Opera mellett... firefox játékra való kb.. ogame-re tökéletes, másra soha nem használnám.. ezt a google chrome-t sem fogom soha kipróbálni, bár ilyet nem szabad mondani hogy soha, majd ha annyira unatkozom. De nem mozgat meg semmi újdonság, amiben nincs semmi újdonság. Opera ezt a címsor keresés funkciót is tudja régóta. Semmi problémám vele, és asszem FF3-ba is beletették már.
  • endale
    #29
    Azon nyervogni, hogy 0,1 másodperccel előbb, vagy később dől a szar a nyakamba a netről elég szánalmas. Számomra fontosabb, hogy az információ amit kapok hiteles és naprakész legyen.
  • Sil78
    #28
    Mondjuk volt már olyan is, akinek valami külső program miatt fagyogatott, mint pl az AVG8 LinkScanner modulja (illetve a hozzá tartozó kiterjesztés), vagy Vista alatt némelyik tűzfal.
  • Cat 02 #27
    Nem ajánlott a 2-esre rátelepíteni.
  • Sil78
    #26
    Az about:config-ban, network.http.pipelining vagy network.http.proxy.pipelining (attól függően, hogy használsz-e proxyt). A bekapcsolásával azt engedélyezed, hogy még mielőtt az egyik lekérésre választ kapna a böngésző a szervertől, indítson egy újat. (A hatása leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor egy letöltésvezérlőben bekapcsolod, hogy több szálon töltsön.) Bár nem minden szerver támogatja, ez észrevehető gyorsulást szokott hozni.
    Van még egy network.http.pipelining.maxrequests nevű preferencia is, ez azt adja meg, hogy ha be van kapcsolva a pipelining, max hány ilyen párhuzamos kérést hajtson végre a böngésző. Az értéke 1 és 8 között lehet.
    Ha viszont használsz már valamilyen finomhangolásra szolgáló kiterjesztést (mint pl FasterFox vagy Tweak Network), vagy programot (FireTune), akkor felesleges az about:config-ban turkálnod, mert akkor már valószínűleg be van állítva (illetve ezek még további kulcsokat is állítgatnak).
  • Tripax
    #25
    Sil ezt hol lehet bekapcsolni?
  • Sil78
    #24
    Operában alapból be van kapcsolva a pipelining. Legalább ezt kapcsold be Firefoxban is, és úgy nézd meg.
  • Sil78
    #23
    Tévhit, hogy a kiterjesztésektől belassul, csak ésszel kell összeválogatni. Nálam átlag 50-60 kiterjesztés van fent (még a régi PII-esemen is volt anno vagy 30), és meg se kottyan neki, nincs észrevehető különbség. Így is gyorsabb, mint az Opera vagy a Chrome. (Kivéve persze a javascriptet Chrome alatt, de próbáltam már a TraceMonkey-t FF 3.1 nightly-val, és az jelenleg is gyorsabb a Chrome V8-ánál.)
  • CybeRick
    #22
    Nálam is gyors a Chrome. AZ IE az nem téma... Itt összehasonlítási alap a FF3 és az Opera.
  • psishock
    #21
    viszont eleg sajnalatos hallani, hogy a kiegeszitokkel lassul 1 browser, tudtommal minden kiegeszites kulon programnak szamit (vagyis fuggetlen egymastol parhuzamosan futnak) es gyakorlatilag nincs befolyasuk maganak a bongeszes folyamataval, mint pl a mouse geszturak/blockerek vagy hasonlok.
    Operanak igy is van egy kilo beepitett featureja es nem mondhatni hogy valamit is lassitana rajta, szerintem ez a tobbi bongeszovel sincs mashogyan, vagy ha igen akkor at kell gondolniuk a dolgot.
  • psishock
    #20
    hmm, nemtudom, en is teszteltem a fapados ff-t amikor a rekord dontes volt, de tole meg az opera is latvanyosabban gyorsabban behozta az oldalakat, viszont a chrome az operatol is sokkal sebesebben hoz be mindent nalam.
  • husi
    #19
    A fapad üres FF3 gyorsabb!

    Ha ez is tele lesz kiegészítővel ez is lelassul.
  • psishock
    #18
    eddig minden bongeszonel gyorsabb amit teszteltem, eddig operas voltam, de ha kijavitjak a gyermekbetegsegeket +featureket tesznek bele akkor vegleg atterhetek ra.
  • psishock
    #17
    Már gesztúrákat is tudtam intézni hozzá és adblockert is ^_^, egészen használható így már. Itt egy link egy lépésről lépésre leírással:
    http://googlechrometips.blogspot.com/2008/09/make-google-chrome-more-like-opera-or.html
    Adatgyüjtés....hmmm, az 1. ,amint már írták is előttem, hogy nem tudják abból az adatrengetegből kiböngészni a temérdeket, a másik meg, hogy bombázzhatnak szegényeg személyre szabott reklámokkal/popupokkal, ha eleve ki vannak szűrve teljesen a reklámok a böngészésből =)
    Amúgy meg a szeretett államunk, szinte minden jellegű szolgáltató meg hasonlóak is kilóra gyüjtik az adatainkat, sőt minden hivatalos helyen még kötelező is oldalrengetegeket kitöltenie az emberken magáról, mielőtt bármit is elkezdenek vele, azutan ha valami nem tetszik belőle nekik akkor nem is kapjuk meg pl a szolgáltatást amit adnak. Azért a google adatgyüjtése még köszönőviszonyban sem ennyire szivatós fokú.
  • husi
    #16
    Hol és mit üt sebességben? Max az IE-t olvass utána.
  • TheZsenyka
    #15
    Nekem nagyon bejött eddig. Az IE-nél sokkal jobb, a FireFoxot pedig sebességben üti. Egy download helper funkcióval nálam rögtön nyerő is lenne. Fox vagy Chrome a nyerő. Az IE scriptkezelési sebessége és ingadozó teljesítménye idegtépő. Jó ez a Chrome.
  • bandee1
    #14
    Egy kis érdekesség.
    http://videa.hu/videok/zene/google-az-usa-keme-nagy-1984-adatgyujtes-cia-kgb-YXIvj4QNp5Ms3jHd
  • szarvasdinnye
    #13
    Feltettem, megneztem, irtam par commentet, elkonyveltem, hogy nem fogom hasznalni, aztan letoroltem.