Playstation Vs. Xbox

Oldal 1 / 34Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Hááát az elsõ még csak csak PC alapú volt, a második már nem annyira.
PPC CPU, meg UMA architektúra nem igazán van PC-n.

Szerintem ez, hogy a PS4 egy feltuningolt PC egyre inkább csak egyfajta marketing fogásnak tûnik.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Laza
Mondjuk az xbox-ok eddig is 'PC alapúak' voltak, szóval nem tudom mit kell ezen csodálkozni. Ez csak egy architektúrális megoldás, semmi egyéb. Nem lesz attól jobb egy konzol, hogy erõltetik a hw-ben a PC-tõl való eltérést ... sõt, ha hasonlít az architektúra, a fejlesztõknek is könnyebb dolguk van.

Egyébként pedig továbbra sem hasonlítanám össze a 'dobozba zárt PC-t' az asztali PC-kkel, mert továbbra is céleszközként üzemelnek, azaz minden tekintetben maximálisan a futtatott játékra lehet optimalizálni a környezetét ... ellentétben az asztali PC-knél.

Továbbra is az lesz a lényeg, hogy beteszed a játékot és az gond nélkül menni fog ... ennyi. Nincs semmi szarakodás, semmi sallang.

Úgyhogy botorság temetni ilyen indokok miatt.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

NEXUS6
Az az érdekes, hogy annyira még sem lett a PS4 PC szerû, leszámítva, az x86 architekturát.

Minden esetre, ugyan kíváncsivá tett, de nem hiszem, hogy a megjelenéskor beruháznék egyre.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Macccy
R.i.P a gépnek ...
A portolhatóság mind a PC, mind a konzol számára elõnyös logikus döntés, egyszerûbb címeket áthozni erre-arra. Ez ha a jelen felállást nézzük, a PC számára lesz bíztató(bb) a jelenleginél, igaz, de nem rontja a konzolok piacát szerintem. A késleltetett megjelenések és exkluzivitás még mindig maradhatnak.

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

NEXUS6
Ezek az új konzolok az én fantáziámat sem nagyon mozgatják. Annyira akartak a portolhatóság miatt a pc-re hasonlítani, hogy ezek már tulajdonképpen azok is. Pc-m meg már van egy. Szal sok sikert kívánok a továbbiakban a Sanyinak, meg az M$-nek, de úgy érzem, hogy konzolos pályafutásom a végéhez közeledik. (Ha úgy nézzük a ps3-am halálával, már rég véget is ért).

Macccy
Hja én pont ezen agyaltam a minap ... Ha megjelenik az új PS és Xbox, akkor megvárom az árcsökkenést (ráérek) és a meglévõ X360 mellé bevásárolok egy olcsó PS3-at, ha addig adódik használt akkor azt. Van 4-5 exkluzív játék amit le akarok tolni onnan, addigra azoknak az ára is lemegy teljesen ...

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Macccy
Khmm ... Ha megengedsz egy apró kiegészítést ehhez a "marhasághoz" - már bocs - idéznék a történelem wiki lapjáról:

"Nvidia ceased production of the Xbox's GPU in August 2005, which marked the end of brand-new Xbox production. The Xbox was discontinued in Japan in 2005 immediately after 360's launch, due to poor sales in the country. Sales were much better throughout Europe and North America where the console was discontinued in late 2006 and early 2007, respectively."

Tehát sajnálatos módon ott az nVIDIA rúgta fel Augusztusban azonnal a szerzõdést, valami komoly vitájuk volt erre emlékszem és elfogyott a GPU pikk-pakk. Ezt követõen csak Japánban tûnt el az Xbox a polcokról, EU és Észak Amerika még 1-1,5 évig kapott készletet. Játék support is 2006 -ot követõen kezdett megcsappanni - ha nem nagyon van már gép akkor ez annyira nem meglepõ - de Amerikában még 2008-ig (+2,5 év) volt pár új játékmegjelenés. Alkatrész support 2009 tavaszán (+3,5 év), Xbox Live support 2010 derekán szûnt meg (+4,5 év).

Csak a tények, semmi több.

NEXUS6
A PS3 viszont viszonylag sikeres. 1-1 játék simán eladható több millió példányban.

zola2000
Nem azért támogatták a ps2t mert a sony erõltette, hanem azért, mert sikeres volt, nézd meg a pspt (vitát) ami sony, aztán amikor szoftveresen már nem érte meg, nem nagyon jöttek új játékok (illetve pspre japánban még sok játék jön most is, de a sony annyit sem tesz meg hogy azokat lefordítsa angolra, mert ha éri meg neki).

A

Anubys
Ez marhaság - már bocs. Pont a Sony az, aki nem fogja cserbenhagyni a usereit, nézd meg a Ps2-t, még idén év elején is voltak rá játékok, pedig már 12 éves a gép. PS 1-gyel ugyanez volt. Szerintem nem kell félni, még jósolok egy jó 5 évet a ps3-nak. Az xbox-ot abban a pillanatban dobta az M$, amikor kijött a 360.

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Soldiers
PS3 meg xbox játékok még 2-3 talán 4 évig még biztos fognak megjelenni játékok

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik õket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

zola2000
Mondjuk ott is az a gond, hogy lehet hogy jövõre jön az új gen, aztán nem nagyon jönnek új ps3 játékok ... bár aki tudja magáról hogy nem lesz újmániás annak jó, hogy miután kifutott a ps3 bepótolja a régebbi jó címeket.

Wiiura most még kevés a játék, valószínû hogy 6 év alatt sok remek címmel fog gazdagodni, rossz esetben pár év után alig jön rá valami (a psp - vita - gamecubenál volt ilyen)

A hibákról meg annyit, hogy azt lehet tudni melyik lett olyan mint az elsõ x360ak, és olyant nem kell venni, más olyan konzol nem is volt, szerintem az ms sem követi majd el mégegyszer ugyanazt a baklövést.

A

Soldiers
én is a ps3 mellet döntöttem.
szvsz szerint amikor kijönnek az új konzolok akkora rosszak lesznek tele lesznek hibával!
Régi xboxok is jól gyorsan felmelegedtek meg ez meg az

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik õket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

zola2000
Szerintem inkább várd meg az új generációt (vagy wiiu).

De ha csak eközül a kettõ közül akarsz, akkor valószínû, hogy az x360 jövõre eltûnik a piacról, mert jön az új gép, míg a ps4 talán késõbb jön, tehát szerintem most tovább marad a ps3.

A

Soldiers
Üdv

konzolgép vásárlás elõtt járok és tudnátok segíteni hogy xbox-t vagy ps3-t vegyek nem tom eldönteni??

NEXUS6
Jó kérdés, hogy hogyan fog lezajlani a nemzedékváltás.

Ha megszüntetnék a régi konzol támogatását, akkor gyorsabban. Az X360-nál ez bejött, amíg a Sony majdnem beszopta, hogy még a PS3 kiadása után 1 évvel is még jobban vitték a PS2-õt, meg a Wii-t, ami gyak elõzõ generációs kütyü volt.

Ebben azért ne legyél olyan biztos. Tekintettel arra, hogy 140 millió PS3 és X360 van most kint a piacon, nagy badarság lenne a fejlesztõktõl veszni hagyni ennyi potenciális vásárlót.

Az új konzolt vásárlók ennek a számnak a töredéke lesz, így egy ideig a mostani, és az új platform egészen biztosan párhuzamosan fut majd.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

nem

Szeretem a cicákat

szabii98
hali
attól még, hogy jönnek az új gen konzolok, ezekre is kiadják majd a játékokat, nem?:D

I met God. She's black

ZTM
Úgy döntöttem Xbox lesz a vége, sok panaszt olvastam néhány multiplatform játéknál a PS3-as verzióra.
Ráadásul találtam Xbox-hoz átalakító kábelt.
PS3-hoz meg semmit nem találtam.
Azért kösz!

NEXUS6
Hááát, a PS nagyjából tuti, hogy nem köthetõ ilyen moncsira, csak egy átalakítón keresztül.
Az x360 azt hiszem igen, de errõl egy boxos tudna nyilatkozni.

ZTM
Szevasztok!

Nos a kérdésem, melyiket vegyem xD?
Tényleg úgy vagyok, hogy nem tudok dönteni.
Grafikailag ahogy néztem nagyjából ugyan az, az én szemem legalább is nem fedezett fel különbséget, amúgy sem igazán izgat végül is.
Exkluzív játékok szempontjából nem igazán vannak olyan címek amik számomra "kihagyhatatlanok".(esetleg boxon a Minecraft)
Nagy jelentõséget kapna a multiplayer mod, már most tudom, hogy kezdetnek milyen játékokat vásárolnék hozzá(BF3(multi egyértelmû),GTA4 vagy 5, meg egy autós GT(PS3) vagy Forza(360), és talán valami tartalmas mászkálós).
Nos a PS3-on ugye ingyen van a multi.
Régen volt PS1-em azt tudom, hogy a kontrollerével nagyon meg voltam elégedve, valószínûleg majd az Xbox360-ét is kipróbálom nemsokára, de meg kell szokni így is bármelyiket szóval nem mérvadó.
A másik fõ szempont az élvezhetõ multiplayeren kívül az, hogy rá tudjam kötni a monitoromra a cuccot, TV-vel nem rendelkezek, van egy 17"-os monitorom kezdetnek megfelelõ lenne csak D-Sub(VGA) bemenete van, egyébként egy LG Flatron L1753S monitorról van szó.
Olvastam valami Input Lag nevû jelenséget nem tudom engem mennyire érintene ez a monitorommal...
Nos akkor a lényeg:Élvezhetõ jó multi(nincs lag sok játékos van)
VGA bemenettel rendelkezõ monitorra ráköthetõ legyen.
Normális tartalmú játékok(ne legyen hanyagság)

És nagyjából ennyi lenne, lehet megvárom a jövõ idei E3-at még vétel elõtt, mert ki tudja mit jelentenek be, aztán majd kiderül gyorsan, érdemes lesz-e azonnal megjelenés után új konzolra beruházni vagy nem(vagy nem is lesznek új konzolok még jövõre).

TothLaci
GTA4 inkább egy technikai kihívás volt, mint egy játék. Kissé viccesnek is találtam néhány küldetést. A sztori az jó volt, ha értetted, de valóban, a küldetések többsége elég monoton.

De tudják ezt jól a játék fejlesztõi is, nem hiába dolgoznak ennyit a következõ részen.

Nekem kb. 2003-ig tetszettek legjobban ezek a játékok, hiszen arra a technikai szintre volt kreativitás, új ötletek, megvalósítás. Hogy aztán, utána mi történt... A grafika fejlõdött, az tény.
igen, nem is értem hogy mi öregszünk vagy tényleg nem tudnak már mit kitalálni a fejlesztõk.. mondjuk én anno sokkal több fantáziát láttam a GTA 3ban mint most a 4ben, egyszerûen a küldetések is ötletesebbek voltak.

részemrõl nagyon unalmas már hogy a legtöbb játék nem szól másról, csak hogy lõdd át magad A-ból B-be. Pont emiatt tervezek majd egy Nintendo konzolt, úgyse volt még nekem olyan sohase, szal van mit bepótolni.

Szeretem a cicákat

TothLaci
De lényegében mindegyik monoton. :D Nincs teljesen, az általam elvárt szinten kidolgozva egy játék se. Vagy unalmas autóversenyek, vagy unalmas, erõszakos, pusztítós játékok. Vagy Foci. Mondjuk lehet izgalmasabb úgy, hogy ha nehézségi szintet feljebb állítjuk, de nem tudom... UC-t is csak a terepek miatt próbáltam ki, de amúgy egy teljes klónok támadása, elég vicces, mindig ismétlõdõ ellenfelekkel.

Ha a következõ generációt meg fogom venni, akkor az a Grand Theft Auto következõ része miatt lesz, vagy ahhoz hasonló miatt... Mondjuk abban is sok az erõszak. Csak remélni tudom, hogy GTA5-el elérik a jelenlegi generáció legjobbját. De mondjuk a Forza Horizont sem rossz irány.
Uncharted sajnos tényleg elég monoton, nemrég a 2-ik rész elõször letaglózott a vizuális prezentációval, de aztán a sokadik dara után rájöttem hogy ez a játék bizony üres.

Szeretem a cicákat

Monoton?
Mi?

Heavy Rain?
MGS4?
Uncsártidok?

melyik a "monoton" ?
TothLaci
Amúgy leírnám az észrevételemet a konzolokkal kapcsolatban.

Leginkább az Xboxot ajánlanám, mert a PS3 exkluzív címei túlságosan monotonok. Xboxnak nagy elõnye, hogy a multiplatform játékok általában jobbak, jobban futnak, míg PS3-nál egy két Move-s játék páratlan élményt tud nyújtani.

De mondjuk nem sok játék tetszik, mert túlságosan unalmasak a többsége, erõszakosak, vagy kidolgozatlanok.
NEXUS6
Huh, ja!? Szólt valaki!?

<#hehe>

Szerintem meg egy 2 eves uzenetre valaszoltal xD

Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato

Szerintem nem az volt a kérdés, hogy mit vegyen, amire olcsóak a játékok..
Sippie
ugye?!
hajjak meg tezsvírem, lehet veszek egyet, megjött a kedvem a retrohoz... beszép is vót még a SNES-en donkey kong country2-zni <#sir>
NEXUS6
Sárgakazi az isteeen!
Polysztésn rulez!

Sippie
vagy kínai piac játékgépei, azokon már tényleg fillérek a kazetták árai
arty
akkor vegyél ps2-t, arra már nem drágák a játékok ;)

Forza.

Stann
Szisztok!
Konzol vásárlásán gondolkodunk (ps3 v. xbox), amit a 7végén szeretnénk megvenni (ajándékba). Ahhoz, hogy letöltött játékokat használjak, kell vmilyen chippelést végezni a gépen, és ha igen/melyiken? Sajnos nem vagyok benne a témában, és nem szeretnék olyat venni, ami utólag a játékok miatt sokba kerülne...
Köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tûnik a fehér?

spatz
Konvertálni kell, pl. 3herosoft PS3 Video Converter

.:Guild Wars:. Hun Spatz Ra, Nekro Hun Ne, és még sokan mások (Szolnok Knights [SzK])

arty
Nem lehet.

Forza.

NEXUS6
Elég nehezen, mert ha rávetíted a fekete doboz miatt alig látszik.

<#hehe>

Hogyan lehet .mov videót lejátszani PS3-n?
arty
Ha jól látom, ezen csak VGA bemenet található. Xboxot vegyél, ha kijelzõre nem akarsz költeni.

Forza.

Egyik sem ad jobb grafikát a másiknál. A felbontás a lényeges, próbáld már megérteni.

Azokra hallgass, akik minél nagyobb tévét javasolnak.

Papesz

zsolt515
Most akkor monitor ad jobb grafikát vagy a tv...?

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

FlyHigh
Fõleg, hogy egy hd ready lcd tvt olcsón már be lehet szerezni. Ami a nem mindegy, hogy ezzel a ps3+x360 látványának maximumát lehet élvezni.

Thrash \'Till Death

zsolt515
ILyen monitorom van: Gyártó: Asus
Modell: VH222D

Tulajdonságok:

Képernyõ
•Szín : 16,7 millió szín
•Pontméret: 0,248 mm
•Felbontás: 1 920 x 1 080 pixel (Full HD)
•Fényerõ: 300 cd/m
•Kontraszt: 20 000:1 (dinamikus)
•Vetítési szög: 170 : 160
•Válaszidõ: 5 ms

További jellemzõk
•Videó bemenet /Típus: 1 x VGA
•Frame Rate: Vertikális: 50 - 75 Hz
•Horizontális: 30 - 83 kHz
•Maximális fogyasztás: 55 Watt

Tv-t nem írnám le mert egy nagy szar...xD

Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E

Azt hiszem abban mindannyian egyetérthetünk egy dologban,mint jótanácsként:
Ha XBox360-at,ha Ps3-at veszel,érdemes egy HD kijelzõre kötni,hogy igazán ki is élvezd a látványt.
Én nem ragoznám tovább. <#integet2>

Ne vitatkozz az ostobákkal,mert lesüllyedsz az Õ szintjükre,és legyõznek a rutinjukkal!

Akkor farkába harap a kígyó. <#papakacsint>

Ne vitatkozz az ostobákkal,mert lesüllyedsz az Õ szintjükre,és legyõznek a rutinjukkal!

Nem, nem fog ugyanolyan jól kinézni. De ahogy azt lentebb Totti is írja, ennek az égvilágon semmi köze nincs a grafikához. A felbontáshoz viszont annál több.

Papesz

arty
milyen monitorod van?
milyen CRT-d? (ennek nem akarok utánaguglizni, azt ird le, h mennyire jó cucc? 100hz, 16:9-es lapos félmilliós? :)) )

Forza.

Totti5
A képminõség rosszabb, hisz pont ez az egyik alapvetõ különbség a CRT és a LCD teknó közt...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Oldal 1 / 34Következő →