5
  • mousee
    #5
    Régen vót nagy favorit junkies szám, abból idézet:

    "...még ha rágósabb is az igazai hús, nekem akkor sem kell a műanyag..."
  • AgentKis
    #4
    Én nem akkor engedélyezném, ha nem tudjuk kimutatni, hogy káros, hanem akkor ha egyértelmű előnyei lennének a dolognak. De egyenlőre az előállítóik által képviselt lobbi anyagi érdekeltségén túl, semmi előnyükről nem hallottam. Amennyire tudom, a kártevők nagyon gyorsan alkalmazkodnak hozzájuk, a magjuk nem csíraképes, hogy mindíg venni kelljen a vetőmagot a GMO cégektől. Ezenfelül tönkreteszik a természetes fajokat, azok beporzásával. A jó terméseredmények sem meggyőzőek igazán, mert általában addig vannak ameddig a kártevők nem alkalmazkodnak.
    Ja és mégegy! Ha megengedik, akkor utána remélem mindegyik újat jobban bevizsgálják majd mint a gyógyszereket, mert enni eszik mindenki, a gyógyszerek pedig általában csak a társadalom egy szűkebb rétegét érintik.
    Mondjuk az sem lenne baj, ha az élelmiszereken meg feltüntetni kötelelző lenne, ha akár csak valamelyik (0,0001%-nyi) összetevő is ilyen. Ez különben ma sem így megy, éppen ezért már jó ideje esszük őket. Szója szinte nincs is génmódosítás nélküli. Rengeteg élelmiszer tartalmaz szóját, általában GMO-sat.
  • Aldor
    #3
    Nem kéne...nagyon nem kéne. Génmanipulált ételek, mindenkinek?!?!?! Ki talált ki ilyen marhaságot? Minek? Maradjon csak kutatás szinten, elvégre érdekes információkkal szolgál...ti ott, a NAGY EU parlamentben! Eszetekbe ne jusson ilyet dobni a köznépeknek!
  • geli13
    #2
    ...aztán zombivá változol:D
  • Motoroj
    #1
    Akkor sem kéne.
    Jó nekem a mostani, csak kicsit drága.
    De inkább drága legyen, mint mű.