471
Világvége, vagy forradalmi felfedezések?
-
#351 tudok angolul de ez nekem tul sok. magyarul roviden mirol szol? -
sirpalee #350 Egy kis érdekesség :
baleset az LHC-nál -
#349 választhatna hogy légüres térbe vagy -271 fokba szeretne belehalni. Bár valószínűleg erre nem lenne ideje. -
#348 Hát, ha a becsapódás közelébe lenne akkor kicsit odakozmálna, amúgy meg "csak" megfulladna (vagy a nyomás 3-4 centis rétegbe felhordaná a falra, fincsi), mert légüres :D -
#347 Láttad az X-men-t? :D -
#346 szerintetek mi történne,ha valaki befeküdne a gyűrűbe?:D bocs h hülye kérdés,de engem érdekelne:D -
sry -
#344 kezdjenek el tomoriteni talaljanak ki Megazip-et:D -
#343 sztem ott mar pentagonhoz hasonlo cuccok vannak, ott van a silverray ami 10000gigat ir ki 3 masodperc alatt:d nameg mellesleg a tobbezer teranyi merevlemez tomeg. -
#342 itt van a bluray 54GB vel nem keves:) -
#341 ja én is hallottam, hogy nagyon sok adatot kell majd tárolni -
kn00bis #340 Nemrég láttam egy műsort a TV-ben ami az LHC-ről szólt, érdekes volt, de én azon lepődtem meg a legjobban, hogy elvileg majd minden egyes ütköztetésnél másodpercenként több száz CD-nyi adatot fognak a szenzorok érzékelni, persze ezek közül majd ki kell válogatniuk azokat, amikre szügségük van, de ez akkor is jó sok bitet jelent. (remélem nem mondtam hülyeséget)
Am azt is mondták hogy 10 évig fog működni elvileg, utánna építenek egy másmilyet(gondolom mégnagyobbat, szal majd akkor is lehet sírni hogy megesz a feketejuk stb. ). -
ecneb #339 haggyuk az LHC-t.. szívj egy kis THC-t...ezdeszarvolt :D
sztem érdekes :D -
El Deloro #338 ='(.
Mari néni ne akarjon feltétlen hozzászólni a dolgokhoz, mert nem biztos, hogy ha elolvas 3 oldalt a neten akkor ott fog járni mint egy hőerőgépész, vagy egy magfizikás prof... -
Nuki #337 Semmi semmi. -
noti83 #336 Én csakis annyit várok ettől a gyűrűtől hogy kimutatják a segítségével azt a néhány részecskét amit megjósolnak az elméleti leírások. és ennyi...
aztán újat kell építeni -
Fbn Lx #335 még mindig nem értem, hogy mibajod :| -
Nuki #334 " az még nem ér el Magyarországig" ezt írtad. Mindegy.
(állítottak már ennél nagyobb butaságot is)
Az csak jó ha nem tudod rosszul. -
Fbn Lx #333 a kedves kiigazítónak nem lehetnek annyira elvetemült tévképzetei, hogy én atomrobbanást várok az lhc-től. -
Nuki #332 Inkább azért szólt, mert egy atombomba nem így működik, és látszólag tényleg nem tudja mit beszél.
Ő csak jót akart, nem akarta hogy téves információk birtokában nőjön föl a másik személy.
Csak hogy tisztázzuk, bárki megnézheti az elektronvolt fogalmát.
(középiskola 4. osztályában esetleg még tanult is róla az ember, már ha tart ott) -
Nuki #331 Kérjünk meg valaki moderátort, hogy ezt a linket tegye bele a topik témájába, a mostani cím alá :DDDDD -
Fbn Lx #330 mi a baj? mondjad. -
#329 Asszem nem az volt a gond hogy nem tudta mi az, hanem hogyha nem tudja, akkor ne írjon hülyeségeket. -
#328 hallod pajtas, sokan nem tudjak itt ezeket a fizikai szamitasokat, pl. ense tudom, mert hát honnet is kellene tudnom. epp ezert nem raioskodni kellene h te mekkora gyerek vagy hogy tudod, hanem mondjuk elkene magyarazni a tudatlanoknak. SZERINTEM. dehat kovezzetek meg. -
#327 hát ha valami történik ott, akkor igencsak tudja szennyezni a földet, vagy földrengéseket csinál vagy akármi :)
amúgy én az LHC mellett vagyok :) -
#326 Mond csak, tisztában is vagy a MeV, TeV és hasonló mértékegységek fogalmával, azok alkalmazásával, vagy csak olvastál valahol valamit, és "kipótoltad" az általános iskolai ismereteiddel a fehér foltokat? -
Fbn Lx #325 fogod valaha hatását látni hogy ott van? -
#324 "a föld alatt van, így semmimód nem károsítja a környezetet."
ezzel a mondattal nem értek egyet :D -
Fbn Lx #323 azért már túl van a greenpeace hatáskörén.
a föld alatt van, így semmimód nem károsítja a környezetet. meg amúgyse :p -
#322 talan az miatt mert akkor nem lesz akkora hit az Istenben -
noti83 #321 egyelőre nem hallom hogy a GreanPeace meg hasonlók vergődnének az LHC ellen talán látják benne a fejlődési lehetőséget -
#320 Nekünk meg csak a kémia tanárunk (aki fizikát is tanít) és az info tanárom tud róla, meg az egyik otársam, aki a kémiatanár fia és nagy fizika mániás. Meg én, a többiek nagy része azt sem tudja, hogy létezik valami ilyen. Meg vannak azok, akik látták a TVben és hitek a sok baromságnak, azt mos rettegnek, hogy mikor halnak meg.
Szerintem meg nem kell félni, nem lesz itt semmi. Olyan kicsi az esélye egy hibának, ha lenne, akkor meg nem valószínű, hogy katasztrófa lenne belőle. Még ha el is pusztulhatna a világ, megéri félelemben élni egy részecskegyorsító miatt? Akármikor meghalhat bárki. Bármikor elüthet egy autó vagy eleshetsz és kitörheted a nyakadat vagy akármi már hülyeségbe belehalhatsz, aminek talán sokkal nagyobb az esélye, mint hogy egy az LHC által létrehozott fekete lyuk vagy egy új anyag megölne.
Az LHC is csak annak köszönheti a nevét, hogy az eddigi legnagyobb és legerősebb részecske ütköztető. Persze ez nagy dolog, de nem hinném, hogy annyira, hogy félni kelljen tőle, hogy mikor pusztítja el a világot. -
#319 mi fizika órán mindig erről beszélünk :D
tanárunk szerint mini ősrobbanás lesz... -
#318 Csak éppen nincs benne annyi anyag, mint egy robbanófejben. Sebaj... -
Fbn Lx #317 azért ilyen energiájúak nem, mert az uránium maghasadása kb. 170 MeV-on megy végbe, ami a 14 TeV-nek az egyhatvanada.
szóval ha valami hibádzik, csak 50-60 atombombányi energia szabadul fel, az még nem ér el Magyarországig. nyugi :DD -
Fbn Lx #316 én a fekete lyuktól nem félek, te se félj, mivel még az LHC energiája is MESSZE túl kevés ahhoz, hogy létrehozzon egy masszív fekete lyukat.
ellenben a strange matter kissé engem is aggaszt, de amikor átlépnek az emberek újabb és újabb kísérlettel egy bizonyos határt, annak mindig kockázata van - mivel még nem tettük meg, nem tudhatjuk mit fogunk létrehozni.
de elég erősen sci-fi gondolat az, hogy a soha nem látott részecske - végtelenféle különböző tulajdonság közül - pont majd a körülötte lévő anyagot fogja elpusztítani, ráadásul bármilyen anyagot...
a strange matter kb. annyit takar mindig, hogy találnak egy új részecskét, ami eddig nem látott módon viselkedik bizonyos részecskékkel. de már kismilliót felfedeztünk, és eddig még nem pusztultunk el :|
mellesleg inkább egy világméretű katasztrófa, mint egy rosszindulatú áttétes daganat. ln azon a véleményen vagyok.
csak azért még vagy 50 évig nem bánom ha nem lesz :D -
noti83 #315 persze a "természet" szót az univerzumra értem -
noti83 #314 semmi sem történik abban a gyorsítóban ami a természetben ne történne napmintnap
ilyen alapon már az első kísérleti atomrobbantásnál eltünthetett volna a naprendszer ugyanis minden magfizikai folyamatban keletkeznek ilyen energiájú részecskeütközések dögivel -
Borg #313 Ez.
És a strange matteres része volt ilyen. -
#312 filmcímet pls :D