Playstation Vs. Xbox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te most viccelsz? vagy van is valami kimutatásod errõl?

ha megnézem csak gyorsan ezt a listát, az itt szereplõ x360 játékok több mint fele subhd...

csak egy pár példa: COD3-4, Oblivion, Halo 3, Tomb Raider...

arty
de ismerve hool igényeit mondj pár 4P játékot 360ra!

én a sportjátékokon és a Frenzy2n kivül nem tudok :(

Forza.

arty
plazma vs. lcd - kettõtök félreértése ebbõl adódik. utóbbin minden sd cucc trágya, elõbbi CRT-sen türhetõ :)

lowdog: elvétve akad subhd játék x360on. ne keverd a ps3-al, ahol a cimek elég nayg része valoban subhd.

Forza.

narumon
Okés ebben nem értünk egyet. Én már néhány évvel ezelõtt sem vettem elõ Ps2t (illetve egyszer az emlitett LCD próbakor, kiábránditó volt), momentán egy cim sem jut eszembe ami annyira jó lett vona, hogy 2006-ban amikor már megvolt az x360 elõvettem volna akár csak egy percre is. Mostmeg végképp nem játszanék már vele. Mások vagyunk, én egy nextgen fos játékkal (pl Geow,Fable2,Mass effect) jobban elszórakozok mint az összes ps2 felhozatallal összesen. Ha csak ez a három játék lett volna már akkor is xbox inkább mint ps2.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

nézd, van egy listám azokról a PS2 játékokról amiket még végig akarok játszani - ezeket nem cserélem el semmilyen "nextgen" fosra. majd ha végeztem velük akkor jöhet a többi...

nem zavar, ha más a véleményed :)

az elõbb leírtam, subhd felbontás, esetleg AA, ettõl én nem esek hasra... próbáltam mind x360-at, mind ps3-at, és ennyi jutott eszembe: WTF??!

szerintem nagyot hibázik az aki elsõ konzolnak most x360-at vesz, kár kiagyni a nagy PS2-es neveket. PS2-t 25 900-ért és AAA játékokat fóliásan 1-2 ezer forintért - ezt a gyér x360 kínálat nem tudja überelni.

narumon
Tényleg ajánlom, hogy nézz meg egy ilyet közelrõl. (közelrõl? Távolról is jó), én még annó 82cm-es LCDre dugtam rá egy Ps2-t hát komolyan mondom ilyesztõ volt. gyorsan le is húztam. Azóta egy 94cm Samsung LCD van a lakásban erre már rá sem dugtam ezen egy x360 megy 720p-ben. Háát szó szerint ég és föld. Nézz meg egy 7 évvel ezelõtti PCs játékot és hasonlítsd össze egy mostanival. Minimum ekkora különbség van a két konzol között is.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

ezt inkább úgy értettem, hogy nincs annyira lemaradva, hogy már "égõ" legyen játszani vele, ha más, régebbi konzolokhoz hasonlítod, ahol szintén rengeteg (régi) jó járék volt.

és mi volna az a több fényévnyi lemaradás? hiszen a 360 és a ps3 is általában subhd, jó esetben van AA. ez az a hûdenagy elõrehaladás? én azt mondom ez semmi, lószar.

SD tévé? ugyan... 107 centis (subhd) plazmán játszom, gyári sony komponens kábellel, egyedül a sok rece zavar.

arty
4P játékokból ps2-re sokkal több van! Mamár inkább online támogatást épitenek be, meg max 2P osztottképernyõt ...

Forza.

narumon
"olcsóbban sokkal jobb játékokkal lehet rajta játszani, ráadásul annyira azért nincs lemaradva grafikában sem..."

Hûha ez úgy ahoyg van LOL szerintem :D
Annyira nincs lemaradva grafikában? Baszsus ég és föld a kettõ, esetleg nézzél már meg egy egy gépet :o és én a jobb játékokat is cáfolnám. A xnek kellõen erõs a velhozatala és ha valaki most kapcsolódik be akkor xre is talál többszáz játékot amibõl válogathat.

arty
márpedig itt ugye az van :P

tehát ezért valoban nem AKKORA a különbség (azért van, de nem AKKORA)

Forza.

Istencsászár
"ráadásul annyira azért nincs lemaradva grafikában sem"

csak fényévekkel, akkor érdemes ha van SD tévé

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

igen, a 360-nak jobb a "grafikája", a játékfelhozatal azonban elég gyengusz

új belépõnek, elsõ konzolnak viszont mégis inkább a ps2-t ajánlanám bárkinek, olcsóbban sokkal jobb játékokkal lehet rajta játszani, ráadásul annyira azért nincs lemaradva grafikában sem...

Árban..:) Basszus megnéztem rengeteg screenshotot, hát azokon nagy a különbség.
nagyon csúnya lenne ha az igz olcsóbb lenne :)

arty
akkor továbbra is a ps2 vezet :)

Forza.

rosszul számoltam, ds-bõl véletlenül négyet

akkor a végeredmény:
multitap 4900 + 3 db ds2 3900/db = 16 600 Ft
3 db x360 kontróla: 18 000 Ft

arty
vezetékesbõl 3 megy rá, de mivel van egy vezetéknélküli a géphez alapból így az pont elég is ...

Forza.

még így is ~2x annyi mint egy DS2 3.900-ért

vezetékesbõl rá lehet dugni alapból 4-et?

arty
egy x kontroller (vezetékes) 6-7 ezerbõl megvan :)
(de wireless is 8-9-bõl)

Forza.

multitap kb 5k, + 3 db ds2 = 20 500 Ft
3 db x360 kontróla: 32 700 Ft

úgyhogy az x árától messze vagyunk azért még...

árak inne (nem ismerem a helyet, guglin kerestem olyat ahol árulnak eccere igz cuccokat és multitapot is

narumon
Nyah ezek szerint már megválaszoltad :D

narumon
"Narumon van amúgy vmi gondod? Mert sokadszorra úgy kommentelsz mintha nem lennék itt, fitymálod a 69 centis tv-t. "

Semmi bajom a tévével csak arra gondolj, hogy ahányan játszotok annyi felé osztodik a képernyõ. Ha 4-en akkor 4felé lesz osztva az az amúgy sem nagy tévé, tehát mindenkinek jut 17cm-es képátló, azon meg szerintem elég érdekes lesz játszani....

arty
és mennyi egy ilyen? mert lassan a 360 árához érünk :(

Forza.

ilyen kell hozzá (ps2 multitap):

arty
arra célzott, h ha 4-en olyan játékot játszotok, ahol egy játékosnak a képernyõ egynegyede jut majd, az elég nehézkesen látható a 69 centis tévén :)

4 kopntroller megy a ps2-n, bár lehet h kell valami adapterféleség, majd leirja vki, aki ért is hozzá :)

Forza.

Narumon van amúgy vmi gondod? Mert sokadszorra úgy kommentelsz mintha nem lennék itt, fitymálod a 69 centis tv-t.
És 4et?
arty
4-en lehet, sztem annyival menne is

Forza.

Istencsászár
biztosan nem:)

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

narumon
online de õ egy gépen akar egy 69cmes tévén..... ezt nem értem.. (egyáltalán lehet egy ps2re 6 kontrollert rádugni? Ebben sem vagyok biztos)

Istencsászár
Konzolos FIFA 2009el akár 20an is lehet játszani, online egyszerre. Minden játékos egy ember ( vagy random ) kiváló móka és nagyon jól meg van csinálva.

narumon
fifával hatan? Hogy a rákba? Ketten még értem én...

arty
low: thx

naru: fifa, def jam, stb

Forza.

narumon
Mondjuk az nekem nem világos, hogy 4-6-an hogy akartok egy 69cm-es tévén játszani, erre max egy teniszprogramot tudok elképzelni :o

csípnél 25.900 a 90004-es...

arty
hool: hol 25 a ps2?

(az az autos játék báemylik lehet, kb. mind erre épül :D )

Forza.

Lenne egy játék, aminek a nevét nem tudom...de megpróbálom jellemezni:
autóverseny, felülnézetbõl, ha megnyerek egy kört azért vagy pénzt vagy pontot kapok amibõl lehet venni extra cuccokat. És ha minden igaz nem a revolt.
Esetleg valakinek erre beugrik valami?:)
25 körül van újonnan, max 27
arty
ennyiért ps2-t ugyis csak használtan kapsz, sztem ennek ára aligha esik hirtelen nagyon jövõre

Forza.

Ok, köszi!
Már csak talán az a kérdés érdemes-e várni 1 hónapot ár miatt, vagy felesleges? Basszus amúgy ez a Ps two (90004) elég kicsi is meg vékony is!
arty
szvsz a ps2 lesz a te konzolod :)

egyrészt azzal ha jol értettem már az ünnepek alatt is játszhattok, másrészt CRT tévére az sem rossz, harmadrészt a nagyobb/olcsóbb játékválaszték is mellette szól (mivel az extrafriss játékok nem mozgatnak és az emlitett stilusokbol iszonyat mennyiség elérhetõ ps-re)

Forza.

Játékokról elképzelésem sincs :) :( Barátnõm a crash bandicoot-ot szereti, tehát 1 név merült fel:) Olyasmi kellene amit lehet többen játszani (2/4/6) de pl NFS, ezen kívül jöhet még autós, küzdõs, fps gyakorlatilag bármi ami jó. Pc-n játszottam és ott is elég rég abbahagytam, amit akkor toltam: ageof 2 dungeon keeper, dune, azután haveroknál mortal,nfs,gta azután albérletben jó sok fifa,nagyon keveset CS, de ezeket mind szerettem. Azthiszem akkor elkezdem keresgélni mi van ps2-re ezekbõl.. fifa biztosan:)
Én konkrétan arra gondoltam, amit említettem is: a játékínálattal nem is foglalkoztál, pedig mindig az az elsõdleges. Legalább stílusokat említhettél volna. Illetve az is fontos szempont lehet, hogy mennyire fontos az újdonságokkal való játék, vagy abszolút belefér az elõzõ, kimaradt generáció játékainak pótlása.

narumon: Nyilván szebb a currentgen, ezt nem is tagadom, de CRT tévén - ha nem a grafika a minden, és ha egyáltalán felmerült a PS2, akkor talán tényleg nem az - jól néz ki mindkettõ. HDTV-n viszont már necces prevgenkedni.

Ez az a pont, ahol nagyon sokat csökken a különbség, és az már hardcore-ságtól, alkalmi játékos mivolttól függ, hogy mennyire marad mégis szembeszökõ.
Szerintem megosztottam a szempontjaim, ha kimaradt valami, akkor elnézést, pontosítom ha mondod mi.
De mégegyszer: tv adott legalább 1 évig kb 69es képátló, 100hz.
Min 2 controller, de idõvel költenék arra is, hogy alkalmanként 4-6an tudjunk játszani.
Játékokat pl ps2höz tuti tudnék sokat szerezni, memkarit megcsinálja egy ismerõs, patchel mennének, xbox360nál nemtudom hogy megy ez.
Az ár eléggé fontos, perpill max 30 (ami ugye ps2+1 controller), januárban max 40. Nemtudom mi a tapasztalat általában, karácsony után az ár fel vagy le megy, meg hogy ebbe mennyire szól bele a válság.

Minden véleményt köszönök!
narumon
Nem tudom engem a másik végleg jobban idegesitene: Jelesül, hogy vennék most egy régi konzolt és mikor lecserélem a tévét akkor mehet az is a levesbe..., akkor már inkább egy modern konzol és ha cserélek tévét akkor csak nõ az élmény. Egyébként haver 100Hz Panasonic tévén használja, mondom, hogy ég és a föld a különbség a PS2 és az X360 grafikája között. A felbontás az csak egy dolog, de pcn is nézz meg bármilyen régi játékot hiába rakod fel a grafot nagyfelbontásra attól egy mai gém kisebb felbontáson is lealázza, egyszerûen több tárgy van a képernyõn, sokkal részletesebb kidolgozás. És ezek kijönnek már egy CRT tévén is.

Platformert is kevesebbet kapna Boxon. De jó lenne, ha megosztaná a preferenciáit, mert az eddigiek alapján nehéz helyette dönteni. Mintha egy európai ország gazdaságát kellene elemezni, de nem tudnánk, hogy pontosan melyikét...

Egyébként engem személy szerint bosszantana, hogy a kijelzõ miatt nem tudnám teljes mértékben "kihasználni" a gépet. Nem biztos, hogy mindenki így van ezzel (illetve egészen biztosan nem), de én nem szeretem a "pazarlást". (Lásd még a Crysist Junoszty tévén, ha egy túlzó példát akarnék mondani.)
Istencsászár
Persze, de ha neki nem kellenek a japó agymenések akkor felesleges PS2õt venni, 360on mégis részletesebb játékokkal játszhat hacsak a fizikát hasonlítjuk össze pl a GTA3 és GTA4 közt a PS2es verzió nevetségesnek tünik és ehhez nem kell hdtv hogy lássa az ember. HDTV nélkül nem tudja kihasználni a nextgent, de azért jóval összetetebb játékokat kap, ha ez fontos valakinek.

Ha számít: kb 69es képátlójú régi de szuper blaupunkt tv-n lenne leginkább használva. (crt, 100hz)
Írta, hogy több kontroller kell, mert egy gépen szeretnének multizni. Így azért a PSP erõsen necces, azon kívül is, hogy handheld.

Össze kell hasonlítani felhozatalt, illetve felmérni a grafikai igényeket - utóbbiban viszont HDTV híján nem sok elõnye van a Boxnak. Tehát szerintem elsõsorban a kínálat és az ár dönt.