138
-
BlackRose #58 Nézd nem abban van a dolog, hogy hiszek e vagy sem valakinek (főleg nem a hatalomnak), a dolog abban van, hogy ha valamiből nem kérek akkor ne kényszerítsék rám, legyen az én döntésem, hogy hiszek e vagy sem és kiben, hogy megbízok e valakiben vagy sem. Ez az ami miatt emberek vagyunk, a választás, hogy kivel, mikor, hogyan.
És büszkén válalom, hogy olyan "barom" vagyok aki a saját fejével gondolkodik és nem tűr el semmi féle hatalmat vagy erőt a feje felett és más iránt sem hajlandó erőt vagy hatalmat alkalmazni (önvédelmen kívül). -
Mentoloshurkaka #57 "Elrendelte, hogy mindenkinek: kicsinek, nagynak, szegénynek, gazdagnak, szabadnak és szolgának jelöljék meg jobb karját és homlokát, 17s hogy senki sem adhasson, vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét, vagy nevének számát."
Nem voltam eddig hívő, de valahogy rohadtul félek ezektől a soroktól mostmár -
#56 csak ennyi a hozzászólásom: NWO (New World Order) -
BlackRose #55 Rabszolgák már vagyunk, ugyanis egy évben több mint 6 hónapot teljesen ingyen jársz be dolgozni (ennyi az adó). Nem tudom de azt hiszem a Római birodalomban sem volt 50% feletti a rabszolgák száma, vagyis amikor annyi lett akkor vége lett a birodalomnak is. :) Ez a dolog a lánc, korlátolt mozgásterületű rabszolgából mozgást teljesen megtagadó rabszolgákat csinál vagyis a mozgás csak ott lesz lehetséges ahol az úrnak megfelel. A teljes kontroll tökéletes eszköze. -
lordofchaos #54 De sok barom van.
Fusson ki merre lát! A lelketeket akarják! Ne higgyetek senkinek és semminek! Mindenki rosszat akar nektek!
Más:
Szerintem elég lenne egy globálisan egyedi azonosítót tenni a chipbe aztán az alapján központilag lekérdezni a kérdéses adatokat. Esetleg lehetne olyat hogy a központból különböző jogosultsággal lehet lekérdezni pl. orvos csak az orvosi adatokat stb. -
mcninja #53 Hát akkor elkezdődött... A Rohadt életbe, pedig azt hittem, még lesz pár év. De nem lesz. elkezdték a markatingjét ennek a kramancnak, amivel az egész emberiséget a modern rabszolgatartás keretei közé fogják terelni max 10 éven belül...
Ez most csak a marketing első lépése. Írtak róla, megpendítettek néhány érvet mellette, megnézik mit támadnak rajta a legjobban, aztán hamarosan majd írnak arról is, hogy de miért nem. Aztán ez így fog menni mondjuk 5-10 hullámig, míg már olyan soxor hallottunk róla, hogy nem is fog érdekelni senkit, hogy mi van ezzel a kramancal. Sőt, mikor megkapjuk a levelet, hogy fáradjunk be beültetésre, már örülünk is, hogy nekünk is lesz...
Így válnak majd azok is a fogyasztói társadalom, a modern rabszolgatartás áldozataivá, akiket most nem tudnak megfogni a különféle hitelajánlatokkal...
Harci-Szerzi -
endrev #52 Kedves mousee,
A probléma az, hogy ez láthatóan már egyre kevésbé filozófia, a tendencia egyértelmű.
Évek óta gondosan lopják be a bőralatti chip ötletét az embereket tudatába. Először csak az állatokba ültetjük, hátha elkóborol. Aztán a szenilis nagymamába, hátha elkóborol szegény. Mostmár VIP-jegyek kap a birka, ha beülteti, de jó hecc, mekkora buli! (Észreveszitek a pszichológiát emögött?)
Holnap már orvosi szolgáltatás lesz, bárki szabadon teheti, holnapután pedig már törvénytervezet lesz a használata. Tiltakozunk ellene, elbukik, de rá egy kis idővel újra előkerül. Gyorsan történik valami, ami meggyőzi az embereket arról, hogy mégis szükséges a dolog. Mondjuk egy terrortámadás.
És aztán készen is van, "megszületett a fenevad". Ez a lassútűz-effektus. Ha egy békát bedobsz a forróvizes edénybe, kiurgrik. De ha hidegvízbe teszed és elkezded melegíteni, megfő.
Tehát mi a vége?
Nem rám szavazol? Jaj annyira sajnálom a kislányodat!
Le akarsz csatlakozni a központi víz-, áram-, gázhálózatról? Jaj annyira sajnálom a kislányodat!
SZABAD AKARSZ LENNI?
Jaj annyira sajnálom a kislányodat... -
#51 Jó, mondjuk ez elég erős már...bár az a gáz, hogy ki tudja... Lásd a történelmet: Nem egyszer került -bárhol- egy őrült vezető az élre, és simán csinálta az őrültségét, és pusztított, ahol csak tudott. Jó, az ő szemszögéből neki volt igaza, mert követte a saját ideáját, de kívülről akkor is egy őrült volt aki gyilkolt megállás nélkül. A törikönyvet felcsapva nem egy ilyet találsz. Most gondolj bele, valahol kifejlesztenek valami über fegyvert, amivel egy katonai csoport, vagy akár egy egész hadsereg "világuralomra tör". És innentől kezdve jöhet, amit mondtál.
Persze ez csak filozófia...remélhetőleg -
endrev #50 A paranoia mögött nincs realitás, attól paranoia.
Emögött van. Függetlenül attól hogy átgondolod-e. -
endrev #49 Ha már elég sok emberben van ilyen chip, az egész társadalom zsarolhatóvá válik. Addig csak megy a mosolygás, a szépelgés, de ha a chip már a karodban van, NEM LESZ MENEKÜLÉS.
Bármit megtehetnek az egész népességgel. Egy ilyen chip alkalmas az ölésre is, elég ha csak egy jelre kiereszt egy mérget.
Lázadozol?
Egy gombnyomás, és amint elmész a következő szenzor mellett, halott vagy!
Orvos vagy és nyilvánosságra akarod hozni, hogy a chip eresztette a mérget a testbe?
Egy gombnyomás, és amint elmész a következő szenzor mellett, halott vagy!
Nem tudod fizetni a hitelt?
Egy gombnyomás, és amint elmész a következő szenzor mellett, halott vagy! Esetleg a gyereked halott.
Ötmillió ember kivonul az utcára és tiltakozik a karjába ültetett chip ellen?
Ötmillió ember hirtelen halott! Vagy a gyereke!
LÁZADOZOL MÉG?! VAGY INKÁBB MEGHÚZOD MAGAD?! -
BlackRose #48 Nem a chip a gond... és nem is a paranoia. -
#47 De mondjuk ha már úgyis paranoiás vagyok, és ez egy számítástechnikával is foglalatos oldal... Meg lehetne ezt a chip-et úgy oldani, hogy teljesen nyílt legyen, és átlátható, semmi eldugott apró kis hülyeség. Így tényleg meglennének a lent felsorolt előnyök, és nem lenne paranoia sem. Szerintem :P -
endrev #46 Már megint a szabadságunkra törnek!
N E H A G Y J Á T O K ! -
BlackRose #45 Mindég az a tét, de mondjuk van egy mondás amely azt mondja, hogy veszekedéshez legalább két ember kell. Szóval éppen az ilyen "kontroll mániákus" mindenbe beleavatkozó politika az amely miatt lehet, hogy ilyen dolgok nélkül sajnos nem lehet majd megmaradni. A gazdasági válság és háborúk is ennek a politikának az eredménye. -
gombabácsi #44 Miért is kell a Zeitgeist címő hatásvadász fost itt idézni? Félelmetes hogy micsoda karriert fut be az a szenny film, de hát az embereknek mindig is tetszettek a felületes hatásvadász fosok. A legtöbb ember lusta bárminek utánanézni, hát jól jön egy ilyen.
A Bibliában az a bizonyos "fenevad bélyege":
16. Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
18. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.
(Jelenések könyve 13. fejezet)
Amúgy most mindenki sipákol hogy ő bizony nem engedné ilyen csipet tegyenek belé. Csakhogy ne a mostani társadalmi és gazdasági helyzetből induljunk ki. Legyen egy kis anarchia, gazdasági válság, néhány közeli háború... Egyre több nyomorban élő ember, akik megtámadják a többi embert... Akkor majd szinte senki sem fog gondolkodni azon, hogy ilyen "békességet és biztonságot" jelentő "technikai vívmányt" belerakjanak a testébe...
És akkor azt is elfelejti mindenki, hogy 2000 éve egy könyvben már le volt ez írva, hiszen a jólét lesz a tét, vagy egyszerűen az életben maradás... -
pjke #43 Betartod a tíz parancsolatot első parancsolat: csak Istent imádd! -
pjke #42 Hát épp ez az, a Biblia is így ír a fenevad bélyegéről, anélkül senki el nem adhat és nem is vehet pl.
A hajléktalan ma sem a tescoban vásárol. -
iambg #41 Willcoxnál a pont. Ha elájultam, jó lenne, ha nem lenne egy olyan eszköz a karomban, ami a bankszámlám adatait is tartalmazza. Arra vannak egyéb már használatos dolgok.
Egyébként meg nem vagyok madár, hogy gyűrűzzenek. -
BlackRose #40 Tudod azt az evolúciós elméletet amely szerint a kezdetben a majmok ültek a fákon, aztán az egyik majom inteligensebb lett és lejött a fáról, a többi majom csak utánozta. :) -
Justil #39 az egésznek épp az a lényege, hogy az emberek nagy része birka mód saját maga fogja kérni a chipet, és boldogan megy haza a beültetés után, új emberként érzi majd magát stb stb. hasonlómód az emberek nagy része soha nem is akarja majd kiszedetni magából. azok pedig, akik a szabadságot helyezik mindennél előbbre, és nem kérnek a dologból, vagy akik kiszedetik magukból, ok hogy vmelyest kiesnek az irányítottság alól, de akkor ők (mi:) hogy fognak fizetni a tescoban, mikor ott már csak chippel lehet majd? hogy fognak felszállni a trolira, amikor már nem lesz se vonaljegy se bérlet? hiába a nagy szabadság, ha közben körülötted a világ nem kért belőle, és ki is zárt téged ezzel... -
Loverman #38 nee, csak ezt ne!
www.zeitgeistmovie.com -
BlackRose #37 És persze "... your papers..." nélkül nem lehetett átmenni az utcán a náci és fasiszta hatalomnál. Most ez jön vissza, csak modern formában. -
BlackRose #36 Mit mondjak "Orvell was a f*ing optimist." ahogy mondani szokták. Igazság, hogy személyi igazolvány még papíron is jogtalan, és nincs is szükség rá (USA-ban nincs, de most ott is kitalálták a RealID-t amelyet elfogadott a kongresszus úgy, hogy a képviselők 99% nem is tudta, hogy létezik mert egy néhányezer oldalas katonai törvény valamelyik apró bekezdésének a része... :) szerencsére az államok mind elutasítják és most state-federal összeütközés elé nézünk.
Különben nekem semmi kifogásom ha valaki akarja magáát ilyen bőr alatti azonósítóval azonosítani az legyen az ő dolga, de az amire nem létezik jogalap (kivéve, hogy puskát fognak rád ha nem engedelmeskedsz), hogy kötelező legyen. Ugyanígy minden személyi igazolványról ez a véleményem, ha akarsz lehet ha nem akkor senkinek sincs jopga, hogy kötelezzen, persze az erő a hatalom rádkényszerítheti, mert ha azt mondod nem, akkor büntetés, börtőn és ha nem engedelmeskedsz akkor a végén a golyó lesz a vége. A kérdés, hogy ilyen világban akarunk élni, senkinek sem ártunk és mégis büntetnek vagy akár puskát fognak ránk... szóval szép. Na de ez mind a falnak duma... -
Justil #35 off
én nem fikázom divatból bro. születésem után megkereszteltek, és keresztény szellemben neveltek. és még jóval, évekkel azelőtt, hogy láttam volna ezt az állítólagos "a kereszténységet divatból lehúzó" filmet, kiábrándultam. mert magamtól is rájöttem hogy az egész 1 irtó nagy humbug.
az alap igazságok alatt, ha a 10 parancsolatot érted kb, akkor azokat betartom. jóindulatú, jószívű embernek tartom magam, és sztem ebből a szempontból "jobb" életet élek mint sok hívő, bár az egyszerű ember földi élvezeteit nem vonom meg magamtól... :)
on
sajnos nem értitek. igaza van azoknak, akik azt mondják, ez hasznos és jó dolog lenne. baleseteknél, elrabolt vagy eltévedt embereknek, illetve tényleg piszokul kényelmes így fizetni, belépni vhova, ésatöbbi ésatöbbi.
a gond csak az, hogy ez mind elmélet, illetve az a része, amit TI szeretnétek ebből viszontlátni. de azok, akik ezt kitalálták, nem elsősorban ezeket a célokat tartották szem előtt. nem azért készülnek ezek a chipek, és nem azért fognak a bőrötök és a gyermekeitek bőre alá kerülni, hogy megkönnyítsék az életeteket, hanem hogy teljes, totális függésben legyetek a rendszertől. most is ez van már, részben, de ha mindent, ami hozzád kötődik, az adataid, a pénzed, az azonosságod, a helyzeted (GPS), vagy akár az aktuális egészségügyi állapotod egyetlen helyen, 1 kis chipben összpontosul, akkor bizony nem maradnak titkaid azok elől, akik az vezeték másik végén ülnek... -
#34 "...az igazság az, hogy már úgyis mind1" Nem mindegy, nekem legalabbis!
Allatokba es bunozokbe jo 5letnek tartom a beepiteset. Nekem a "Fortress" cimu film jutott az eszembe a tovabbiakban: "Engedely nelkuli alom! Fajdalom indul!" "Elhagyta a kijelolt zonat! Megsemmisites indul!" De valoszinubb az, hogy: "Nem engedelyezett tuntetes a kormany ellen! Fajdalom indul!" es meg olcsobb is mint a konnygaz... -
pjke #33 Néhány megállapítás:
A keresztyének már látjá,k készül a fenevad bélyege. Lehet igazuk lesz.
Egyetértek, hogy csak egy jó nagy világmegrázó terror bunyó kell egy kis gazdasági világválsággal megspékelve, meg egy Duke Nukem stílusú világ kormányzó, és máris kötelező lesz az azonosítás. Mondjuk nem ebben a formájában, mert ezzel még igen könnyen vissza lehet élni, pl. egy hajléktalan két felesér bárkinek eladná azonosítóját, nem olyan nagy cucc a bőr alól kivágni. Szerintem az újabbak már érzékelni fogják a "gazda test" élet jeleinek elvesztését, ha megszűnik akkor a chip működése is le áll, törli az adatokat, és nem a bőr alá hanem létfonosságú ér, szerv közelébe ültetik, így gyakorlatilag eltávolíthatatlan. Bár aki ért hozzá még így is fel tudja majd törni gondolom, anélkül, hogy kivenné. Júúúúúúj itt a viléágvééégeee. :)Egyébként hasznos ez, csak az ember haszontalanságában nem tudja hosszasan hasznosan használni, így az előbb utóbb nem hasznára hanem kárára válik. :) -
willcox #32 Kutyába (és esetleg egyéb állatba) azért tesznek chip-et, mert a kutya nem tud beszélni, nem tudja elmondani, hogy ő kicsoda, hol lakik, stb.
Ha valaki attól fosik, hogy esetleg baleset éri, és nem tudják meg azonnal a vércsoportját, az hordja a nyakában ezt az infót, mint a katonák a dögcédulát, vagy hordjon kis szalagot a csuklóján ezzel az infóval ellátva. Ehhez ugye nem kell chip.
Addig nincs baj, amíg - bármilyen formában is, akár chipbe bekódolva - olyan információ kerül rá, amit az azt hordozó szabadon eldönthet. Onnantól válik problémássá, ha nem az egyén döntheti el, hogy milyen információt akar hordozni, illetve ha ezt kötelezővé teszik. Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki chip-et hord magában, mint ahogy az sem zavar, ha valaki tetováltatja magát, vagy éppen piercing-et hord. Az már zavarna, ha pl. mindenki számára kötelezővé tennék a piercinget, vagy valamilyen tetoválást, és persze a chipet is.
Mellesleg ez a téma már sokszor ki lett tárgyalva az sg-n. Kifogytunk a témákból, cikkíró úr? -
#31 mivel visszaélésre ad lehetőséget ezért szinte lehetetlen, hogy ilyet végigvigyenek, amugy meg jó ötlet.
ez is olyan mint az on-line biztonság - minden ami internetre van kötve az veszélyben van - ergo : minden ami nyilvánosan elérhető az utcán bárki számára az veszélyezteti a személyi jogaidat.
olyan mintha egy papirral a hátamon rohangálnék az utcán, hogy HIV pozitiv vagyok - és elmennék egy állásinterjúra. -
#30 A kutyámba rakatok csipet, akkor magamba is, evidens. Sok embert megment az, ha tudják kicsoda. Baleseteknél és tömegszerencsétlenségeknél, vagy csak egy egyszerű ájulásnál, ha azonnal meg tudja mondani a mentős, hogy ki is vagy és esetleg (neadjisten) a nyilvántartásukba látja, hogy milyen betegségeid és problémáid vannak, akkor az konkrétan az ÉLETEDET menti meg (rám is igaz ez fokozottan). Elveszett gyerek -> rögtön tudják a rendőrök, hogy hova kell hazavinni. Sorolhatnám még. Egy jó beültetett azonosító eszköznek számtalan előnye és haszna van. Persze van aki fél az elnyomástól (joggal), de az igazság az, hogy már úgyis mind1. A világ már a multiké rég, ha nem rakatom be a csipjüket, akkor is azt tesznek velem ami jólesik nekik, ha berakatom, akkor legalább némi előnyöm származhat nekem is belőle (pl. a fenti vázolt esetekben).
Egyelőre nem kötelező. Ez jó. DE az lesz. Ez is jó?! -
rolika #29 a fenevad bélyege :) -
#28 Na, frankó, jön ez, jön a bőr alá beültethető vinyó, mp3lejáccó... szép új világ, komolyan. Tuti, hogy én vagyok túl paranoiás, de ez nekem sok. Főleg ha még kötelezővé is teszik. Meg végül is miért ne tennék? Az ÖNÖK érdekében ültetjük be a chip-eket, hogy megvédjük önöket a gonosz terroristáktól. Ja mellesleg ha ellentmond...ja hogy olyan nincs. SZABADSÁG B+
(bocsi) -
Amcir #27 Egyébként most a biometrikus azonosítok már nem elegek nekik? Szerintem ez teljesen felesleges igazolványcélokra arra ott vannak a biometikusok. és ha jól értem ez is csak kódot tárol, és 10 méteres körzetbe továbbítja(onnan már látni a mentőcsónakot) -
#26 hát, gyerekek.. biztonságból biztosan jobb, mint a mostani (bár már most látom a személyazonosságrablás új formáját: kézlevágás/kimetszés:) ), de ennyi erővel pár évtized múlva egy ugyanekkora hangyafasznyi szart be lehetne tenni, ami ezek mellett folyamatos GPS-ként is üzemel. persze, nagyon nagy biztonság lesz. csak éppen úgy fogunk élni, mint a gépek.. -
#25 > Ez hülyeség, alkotmányjogászok úgyis megtámadják.
Minek, nem tokmindegy, hogy van vagy nincs alkotmany? Bush szavaival elve: "Alkotmany? Az csak egy darab papir..."
Ma mar a legtobb orszag magasrol tojik az alkotmanyara. Ki igy, ki ugy. Ki ennyire, ki annyira... -
#24 A mit? :) 1984et akartal mondani, nem? :P -
#23 mar nem sokaig utkozik alkotmanyba, ugyanis az meg fog valtozni..
Hogy lehetsz ennyire naiv? -
who am I 7 #22 Néhány alap igazságát betartani.Persze, aki nem látja át, és divatból fikázza, hogy okosabbnak tűnjön, annak fölösleges magyarázni. -
Camouflage #21 Eredetileg egy melyebb lelegzetvetul hozzaszolast szantam ide, de belattam, hogy teljesen hiabavalo. Szanalmas, es undort kelto, ahogy egyesek lefikazzak azokat, akik egeszseges tavolsagtartassal viseltetnek a hasonlo kezdemenyezesek iranyaban. Ok lesznek azok, akik az elso kozott fognak RFID chiped dugni a sajat fiuk/lanyuk seggebe, aztan onfeledten ujsagoljak a szomszednak, hogy most ok mennyivel tobbek, mint az atlagember "aki fosik minden ujtol" - "u n d o r í t ó"
Szerintem pedig te es a hozzad hasonlok vagytok undoritoak, akik ahhoz is hulyek, hogy kivegyek a fejuket a seggukbol. Korlatolt szerencsetlen flotas. -
who am I 7 #20 Nekem csak ne ültessenek semmit a bőröm alá ezek a kuruzslók...Hát hihetetlen mi megy már itt tényleg lassan...A sok Majom bírka meg hagyja magát...Ültessék be annak aki akarja.Illő lesz rá a Címeres ökör jelző.Innen már csak egy lépésre van a jeladó beültetése..Természetesen a "terroristavesély" nevében... -
Justil #19 buta és alaptalan érvek? mondj okos és megalapozott ellenérveket, mielőtt ítélsz...