14
-
Hoz_Hun #14 Fokhagymát már én sem tudom miért, de nekem úgy rémlik a vértisztító hatása miatt utálja a drakula, de passz. A tükörben viszont azért nincs képe, mert onnan a lélek tükröződik vissza, ami a vápírnak nincsen (legalábbis a köthiedelem szerint).
Az nekem nem rémlik hogya víz önmagában árt nekik. -
JungleGeorge #13 Vlad Dracul volt Tepes apja, onnan szarmazik a Drakula nev.
Esetleg ha bovebben erdekel a ema, utana kerestem neked wikipedian, http://hu.wikipedia.org/wiki/Vlad_Þepeº
-
#12 melyik vlad? :)
mert Vlad Tepes = Dracula :) -
JungleGeorge #11 Vlad apja volt Dracula, onnan kapta a nevet, hogy a sarkany lovagrend tagja volt. A szasz "propaganda" szerint, Matyas bortoneben megitta a patkanyok veret, innen ered a verszivo, vampir legenda. Kegyetlen volt, mint altalaban minden uralkodo az o koraban. -
Etinger #10 Vladnak és Drakulának igenis köze van egymáshoz :) -
#9 tudtam hogy valamelyik magyar volt! :D (vagy legalábbis tanultunk róla mint király vagy valami XD) -
Aldo Moro #8 Azt az izét még Luxemburgi Zsigmond hozta létre, az egész film egy későbbi fikcióra épül, mint ilyen, legendának tökéletes. Ennyi erővel a csejtei rém köré is lehetne pátoszt épiteni, az mégis elmaradt. Valaki nem tudja véletlenül megszerezni az 1978?-as Drakua filmet, amiben Sir Lawrence Olivier szerepelt? -
#7 hát Vlad állítólag az emberek vérét is itta, és innen jött a Dracula.
Amúgy Dracula jelentése Sárkány (vagy gonosz) és mint tudjuk Vlad része volt egy ilyen török ellenes szervezetnek, egy iylen lovagi izének, aminek az emblémája egy sárkány volt -
#6 "Tepes alakja szolgált alapul Bram Stoker nagysikerű Drakula regényének megírásához."
Wiki -
Cekrény #5 Teljesen igazad van Kardél, ilyeneken én is nagyon tudok nevetni:) főleg, hogy erdélyi vagyok:) -
Kardél #4 A Drakula filmekben szerepelő Drakulának meg Vlad Tepesnek mégis mi köze van egymáshoz?
Ez a sok hülye amerikai, Istenem.
Minden szar storyt el lehet nekik adni, hiszen olyan ostobák, hogy nagy részük azt hiszi, hogy Európa egy ország.
Vlad Tepes (élt a 15. században) Hunyadi Mátyásnak volt hűbérese. Roppant kegyetlen, brutális ember volt. Ellenségeit válogatott kínzásokkal ölette meg. Rettegte is a török. Brutalitása miatt Mátyás be is záratta de mikor újból fenyegetett a török kiengedte és "rájuk uszította".
Drakula meg Bram agyszüleménye ami 1897-ben látott napvilágot.
Ostoba amcsik... -
#3 hát de a fokhagymát kihagyni? még ha azt hagyja ki hogynem látszik a tükörben akkor még megértem, de mindenhez tartozik valami
Víz (tisztaság, jóság) <-- vámpír démon
Fokhagyma (előbb kiveséztem) <-- vámpír vérszívó
Kereszt, szentelt víz <-- vámpír démon
tükör (nah ez egy érdekes dolog, szerintem ez a hülyeség, elméletileg a vámpír csak testileg káprázhat, és ezért nincs tükörképe) <-- megint csak a vámpír démon
innentől kezdve ha úgy akarja a filmjét hogy a vámpír ne legyen démon, akkor akármit kihagyhatna a iflmjéből, de a fokhagymát azt nem, mert annak van a valósághoz is visszavezethető alapja!
u.i.: Szerintem a többi filmje se egy nagy durranás... -
Etinger #2 Proyas jóarc, ne bántsd :) Remélem Hunyadi se marad ki a sztoriból :) -
#1 mert Proyas egy hülye!
Minden vérszívó utálja a fokhagymát, így a szúnyog is!
ezért is alapja a fokhagyma utálata Draculának.