1669
Flame On
  • NEXUS6
    Háj!

Bocs a lekezelő stílusért, de ha iszom rögtön verexem!:D

Itt egy cikk a kezdetekről.

Én kb ebből indulnék ki.
    Szal az egy dolog, hogy mit jelent a konzol általában a júzernek, és mit kéne hogy jelentsen általában egy elvont, ideálisnak tekinthető cégnek, a fejlesztőknek és a cég vezetésének. Csakhogy konkrét estben a M$-nek sokkal több szempontja van, mint sima profitmaximalizálás, amire látszólag xarik is, másrészt amikor meg lehetősége lenne akkor sem nyúlja le egy az egyben a konzol biznicet. Ki érti ezt?

Vajon mennyire hiteles az a boxmeccs, amikor egy másodosztályú játékossal szemben az aktuális világbajnok(M$) bukdácsolva épphogy jól áll a második menet közepén, aminek még nincs vége?
    Miről szól ez a meccs egyáltalán?

A dolog pontosan ott gyökeredzik amiről a cikk is szól. Az Xbox sajnálatosan nem azért lett kitalálva, hogy sikeres legyen, olyan formán sikeres mint pl. a PS2. Ennek ellenére persze ezt kell elhitetni a vásárlókkal és a fejlesztőkkel is azért, hogy ne legyen bukás sem.

A valódi célja sokkal inkább a Sony sikereinek megnyirbálása volt eredetileg is, mégpedig azért, hogy egy egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát, nagy teljesítményű számítástechnikai eszköz nehogy veszélyeztesse a PC üzletet.

A kérdés a mai napig az valójában, hogy miközben jelenleg a Sony a 3. az újonnan kiadott konzolok között, és a Wii az első, a M$ még is inkább a Ps3-at támadja, mint a Wii-t próbálja befogni? Hogy van ez?

Miért is?
    Csak mert a PC-knek nem egy elég egyszerű, elmaradott hardver(Wii) a kihívás, hanem egy bombázó multimédia center (PS3). Amíg a Wii az első addig az M$ boldog, mert nem kell a Boxot sem túlságosan erőltetnie, ami megerősödése esetén esetleg már szintén konkurenciát jelentene a PC piac számára.

Vajon miért is mennek el az Xbox részleg vezetői pár év után? Már talán nincs is senki ott akik az egészet létrehozta, de még azok közül is lepkehálóval kell vadászni, akik az X360 megalkotásánál ott voltak.
    Aztán mindig jönnek lelkes újak, de vajon meddig maradnak?

Mert mit is kéne tennie a M$-nek jelenleg logikusan?
    Csak annyit, hogy még befektet 1-2 mrd $-t és tucatjával ad ki dögös exkluzívokat, ehhez pedig felvásárol 1-2 olyan céget, mint az EA vagy a Square-Enix. Ezt simán megtehetné és ezzel nagyjából vége is lenne a versenynek a konzol üzletágban (ami mondjuk jogilag is támadhatóvá tenné - trösztellenes perek megint). Ezt nem teszi, mert talán túl átlátszó lenne az egész, vagy mert nem is célja.

Nincs szükség új hardverre és jó darabig nem is lesz. Egyrészt mert nincs olyan technológia, ami jelentős előrelépést jelentene a jelenlegi generációhoz képest, másrészt pontosan ez az iszapbirkózás, ami megakadályozza, azt hogy valami konzol hardver olyan egyeduralkodóvá váljon mint a háziszámítógépeknél a PC architektúra, ez tökéletesen megfelel az M$ érdekeinek.
    Azt, hogy az M$ milyen jól ért az időhúzáshoz, csak meg kell nézni HD-DVD vs. BD harc esetében. Gyak másfél évig tudta hátráltatni azt, hogy az érdekeltek egységes platformot tudjanak létrehozni, kb ennyi késésben van az új formátumú videolemez önmagához képest.

Ja és onnan indult a vita, hogy miért nem ad ki az M$ új hardvert a jövőben, amivel xarráalázza az éppen erősödő PS3-at.
  • avengir
    @NEXUS6

"Ja átfutottam a belinkelt tanulmányt. Nagyon jó! Csak a tartalomjegyzék átolvasásától fellelkesültem!
    Egy dolog hiányzik csak belőle: a tartalom.
    Ne haragudj, de azok a témák önmagukban megérdemelnének 10 oldalt (amekkora ez a "tanulmány") amit amúgy az alkotó egy nem teljesen bővített mondatot tartalmazó bekezdéssel elintéz.

Ebből azért marhára nem derül ki, hogy a M$ miért is xarik mindenre, ami amúgy az alapja lenne a konzolbiznicnek. "

Mi köze a tanulmánynak az Mshez, sőt az egész vitához? Én érdekesség kép linkeltem be.

Mire szarik az MS? Ezt is kifejthetnéd illetve megpróbálhatnál a hőbörgés és nyálverés helyett valami használhatót alkotni, mert a szar MS meg köcsög M$ nem tűnik túl stabil alapnak. Válaszolhatnék a kommentedre kicsit szakszerűbben is, de az eddigi sgs tapasztalat alapján ha fogalmakat vagy szakszavakat használnék akkor néznének rám, mint valami más létformára.
  • Miley Cyrus
    xDD
    Nem, csak kész volt a feladat és felnéztem gugliraxDD
  • NEXUS6
    Wazze!
    Ezt azért nem gondoltam volna, hogy manapság már a suliban is tanítanak ilyeneket!? Bezzeg a mi időnkben!

• Totti5
    majd kinövöd...
  • Miley Cyrus
    Most a suliban hallottam csak a Ps3 YLOD-rol:D
    áá geci kajak megint egy szar mint a 360xD
  • arty
    (és mindkettő szar is egyben)
  • arty
    szentségtörés lesz itt, de mindkettő jó :D
  • NEXUS6
    Hmmm...?
  • Miley Cyrus
    Melyik a jobb az x360 vagy a ps3?
    Nekem 360am van de még 2nap és széjjel töröm...
  • arty
    én mindkettőt "bezabálnám", csak időm lenne ... (meg pénzem ;) )
  • guardian hero
    Én speciel biztos nem :) Halo über alles!!! :D
  • arty
    Forza3, Halo ODST vs. GT5, Uncharted2

most azt hagyjuk, hogy valaki szivesen elcserélné-e az ODST-t egy U2-re :D
  • NEXUS6
    Jó végül is lehet tágan is értelmezni a szezont, én mondjuk úgy okt-jan közöttre érteném. Ilyenkor szokott 3-4X-esre ugrani az eladások száma, esetleg még magasabbra.

Az olyan címek amik fél éve, vagy félév múlva jelentek/jelennek meg ilyenkor nem olyan mérvadók, az emberek általában nem vesznek előre konzolt.
  • Totti5
    "Box esetében mintha nem is eröltetnék ezt a szezont"

Év elején volt Halo Wars, Race Pro, Star Ocean. A nyár holtszezon mindenplatformon. Most ősszel jön a Halo ODST ( jövő kedden ), okt 23 Forza Motorsport 3. A Splinter Cell átcsusszan jövő év elejére, nyár elején pedig jön az Alan Wake. PS3ra sem jön több nagynevű ex, sőt azok jönnek ki amiknek már rég kikellett volna PL GT5, Heavy Rain, GoW, bár ebből csak a GT5 lesz idén, meg az Uncharted 2.

Jövőre lesz megint egy Halo (4) és Fable 3 ősszel/télen meg amiről még nem tudunk. A multikról nem is beszélve amik már elkezdtek ömleni és jövő nyárig meg sem állnak.
  • arty
    sztem a boxosok se fognak unatkozni, ill. aligha zavar bárkit, ha az adott játékkal ps3/pc játékosok is játszanak :)
  • N3XUS6
    Érdekes évvégi sezlon elé nézünk, mert játékos nyelven szólva, fordult a "kocka".:)

A PS-re elég sok exkluzív anyag érkezik, több is tisztán "system-seller" kategóriába sorolható, miközben a Box esetében mintha nem is eröltetnék ezt a szezont túlságosan, talán tényleg hagyják is hogy mint az ökölvívásnál, a másik oldal kiüsse magát.

Nekem azért elég visszatetszőnek tűnik ez a PS körüli over-hype, ugyan úgy mint amikor a PS a fax másik végén volt.
  • NEXUS6
    LOL
  • sambauer
    "és egy beépített Blu sugárjátékossal jön. Ez szintén 5 szabad játékkal, teljes tartozékokkal és egy 2 éves jótállással jön.
    Játékok: PES 09, ellenállás: az embernek, GTA-nak az esése IV, merénylők hitvallás, III. gitárhős "

adsadasdasdasdasdasdasd
  • arty
    72ezerért kapsz normálisan boltból ... megéri hatezerért 66ot kockáztatni? a garanciáról nem is beszélve ...
  • Bebi07
    Hello

Láttam expresszen egy hirdetést amiben egy angol cég hirdeti a ps3 slimet 66,000 Ft-ért

Elküldik a házhoz a csomagot...angliából hozatják ide

Meg lehet bízni az ilyenben?

Kérdeztem van e weboldaluk de azt írta az ember hogy folyamatban van...

előre is kösz a segítséget
  • arty
    "hogy szó szerint értelmezik"

tényleg :DDDDDD
  • NEXUS6
    Ez a sandbox teljesen új műfaj az Id számára, nem biztos, hogy eröltetni kéne, bár akár be is jöhet.

Az R* pl. nem ma kezdte, a GTA 1-2 még teljesen 2D volt (na jó majdnem) és már ott is átjött a fíling. Az Id mindíg is jó engineket gyártott függetlenül attól, hogy pl a D3 nem igazán volt sikeres, de nem kéne ilyen nagy fába vágni a fejszéjüket.

Ráadásul nem a sandbox műfaj az ahol a legjobban meg lehet egy engine képességeit csillantani, pláne, hogy szó szerint értelmezik és nagyjából egy sivatagban fog az egész játszódni;DDD
  • Totti5
    D3 nem volt rossz, a fik ellenére kedvenc, még a lámpás dolgokon sem tudtam fennakadni mert hozta az 1-2 hangulatát, semmivel sem volt több és kevesebb.
    Preyt is ide veszem mert nagyon hasonló még ha nem is ID, csak a motor, kiváló volt és sok a hasonlóság akár a D3hoz mérten is ( 360on sikerült kijátszani ).
    Quake 4 amit most sikerült beszrezni 360ra, egyenlőre gyengébb mint a Prey, de nem rossz, bár nem érzem azt hogy nem tudom letenni, mint a Preynél.
    Quake 2 ez is 360 ami bónus lemezkét járt a Q4hez, kiváló még most is:)

Ragétől nem várok sokat, egy kicsit félek a sandbox és a nyilt terepes játékmenettől, nomeg olyanokat olvas az ember hogy valami noname lesz a főhős amit még annak sem hívnak, nincs neve, sem személyisége, sem múltja, csak egy valaki, ami nem túl jó ötlet szvsz.

Doom4 viszont várandós, biztosan kiváló lesz:)
  • arty
    (quake1-2 nekem is tetszett, pláne az 1 multiban - de azóta?!)
  • greyfox
    háát, fene tudja, nekem a doom1-2, és a quake 1 volt kedvenc, de azóta csak rosszabbat sikerült alkotniuk. (nem a grafikára értem természetesen)
  • arty
    igen, amugy esélyes, h minden platformon egyforma SZAR lesz :) id sux
  • Sir Ny
    pereld be az asszonyt, hogy arra kényszerített, hogy Ámérikába költözz.
  • narumon
    Ezé nem is akarok odaköltözni. Bár asszony miatt még az is lehet hogy oda kell....
  • Sir Ny
    1000
  • Sir Ny
    jaja, überbénaszarság lesz a játék
  • greyfox
    Amúgy nem értem, miért megy már a rinya, hogy melyik gépen lesz szebb, amikor a kibaszott játékról meg semmit sem tudunk.
    Mivan, ha akkora fostakony lesz, mint a doom 3? :D
  • greyfox
    Rage - Minden platformon ugyanaz a minőség

• arty
    "PS3 RSOD

Bár a PS3 ilyen jellegü meghibásodásainak aránya elhanyagolható az Xbox 360 3 ledes problémájával szemben, mégis úgy gondoltam érdemes pár sort írni róla. Eddig PS3-at csak a blu ray olvasófejének meghibásodásával hozták be hozzánk, de idén nyáron már ez a negyedik PS3 ami ezzel a hibával érkezett a szervízbe. A piros képernyős hibának már neve is van, RSOD azaz "red screen of death" Ezekszerint már a PS3 sem bírja ezt a meleget és ezzel a kedves képernyővel jutalmazza a hardcore gamereket. Eddig ez a hiba nem volt ismeretes de már külföldiek is jelezték többen, hogy hasonló próblémaik vannak, sőt a youtuben is kezdenek az ilyen videók elszaporodni."

xmedia360.hu
  • NEXUS6
    Amerikában meg is teszik!
  • narumon
    Vazzeh ez alapján mindenkit be lehetne perelni valamiért :)
  • peetfire
    Per az Xbox 360 betiltásáért

Újabb csapást kell kiállnia a Microsoftnak a csaknem négy éve forgalomban lévő Xbox 360 konzol miatt. Mint arról a Gamespot szakportál a minap beszámolt, az Illinois állambeli Oak Forestben egy vásárló nemcsak kártérítést követel a szerinte selejtes termék miatt, de egyenesen az Xbox árusításának leállítását követeli a bíróságon.

A férfi azzal érvel, hogy magyarázatot sem kapott rá, mi baja volt a gépének, amelyet decemberben, a vásárlás után egy évvel adott be a Microsofthoz javításra. Mivel a garancia lejárt már, 99 dollárt viszont elkértek tőle költségként.

A hatodik generációs videójátékkonzol, az Xbox utódjára, a 360-asra vonatkozóan sorozatosak a műszaki panaszok. Egy máig sem tisztázódott ügyben Meglena Kuneva, az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi biztosa az egész európai piacra vonatkozóan korrekciót kért a gyártótól az ismert lemezkarcolódási probléma miatt.

A konzol legtipikusabb hibája viszont az úgynevezett vörös körös halál: a szerkezet túlhevül, és leblokkol. Ezt már hetekkel a termék piacra dobását követően perelték, mire két éve a Microsoft elismerte a gyártói mulasztást, és erre a hibajelenségre három évre kiterjesztette a garanciát. (Általában úgy javítják, hogy polaritást cserélnek a ventillátoron, ettől viszont zajos lesz a konzol.) Perelték a szoftveróriást az Xbox 360 egy frissítése miatt, ami tönkretette a felhasználók gépét, és az Xbox Live internetes rendszer leállásai nyomán is.
  • Zozo76
    Meg a meghajto is lassu hozza allitolag a PS3ban ami tovabbi problema.
  • guardian hero
    "John Carmack, az id Software alapítója hajított egy kis fát a tűzre: állítása szerint a most készülő Rage PlayStation 3 verziója jelenleg valamelyest elmarad az Xbox 360 és PC változatoktól.

Mindez az angol EDGE magazin legfrissebb számában olvasható, ahol is Carmack elmondta, hogy az id új Tech 5 motorja 60 képkocka per szekundum érték mellett fut PC-n és Xbox 360-on, a PlayStation 3 verzió azonban egyelőre csak 20-30 fps-t tud felmutatni. A programozó azzal indokolja mindezt, hogy szerinte a Sony gépén valamivel nehezebb elosztani a különféle feladatokat és erőforrásokat."

gamer365.hu
  • Sir Ny
    "(1UP) Első alkalommal, mikor tárgyalásra került a Rage megatextúra technológia és idSoftwareék megemlítették, hogy X360-on kettő egész darab DVD-n helyezik majd el a játékot, kérdőjelek merültek fel, hogy akkor mégis mennyire mega meg végtelen ez a sok textúra?

Tim Willits korrigrálni kényszerült emiatt korábbi kijelentését. Sajna nem kuncoghatunk a bakiján, mert a következmények eléggé gyászosak. Fődizájner Úr beismerte, hogy nyirbálják a játékot ezerrel és a tervezett öt nagy helyszínből már csak kettőt tudnak beletenni az Xbox360 vérkevés tárolóhelye miatt. Az X360-on 6-8 GB helyük van kipakolászni a fájlokat. A PS3 már 25GB-ot kínál.

PC-n természetesen korlátlan az installálható játékméret. Ennek következtében fájó döntésre szánták el magukat: X360 méretére kell zsugorítsák a teljes játékot és ez a többi platformot is megcsonkítja textúraméretileg és mennyiségileg. Willits koma védekezett azzal, hogy a meghagyott két helyszínbe beleömlesztik a tervezett öt nagy pálya teljes anyagát, ám ez eléggé gyenge érv. Azért Megatexture a technológia, hogy öt nagy pályán keresztül gyönyörű, egyedi és változatos grafikákat láthassunk. Ehelyett most MegaZanza lesz.

A wasteland történetét kényszerültek megnyirbálni az X360 tárolókapacitás miatt, így képtelenség a "nagyobb" verziót kiadni PS3-ra és az "óriás" változatot PC-re, mert utóbbiak nem léteznek már az X360 régi DVD formátumának köszönhetően.. "
    hehh, nemrég meg azon nyavalyogtak, hogy három DVD-re hogy rakjanak föl két pályát...