1669
Flame On
  • NEXUS6
    #1669
    Hááát az első még csak csak PC alapú volt, a második már nem annyira.
    PPC CPU, meg UMA architektúra nem igazán van PC-n.

    Szerintem ez, hogy a PS4 egy feltuningolt PC egyre inkább csak egyfajta marketing fogásnak tűnik.
  • Laza
    #1668
    Mondjuk az xbox-ok eddig is 'PC alapúak' voltak, szóval nem tudom mit kell ezen csodálkozni. Ez csak egy architektúrális megoldás, semmi egyéb. Nem lesz attól jobb egy konzol, hogy erőltetik a hw-ben a PC-től való eltérést ... sőt, ha hasonlít az architektúra, a fejlesztőknek is könnyebb dolguk van.

    Egyébként pedig továbbra sem hasonlítanám össze a 'dobozba zárt PC-t' az asztali PC-kkel, mert továbbra is céleszközként üzemelnek, azaz minden tekintetben maximálisan a futtatott játékra lehet optimalizálni a környezetét ... ellentétben az asztali PC-knél.

    Továbbra is az lesz a lényeg, hogy beteszed a játékot és az gond nélkül menni fog ... ennyi. Nincs semmi szarakodás, semmi sallang.

    Úgyhogy botorság temetni ilyen indokok miatt.
  • NEXUS6
    #1667
    Az az érdekes, hogy annyira még sem lett a PS4 PC szerű, leszámítva, az x86 architekturát.

    Minden esetre, ugyan kíváncsivá tett, de nem hiszem, hogy a megjelenéskor beruháznék egyre.
  • Macccy
    #1666
    R.i.P a gépnek ...
    A portolhatóság mind a PC, mind a konzol számára előnyös logikus döntés, egyszerűbb címeket áthozni erre-arra. Ez ha a jelen felállást nézzük, a PC számára lesz bíztató(bb) a jelenleginél, igaz, de nem rontja a konzolok piacát szerintem. A késleltetett megjelenések és exkluzivitás még mindig maradhatnak.
  • NEXUS6
    #1665
    Ezek az új konzolok az én fantáziámat sem nagyon mozgatják. Annyira akartak a portolhatóság miatt a pc-re hasonlítani, hogy ezek már tulajdonképpen azok is. Pc-m meg már van egy. Szal sok sikert kívánok a továbbiakban a Sanyinak, meg az M$-nek, de úgy érzem, hogy konzolos pályafutásom a végéhez közeledik. (Ha úgy nézzük a ps3-am halálával, már rég véget is ért).
  • Macccy
    #1664
    Hja én pont ezen agyaltam a minap ... Ha megjelenik az új PS és Xbox, akkor megvárom az árcsökkenést (ráérek) és a meglévő X360 mellé bevásárolok egy olcsó PS3-at, ha addig adódik használt akkor azt. Van 4-5 exkluzív játék amit le akarok tolni onnan, addigra azoknak az ára is lemegy teljesen ...
  • Macccy
    #1663
    Khmm ... Ha megengedsz egy apró kiegészítést ehhez a "marhasághoz" - már bocs - idéznék a történelem wiki lapjáról:

    "Nvidia ceased production of the Xbox's GPU in August 2005, which marked the end of brand-new Xbox production. The Xbox was discontinued in Japan in 2005 immediately after 360's launch, due to poor sales in the country. Sales were much better throughout Europe and North America where the console was discontinued in late 2006 and early 2007, respectively."

    Tehát sajnálatos módon ott az nVIDIA rúgta fel Augusztusban azonnal a szerződést, valami komoly vitájuk volt erre emlékszem és elfogyott a GPU pikk-pakk. Ezt követően csak Japánban tűnt el az Xbox a polcokról, EU és Észak Amerika még 1-1,5 évig kapott készletet. Játék support is 2006 -ot követően kezdett megcsappanni - ha nem nagyon van már gép akkor ez annyira nem meglepő - de Amerikában még 2008-ig (+2,5 év) volt pár új játékmegjelenés. Alkatrész support 2009 tavaszán (+3,5 év), Xbox Live support 2010 derekán szűnt meg (+4,5 év).

    Csak a tények, semmi több.
  • NEXUS6
    #1662
    A PS3 viszont viszonylag sikeres. 1-1 játék simán eladható több millió példányban.
  • zola2000
    #1661
    Nem azért támogatták a ps2t mert a sony erőltette, hanem azért, mert sikeres volt, nézd meg a pspt (vitát) ami sony, aztán amikor szoftveresen már nem érte meg, nem nagyon jöttek új játékok (illetve pspre japánban még sok játék jön most is, de a sony annyit sem tesz meg hogy azokat lefordítsa angolra, mert ha éri meg neki).
  • Anubys
    #1660
    Ez marhaság - már bocs. Pont a Sony az, aki nem fogja cserbenhagyni a usereit, nézd meg a Ps2-t, még idén év elején is voltak rá játékok, pedig már 12 éves a gép. PS 1-gyel ugyanez volt. Szerintem nem kell félni, még jósolok egy jó 5 évet a ps3-nak. Az xbox-ot abban a pillanatban dobta az M$, amikor kijött a 360.
  • Soldiers
    #1659
    PS3 meg xbox játékok még 2-3 talán 4 évig még biztos fognak megjelenni játékok
  • zola2000
    #1658
    Mondjuk ott is az a gond, hogy lehet hogy jövőre jön az új gen, aztán nem nagyon jönnek új ps3 játékok ... bár aki tudja magáról hogy nem lesz újmániás annak jó, hogy miután kifutott a ps3 bepótolja a régebbi jó címeket.

    Wiiura most még kevés a játék, valószínű hogy 6 év alatt sok remek címmel fog gazdagodni, rossz esetben pár év után alig jön rá valami (a psp - vita - gamecubenál volt ilyen)

    A hibákról meg annyit, hogy azt lehet tudni melyik lett olyan mint az első x360ak, és olyant nem kell venni, más olyan konzol nem is volt, szerintem az ms sem követi majd el mégegyszer ugyanazt a baklövést.
  • Soldiers
    #1657
    én is a ps3 mellet döntöttem.
    szvsz szerint amikor kijönnek az új konzolok akkora rosszak lesznek tele lesznek hibával!
    Régi xboxok is jól gyorsan felmelegedtek meg ez meg az
  • zola2000
    #1656
    Szerintem inkább várd meg az új generációt (vagy wiiu).

    De ha csak eközül a kettő közül akarsz, akkor valószínű, hogy az x360 jövőre eltűnik a piacról, mert jön az új gép, míg a ps4 talán később jön, tehát szerintem most tovább marad a ps3.
  • Soldiers
    #1655
    Üdv

    konzolgép vásárlás előtt járok és tudnátok segíteni hogy xbox-t vagy ps3-t vegyek nem tom eldönteni??
  • NEXUS6
    #1654
    Jó kérdés, hogy hogyan fog lezajlani a nemzedékváltás.

    Ha megszüntetnék a régi konzol támogatását, akkor gyorsabban. Az X360-nál ez bejött, amíg a Sony majdnem beszopta, hogy még a PS3 kiadása után 1 évvel is még jobban vitték a PS2-őt, meg a Wii-t, ami gyak előző generációs kütyü volt.
  • Ulthane
    #1653
    Ebben azért ne legyél olyan biztos. Tekintettel arra, hogy 140 millió PS3 és X360 van most kint a piacon, nagy badarság lenne a fejlesztőktől veszni hagyni ennyi potenciális vásárlót.

    Az új konzolt vásárlók ennek a számnak a töredéke lesz, így egy ideig a mostani, és az új platform egészen biztosan párhuzamosan fut majd.
  • Fidolorous
    #1652
    nem
  • szabii98
    #1651
    hali
    attól még, hogy jönnek az új gen konzolok, ezekre is kiadják majd a játékokat, nem?:D
  • ZTM
    #1650
    Úgy döntöttem Xbox lesz a vége, sok panaszt olvastam néhány multiplatform játéknál a PS3-as verzióra.
    Ráadásul találtam Xbox-hoz átalakító kábelt.
    PS3-hoz meg semmit nem találtam.
    Azért kösz!
  • NEXUS6
    #1649
    Hááát, a PS nagyjából tuti, hogy nem köthető ilyen moncsira, csak egy átalakítón keresztül.
    Az x360 azt hiszem igen, de erről egy boxos tudna nyilatkozni.
  • ZTM
    #1648
    Szevasztok!

    Nos a kérdésem, melyiket vegyem xD?
    Tényleg úgy vagyok, hogy nem tudok dönteni.
    Grafikailag ahogy néztem nagyjából ugyan az, az én szemem legalább is nem fedezett fel különbséget, amúgy sem igazán izgat végül is.
    Exkluzív játékok szempontjából nem igazán vannak olyan címek amik számomra "kihagyhatatlanok".(esetleg boxon a Minecraft)
    Nagy jelentőséget kapna a multiplayer mod, már most tudom, hogy kezdetnek milyen játékokat vásárolnék hozzá(BF3(multi egyértelmű),GTA4 vagy 5, meg egy autós GT(PS3) vagy Forza(360), és talán valami tartalmas mászkálós).
    Nos a PS3-on ugye ingyen van a multi.
    Régen volt PS1-em azt tudom, hogy a kontrollerével nagyon meg voltam elégedve, valószínűleg majd az Xbox360-ét is kipróbálom nemsokára, de meg kell szokni így is bármelyiket szóval nem mérvadó.
    A másik fő szempont az élvezhető multiplayeren kívül az, hogy rá tudjam kötni a monitoromra a cuccot, TV-vel nem rendelkezek, van egy 17"-os monitorom kezdetnek megfelelő lenne csak D-Sub(VGA) bemenete van, egyébként egy LG Flatron L1753S monitorról van szó.
    Olvastam valami Input Lag nevű jelenséget nem tudom engem mennyire érintene ez a monitorommal...
    Nos akkor a lényeg:Élvezhető jó multi(nincs lag sok játékos van)
    VGA bemenettel rendelkező monitorra ráköthető legyen.
    Normális tartalmú játékok(ne legyen hanyagság)

    És nagyjából ennyi lenne, lehet megvárom a jövő idei E3-at még vétel előtt, mert ki tudja mit jelentenek be, aztán majd kiderül gyorsan, érdemes lesz-e azonnal megjelenés után új konzolra beruházni vagy nem(vagy nem is lesznek új konzolok még jövőre).
  • TothLaci
    #1647
    GTA4 inkább egy technikai kihívás volt, mint egy játék. Kissé viccesnek is találtam néhány küldetést. A sztori az jó volt, ha értetted, de valóban, a küldetések többsége elég monoton.

    De tudják ezt jól a játék fejlesztői is, nem hiába dolgoznak ennyit a következő részen.

    Nekem kb. 2003-ig tetszettek legjobban ezek a játékok, hiszen arra a technikai szintre volt kreativitás, új ötletek, megvalósítás. Hogy aztán, utána mi történt... A grafika fejlődött, az tény.
  • Fidolorous
    #1646
    igen, nem is értem hogy mi öregszünk vagy tényleg nem tudnak már mit kitalálni a fejlesztők.. mondjuk én anno sokkal több fantáziát láttam a GTA 3ban mint most a 4ben, egyszerűen a küldetések is ötletesebbek voltak.

    részemről nagyon unalmas már hogy a legtöbb játék nem szól másról, csak hogy lődd át magad A-ból B-be. Pont emiatt tervezek majd egy Nintendo konzolt, úgyse volt még nekem olyan sohase, szal van mit bepótolni.
  • TothLaci
    #1645
    De lényegében mindegyik monoton. :D Nincs teljesen, az általam elvárt szinten kidolgozva egy játék se. Vagy unalmas autóversenyek, vagy unalmas, erőszakos, pusztítós játékok. Vagy Foci. Mondjuk lehet izgalmasabb úgy, hogy ha nehézségi szintet feljebb állítjuk, de nem tudom... UC-t is csak a terepek miatt próbáltam ki, de amúgy egy teljes klónok támadása, elég vicces, mindig ismétlődő ellenfelekkel.

    Ha a következő generációt meg fogom venni, akkor az a Grand Theft Auto következő része miatt lesz, vagy ahhoz hasonló miatt... Mondjuk abban is sok az erőszak. Csak remélni tudom, hogy GTA5-el elérik a jelenlegi generáció legjobbját. De mondjuk a Forza Horizont sem rossz irány.
  • Fidolorous
    #1644
    Uncharted sajnos tényleg elég monoton, nemrég a 2-ik rész először letaglózott a vizuális prezentációval, de aztán a sokadik dara után rájöttem hogy ez a játék bizony üres.
  • darkmore
    #1643
    Monoton?
    Mi?

    Heavy Rain?
    MGS4?
    Uncsártidok?

    melyik a "monoton" ?
  • TothLaci
    #1642
    Amúgy leírnám az észrevételemet a konzolokkal kapcsolatban.

    Leginkább az Xboxot ajánlanám, mert a PS3 exkluzív címei túlságosan monotonok. Xboxnak nagy előnye, hogy a multiplatform játékok általában jobbak, jobban futnak, míg PS3-nál egy két Move-s játék páratlan élményt tud nyújtani.

    De mondjuk nem sok játék tetszik, mert túlságosan unalmasak a többsége, erőszakosak, vagy kidolgozatlanok.
  • NEXUS6
    #1641
    Huh, ja!? Szólt valaki!?

  • Renátó1985
    #1640
    Szerintem meg egy 2 eves uzenetre valaszoltal xD
  • Dave8814
    #1639
    Szerintem nem az volt a kérdés, hogy mit vegyen, amire olcsóak a játékok..
  • Sippie
    #1638
    ugye?!
    hajjak meg tezsvírem, lehet veszek egyet, megjött a kedvem a retrohoz... beszép is vót még a SNES-en donkey kong country2-zni
  • NEXUS6
    #1637
    Sárgakazi az isteeen!
    Polysztésn rulez!
  • Sippie
    #1636
    vagy kínai piac játékgépei, azokon már tényleg fillérek a kazetták árai
  • arty
    #1635
    akkor vegyél ps2-t, arra már nem drágák a játékok ;)
  • Stann
    #1634
    Szisztok!
    Konzol vásárlásán gondolkodunk (ps3 v. xbox), amit a 7végén szeretnénk megvenni (ajándékba). Ahhoz, hogy letöltött játékokat használjak, kell vmilyen chippelést végezni a gépen, és ha igen/melyiken? Sajnos nem vagyok benne a témában, és nem szeretnék olyat venni, ami utólag a játékok miatt sokba kerülne...
    Köszi!
  • spatz
    #1633
    Konvertálni kell, pl. 3herosoft PS3 Video Converter
  • arty
    #1632
    Nem lehet.
  • NEXUS6
    #1631
    Elég nehezen, mert ha rávetíted a fekete doboz miatt alig látszik.

  • Jan Ullrich
    #1630
    Hogyan lehet .mov videót lejátszani PS3-n?