1669
Flame On
-
marcinger #189 -
#188 "ettől függetlenül a videoért felelős rész alapfeladatokra is alkalmatlan (scaling) és az egész architekturája a multbeli grafikai megoldásokra van kihegyezve, tehát a ps programozó rákényszerül a celles hekkelésre..."
Ha a programozó úgy érzi "rákényszerül a hekkelésre", akkor mondom, nem érti az egész architektúra lényegét, hiszen eredetileg NEM is volt külön GPU a PS3-ba tervezve, a grafikai feladatokat is a cell-lel, cell-ekkel akarták megoldani!!!
Más kérdés, hogy bizonyos területeken sokkal erőteljesebb volt a GPU-k fejlődése, így végül belekerült egy a PS3-ba is. De NEM arról szól a PS3, hogy van benne az a bizbaz CPU tökmindegy mi, csak számoljon már valami kis adatot, aztán majd a GPU úgy is elvégzi a lényeget, manapság már a fizikát is. Persze gondolhatja a kis programozó a kis agyával, hogy hát ezt öszödiesen elqrták, mert minek qrták már bele azt a bivalyerős elég érdekes CPU-t. De ha a programozó nem képes a személyes sértettségén átlépni, hogy nem tolták a segge alá a megszokott hardvert, akkor keressen más munkát. Szerintem.
A PS3 nem azért ilyen mert Kutaraginak folyamatosan rossz éjszakái voltak az utóbbi 5 évben, épp ellenkezőleg;)
Azért a PS3 installja sem arról szól általában, mint PC-n, hogy a játék fullban megy fel wincsire és attól kezdve meg mehet a lemez kukába, hanem hogy csinálnak egy puffert, amivel gyorsítják az adatok betöltését. Általában.
Most néztem a COD4-et PC-n, hát nem kicsit babább a grafika, mint konzolon pedig csak egy f.o.s GeF7600gs-en megy nálam. Ez tény.
Meg az is, hogy ahányszor megnézem a KZ2 valamelyik dögösebb videóját, mindíg lehugyozom a lábam.;))) -
marcinger #187 Az igazság az, hogy mindkét konzolnak vannak előnyei és hátrányai is egyben. De ha te egy ps fanboynak akarod bemagyarázni azt, hogy a box a jobb az olyan mint a falnak beszélni. De ez ugyanugy igaz a box fanboyokra is. -
#186 ezzel nagyjából egyet is értek, a ps3 belsője 'konzolabb' a 360-nál.
ettől függetlenül a videoért felelős rész alapfeladatokra is alkalmatlan (scaling) és az egész architekturája a multbeli grafikai megoldásokra van kihegyezve, tehát a ps programozó rákényszerül a celles hekkelésre, ami - ahogy emlitetted - pénz és idő. te ezt előnyként állítod be, de játékos szempontból ezzel Te (ps3 tulajként) veszitettél: gt5, resistance, killzone, gow 'sokára' jön, csuszik, halasztják.
pécéprogramozo meg nem képes az előre meghatározott normális időkeretben a ps3on is jol futo multiplatformot késziteni, itt ott kisebb nagyobb kompromisszumot kapsz. persze biztosan akad majd pozitiv példa is, ld. itt a Mercenaries2, de a trend egyelőre nem épp a sony gépének tulajdonosainak kedvez
marcinger: a BD ott előny, h csendes, ám hátrány, hiszen a KÖTELEZŐ install is azért van, mert lassu a bluray olvaso ... kényszermegoldás. mercenaries2ben a távoli texturák valoban sokkal szebbnek tünnek, viszont az Aliasing gondok meg a ps3 tulajokat sulytják... ha pedig igazi csodát akarsz látni, látogass el a PC verzio topikjába - extraigénytelen konzolportot kaptak :)
jocskán elmért játék lett/lesz ez a Merc2 :( és mindez egy sok sok honapos csuszás után tud ennyit, egy problémamentes első rész után :((( vicc.
a 20g winyo mamár filléres árral büszkélkedhet, de kb. annyit is ér :D (semmit, pláne egyelőre) -
marcinger #185 A Mercenaries 2 jóval szebb a psn. A textúrák 100szor élesebbek. És a psnek nagy előnye a bluray olvasó és a telepítési lehetőség. Igaz, hogy az utóbbi lesz a boxon is de ahoz kell venni majd egy hddt ami nem két fillér még a 20gb se amiből csak 13at használhatsz. -
#184 Csakhogy!
A Ps3 architektúrája NEM egy hagyományos PC-like modulrenszerű architektúra: ha gyenge a grafika, rakj bele erősebb GPU-t, ha kevés a memória rakj bele több memcsit, és ugyan ez igaz a procira is. Itt nem így közelítették meg a feladatot.
A PS3 egy integrált egységkén megtervezett és kezelendő rendszer. Az architektúrájának megértése, valós értékelése, valahol a busz/memória rendszer vizsgálatánál kezdődik. Először is itt nincs egyesített memória architektúra, mint az X360-nál, ez a fejlesztőnek kicsit rögtön irritáló, mert mi az hogy még azt a kevés memóriát is megszabják, hogy tudja felhasználni. Amit viszont kap cserébe: optimális működésnél közel 2X sávszélesség, és esetenként kedvezőbb késleltetés a memória műveleteknél.
cell vs xenon. Totálisan eltérő architektúra filozófia itt is. Az X360 megengedőbb a kóderrel szemben. A PC-ről átjött kóder a nagy teljesítményű általános magokhoz van szokva, amiből rögtön kap 3-at, magonként 2 szál párhuzamos futtatására van lehetőség. Elfogadható szinte PC sztenderd méretű cache is van a CPU-hoz, szal csak be kell kódolnia, ami az újjában van, meg amit eddig is megszokott.
cell: döbbenet, mi ez?
Talán úgy írható le, hogy kapsz egy csomó nagy teljesítményű alkatrészt, de neked kell meghatároznod, hogy hogyan működjenek együtt, ez nem PC-s gondolkodás. Ott nem lehet annyira trükközni agyonoptimalizálni a kódot. Itt meg egyenesen kell is.
A hagyományos CPU-nál van egy maximális elméleti teljesítmény, amit spec esetekben ki lehet hozni a gépből, a gyakorlati valós viszont elmarad tőle, és nem is lehet rajta segíteni. A cell esetépen van egy eleve nagyobb és ráadásul ki is aknázható teljesítmény de szinte hardver szinten kell kódolni.
GPU: Xenos. Tiszta sor, csillog villog, mondhatni a legújabb architektúra. Adj neki elég adatot és mindent megjelenít, legalább is többet mint az a "nyamvadt kis" RSX. Ahogy a cikkben is látható, ez kérem a jövő, komplex feladatokra optimalizált, mondhatni DX10-es szint, habár ugye hivatalosan nem az.
Az RSX ehhez képest egy frémbuffer, szinte csak a pixel shadere nyújt nagyobb teljesítményt, minden másban elmarad.
Na ja de álljunk csak meg egy polgári szóra! Mint eddig láttuk ott van egy bika, a buszon keresztül viszonylag könnyen elérhető cell is ám!!! Ki mondta, hogy azt csak gumilabdák pattogásának, falevelek háttérben való lehullásának kiszámolására, meg valami buta AI-ra lehet használni (egyesek szerint arra se). Ez gyakorlatilag az GPU-val párhuzamosan besegít(het) a vertex műveletekbe, post effektbe, árnyékszámolásba stb.
Mint ahogy az a Resistance2 vagy a KZ2 enginjében írva vagyon.
Hát lehet most hőbörögni kérem, hogy degogy ez csak trükk.
Trükk a faxom, ez az architektúra így van kitalálva, ha valaki nem ismeri akkor max lehet fikázni, ha meg ismeri akkor azt mondja félmosollyal a szája szegletében, hogy ezt az X360 nem tudja!;)
Persze gazdasági nyelvre lefordítva mindent ki lehet fejezni idő és pénz viszonyában és itt az X360 architektúrának a kódertől egy ovis gondolkodás szintet megkövetelő hardverismeret miatt behozhatatlan előnye van. 100 kódert aki az X-en valamit csinál kilós árban kapsz az ember piacon, miközben a PS3 architektúráját meg kell tanulni, szocializálódni kell hozzá, iyen embert pedig 1 évvel ezelött akármennyi pénzért sem kaptál, mert hogy nem volt.
A PS3 sikere viszont igényt támaszt a piacon, és szép lassan azért lesz elég emberke akikre lehet építkezni.
A PS3 integrált architektúrája szép lassan legyűri, a tecsó gazdaságos legó architektúrát.;))) -
#183 ha sokkal erősebb lenne, nagyságrendekkel szebb játékokat látnál rajta ;) erről pont nincs szó... sajnos a kevés memoria és a rossz vga lesz mindig a szűk keresztmetszet.
biztosan lesz még 1-2 nagyon szép exkluziv cim, de az állejtés vszeg elmarad :) -
marcinger #182 Igen télleg erősebb. De szerintem a ps3 összességében egy sokkal erősebb gép mint a 360. -
#181 rosszul tudtad :)
a cell(cpu) viszont elméletben erősebb, ill. ha vannak évek a fejlesztésre, akkor gyakorlatban is
greyfox: tény, a végeredmény számit. de akkor milyen szép játékok lehetnének, ha mondjuk a 360 gpu-ja kerül a ps3-ba
http://logout.hu/iras/a_reformok_kora.html
Programozható tesszalátor rész ... mivel viszont két konzol van, ill. a pc fronton is nvidia uralom látszik, pl. ennek használatára gyak 0 az esély. -
#180 Szerintem te a CPU-ra gondoltál. -
#179 "PS3-hoz kevés a játék. Vita vége."
Ez a kijelentés egy évvel ezelőtt még megállta volna a helyét....
-
marcinger #178 Én úgy tudtam, hogy a Ps3ban erösebb a gpu mint a boxban. -
#177 azért azt meg kell hagyni, hogy a "fos geforce" (RSX) még mindig a generáció legszebb játékait (MGS4, Uncharted, killzone2 (?)) jeleníti meg.
Azt ne kérdezd, hogy hogyan oldják meg egy elméletileg roszabb teljesítményű gpu-n a jobb grafikát. Valsziuleg trukkokkel, de a végeredmény számít..
Persze lehet, hogy egyszer az ms is talál valami fejlesztőcsapatot, ami rendesen kiaknázza a 360 gpu-ját, szán éveket a fejlesztésre, és akkor jól rábüntet az összes sony címre.
Pl. szerintem megfelelő idő ráfordításával a mgs4-et ha átírnák 360-ra, valószínűleg még +4x AA-t elbírna a cucc 360-on.
De ez soha sem fog megtörténni :( -
#176 vszeg ahogy kijött a ps3, már készült a ps4 :) (akárcsak a konkurrenciánál - ezeket nem lehet 1-2 év alatt a semmiből piacra dobni)
csak arra céloztam, h sony hosszu időre tervezte a konzolját, ami elég megmosolyogtato a 256+256mb ram és a fos geforce7 mellett ... de végülis a ps2 is 'megyeget' még ma is ;) -
#175 PS3-hoz kevés a játék. Vita vége. -
#174 Tervezni tervezhet, deha nagyon otthaggya a pc és a soron következő box úgyis nekiáll egy ps4-nek. -
High end PC #173 mindkettő szar, PC-ét kell venni félmillióért -
#172 Miért, mert azt láttad meg előbb? :P -
#171 akkor te minden bizonnyal meg tudod itélni :) -
áll a baal #170 nekem csak ps2-m van de sztem az is sokkal jobb mint az a szar xbox:D -
#169 mellékesen elég tájékozatlan vagy ;) (de biztos azért látom másképpen, mert a használt játékok közt is 'turkálok' ;) ) -
áll a baal #168 dehát ki mit gondol -
#167 ps4 majd 2020 környékén jön, sony most allitolag hosszu távra tervez :D -
áll a baal #166 cs!
én ugy gondolom igy mellékesen h a ps3 egyszerübb meg jobb is mint az xbox360 meg nem olyan drága a játék a ps3-ra mint az xbox-raXD -
Jimanszky #165 Így van, természetesen majd PS4-en -
marcinger #164 Ja, és a magyar válogatott megnyeri a 2010es vbt. -
Jimanszky #163 Igen és ha az ige és igekötő között áll egy szó, akkor mindhármat külön írjuk.Pl:Be fogja verni -
Jimanszky #162 Az XBOX360 a világ legjobb konzolja -
Skyline #161 Ott még nemtart nyelvtanból:)
-
lowdog #160 ha az igekötő az ige előtt áll, akkor egybe kell írni, ez általános iskolás nyelvtan, ami látom még nem volt meg, tehát helyesen "beverném az arcodat"
-
Skyline #159 Nah...
Te nem Tejföl kisbarát(nője)ja vagy véletlenül?:D
Szeretem a monitor mögött keménykedő tinigyerekeket:D:D:D
-
Skyline #158 Nekem is van mindkét konzol,de exkluzívok terén eddig hiába több a box exkluzív,ps3-on egyenlőre minőségibbek.Egyenlőre. Aztán kiderül Sony mitlép,engem nagyon nem zavar,de nem bírtam volna kihagyni a sony gépet az MGS4 miatt ami eddig minden idők legkomolyabb akciójátéka,és ahogy elnézem az is marad az MGS5-ig..
Jrpg-kel a sony nagyot bukik ha így folytatja.
A régebbi multiplatform címek rendesen tényleg butábbak sony gépen,az újabbak pedig kb egy és ugyanaz mindkét konzolon,Mercenaries 2 ps3-on vmivel szebb lett és stabilabb fps-t produkál.
A box exkluzívok pedig az elmúlt 1 hónapban pedig rendesen nem nevezhetőek minőségi exkluzívnak,csak sima mezei középátlag játékok.
Mindenesetre a 360 kínálat rendesen erősödik,a sony kínálat meg kezdi elveszíteni az exkluzívjait sajnos...
-
Rena11 #157 de be verném az arcodat -
#156 Ha már van ilyen topik én is hozzá szólok ! ^^
Hát hol is kezdjem 13 éve hogy konzolfan vagyok végig jártam én is az utat mint itt sokan mások, volt: NES,SNES,SEGA MASTER SYSTEM ES MD, JAGUAR,N64,PS1 DREAMCAST..stb, mindegyiken volt olyan játék ami végett meg vettem a konzolt =),snes-en donkey kong,metroid (emléáxem mikor megvettem és kezembe a bazi nagy doboz :D,haverral 14 óra alatt nyomtuk végig ,utána meg azon versenyeztünk ki akasztja ki leghamarabb:P(93 perc volt nekem),zelda, mario world..stb,segán is ott volt a sonic,street of race,ecco,vectorman..stb,PS1(FF,GT,MGS..stb),szval mindegyik konzolon vannak jó játékok(exkluzív címek amik végett meg veszi az ember a gépet ha ismeri),dreamcast shenmue kine hagyjam mert vétek elfelejteni :P,PS2 a játék kínálatt végett volt jó és a sok jrpg végett tetcett amit én most hiányolok PS3-on,XBOX360 meg már van pár és még lesz 4-5 ,de hogy ne csak a jrpg soroljam van pár olyan cím ami xboxra jön,és most utáljatok de én régen PS2 szerettem , de ahogy most látom csomó cím X-en jön ami valahogy az X.hez húz,nemtudom mivan a sonynál :S,nekem van mind2 (wii is csak az más kategoria)de valahogy mintha x-re több cím volna exkluzív,mikor meghallottam hogy FF13 jön X-re szívbajt kaptam :S,ott vertem volna agyon a Square főnökét mikor megállapodott az X-el,és csomó címet elveszít a sony tekken 6 x-en milyen már vazz ?Szóval én nem értem a Sony-tMondhatjátok hogy aah nem baj Sony rulz,de be kell látni X-en több játék fejlesztés megy mint a PS3-ra,túlésokat írtam már és lehet hülyeséget,de ez flame topic vagy mi ! :D -
#155 halodtiit osztjátok 1mást:D délután mikor benéztem még 75 hsz volt mostmegmár a duplájaXD -
#154 Loál, az eddigi észrevételeim szerint, amibe 100%,hogy beleköt valaki az elvei miatt: Ps1 és Ps2 üti az xboxot, viszont (jelen állásban) az x360 üti a ps3-at.Ez részben az Xbox frencsájzok miatt van (amit a ps-esek nemnagyon használnak ki szemét módon, mint az x-esek) részben meg a korábbi debütálás miatt.
(am pc-sként jó látni, hogy a konzolosok egymásközt is tudnak kakival dobálkozni) -
#153 vszeg igen
amig nem pörög fel a dvd, a 360 is kussol. a ps3 persze még jobban kussol, de ez már tényleg csak a csendes szobábasn hallani, félhomályban :) ha nem lenne dvdolvasozaj, nem lenne érv a hangerő a box ellen :)
viszont igy nyomós érv és ha valaki pusztán emiatt nem vesz boxot, az rendben van, ellenben azokkal aki azért vesznek ps3-at mert ps1 és ps2 :) -
Papesz #152 Egyetlen kérdés: én HONNAN járok át a PS3 topicba? -
#151 te tényleg reménytelen vagy, már mondtam hogy NEM ÉN BASZTAM EL, te, az xbox régebb óta megvan mint a ps3 én nincs semmi baja, amúgy meg nem azért szar a ps3 mert nincs rá warez, hiszen én is megvettem az eredeti játékokat hozzá, de kár rád elbasznom az időmet -
#150 Na látom átmentünk rasszistába: "Én azt mondom fekete, te azt mondod fehér" :D :D :D