Alex Proyas Dracula filmje

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fokhagymát már én sem tudom miért, de nekem úgy rémlik a vértisztító hatása miatt utálja a drakula, de passz. A tükörben viszont azért nincs képe, mert onnan a lélek tükrözõdik vissza, ami a vápírnak nincsen (legalábbis a köthiedelem szerint).
Az nekem nem rémlik hogya víz önmagában árt nekik.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Vlad Dracul volt Tepes apja, onnan szarmazik a Drakula nev.
Esetleg ha bovebben erdekel a ema, utana kerestem neked wikipedian, http://hu.wikipedia.org/wiki/Vlad_Þepeº
Broafka
melyik vlad? 😊

mert Vlad Tepes = Dracula 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Vlad apja volt Dracula, onnan kapta a nevet, hogy a sarkany lovagrend tagja volt. A szasz "propaganda" szerint, Matyas bortoneben megitta a patkanyok veret, innen ered a verszivo, vampir legenda. Kegyetlen volt, mint altalaban minden uralkodo az o koraban.
Vladnak és Drakulának igenis köze van egymáshoz 😊
Broafka
tudtam hogy valamelyik magyar volt! 😄 (vagy legalábbis tanultunk róla mint király vagy valami XD)

Azt az izét még Luxemburgi Zsigmond hozta létre, az egész film egy késõbbi fikcióra épül, mint ilyen, legendának tökéletes. Ennyi erõvel a csejtei rém köré is lehetne pátoszt épiteni, az mégis elmaradt. Valaki nem tudja véletlenül megszerezni az 1978?-as Drakua filmet, amiben Sir Lawrence Olivier szerepelt?
Broafka
hát Vlad állítólag az emberek vérét is itta, és innen jött a Dracula.
Amúgy Dracula jelentése Sárkány (vagy gonosz) és mint tudjuk Vlad része volt egy ilyen török ellenes szervezetnek, egy iylen lovagi izének, aminek az emblémája egy sárkány volt

Seth
"Tepes alakja szolgált alapul Bram Stoker nagysikerû Drakula regényének megírásához."

Wiki

PSN ID.: Beegabor

Teljesen igazad van Kardél, ilyeneken én is nagyon tudok nevetni😊 fõleg, hogy erdélyi vagyok😊
A Drakula filmekben szerepelõ Drakulának meg Vlad Tepesnek mégis mi köze van egymáshoz?
Ez a sok hülye amerikai, Istenem.
Minden szar storyt el lehet nekik adni, hiszen olyan ostobák, hogy nagy részük azt hiszi, hogy Európa egy ország.
Vlad Tepes (élt a 15. században) Hunyadi Mátyásnak volt hûbérese. Roppant kegyetlen, brutális ember volt. Ellenségeit válogatott kínzásokkal ölette meg. Rettegte is a török. Brutalitása miatt Mátyás be is záratta de mikor újból fenyegetett a török kiengedte és "rájuk uszította".
Drakula meg Bram agyszüleménye ami 1897-ben látott napvilágot.
Ostoba amcsik...

Broafka
hát de a fokhagymát kihagyni? még ha azt hagyja ki hogynem látszik a tükörben akkor még megértem, de mindenhez tartozik valami

Víz (tisztaság, jóság) <-- vámpír démon
Fokhagyma (elõbb kiveséztem) <-- vámpír vérszívó
Kereszt, szentelt víz <-- vámpír démon
tükör (nah ez egy érdekes dolog, szerintem ez a hülyeség, elméletileg a vámpír csak testileg káprázhat, és ezért nincs tükörképe) <-- megint csak a vámpír démon

innentõl kezdve ha úgy akarja a filmjét hogy a vámpír ne legyen démon, akkor akármit kihagyhatna a iflmjébõl, de a fokhagymát azt nem, mert annak van a valósághoz is visszavezethetõ alapja!

u.i.: Szerintem a többi filmje se egy nagy durranás...

Proyas jóarc, ne bántsd 😊 Remélem Hunyadi se marad ki a sztoriból 😊
Broafka
mert Proyas egy hülye!

Minden vérszívó utálja a fokhagymát, így a szúnyog is!
ezért is alapja a fokhagyma utálata Draculának.