58
-
marika661 #58 Érdeklődnék tudja-e valaki,hogy hol szerezhetném meg Wii-re a Harvest Moon:Tree of Tranquility játékot.Köszike -
dez #57 45nm -
dez #56 Ha nagyon akarnák, már most csökkenthetnék. Így alakult a különböző verziók csúcsfogyaszása (MGS4 közben):
Legelső típus (90nm Cell + 90nm RSX + kvázi full PS2): >200W
Korábbi 80GB (90nm Cell + 90nm RSX + csak GS PS2 chip): 200W
40GB: (65nm Cell + 90nm RSX + no PS2 BC): 155W
Új 80GB (65nm Cell + 65nm(?) RSX + no PS2 BC): 130W
Elvileg már gyártják a 54nm-es Cellt, ha az is belekerül, bőven 100W alatt lesz a fogyasztás, szóval kevesebb, mint az eredeti fele, így közel sem kell akkora ház és hűtés. (Máf a 40GB-os hűtése is egyszerűsített, kevesebb anyag van benne, így jóval könnyebb is a gép.) -
peat666 #55 off:
A csokiról annyit hogy én bementem a lidl-be, elolvastam egy kultúráltnak kinéző német csoki összetételét( ráadásul van sima, fehér meg mág pár fajta). Több benne a kakaó tartalom (ez a legdrágább összetevő a csokiban, a minőség ezzel általában egyenesen arányos), olcsóbb, finomabb és még a csomagolás is minőségibb. Leírom a nevét ha érdekel :) Lassan már (vagy inkább már most) meg már a német szalámi/kolbász is jobb mint a magyar, magyarba beleharapok és köpöm ki a csontot meg porcokat. Aztán tüntetnek a gazdák, pedig minőséget is kéne elénk rakni. Szóval én is kitartok általában a hazai vagy Mo-hoz köthető termékhez, addig amíg nem érzékelek jobbat. De ez már tényleg nagyon off. -
peat666 #54 "A játékkínálatról meg elég nehéz innen nyilatkozni, mert már most annyi rahedli japó exkluzív játék van PS3-ra mint csuda, és azokról semmit nem hallunk, mert nem fogják sehol máshol kiadni őket. Nekünk gagyik, meg nem FPS hanem szamurájos pacsinkó, meg ilyenek, szal érthető. Viszont ami X360-ra megjelent azt nagyjából ismerjük és nincs annál sokkal több Japánban sem."
játékok1
játékok2
X360-ra már megjelent jópár játék, és úgy néz ki még több fog megjelenni rá ebben a stílusban mint a másik gépre. Amit leközölnek felénk persze, ha Japánban élsz akkor elnézést, ha itthon akkor meg egészen fura módon tájékoztatnak minket hogy tök más kép alakult ki benned és bennem is. Én ezen címek alapján írtam amit. -
#53 hali én most szeretnék venni egy x-box360-t és lenne pár kérdésem -
muerte2 #52 ha mar itt tartunk mindet sorrend nem lenyeg. :)
-
#51 Én általában bocicsokit veszek, még ha már nem is Magyarországon gyártják. A japánok meg japán konzolt, még ha az is Kínában készül, mint az X360.;)))
A játékkínálatról meg elég nehéz innen nyilatkozni, mert már most annyi rahedli japó exkluzív játék van PS3-ra mint csuda, és azokról semmit nem hallunk, mert nem fogják sehol máshol kiadni őket. Nekünk gagyik, meg nem FPS hanem szamurájos pacsinkó, meg ilyenek, szal érthető. Viszont ami X360-ra megjelent azt nagyjából ismerjük és nincs annál sokkal több Japánban sem. -
#50 Képzeld hozzá az x-hez a fél gép méretű külön tápot is. A PS3-ban beépített van. -
dez #49 July NPD figures show PS3 still leading 360
És ez csak az USA, máshol nem holmi 20%-kal vezet, hanem 100... -
peat666 #48 Mindkét gép egy nagy batár állat, egyszerre egymás mellett még nem láttam, de külön külön igen, és nekem ps3 még robosztusabbnak is tűnik. Bár a fekete és fehér szín lehet megtéveszt. Az ár meg nem számít kijelentés egy nagy hülyeség már bocs, a te keresetedhez képest csekély ár egy tábla csoki, de ha két hasonló minőség közül (pl boci vc milka :) ) az egyik olcsóbb akkor valószínű felkelti az érdeklődésed. Egyértelműen az a célja microsoftnak hogy legalább próbálják ki a gépet a japcsik, mivel jelenleg nem ég le sem játékkínálatban sem játékmenniységben a sonyhoz képest, így mondhatni előkészítheti a terepet a következő generációnak majd. Szerintem jó hogy a sonyt a hazájában is akarja fenyegetni, tán felébrednek a blu mániákusok hogy burtális konzol kéretik a következő generációba, ez nekünk csak jó. -
#47 Őööö... nem a gép árát kéne csökkenteni, hanem a méreteit. Ez a dolog a japán emberke 20 nm-es lakásában lehet, hogy többet számít, mint hogy 80$-t spórol a gépen. Elég jól keresnek ők ahhoz, hogy ez ne az legyen első szempont. -
feamatar #46 nem nagyon hiszem hogy valakinek 40gb trailer meg demó lenne a gépén, de hát kitudja... az exkluzívok amik érdekesek. Sajnos vagy inkább épp hogy szerencsére, mindkét gép elég jelentős jrpg felhozatallal rendelkezik/fog rendelkezni, és így aki minden jó darabot ki akar élvezni, annak mindkét gépre szüksége lesz. -
dez #45 Ha más nem, film és játék trailerek, játékdemók, pályák, stb. -
dez #44 Te vagy eltévedve, pupák. Te nézz utána, mielőtt beszólsz.
Még az USA-ban is valamivel több PS3 fogyott január óta, a világ többi részén (tehát nem csak Európában) meg jelentősen több. -
dez #43 Nem dől össze a világ, ha (rövid távon legalábbis) nem érik be. Az is éppen elég, hogy 1 évvel ezelőtt még 3x annyi Xbox360 volt USA-ban, most 2x annyi van, újabb 1 év múlva meg csak mondjuk 50%-kal lesz több.
És az sem mindegy, mennyi az új tulaj. Az új tulajok több játékot vesznek. -
fourgee #42 "Ilyen körülmények között minden bizonnyal sokan a Microsoft megoldását választják majd, amire a Sonynak mindenképpen reagálnia kell - hogy miként, azt még találgatni is felesleges."
Ezt a f.szságot... Ha kell egy mobil gép, akkor nem fogok Xbox-ot venni csak azért, mert egy árban van vele... Vagy vigyek magammal mobil tévét meg egy bazi nagy akkumulátort és úgy játsszak a buszon, metrón, repülőn? Ehhh :)
Egy jobb traktor is sok-sok millióba kerül, akinek arra van szüksége nem fog helyette Lexus-t venni és azzal szállítani aratáskor... Logika, emberek, logika. -
#41 És manapság már a multiplatform címek is egyre kevésbé kerülik a wiit, nem úgy mint régebben. Tisztára olyan érzésem van, mint amikor minden fejlesztő először pspre akart fejleszteni, mára csak dsre. Itt meg minden fejlesztő csak ps3/x360ra akart fejleszteni, manapság egyre inkább wiire is, lassan meg marad csak a wii (mármint ha a wii is megismétli a ds bravúrját) -
#40 Hááát azért tudok "néhány" jó wii exkluzív HC címet írni ami tényleg jó / ami biztos jó lesz:
Star Wars The Clone Wars: Lightsaber Duels, Super Smash Brosh Brawl, Mario Kart wii, Super Mario Galaxy, The Legend Of Zelda Twilight princess, Okami (ps2ről), No more heroes, Resident evil umrella chronicles, Resident evil zero(gamecuberól), Trauma Center: Second Opinion, Metroid Prime 3:corruption, The Conduit, Samurai Warriors: Katana, Tales of Symphonia: Dawn of the New World, Super Paper Mario, Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors, Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers, Monster Hunter 3, Final Fantasy Crystal Chronicles: My life as a king, Opoona, Battalion Wars 2, Fire emblem radiant dawn, Pokemon Battle Revolution (nem röhög), SimCity Creator, Harvest Moon: Tree of Tranquility, Sonic and the Secret Rings, Wario Land: Shake It!, Endless Ocean, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Lost in Blue: Shipwrecked, Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 (ps2ről de jó), wing island, WII music, Animal Crossing City folks, Tenhu 4, Fatal Frame 4 (ok van még millió egy más is, de inkább csak a jó játékokat írtam...)
Szerintem ez a ps3/x360 mellett is nagyon meggyőző. És van x360am is, de pl a multiplatform címek közül is pl a star wars force unleashed inkább majd wiire kell (érthető okokból), és a COD5 is inkább wiire kell (mert x360on fizetős a multi, és fizessen az a multiért akinek 6 anyja van :) -
xAlterego #39 Azért mert a HC gamer mostanában szeret olyat játszani hogy a Wii "nem ér mer az másmilyen". -
Cortex #38 jó az természetes, hogy jönnek Wiire exkluzivok, de az akkor is sztem teljesen más kategória, össze lehet hasonlítani, csak a Wiin másfajta játékélmény van
De a PSP-t és a DS-t a mésik 3 konzollal felesleges hasonlítani, mert másra lettek kitalálva...
Persze ez az én véleményem, ha akarod nyugodtan hasonlítsd össze őket... -
#37 Mióta DSre lesz exkluziv a Dragon quest 9, és wiire a monster hunter 3, Fatal Frame 4, és tenchu 4, és egyre több, azóta simán lehet... -
Cortex #36 havi 834 Ft-ért sztem megéri, s nem vészes a Live.. -
Cortex #35 Azért, mert a cikk az XBOX 360ról szól, annak nagy riválisa a PS3. Hát ezért szól ezekről.
Amúgy az 5 konzolból 2 ún. HANDHELD, amiket nem nagyon célszerű ezekkel összehasonlítani. A Wii pedig teljesen más, mint PS3 vagy XBOX 360... -
#34 De most miért lett ebből ps3 vs x360 vita, mikor az a két utolsó helyen álló konzol az öt konzol közül? A pcs videojátékpiac meg még jobban le van maradva mögöttük, akkor meg miért ez a három (pc, x360, ps3) van a leginkább elterjedve magyarországon? -
#33 És a három csaj közül ki melyiket du*ná meg? Érdekes, hogy ezt még senki sem írta -
Cortex #32 nem kell a gépet módosítgatni...
-
#31 És ha módosított gépet érzékel akkor kitiltja a gépedet, vehetsz újat vagy elfelejted a netes szolgáltatásokat, multit. -
#30 X360-on fizetős a net... Vannak ingyenes részei is, azokkal meg tipikusan nem tudsz semmit kezdeni. -
#29 Régen mindennek más feelingje volt... -
Roli012 #28 el vagy tévedve.. lehet hogy neked csak európa a világ? nézz utána a dolgoknak mielőtt ilyen marhaságokat írsz. -
Csak77 #27 Én, ha választani kellene, akkor Xbox-ot vennék, nem PS3-at... -
Cortex #26 Sztem az a baj, hogy a PCk és a konzolok kezdenek egybeolvadni, bár ennek vannak bizonyos előnyei, pl: "ha elindítod a játékot, megnézni magától neten, van-e hozzá valami amit letölthet (új autók, pályák, fegyverek, akármi)", de nem biztos, hogy ez olyan jó dolog.
Régen teljesen más fílingje volt egy konzolnak, mint mostanság...
-
Cortex #25 Sztem nem lenne szükséges az installáció, csak arról van szó, hogy a Blu-Ray lassú. Nem tudom pontosan hányszoros olvasást tud a PS3, de ha jól tudom 2x.
S hogy ne kelljen annyit loadingolnija, meg annyiszor loadingolnija, ezért van ez az egész. De nekem az nem tetszik, hogy egy DMC4 5 gigát fel pakol a HDre. -
Cortex #24 Jó de, ha van 40, 50 játékom, s csak mindegyik felrak 2 gigát, akkor a 40 giga mire elég? -
#23 Konzolos install nem olyan, hogy browser, install.exe, majd patch, driver update, patch a driver updatehoz és ha szerencséd van akkor kész. Sőt ha elindítod a játékot, megnézni magától neten, van-e hozzá valami amit letölthet (új autók, pályák, fegyverek, akármi), nem neked kell vadásznod a dolgokat. -
#22 Most is berakod és megy. Első alkalommal felrakja a dolgait a HD-re, azt kész. -
Cortex #21 Az sztem szar, ha egy konzolon installálni kell... A konzolokban az egyik jó dolog mindig is az volt, hogy nem kellett instalálni, csak beraktad cuccot és ment, legalábbis sztem... -
#20 Nem "kell" installálni, hanem mivel alapból van egy teljesen szabvány, bármikor bármiylenre cserélhető vinyó, így a fejlesztők használják is. Ez olyan hülyeség, mintha azt mondanánk, hogy pécén installálni kell és ez milyen hülyeség mikor ott a dvd drive a gépekben... -
#19 Ezt a tipust már nem gyártják, hdmi kimenet és vinyó nélküli RROD alaplapos arcade.