6043
Egy böngésző a Google-től.
  • ldavid
    ami engem nagyon idegesít, hogy ha pl. ide a fórumra akarok képet/linket beszúrni, mindig bele kell kattintani a szövegmezőbe, hogy be tudjam illeszteni az URL-t
    más böngészőknél elég nyomni egy ctrl+v-t, mert automatikusan aktív
  • Arcor
    Hiányosságai ellenére nálam is alapértelmezett. FF-ot már csak a Neptunhoz használom.
  • lck
    Nekem személy szerint a "Finom görgetés" funkció hiányzik legjobban. Egyébként ha nagyon gyorsan akarok megnézni valamit ezt használom.
    Ezért nálam alapértelmezett böngésző.
  • 5c0rp330n
    én nem így tapasztaltam.
  • Penge4
    Ezt már hónapok óta javították...
  • Penge4
    A jelzőkezelő jobb sarkában az az X nem szúrta ki a szemed? Ez éppen arra való. Ennek külön nem csináltak gombot, feltételezték, hogy a userek maguktól is rájönnek.

A torrentre már Idávid válaszolt.
    Egyébként érdekes, hogy mindig a "külön el kell menteni"-t hozzák fel. A többi böngésző szerintetek a levegőben tárolja és úgy nyitja meg? Az is lementi a cache-be és onnan nyílik meg. Mennyivel megterhelőbb azt a pár kB-os torrentfájlt egy laza egérmozdulattal berántani a a Recycle Bin ikonra? És innentől volt-nincs.
  • 5c0rp330n
    én is most tértem vissza FF3.1/Opera10 kombóra.
    a legtöbb hiányosság amit említesz, tényleg valós probléma. nálam ott telt be a pohár, hogy a gif-eket valami irtózatosan rossz sebességgel töltötte be/jelenítette meg, ráadásul sokszor ahogy játszotta le, úgy lett egyre lassabb az egész..
  • ldavid
    torrentre: jobbklikk a fájlra és "az ilyen típusú fájlokat mindig nyissa meg"
    egyébként szerintem egy pár hónapos böngészőtől nem várható el FF szintű tudás

én mióta ezt használom a róka max 2-3x indul naponta
    (főként azért mert lusta vagyok pár könyvjelzőt átpakolni... xD)
  • twenty1
    Sziasztok!
    Látom itt a google chrome-ről egy szót sem ejt senki ahhoz képest hogy ez itt arról szólna....Mindegy...Csak el akartam regélni, hogy kipróbáltam, és nagyon jól néz ki, nagyon nagyon gyors, sok jó funkciója van, de sok hiányossága is van, mi számomra idegesítő.
    Pl. ha beírok valamit egy szövegsávba, nem jegyzi meg, mindíg újra kell írni.(itt most gondolok egy e-mail címre, vagy más szövegre)
    A jelszó megjegyzésről:felajánlja hogy megjegyezze-e a jelszavunkat, vagy hogy "ezen a vebhelyen soha".Ez a két lehetőség van.Ha azt választod, hogy "ezen a vebhelyen soha", akkor a büdös életben többet nem i tudsz arra az oldalra jelszót beállítani, ha nemtán mégis szeretnél.
    Ebből a szempontból a tűzróka sokkal okosabb.
    Következő:....Az előzményeket mindíg csak manuálisan tudjuk törölni, ezt sem lehet beállítani, mint a firefox-nál, hogy naponta törölje.
    És még egy dolog....A letöltésnél mindíg ott marad a kép alján a letöltött anyag ikonja, és mindíg ki kell x-eljük, ha nem akarjuk hogy ott maradjon.Torrentek letöltésének elindításánál pedig minden alkalommal le kell mentsük a torrent file-t is ahhoz, hogy meg tudjuk kezdeni a letöltést.Ravasz "róka" komámnál ez is egyszerűbb...
    Szal ha valaki gyors oldalbetöltést szeretne, akkor ajánlom a google Chrome-t, de én személy szerint inkább a gyors és kényelmes kezelés mellett döntök, még ha kicsit lassabb is.
    Nah ennyi......
  • macselek #565
    Na megvan, köze nem volt a programhoz.
  • macselek #564
    Nem tudja valaki mért jelenít meg mindent dőlt betűvel? Próbáltam,de nem sikerült átálítani:S
  • cherubim06
    ...és az SP3 tűzfal? Merthogy én csak windowsos tűzfalat használok sp2 óta és soha semmilyen problémám nem volt; az összes port scanner meg hacker-firewall és vírus teszten átmegyek csont nélkül.
    Most akkor minek is használjak mondjuk zonalarmot? Ja, hogy azzal töltsem az időm, hogy hónapokon keresztül popup ablakokat nézegessek és kiderítsem, hogy miért nem tudok bizonyos egyszerű webes szolgáltatásokat használni???
    SP3+nod32+spybot azt' szevasz.
  • 5c0rp330n
    "mert mióta nem használok ilyen retek über-tűzfalakat, azóta érezhetően gyorsabb is"

inkább úgy fogalmaznék, hogy amióta nem használsz tűzfalat úgy egyáltalán. mert az sp2 tűzfal nem igazán nevezhető tűzfalnak.
    egy profi tűzfal abszolút nem lassítja le a gépet, szóval amíg használtál, addig is szart használtál.
    aki pedig ésszel tud bánni a géppel, egy rendes böngészőt használ (opera/ff/chrome), és mondjuk router mögül netezik (a legtöbben van beépített tűzfal), annak nem sok baja lesz, ha nem használ még egy külön tűzfalat a gépén, én sem használok, de nem is ámítom magam a fos windows tűzfallal.
  • Penge4
    azt pedig, hogy kérdés nélkül mindent letiltott, a saját gépemen is tapasztaltam csak az alatt az 5 perc alatt is vagy 20szor, mielőtt végleg kikapcsoltam, szóval ezt ne is próbáld meg kimagyarázni. a legalapvetőbb programokat is kérdés nélkül letiltotta.

Biztos én vagyok a hülye hozzá, mert nekem semmilyen alapvető programot nem tiltott le. Bár Vistát használok, talán ez is lehet az oka, mondjuk kétlem, mert mindkettőt a Microsoft gyártotta, tehát az csak szar lehet.

Szerintem már rég zombi az én gépem is. Biztos valami gyorsító zombi támadhatta meg, mert mióta nem használok ilyen retek über-tűzfalakat, azóta érezhetően gyorsabb is.
  • lck
    Jaj, jaj, mi lesz velem, mi lesz velem ? Már fél éve csak windows tűzfalat használok, lehet hogy már zombi vagyok, vagy talán már nem is vagyok ?
  • 5c0rp330n
    google-al fél percig nem talált egy ilyen tesztet találni, bár ez nem ugyanaz az oldal, valószínűleg egy teljesen másik, vagy nagyon átalakult a kinézete, az eredménye ugyanaz.

firewall leak test

"Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy valami komoly sza(g)ember készíthette ezt a "tesztet", mert nálam ilyen még nem fordult elő."

az egészen biztos, hogy komolyabb szakember csinálta, mint akár te, akár én. azt pedig, hogy kérdés nélkül mindent letiltott, a saját gépemen is tapasztaltam csak az alatt az 5 perc alatt is vagy 20szor, mielőtt végleg kikapcsoltam, szóval ezt ne is próbáld meg kimagyarázni. a legalapvetőbb programokat is kérdés nélkül letiltotta.
    a tesztből pedig világosan látszik, hogy mennyit ér, és milyen nagyságrendekkel hatásosabb, teljesen ingyenes tűzfalak is vannak.
    sp2 tűzfalat használni majdnem akkora amatőr dolog, mint internet explorert. ilyet 2 ember használ: aki nem ért hozzá és/vagy aki teljesen leszarja, hogy mi történik a gépén.
  • Montanosz
    nekem blokkolja az oldalakat, ki is írja hogy hányat meg milyent)))
  • Penge4
    "volt egy tűzfalteszt, ahol..."

Meg volt a szomszéd Pistike, aki feltörte a NASA és a Pentagon szervereit.

Valami link esetleg ehhez a tűzfalteszthez? Már ha létezik.

"ugyanakkor amire meg szükség van, kérdés nélkül letiltja, és b@sztat, hogy fel akarod-e oldani."

Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy valami komoly sza(g)ember készíthette ezt a "tesztet", mert nálam ilyen még nem fordult elő. Olyanokat kérdezett meg, hogy mehet-e a netre, mint torrentkliens, meg Flashget, de ez szerintem természetes is. Az már a többi tűzfal szokása, hogy minden szoftver minden egyes moduljának külön kell engedélyezni kimenő és a bejövő kapcsolatot. Valahogy idegesítő, amikor egy szoftvernél a updater.exe-től kezdve az utolsó rendszerfájlig mindet külön engedélyezgetni kell. A Windows tűzfal egyszer kérdezi meg, utána nem zaklat hülye kérdésekkel.
  • Arcor
    (Outpostot használok, teljesen jó szerintem.)
  • lck
    Az xp tűzfala a klasszikus tűzfal kritériumoknak tökéletesen megfelel. ( Portok nyitogatása - csukogatása - láthatatlanná tétele. ) A különböző okos tűzfal-program tesztek, mindenféle egyéb agyafúrt módszerekkel tesztelnek, amiket igazából nem is biztos hogy egy klasszikus értelemben vett tűzfalnak kell kiszűrni.
  • 5c0rp330n
    az xp tűzfal rosszabb, mintha nem is lenne.
    volt egy tűzfalteszt, ahol 0-10000-es sklálán osztályozták a tűzfalakat tesztek alapján, 7000 felett már elég jónak számítottak, a toplista elején 9000 feletti pontszám volt meghatározó, és egyébként az első helyen egy teljesen ingyenes tűzfal állt (Comodo), nemtom h ma hogy áll a dolog. az viszont biztos, hogy az xp sp2 tűzfala egészen pontosan nulla pontot produkált a tesztben, vagyis olyan volt, mintha ott sem lett volna, ugyanakkor amire meg szükség van, kérdés nélkül letiltja, és b@sztat, hogy fel akarod-e oldani. talán a világ leghaszontalanabb és egyben legirritálóbb tűzfala díjért pályázhat, bármi más célra tökéletesen alkalmatlan.
  • Penge4
    Teljesen mindegy milyen tűzfalat használsz. Bőven elég egy Windows tűzfal is, akinek nincsenek extra konfigolási igényei, csak szeretné, hogy valami csendesen védje a gépét. A legtöbb probléma user errorból következik. A Windows tűzfal nekem tökéletes, mert nem ugrál 5 percenként mindenféle hülyeséggel és kielégítő védelmet nyújt. A Vistáé már csoportházirendből egész jól konfigolható is. AdBlock nincs benne, de ha natív megoldás kell, akkor ott a hosts fájl. Egy ügyes kis userscripttel még össze is húzhatod a helyén maradt fehér részeket.

Met: Hasonlóan, mint a Privoxy. Beállítod proxy-ba IP-nek a localhostot, portnak ezesetben a 8080-at és Go.
    Innentől blokkolja a legtöbb reklámot. Blokkolást úgy függeszthetsz fel, hogy jobbklikk a tálcaikonján és Bypass
    Blokkolás erősségét így módosíthatod: Klikk->Configuration->Basic

Blokkolandó címeket így adhatsz hozzá: Klikk->Configuration->Advanced->urls.local fül.

Az Element Hiding funkciója némi HTML, PHP és JS ismereteket igényel. ezt a Klikk->Configuration->Filters résznél érheted el.
  • passatgt
    google?
  • Met
    Most tényleg én vagyok ilyen béna, hogy nem jöttem rá, hogy működik a BFilter?
  • ldavid
    én nem hinném, de akkor szerinted mi a jó?
  • Arcor
    A kerio kb annyit ér mind a windows tűzfal

• ldavid
    Kerio-t használok, az blokkol minden böngészőben, de Chrome-ban nem tud
  • Penge4
    Már miért ne lehetne tűzfallal? Az globálisan blokkol. Ha olyan tűzfalat használsz, akkor nem kell a BFilter.
  • ldavid
    hm. azt a hsz-t nem is láttam xD

azért jobb lenne, ha tűzfallal is lehetne blokkolni

• passatgt
  • Penge4
    Akkor mégegyszer AdBlock a Chromehoz: BFilter
  • passatgt
  • ldavid
    nem csak te szeretnéd...
  • Met
    Jól látom, hogy nincs ad block a Chrome-hoz?
    Olyan jó lenne letíltani ezeket a reklámokat...
  • Montanosz
    óóóóóóóóóóóhhh
  • Blasta
    Ááááááhhháá :)
  • Penge4
    Nyomj Shift+Esc-et.
  • Sil78
    A pluginokat is külön processzként futtatja, nem? Talán van az egyik lapon valami Flash-es cucc.
  • Blasta
    Ja értem, thx
  • ldavid
    1 a böngésző, és 1 a benne megnyitott lap
    lap nélkül nem lehet megnyitni, így minimum 2 lesz mindig
    az a 4 nem tudom, hogy sikerült, talán az egyik lap még nem záródott be rendesen