6043
Egy böngésző a Google-től.
-
gotchaaa #374 Hm -
ldavid #373 ha te mondod.. -
kn00bis #372 Ezzel a Chromeal csak az a baj hogy még az IE-nél is fosabb -
#371 Ha visszaolvastál volna, akkor mindjárt az első bekezdés, de ide meg már szeptember 5.-én kiírtam. -
#370 nekem mindig azt irt ahogy nincs meg a plugin és hogy még nem elérhető -
#369 Eddig is volt. -
#368 nah van java plugin végre a cgrome-hoz :) -
#367 1 nap alatt már másodszor veszem észre, hogy egy tab nevét elrontja, összekeveri egy másik megnyitott tab nevével, érdekes. -
#366 köszi all! -
#365 alt+shift.. -
adsa #364 sziasztok. nektek se megy jól ha pdf-et nyittotok meg Chrome-ban? mert nekem gyakran megáll, aztán megint elindul... -
#363 Indítsd el a böngészőt és nyomd meg a Ctrl+Shift-et.
Ha meg nem használod az angol billentyűkiosztást, akkor utána menj a nyelvi eszköztárra (a tálcán, ahol van a HU felirat), Jobb klikk->Beállítások->itt pedig eltávolítod az angolt és csak a magyart hagyod meg. -
#362 helo
olyan problemam van hogy csak ebben a bongeszoben
atalt a billentzuzet angolra. minden mashol jo.
hol lehet vissya allitani, tudja valaki?
a bongeszo magyar maradt -
#361 "A nyilatkozat a továbbiakban arra is kitér, hogy a vádak eleve nélkülöznek minden alapot, mivel a Google álláspontja szerint az ún. reverse engineering jogszerű, hasznos és régóta alkalmazott módszer a személyi számítógépes iparban."
Ennyi. A Google innentől védve van. Ha meg az MS perel, akkor mégjobban fogják őket utálni. Továbbá az EU-nak sem a szíve csücske, szóval nem igazán hívja ki maga ellen szerintem a sorsot, nehogy még a Start menüt is kipereljék belőle.
"A cég állítása szerint gyakran csak ilyen módon, az egyedi bináris kódok speciális disassembler szoftverrel végzett visszafejtése, utasításainak elolvasása és működésének megértése után lehet a harmadik fél által fejlesztett alkalmazói programok kompatibilitását biztosítani más operációs rendszereken."
Ez a szomorú. Ezért viszont perelnék durván. Ilyet nem engedhet meg magának senki, akár nyílt, akár zárt forráskódú. Elterelik itt a figyelmet, hogy az IE8 átmegy az Acid2 teszten meg már van OOXML, meg Silverlight és Windows fő gyengepontjairól (a third party szoftverekből adódó inkompatibilitások (szemetelés a registrybe, szar uninstaller, eleve szar alapértelmezett telepítési útvonalak (pl: TC)....stb) szépen elterelik a figyelmet.
"Ez időt biztosítana a Windows gyártójának arra, hogy a jelenlegi Internet Explorer 7 termékénél is modernebb webfelületet dobjon a piacra - a jelenleg még kezdeti állapotban lévő IE8-as bétaverziót máris gőzerővel fejlesztik."
Webfelületet? WTF? Bár mondjuk böngészőnek is erős lenne nevezni...
"hiszen a böngészőprogramok ingyenesek"
Mé'? Talán portolták az IE-t Linuxra/OSX-re? Lemaradtam valamiről? A Windowst meg "kell" hozzá venni, hogy "ingyenes" legyen. A többi valóban az.
"Ez a piaci fejlemény hosszú távon akár a Vista kudarca által megrendített Microsoft hanyatlását és a Google egyeduralkodóvá válását is eredményezheti"
Isten szóljon a cikkíróból!
-
#360 hoppá google chrome :) -
#359 "Egyébként most nézem, hogy nem is a sima Application Datába teszi magát, hanem a Local Settings-en belülibe... o_O És frissítéskor fenthagyta a régi verziót is (nemcsak a profilt, hanem magát a programot is), így sikeresen megduplázta az általa elfoglalt helyet a vinyón."
Kijött egy újabb verzió és, így frissítés után a .27-est már törölte.
Ebből arra lehet következtetni, hogy direkt hagyja fent az eggyel korábbi verziót, hogy gebasz esetén tudjál downgrade-elni.
Ez inkább hasznos. -
#358 Eléggé ciki, hogy a Google Docs igencsak bugosan működik a Chrome-al. Prezentáció szerkesztő be se tölt, a Doc szerkesztő meg használhatatlan. Beszúrok egy képet pl és nem tudom átméretezni, nem jelennek meg az átméretező kockák a kép szélein, stb...
FF alatt sokkal jobban működik. Erre odafigyelhettek volna.. legalábbis szerintem evidensnek kéne lennie hogy a saját szolgáltatásaik működjenek vele. -
#357 A csavarkulcs melletti ikon, majd a legalján -> Report bug or broken website.
Még screenshotot is küldhetsz az oldalról, ha akarsz, amivel jobban megértik a fejlesztők a problémát, ha nem beszélsz a nyelvükön. -
futópad #356 sziasztok!
A rendszer freemail-ben a mellékletes levelet csak óriás fájlban engedi továbbküldeni. (ez szerintem probléma)
Donna közösségi portálon levélírásnál a levélíró ablakban függőlegesen félbe veszi az ablakot és nem enged teljes terjedelemben levelet írni (szerintem ez is probléma) Jelezni nem lehet az észrevételt. -
#355 Hoppá, nálam is. Fél órája még error:1 volt, most error:3 -
Bassboy #354 Megneztem a tuzfalam, engedi a googleupdate.exe-t.
Semmit nem allitottam, es egyszer csak ezt irta, nalatok megy az update, nem lehet, hogy a serverrel van a gond ? -
#353 Van egy kis update ellenőrző progi:
Ezzel le lehet tölteni a legutolsó Nightly build-et. -
#352 vagy proxy mögött vagy, vagy a tűzfalad nem engedi ki a googleupdate.exe-t. -
Bassboy #351
Valaki talalkozott meg ezzel a hibaval?
Update Server Not Available (error:3)
Mi a megoldas? -
#350 ezzel valóban megy a java, köszönet érte :)
nálam dll pótlásra sem volt szükség, mondjuk nem is vistát használok. -
#349 "Azokat a teszteket olyan felhasználók végezték, akik ezt szokták meg? Mert úgy könnyű."
Az ilyen teszteket általában semleges felhasználók végzik, akik x ideig így használják és ugyanannyi ideig meg fordítva. De persze szubjektív ez is, de Operában még mindig könnyebb a tabokat címsor alá helyezni, mint Firefoxban a címsor fölé.
"Akkor egyszerűen más a gyorsbillentyű hozzá."
Azért nem mindegy, hogy egy vagy két billentyű a parancs.
Íme.
És felmerül az emberben egy öt csillagos kiterjesztésnél a kérdés, hogy vajon azért nem engedélyezték-e ezt a kiterjesztést, mert valóban csak a verziószámmal lenne problémája, vagy komolyabb gond van?
Mégegy kérdés: Operában ha bármilyen oldalon a keresődobozba írok egy kulcsszót és Shift+Enter-t nyomok, akkor új lapon nyílik a keresés, ha Ctrl+Shift+Entert, akkor új lapon a háttérben. Ez oldalon belüli keresődobozoknál Firefoxban (pontosabban Operán kívül egyik másik böngészőben sem működik. Mindegyiknél az aktuális oldalon nyílik meg a keresés. Ezt FF-ben meg lehet oldani valahogy?
"Vannak ilyen minimalista skinek egyébként, meg olyan kiterjesztések is, amik pl az egész főmenüt egy gombbal helyettesítik."
Compact Classic egész jó. Már csak a könyvjelzősávot kéne valami kombinációval előhozni/elrejteni.
Én egyébként alfa alatt a Chrome Package 0.2 kiterjesztést értettem.
Na ilyesmi módon szeretném én megoldani, hogy a címsorba (nem a böngésző címsávba(!) legyenek a tabok, legfelül. Ilyet tudna a Tab Mix Plus?
"Meg pl össze lehet vonni a Stop/Reload gombokat is (arra úgysincs szükség egyszerre), azzal is lehet helyet spórolni. "
Operában már nincsenek is ott egyáltalán navigációs gombok, mindent mouse
gesturessel intézek (jobb-bal, bal-jobb klikk), ezért lenne jó FF alá is egy működő fast forward.
"Ezért én sem regisztrálok, amúgy a Firefoxon belüli ellenőrzést kapcsoltam ki (telepítéskor ill. frissítéskor nézi)."
Pontosan hol? Az about:configban kerestem, de nem találtam erre utalót.
Ha bétát akarok letölteni, akkor azt kéri jelentkezzek be hozzá, ha nem
kompatibilist az meg alapból szürke. A belső kereső meg ki se listázza.
"Az oldalak számát szerintem about:config-ban lehet módosítani, csak akkor nagyobb memory cache kell hozzá."
Mi köze hozzá ennek amit most írsz? Én arra gondoltam, hogy például keresek Google-ban, majd nyomok egérrel egy bal klikk->jobb klikk-et és automatikusan előreugrik a következő 10-re (vagy amennyit beállítottam). Ez még működött is anno FF 2.0 alatt, de például itt az SG-n, ha olvasok egy cikket és bal-jobb, akkor a cikk fórumába ugrik. És itt jön a gebasz. Ha Operában ilyenkor mégegyet nyomok, akkor automatikusan a topic elejére ugrik (ha sok hozzászólás van és több oldalon). A FF FastForwardja pedig megnöveli eggyel az ID-t, ezáltal nem létező téma üzenetet kapom. Szóval maga a forwardolási elv különbözik. -
#348 Tényleg belassul. Mondjuk megnyitásnál a FF3 is, de miután betöltötte mindet a tabváltás normális volt. Aztán mikor bezártam, a memóriafogyasztása is egész jól lecsökkent.
Egyébként a Chrome-ban is érdekes, mert ilyenkor a Ctrl+Tab-os és a Ctrl+PgDown-os tabváltás lassú mint a veszedelem, de ha egérrel kattintgatok, akkor ugyanolyan gyors, fel sem tűnik, hogy vagy 10 flashvideós oldalt tölt éppen.
De ki nyit meg egyszerre 10 YouTube videót? Főleg egy 0.2-es béta böngészővel.
Egyébként a final 3.0.1-ben ezután (nem tudom volt-e köze hozzá) a következő bugot tapasztaltam: az Alt megnyomására nem jött elő a menüsor, csak újraindítás után. (ez sem lenne gond, ha valami billentyűparanccsal előhozhatók lennének a beállítások, mint pl Operán a Ctrl+F12)
A múltkor a tabokat nem lehetett bezárni sem mozdulatparanccsal, sem középső egérgombbal a tabon. Ez is újraindítás után javult meg. Ha ilyen dolgokat nem csinálna, a tracemonkey tényleg überelné a Chrome-ot sebességben valamint a kiterjesztések között nagyobb rend lenne talán futnék vele mégegy kört, mert a memóriafogyasztása tényleg sokat javult.
Egyébként a Firefoxnál megoldható valahogy, hogy a sidebar a tabok alatt legyen? Valahogy úgy, mint Operában, hogy ne foglaljon el egy egész tabnyi részt, hanem fölötte is lehessenek tabok. -
#347 "Ott van a címsor fölötti tab kérése. Ez a módszer eredetileg az Operáé és a Chrome nem véletlenül így oldotta meg. Tesztek bizonyítják, hogy gyorsabb így a böngészés, ha megszokod (tizedmásodpercekre értendő)."
Biztos, de egyszerűen nem tudom megszokni, nem áll kézre. Operában is átpakoltam, mert zavart. Azokat a teszteket olyan felhasználók végezték, akik ezt szokták meg? Mert úgy könnyű. Szerintem ezzel a megoldással többet kell egerészni, mert messzebb van az oldaltól. Én így még azt sem veszem észre, ha megnyílik egy új, mert nem nézek annyira fel böngészés közben (és persze a szemem sem túl jó).
"(Ha már itt tartunk az 1-es és 2-es billentyűkkel történő tabváltás, vagy a Ctrl+Tab-nál lehetőség visszaváltani az előzőleg használt tabra sem rossz, bár utóbbi megoldható úgy is, hogy egymás mellé húzod a tabokat."
Akkor egyszerűen más a gyorsbillentyű hozzá. Firefoxban alapból Ctrl+Tab a következő tab, Ctrl+Shift+Tab az előző (illetve Ctrl+PageDown, Ctrl+PageUp). Tabválasztás meg Ctrl+szám.
"FF-ben max bütykölgethetsz billentyűparancsokkal. De meglepő, hogy miért nem lehet legalább egy .ini-ből szerkeszteni a kombinációkat."
Ott a keyconfig kiterjesztés, ha valaki kombinációkat akar bütykölni.
Ezt Chrome-ban hogy tudom megoldani?
Ha a C:\Users\Username\AppData\Local\Google\Chrome\Application\0.2.149.29\Resources\Inspector helyre bemásolom az Opera reklámblokkoló stílusfájlját, akkor
használni fogja a Chrome? :) Nem valószínű, de kipróbálom.
Passz, nem láttam, hogy vannak-e Chrome-hoz felhasználói fájlok. Csak mondtam egy módszert, ami nem hosts fájl és nem tűzfal, és lehet vele DIV-eket blokkolni. ;-) Szerintem az az Inspector mappa nem valószínű egyébként sem, az nyilván a Chrome DOM Inspector-ához tartozik (az a kis konzolszerű cucc, amivel elemeket lehet vizsgálgatni).
"Különben nem az, hogy egyszerűbb, kiböngészem én a forráskódból is, de egy Element Hiding Helperrel 3 másodperc alatt blokkolok valamit, így a Ctrl+U, vagy Operán Alt+F3 megoldás, majd kikeresés .css megnyitása, class id beillesztése, böngésző újraindítása nem éppen a leggyorsabb módszer. Főleg, ha még kísérletezned is kell mellé. Operában meg nem is oldalspecifikus, tehát egy általános nevű tag letiltásával tönkreteszel még 50 másik oldalt."
Pont ezt mondom, hogy az AdBlock egyszerű kezelhetőségéhez képest ezek a módszerek sehol sincsenek.
"Van valami oldal, ahol ezek jól dokumentált formában megtalálhatók, hogy miket kell módosítgatni az userChrome.css-ben?"
Így konkrétan nincs, de vannak hozzá tippek a support fórumon, meg az AddonsMirror fórumán is. Tulajdonképpen ha megvan, hogy hogy tudsz hivatkozni arra a konkrét elemre, akkor már gyerekjáték. (A legnagyobb gond az, hogy nagyobb verzióváltáskor ezek is módosulni szoktak, tehát pl FF2-nél máshogy kell csinálni ugyanazt, mint FF3 esetén. Remélem, erről előbb-utóbb leszoknak.)
"A statusbart hogy oldom meg FF-ben úgy, hogy rejtve van, csak akkor jelenik meg, amíg ráviszem egy linkre az egeret, vagy be nem töltődik teljesen az oldal?"
Van egy autoHideStatusbar nevű kiterjesztés, de az béta. (Az ilyen autohide-os dolgok szvsz nem oldhatók meg simán css-sel, kell hozzá némi javascript is, ami figyeli, hogy te merre jársz az egérrel.)
"A tabokat hogy rakom a címsorra? Állítólag egyszerűen egy manifest.dll
létrehozásával megoldható. A Chrome kiterjesztésen kívül gondoltam, mert az még csak alfa környékén van és elég bugos."
Firefoxban? Azt nem a címsorra lehet rakni, hanem legfelülre. A Chromifox is css-sel csinálja ezt. Illetve vannak rá más kiterjesztések is, pl a Tab Mix Plus is tud ilyet. A manifest.dll-es módszerről még nem hallottam, a Firefox nem szokott .dll fájlokat használni...
"Van hozzá olyan téma, ami vékonyabb címsort, fülsávot, könyvjelzősávot és statusbart csinál, vagy csak a kinézete skinezhető, az eszköztárak mérete már nem?"
A mérete is változatható, hisz az egész css-sel van megoldva (meg némi javascripttel), az meg tud méretet is. De ahhoz nem árt kisebb ikonokat is használni, vagy eltüntetni őket. Vannak ilyen minimalista skinek egyébként, meg olyan kiterjesztések is, amik pl az egész főmenüt egy gombbal helyettesítik. Meg pl össze lehet vonni a Stop/Reload gombokat is (arra úgysincs szükség egyszerre), azzal is lehet helyet spórolni.
"Én meg azért nem fogok regisztrálni, hogy kikapcsolhassam és telepíthessek nem kompatibilis kiterjesztést is."
Ezért én sem regisztrálok, amúgy a Firefoxon belüli ellenőrzést kapcsoltam ki (telepítéskor ill. frissítéskor nézi).
"Mellesleg a FastForward-nál is üres ablak kérdezte meg, hogy Ok vagy Cancel, úgyhogy az sem igazán kompatibilis. Meg Operában fejlettebb ez a feature is, több oldallal müxik."
Mármint a kiterjesztés? Mondjuk ennek a japán csávónak a kiterjesztéseit nem szeretem, az övéi tényleg gyakran bugosak. (Ő írta anno a Tabbrowser Extensions-t, aminek a kiváltására írták meg később a TabMix-et.) Az oldalak számát szerintem about:config-ban lehet módosítani, csak akkor nagyobb memory cache kell hozzá.
"Ide csak ezt a kommentemet tudom idézni."
Szerintem tökmindegy, hogy valamit milyenre terveztek, a felhasználókat nem fogja érdekelni, hogy ők azt a fájlt tulajdonképpen nem birizgálhatnák. Pláne a pistikéket, ha már az XP-jükben is csináltak mondjuk ilyen dll-cserés skinezgetést. Nem szabadna cserélniük? Akadályozza meg, vagy legalább ellenőrizze, mit tölt be. Nem szeretem amúgy a .dll-eket, mert nem látom, mit csinálnak (és nem vagyok programozó, hogy beletúrjak). A Firefoxnál legalább sima tömörített fájlok vannak (.xpi, .jar), amit ki lehet csomagolni, és meg lehet nézni. -
#346 Flashel biza baja van Chromenak, egy bizonyos flash player verzió felett pl hajlamos le se játszani egy nagy csomó flasht (amik külső media filet játszanak le, pl flv-ket).
Amúgy ha vki ez utóbbit tapasztalta, akkor arra megoldás most az, hogy uninstallálni a flash playert a gépről, aztán felrakni egy régebbi verziót, de most így meg nem mondom hányas az a régi. Vagy a másik, hogyha chrome feladatkezelőjében kilőni a flash plugint és frissíteni az oldalt, az megoldja egy darabig... -
#345 Nektek nincs problémátok a Flash oldalakkal.
Ha megnyitok kb 10 flash oldalt. (pl youtube), akkor annyira belassul a chrome, hogy az egész oprendszerre kihat. Vagy ha ez valami más probléma, akkor FF 3.0.1 alatt miért nem jelentkezik a gond? -
#344 "Mert amúgy szoktál ennyire vegyesen böngészni? Ha több ablak/tab van megnyitva, hogy követed nyomon, hogy melyik van inkognitó módban, és melyik nincs?"
Ott van egy kis kalapos kém ikon (olyasmi, mint a Gamespy ikonja). Ugyanez ott lehetne tabon is a favicon előtt/után. Egyébként nem jellemző, de bíztató, hogy ha én 3 gmail fiókot tartok nyitva (akár support célból, vagy bármi), akkor ezt egyszerűen megtehetem.
Egyébként hozzá a --user-data-dir kapcsoló (ismétlem, többszálú), tehát miután belőtted 2-3 másodpercen belül ott van előtted teljes képernyőn az a Gmail fiók, amelyiket akarod használatra készen.
"Az Opera az olyan "eszi, nem eszi, nem kap mást" dolog."
Jó, ha testreszabható valami, de egyes egyéni igényektől hátast tudnék dobni.
Ott van a címsor fölötti tab kérése. Ez a módszer eredetileg az Operáé és a Chrome nem véletlenül így oldotta meg. Tesztek bizonyítják, hogy gyorsabb így a böngészés, ha megszokod (tizedmásodpercekre értendő).
(Ha már itt tartunk az 1-es és 2-es billentyűkkel történő tabváltás, vagy a
Ctrl+Tab-nál lehetőség visszaváltani az előzőleg használt tabra sem rossz, bár utóbbi megoldható úgy is, hogy egymás mellé húzod a tabokat.
Ez is az Operáé, ezt sem másolta le eddig még senki, pedig erősen megkönnyíti a váltást. FF-ben max bütykölgethetsz billentyűparancsokkal. De meglepő, hogy miért nem lehet legalább egy .ini-ből szerkeszteni a kombinációkat.
Megemlíteném még a tálca alul esetét is. Már azt is többen bebizonyították, hogy sokkal jobb felül a tálca, az MS is elismerte, de szerinte ez nagyon radikális húzás lenne (a Vista új drivermodellje és az UAC meg a többi nem az... :D), igen felülre lehet tenni, de mennyivel kényelmesebb lenne, ha 10-ből 6 programablaknál nem a tálca alól kéne kihúzni a címsort első alkalommal, mert úgy lenne optimalizálva.
Erre mi a reakció? Linuxon is alul van a tálca alapértelmezésben, hogy jobban hasonlítson a Windowsra. Szóval a hülyeség fertőző.
"Felhasználói fájlok, CSS? Mozillában, Operában, stb ezt kellett használni, amíg nem volt rendes reklámszűrő. Igen, az AdBlock ezeknél a módszereknél többet tud, és egyszerűbben kezelhető. Szerintem alap."
Ezt Chrome-ban hogy tudom megoldani?
Ha a C:\Users\Username\AppData\Local\Google\Chrome\Application\0.2.149.29\Resources\Inspector helyre bemásolom az Opera reklámblokkoló stílusfájlját, akkor
használni fogja a Chrome? :) Nem valószínű, de kipróbálom.
Különben nem az, hogy egyszerűbb, kiböngészem én a forráskódból is, de egy Element Hiding Helperrel 3 másodperc alatt blokkolok valamit, így a Ctrl+U, vagy Operán Alt+F3 megoldás, majd kikeresés .css megnyitása, class id beillesztése, böngésző újraindítása nem éppen a leggyorsabb módszer. Főleg, ha még kísérletezned is kell mellé. Operában meg nem is oldalspecifikus, tehát egy általános nevű tag letiltásával tönkreteszel még 50 másik oldalt.
"Az is része a testreszabhatóságnak, de én ennél többhöz vagyok szokva. "
Van valami oldal, ahol ezek jól dokumentált formában megtalálhatók, hogy miket kell módosítgatni az userChrome.css-ben?
A statusbart hogy oldom meg FF-ben úgy, hogy rejtve van, csak akkor jelenik meg, amíg ráviszem egy linkre az egeret, vagy be nem töltődik teljesen az oldal?
A tabokat hogy rakom a címsorra? Állítólag egyszerűen egy manifest.dll
létrehozásával megoldható. A Chrome kiterjesztésen kívül gondoltam, mert az még csak alfa környékén van és elég bugos.
Van hozzá olyan téma, ami vékonyabb címsort, fülsávot, könyvjelzősávot és statusbart csinál, vagy csak a kinézete skinezhető, az eszköztárak mérete már nem?
"és nem akadnak össze"
Element Hiding Helper Ctrl+Shift+K kombinációját használta még valami más. Most hirtelen nem ugrik be, de valami szintén népszerű kiterjesztés. Asszem az All-In-One sidebar.
"bár nálam ki van kapcsolva ez az ellenőrzés, elég sokat szoktam tesztelgetni"
Én meg azért nem fogok regisztrálni, hogy kikapcsolhassam és telepíthessek nem kompatibilis kiterjesztést is.
Mellesleg a FastForward-nál is üres ablak kérdezte meg, hogy Ok vagy Cancel, úgyhogy az sem igazán kompatibilis. Meg Operában fejlettebb ez a feature is, több oldallal müxik.
"Átméretezhető textbox Firefox alá is van, Resizable Textarea a kiterjesztés neve."
Tudom, találkoztam vele. Egyébként van olyan is, ami ha elkezdek gépelni a címsorba valamit, akkor azt automatikusan kitölti a legrelevánsabbal, így csak Entert kell nyomnom, nem kell még mellé egy lefele nyil is, mint a többi böngészőnél.
"Nocsak, nocsak..."
Ide csak ezt a kommentemet tudom idézni. -
Borg #343 Aszondja "megfurcsult" :DDD -
#342 Nocsak, nocsak... -
#341 "Az egyéni webes parancsikonokra meg ne akarjuk már megmagyarázni, hogy FF és Opera is képes rá. Képesnek képes, de eleve körülményes,"
Akkor meg ott a Prism projekt (van kiterjesztés is Firefoxhoz), azt pont erre találták ki, hogy webalkalmazásokat pakolhass az Asztalra, külön processzel meg minden.
"Ugyanez van az inkognitó móddal is. Firefoxban nem tudod megtenni egyszerre, hogy egyik ablakban inkognitó módban, a másikban rendes módban böngészel. Váltanod kell a kettő között, egyszerre csak az egyik."
Mert amúgy szoktál ennyire vegyesen böngészni? Ha több ablak/tab van megnyitva, hogy követed nyomon, hogy melyik van inkognitó módban, és melyik nincs? A Chrome kissé túl feltűnően jelzi, hogy te ott valamit épp rejtegetsz, ennek nem kéne ennyire látszania kifelé. Egyébként most így az IE8 meg a Chrome miatt Firefoxnál is újra bekerült a prioritással kezelt jövendőbeli feature-ök közé az inkognitó mód. Meg hát ott a Stealther vagy a Distrust kiterjesztés is (kinek melyik módszer tetszik jobban, lehet válogatni)...
"Mintha minden Firefox user azt hinné, hogy csak a kiterjesztések körül forog a világ az a legjobb, attól jobb nincs, nem mintha pl Operában nem lennének bőven jók a beépített funkciók,"
Az Opera az olyan "eszi, nem eszi, nem kap mást" dolog. Egyébként az se rossz, csak más. Van, akinek az jön be jobban. A kiterjesztésekben az is jó, hogy sokkal gyorsabban tud reagálni a közösség, nem kell megvárni, míg valamit beleraknak alapból a böngészőbe, ha egyáltalán belekerül. És lehet változtatni a beépített funkciókon, ha valami nem tetszik.
"Mivel eddig még ami megoldások kijöttek azok mind olyan IE bővítményszerű külön, Program Files-ba települő mocsokként érkezett, így van esély rá, hogy a másik 3 nagy böngésző útját követi ezen a téren és majd beépítik, amit a felhasználók kérnek."
Attól még lehet, hogy lesznek rendes kiterjesztések, csak még nincs hozzá kész az API, meg nincs rendes dokumentáció... Erről még nem nyilatkoztak egyáltalán.
"Melyik tűzfallal blokkolsz HTML-ben class, div tageket? :) Adblock ott kezdődik, máskülönben egy hosts fájl is megteszi."
Felhasználói fájlok, CSS? Mozillában, Operában, stb ezt kellett használni, amíg nem volt rendes reklámszűrő. Igen, az AdBlock ezeknél a módszereknél többet tud, és egyszerűbben kezelhető. Szerintem alap.
"Testreszabhatóság alatt azt érted, hogy minden (ismétlem MINDEN) létező eszköztár oda pakolható, ahova akarod, mint Operában, ami szintén C-ben van írva,"
Az is része a testreszabhatóságnak, de én ennél többhöz vagyok szokva. Egyébként nem mindent lehet akárhová pakolni, vannak elég speciális eszköztárak, amikre pl semmi mást (pl menüsor, könyvjelző eszköztár). És túlságosan eszköztárként viselkednek, nem külön gombokként. Firefoxban csak a fülsáv és az Állapotsor az, amit alapból sima húzgálással nem tudsz átrendezni meg átpakolászni. (Azt is lehet, csak máshogy.)
vagy hogy bárki fejleszthet hozzá akármilyen bugos kiterjesztést, nincs benne semmi rendszer, a billentyűkombinációk is általában ütik egymást (3.0-val persze nem is kompatibilis ami az addons.mozilla.org-on fentvan) és ha sok van belőle akkor erősen lassítja és egyedi bugokat okozhat? :)
Érdekes, hogy így látod, én az 1.0 előtt is használtam már, és nem volt igazán gondom a kiterjesztésekkel. Átlagosan 50-60 kiterjesztést használok, és nem akadnak össze, nincs lassulás, fagyás, bugok sem. Pedig a jelenlegi profilom már több mint 2 éves, úgyhogy voltak jócskán egymásra telepítve különböző verziók, volt egy csomó béta cucc fent, stb. Még a régi PII-esemen (Win98, 128MB memória) is fent volt anno legalább 30 kiterjesztés, és semmi baja nem volt tőle. A 3.0-val is kompatibilisek már elég régen a kiterjesztések, nem most jelent meg (bár nálam ki van kapcsolva ez az ellenőrzés, elég sokat szoktam tesztelgetni, próbálgatni őket, meg van pár ősrégi, amihez ragaszkodom... és többnyire csak a maxVersion-számmal van úgyis baja).
ps: Egész hasznos ez az átméretezhető textbox ilyen terjedelmű hozzászólásoknál.
Átméretezhető textbox Firefox alá is van, Resizable Textarea a kiterjesztés neve. Volt, akinek megtetszett még Safariban, és csinált egy ilyen kiterjesztést. ;) -
#340 Innen letölthető a Chrome-mal együttműködő Java változat.
Egész pontosan a Java SE 6 Update 10 RC. Miután telepítettétek teszteljétek le ezen az oldalon.
Nálam először msvcr71.dll-t hiányolt, amit letöltöttem a www.dll-
files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcr71 -ról. 32 bites rendszeren a system32-be, 64 bites Vistán a SysWOW64-be kell másolni, majd újraindítani a böngészőt. Azóta tökéletesen megy.
Akik szerint az FF gyorsabb
1: Hogy ne csak száraz tesztoldalakkal példálózzak, hanem a gyakorlatban is érvényesüljön, nézzétek meg az ipon-on az oldalsó kinyíló menüket. FF és Opera alatt meglehetősen lassú, iE7 alatt méginkább. Sok oldal használ ehhez hasonló kinyíló menüket.
2: Nyissatok meg egyszerre 82 tabot (én ezt véletlenül tettem meg) és miután bezárogattátok mindet (no nem egyszerre, hanem mindegyik tabra átváltasz, hogy az betöltődjön a memóriába, majd úgy) és ezek után érjetek el 87 megás memóriafogyasztást, úgy, hogy csak a Gmail és a Reader van nyitva.
Hozzáteszem, a program működése ugyanolyan villámgyors, pedig ettől a menővertől még az Opera is belassult kicsit (tabok közötti váltás, Ctrl+F12/Ctrl+O/Ctrl+S és egyéb parancsokra felugró rendszerablakok sem jelentek meg azonnal, ilyesmik.
Az egyéni webes parancsikonokra meg ne akarjuk már megmagyarázni, hogy FF és Opera is képes rá. Képesnek képes, de eleve körülményes, itt meg csak két katt és ami a lényeg: Sem az FF, sem az Opera nem többszálú, tehát ha te megfekteted a böngészőt, akkor baszhatod, hogy a lecsupaszított eszköztáras ablakodban van külön, repül a processzel együtt.
Ugyanez van az inkognitó móddal is. Firefoxban nem tudod megtenni egyszerre, hogy egyik ablakban inkognitó módban, a másikban rendes módban böngészel. Váltanod kell a kettő között, egyszerre csak az egyik. Hiába van Gmail Manager meg notifier, amikor egyszerre csak egy Gmail fiókba lehetsz bejelentkezve. Ezt Chrome-mal akárhány külön-külön inkognitó ablakkal megteheted. Már csak az inkognitó tabok hiányoznak,
az úgy kényelmesebb lenne. :)
Szórakozhatsz, hogy csinálsz 3 példányt sandboxie-val, de ahhoz meg lassan indul az összes. A Chrome akár a jegyzettömb, 1 másodperc. a FF 10 az Opera meg olyan 5-6. Itt még talán az IE a győztes a maga 2-3 másodpecével.
De egyébként annyira komoly, mikor azt olvasom mindenhol, hogy nem baj, majd lesznek hozzá kiterjesztések.
Mintha minden Firefox user azt hinné, hogy csak a kiterjesztések körül forog a világ az a legjobb, attól jobb nincs, nem mintha pl Operában nem lennének bőven jók a beépített funkciók, amik:
1: gyorsabbak
2: nem akadnak egymással, jobban integrálódnak a programba
3: ha nem használod nem zavarnak egyáltalán, el vannak rejtve, különösebb erőforrást sem emésztenek fel
Mivel eddig még ami megoldások kijöttek azok mind olyan IE bővítményszerű külön, Program Files-ba települő mocsokként érkezett, így van esély rá, hogy a másik 3 nagy böngésző útját követi ezen a téren és majd beépítik, amit a felhasználók kérnek.
"Firefoxban különösen gyakran használják ezt az elnevezést, lásd pl userChrome.css, chrome URL-ok"
Szerintem ez is közrejátszott a névválasztásban.
"Btw: tűzfal is jó adblockra, sőt."
Melyik tűzfallal blokkolsz HTML-ben class, div tageket? :) Adblock ott kezdődik, máskülönben egy hosts fájl is megteszi.
"Be akartam egyébként rakni egy elég látványos példát, hogy mire is lehet jó, ha ennyivel gyorsabb a javascript a böngészőben, de sajnos Chrome alatt nem műxik."
IE7 alatt a kép se jelenik meg. :D
"Egyébként a Chrome felhasználói felülete azért reagál olyan gyorsan (a minimalista dizájn mellett), mert C++-ban van írva. De ez nem fog különösebben jót tenni a testreszabhatóságnak meg a bővíthetőségnek."
Testreszabhatóság alatt azt érted, hogy minden (ismétlem MINDEN) létező eszköztár oda pakolható, ahova akarod, mint Operában, ami szintén C-ben van írva, vagy hogy bárki fejleszthet hozzá akármilyen bugos kiterjesztést, nincs benne semmi rendszer, a billentyűkombinációk is általában ütik egymást (3.0-val persze nem is kompatibilis ami az addons.mozilla.org-on fentvan) és ha sok van belőle akkor erősen lassítja és egyedi bugokat okozhat? :)
"Minél több a tab, annál rosszabb a memória terén a helyzet."
Pár embernél szerintem valami más gebasz lehet, mert hallottam már ezt-azt, hogy összeomlik, zabálja a ramot, kerregteti a winyót...stb, nálam egyik sem jeletkezett. (Lehet, a Vista az oka?!)
Nekem még soha nem sikerült 300 mega fölé vinnem.
"Linux, Xfce felhasználói felület, Iceweasel (Firefox) böngésző."
Igen Xface... De vajon KDE és Gnome esetében is ugyanez a helyzet? A KDE-re külön kíváncsi lennék, mivel a Firefox GTK.
"Két honlapot is bütykölgetek, amik alatt aláfestő zene van."
Majd idővel kinövöd...
ps: Egész hasznos ez az átméretezhető textbox ilyen terjedelmű hozzászólásoknál. Már csak a BBCode-ot kéne valahogy megoldani.
Egyébként nem tudna valaki írni BBCode bookmarkletet Chrome-hoz? Úgy értem, hogy kijelölök egy szövegrészt, majd eszköztáron rákatt a kívánt kódra és berakja a kijelölt szöveg elejére és végére az adott kódot.
Plusz egy url-es, ami ha http://-s cím van a vágólapon akkor a [url=IDE rakja be, ha pedig sima szöveg, akkor [url=]IDE?
Szerintem nem lehet nehezebb, mint ezek. -
#339 ó..köszi. -
#338 A Chrome alapból (XP esetén) az összes adatot a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome mappában tartja. Magát a böngésző mappáját is (a Program Files helyett), és a profilodat is a beállításaiddal (a sima Application Data helyett). A Local Settings és az Application Data is rejtett mappák, lehet, hogy ezért nem találod. Tedd őket láthatóvá.
Ahogy elnézem egyébként, a Firefoxhoz hasonlóan egy fájlban tartja a könyvjelzőket. (És mint a 3-asban, a könyvjelzőket és az előzményeket egységesen kezeli. A fájl is nyilván valami sqlite adatbázis vagy hasonló, mint FF3-ban.) -
#337 én problémámra valaki? -
#336 Ha tudna valaki segíteni valamilyen ötlettel... megköszönném. -
#335 THX