28
  • billxxx
    #28
    na

    az e-bay on már van eladó fx proci

    http://global.ebay.com/FAST_NEW_AMD_Dual_Core_ATHLON_64_FX_60_FX60_Socket_939_/140312970503/item
  • dez
    #27
    Ja, és 7/24-ben megy a gép. :P
  • dez
    #26
    Ha úgy értetted, az első stratégia az Intelé, és a második az AMD-é, akkor ez így téves, mert az Athlon 64-gyel és az X2-vel éppen az AMD fejlesztett jókorát. Persze azóta tényleg inkább a második utat követik.
  • dez
    #25
    Arty már leírta a vélemyényét a hozzászólásodról és rólad (amit én 100%-ig osztok, és kiegészítem azzal: balek vagy). Csak annyit tennék hozzá, hogy legalább 8 éve AMD procit használok, kvázi sosem játszom, hanem dolgozok a gépen (CAD), és sosem volt belőle problémám, hogy AMD-s procival teszem (pedig szeretek tuningolni is). Ezen időszak nagy részében olcsóbban jobbat kaptam, mint az Intel kínálata.

    (Kivéve pl. az X2 időszak elejét, amikor még túl drága volt, mivel az Inteles vetélytárs, a Pentium D harmatgyenge volt, az AMD meg nem tudta kielégíteni az X2-k iránti igen nagy igényt. Ezt az időszakot egyszerűen kihagytam, annyira nem volt sürgős a dual-core. A jelenlegi helyzetben is az AMD-t választottam, mert ésszerű árkeretben számomra elegendő teljesítményt nyúlt.)
  • JTBM
    #24
    A 45 nm-es váltás után szerintem az AMD már kifejezetteb jobb lesz minden tekintetben, mint az intel.
  • JTBM
    #23
    Az SC a multiprocesszoros programozás és a processzor igények egyik mai csúcsa.

    Tehát az SC megmutatja, hogy megfelelően jó programozás esetén mire képes a Phenom és mire képes a Core2. Az SC még a Phenom előtt készült, tehát nem lehetett optimalizálni a Phenomra.

    Természetesen a legtöbb mai program nem képes egyáltalán kezelni 4 magot, ezért vezethet sok benchmarkban a Core2.

    De ezek szvsz. nem relevánsak, mert a programok fejlődnek és inkább előbb, mint utóbb az összes képes lesz kezelni a több magos procikat.
  • Sanyix
    #22
    Azért sebességen kívül más is van, sztem az amd-s lapokra több egyéb finomságot kap (pl 780g chipset).
  • arty
    #21
    ha nem szoktál tuningolni, akkor mind1 mit veszel, azonos áron azonos sebességet kapsz a két gyártótól :) az is nagy kérdés mire vennéd és milyen további alkatrészeid vannak, amiket nem szeretnél cserélni.

    (optimalizációról és utasításkészletekről felesleges érdemben beszélni, nem ez a különbség a két gyártó között mamár: AMD is átvesz mindent, Intel architektura sem annyira más, mint a p4 idején, igy nem hinném h konkrétan egyikre vagy másikra optimalizálnának...)
  • arty
    #20
    "Nálam dolgoznia kell folyamatosan, megbízhatóan, azt és akkor amikor én akarom. Az AMD processzorai még ezt nem tudják."

    Te olyan mértékben vagy buta és tudatlan, mint az átlag intel hívő - 10 évvel ezelőtt. Előbbire a Prescott vásárlásod, utobbira a kommented a bizonyíték :D

    ---

    JTBM: ez csak annyit jelent, h a SUPCOM szereti a négy magot és különösen fekszik az AMD architekturájának. Más programokban van ahol a core mag erősebb.
  • JTBM
    #19
    A tomshardware-en felbukkant egy új teszt, ahol egy többmagos procikat is kihasználó programot teszteltek, pl. a Supreme Commandert.

    Az eredmény eléggé megdöbbentett:
    2GHz-es, 4 magos AMD Phenom ~50%-al gyorsabb, mint egy ~3GHz-es 2 magos Core2 intel.

    Ez kicsit átszámolva azt, jelenti, hogy
    1 db AMD Phenom mag 2GHz-en 37,5 százalékpontot teljesít,
    1 db intel Core2 mag 2Ghz-en 33,3 százalékpontos teljesít.

    Tehát többmagra optimalizált és rendesen megírt program esetén az AMD Phenom gyorsabb az intel Core2-nél!!!
  • phoenix1
    #18
    Léci valaki segítsen? Most AMD procim van, és már ideje lenne venni egy új gépet. Nem tudom eldönteni, hogy Intel-t vagy AMD-t vegyek.
    Az AMD-ről sok jót halottam, hallunk, pl. támogatja az Intel parancsokat is, ha most Intel-t vennék ott vannak azok a programok amik viszont AMD-re optimalizáltak?
    Emelett jó lenne ha ára is korrekt lenne. Kérdezősködtem barátaimnál, van aki Intel van aki AMD-re esküszik, most ezen vacilálok, őrjítő, ha tudna valaki egy jó tippet adni, hogy miért az egyik a kettő közül. Előre is köszi.
  • Sanyix
    #17
    loál te most kaptál büntipontot egy márciusi beszólásért? :DDD
  • RealPhoenixx
    #16
    Dez: Igen, a kompatibilitas sokaknak szamit, es hal istennek, az AMD erre vajaz, es nagyon is jol teszi, mert bar mar lassan 10 eve intelt vettem (csak 2szer volt hogy az AMD erosebb volt ebben az idoszakban az intelnek, s akkor AMD configokat pakoltam ossze).
    Mar most kezdem nagyon ugy latni a dolgokat, hogy a kovetkezo config AMD lesz, hiszen beerik az intelt, es ezert az intel 32nm-es technologia fele kacsingat, csak valszeg megint lesz az intelnek egy megtorpanasa (az AMD pedig szepen figyeli, hogy milyen problemakkal szembesul azon az intel).

    Tunkeppen ebben a versenyben 2 szemlelet versenyzik.

    Az egyik a technologiailag vezeto szemlelet: csinaljunk/alkalmazzunk olyant, amit "senki" nem hasznal, es alkossunk "nagyot", utolerhetetlent!
    De akkor kell ilyent csinalni, olyant csinalni, etc etc -> kompatibilitasi problemak (nehezebb kovethetoseg, etc)

    A masik szemelet pedig az: optimalizaljunk, nem szuksegszeru elsonek lenni, igy legyunk inkabb technologia kovetok (es majd a jo megoldasaink reven idoszakonkent majd csak sikerul atvennunk a staffetat).
    Es torekedjunk a leheto legnagyobb kompatibilitasra (a vevo csak cserel ezt vagy azt oszt okes).

    Az AMD igy mindenkeppen nyer, hiszen ezzel az eljarassal egy nagyon nagy piaci stabilitast fog tudni maganak kialakitani hosszutavon, mig az intel mindenkeppen bukik rajta hosszutavon ("rovidtavon" persze mindenkeppen o vezet).
    Raadasul oke oke, hogy az intel a tapasztalatait igyekszik nem megosztani rivalisaval es kikenyszeriteni, hogy az is jarja be a "szopasok" utjat, de ez valoszinuleg nem fog megtortenni, mert az AMD kenytelen a "foldon" jarni, s az ipari kemkedest sokszor nehez bizonyitani, igy valszeg elnek is ezzel a dologgal, ugyanugy, ahogy az intel is!
  • Piel
    #15
    Kíváncsi leszek a teljesítményére, és a teljesítmény felvételére. Addig még nem fajult a dolog, hogy AMD processzort hoztam volna a házba. Mivel nem játékra használom a gépet egészen más szempontok alapján választok CPU-t is. Nálam dolgoznia kell folyamatosan, megbízhatóan, azt és akkor amikor én akarom. Az AMD processzorai még ezt nem tudják. Volt olyan idő (Prescott magos Intel)amikor a fogyasztás csökkentése, hőtermelése miatt majdnem megvettem, de hála Istennek kinőttem. Kíváncsi vagyok mivel tudják megfogni a vásárlókat. Kisebb fogyasztással? Nagyobb teljesítménnyel? Esetleg mindkettő?
  • dez
    #14
    g=h :)
  • dez
    #13
    Sőt, ha még esetleg az alapesetben szerver frontra szánt Socket 1567 is "leszivárog" a desktopra (mert pl. 8 magos csak itt lesz, legalábbis belátható időn belül), pl. renderelésre, videofeldolgozásra, nos akkor 4 foglalattípus lesz egy időben.
  • dez
    #12
    Én úgy tudom, hogy a Negalemek is támogatják az 1333-at.

    Viszont 3 csatorna csak a legfelső osztályt kiszolgáló Socket 1366 platformon lesz, az ezalatti osztályokat(*) kiszolgáló Socket 1160 a megszokott 2-csatornás.

    * Kivéve a legalsó osztályt (kisebb teljesítményű 1- é2 2-magosok) még jó ideig mai Socket 775 fogja kiszolgálni. Szóval elmondható, hogy Intel fronton 3 foglalattípus lesz párhuzamosan -- amik még csak nem is kompatibilisek, hiszen fizikailag különböznek.
  • Carbuncle
    #11
    Hihetetlen, hogy ezen a portálon ennyire leírják szinte minden cikkben az AMD -t! Pedig a Phenom X4 jó árban van, és a teljesítménye is sokáig elég lesz a korszerű játékokhoz. Az meg nem számít annyira, hogy mostanában nem kapható tőlük egetrengető proci 2-300 lepedőért (főleg nekünk, magyaroknak).
  • Sanyix
    #10
    a sima x2-esek 8gb/sec-es átvitele ddr2 800-al is bőven elég, max szerveren lehet szűkös, de valószínűleg ott sem igazán.
  • Chriss745
    #9
    Az lehet hogy a nehalem csak az 1066-os DDR3-at támogatja, de 3 csatornán, ami kb 12 GB/sec. Ekkora sávszélesség bőven elég egy nehalem alapú akár 3-4 GHZ körüli CPUnak is. A többi csak mezőgazdasági kis munkás látáskárosítása, nem több...
  • Sanyix
    #8
    be-ben csak szorzólock nincs, amúgy ugyan az mint a sima, nem is sokkal drágább, de ebben van babakocsiraspoiler cache is, és drágább lesz sokkal.
  • JTBM
    #7
    Az FX csak egy marketing eszköz. Egyébként az FX nem tünt el, csak átalakult Black Edition-re, amit ma is lehet kapni...
  • 12346
    #6
    jah, pont ma veszek ilyen E5200-at. kíváncsi vok milyen lesz^^
  • Abu85
    #5
    Ja a Nehalem-ék DDR3 1066-ost támogatják maximum.
  • dez
    #4
    Sőt akár olyan alaplapok is kijöhetnek az AMD új procijaihoz, amiken DDR2 és DDR3 slotok is vannak. (Csak egyszerre nem lehet őket használni.)
  • dez
    #3
    "ez utóbbiban semmi különleges nincs."

    ...hacsak nem az, hogy az Intel új Nehalem generációja kizárólag a DDR3-at támogatja majd, miközben a Denebek - mint látjuk - használhatók lesznek DDR2 és DDR3 modulokat fogadó alaplapokban is.
  • Sanyix
    #2
    na már megint a csecses parasztvakítás, amivel mind2 gyártó eljátszogat néha.
  • rumkola
    #1
    1000 dolcsis AMD? Naneee.....
    :D