58
Core i7 és minden ami hozzá kapcsolódik
-
#58 Sziasztok! S.O.S
Segítségre lenne szükségem! Van egy i7 7700k procim és fix 800Mhz-en hajlandó csak működni.
Teljesen mindegy, hogy az XMP a lapon ki vagy be van kapcsolva. Sok külföldi oldalt olvastam nagyon sokakat érint ez a probléma, de megoldást nem találtam rá. Van egy Throttleshop (tornado) nevű program, az menet közben megoldja a problémát, de nem bootol a windowsal.
Tudja valaki a megoldást erre??
Utoljára szerkesztette: Audi TDI, 2018.10.15. 09:56:56 -
SNIPER0018 #57 hali srácok, adott az alábbi config(bocsi h csak így ömlesztve bemásolom, de így nekem gyorsabb volt :P):
PC:
Asus X99-A/USB 3.1
INTEL Core i7-5820K 3, 30GHz LGA2011 (BX80648I75820K)
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G (GV-N108TGAMING OC-11GD)
Kingston HyperX Predator 16GB KIT DDR3 3333MHz (HX433C16PB3K2/16)
Corsair RMx Series RM750x 750W Gold (CP-9020092/155)
SSD:
Kingston SH103S3120GB (Op sys)
Samsung 250GB 970 EVO V7E250BW M2(Games)
HDD:
Samsung HM 641JI (600GB)
Toshiba DT01ACA100 (1TB)
WDC WD10EZEX-00BN5A0 (1TB)
Logitech G502s Proteus Spectrum
Logitech G910 Orion Spark
Logitech G633 Artemis Spectrum
Acer Predator XB241H
ASUS VX248H
a következő kérdéseim tapasztalataim lennének:
Tapasztalatok:
-Ha meghajtom a vasat eléggé melegszik a proci, tekintettel arra h egy (COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 240 MLW-D24M-A20PW-R1) hűti a kicsikét.
- Különféle játékok közben pl vegyük a csgo-t megy szépen frankón amikor mondjuk nyomok 1 tabot hirtelen megugrik az fps lefelé, majd ha elengedem, minden a régi.
- Hasonló jelenség van lolban szépen szalad úgy ahogy az a nagykönyvben megvan írva egyszer csak, puff leugrik 60 fpsre a game eltelik 1 sec és vissza mintha mi sem történt volna.
- Kicsit utána olvasgattam az 5820k-1080 ti kombónak a neten egy két fórumon találtam ilyet ,hogy "bottleneck" illetve sokan kínálták erre azt megoldást miszerint kicsit húzni kéne a procin.
Kérdéseim/kéréseim a következők lennének:
- aki esetleg már találkozott az általam említett problémákkal, az esetleg miféle megoldást javasolna/tudna.
- nem vagyok egy nagy OC zseni így kicsit félve álok neki az ilyen dolgoknak, ha esetleg lenne aki kicsit otthon van a témában és segítene azt megköszönném.
- ha van egyéb más javaslatotok illetve esetleg lenne egyéb információra szükségetek ezekkel kapcsolatban, akkor ne habozzatok.
Legvégül köszönöm h vetted a fáradtságot és elolvastad a kis regényemet.
A segítséget előre is megköszönöm. :)
Utoljára szerkesztette: SNIPER0018, 2018.07.20. 23:29:45 -
Grabowsky78 #56 Szeretnék egy kis segítséget kérni az előző konfigom z77/i7 3770k tudta azt, hogy mikor nincs terhelés levette a szorzót és 4,2mhz helyett 1,6mhz-en ment. Most vettem egy z270/i7 7700k-t és ezen nem találom ezt a beállítást tudja ezt valaki, hogy mit kell ehhez beállítani, hol keressem a biosba? -
#55 üdv!
el sem hiszen végre minden kérdésemre választ találhatok!
bármit lehet kérdezni?!:)
vasam:asus ra2ex+920 3,33ghz@1,2v (load 50c@geminiII 2x92mm-noctua@900rpm) 6gb1333-7/7/7/20 4850cf -
Inquisitor #54 Amin szépen megy, az már nem dual proci, de mivel i7-ből eleve 4 (meg 8) magos van/lesz, ezért nem gáz. :D
A GTA4 meg az optimalizálás csodája, hogy gebbedne meg aki összehányta a kódját. -
#53 sziasztok!
az lenne a kérdésem, a pcx-ről melyik az a legkisebb core2-es dual proci, amivel már tök szépen megy a GTA 4?
PCX -
#52 Van Maxishine-os videó is,ha akarsz rákereshetsz. -
#51 én is :P
köszi a linket ! -
#50 Ultimate Computers-esek is megépítették már az i7-es gépüket -
#49 Pixmania-ra felkerültek az X58-as alaplapok is...ehhh -
Rodman6 #48 Nagyon szép, és nagyon jó az architektúrák, a futószalagok, Gigahertzek és a nanométerek világa, DE: szerintem minden jóérzésű ember csak akkor cserél gépet, ha már tényleg semmi nem fut rajta, vagy tönkrement esetleg programozó. Ez mivel lesz jobb? 20 másodperccel előbb végez a Nero? Több pontszámot ér el a PC Markban? Ezeken kívül más előnyt nem tudnék felhozni. Nekem az ezelőtti négyéves AMD procimmal is csak az volt a gond hogy nem volt benne SSE2 emiatt hibaüzenetett dobott a gép a szoftver indításakor. Teljesítménye megfelelő volt számomra. -
#47 "A játékoknál nem, a felhasználói programoknál viszont várható a gyorsulás."
itt sg-s cikkben 2-3. mondat -
#46 Hát én kezdek nagyon parázni, tervezem, hogy év végén beújítok egy core i7-es rendszert, de van egy sanda gyanúm, hogy az egyébként sem olcsó cucc, még drágább lesz a mi kis hazánkban. -
#45 -
#44 http://www.sg.hu/cikkek/63260
teszt -
#43 minden flémelőnek -
zoli47 #42 Fejezd már be a flémelést! Nanduszka haverod épp bannolását tölti flémelés miatt. Te is eljutottál már 4 büntipontig, szal jobb ha meghúzod magad és nem csinálod itt a fesztivált. -
#41 És ez azt jelenti, hogy lehet szétzúzni az egészet, nehogy valaki hozzászóljon valami értelmeset véletlenül? -
#40 Ne parázz, úgy is törli a modi, van már intel topik.. ;) -
#39 Húzzatok már innen a fenébe, folytassátok privátban, komolyan mondom rosszabbak vagytok mint az ovodások ! -
#38 Jé, palm pilot regje is kif*ngott... Ejjnye ejjnye multireg virslike... -
#37 Meglehet nézni, hogy miért lettél bannolva:
link
link1
link2
link3
Más is észrevette, hogy csak hülyeséget beszélsz:
link3 -
#36 Gratulálok, sikeresen szétb*sztátok a topikot.
Büszkék lehettek magatokra! -
#35 virslike fejezd be a hazudozást...
Egy alreged már kinyírva. Betanuld szöveged meg tök unalamas...
(hiába, már az álregek se a régiek)
Ha szerelmes vagy belém, Nanduszba, Davidka-ba, küldünk inkább posztert, nézegesd... -
zoli47 #34 Azt vettük észre hogy minden flémet ugyanaz a pár ember követ el. Te, soltika, nandusz, meg még 2-3 sulis haverotok. Mint most is. Soltika elkezdi, te folytatod. Elég volt belőletek. -
#33 Akkor elnézést mindenkitől, én csak jót akartam. -
gotchaaa #32 Én már kaptam egyet. -
#31 Ha nem vetted volna észre örökké csak te flémelsz. Vajon mért vagy 2 naponta bannolva?
Soltennek igaza van, elfér a másik Intel topicban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!virsike nem kell leírni, hogy én is flémelek, mert már párszor leírtad és unalmas már -
#30 még egy kis proci ár csökkenés:P -
#29 Örülnék, ha visszakanyarodnánk a témához....#23 -
zoli47 #28 Meg az összes flémelésedet soltika. Pl. ezt is. -
#27 Ennyi erővel az összes álreget lehetne törölni virslike.
-
zoli47 #26 Ennyi erővel a radeon hd topikot is lehetne törölni, van már 1000 radeon tápig. -
#25 FAIL. Törölni fogja a modi. -
#24 én beírtam a keresőbe, hogy "intel", és nem dobott ki semmit -
#23 Nagy kérdés a gépvásárlás előtt állóknak, hogy vajon érdemes-e egy relative gyengébb Core i7-re beruházni, vagy inkább egy combosabb Core2-t vegyen célba az ember? -
#22 Mondjuk itt... -
#21 hol látsz te ilyet ? -
#20 ?? -
dav1d #19 lesz vagy fél misi csak ez a proci :)