Ötvös Tibor

Alex Proyas Dracula filmje

Alex Proyas legközelebb Dracula Year Zero címmel forgat horrort a kultikus gonosztevőről. Elárulta, hogy a sztori alapját az erdélyi Vlad herceg körüli mítosz és a Bram Stoker történet adja majd.

Proyas azonban azt is hozzátette, hogy számos, szerinte ostobának számító elemet kihagy majd a filmjéből. Dracula természetesen rendelkezik majd a klasszikus fogakkal, ám a fokhagyma kimarad a történetből. Proyas szerint ez utóbbi elég fura.



A rendező a transzformációt (emberből denevérré és vissza) nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Végül csupán annyit mondott, hogy filmjében lesz harapás és karó. És persze rengeteg, rengeteg vér. A holló, Dark City és az Én, a robot után Proyas a nagyon ígéretes, Nicolas Cage főszerepésével forgatott Knowing című sci-fi utómunkálatain ügyködik, majd jön az Ezüst utazó önálló filmje.

A Dracula Year Zero forgatása csak ezek után kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #14
    Fokhagymát már én sem tudom miért, de nekem úgy rémlik a vértisztító hatása miatt utálja a drakula, de passz. A tükörben viszont azért nincs képe, mert onnan a lélek tükröződik vissza, ami a vápírnak nincsen (legalábbis a köthiedelem szerint).
    Az nekem nem rémlik hogya víz önmagában árt nekik.
  • JungleGeorge #13
    Vlad Dracul volt Tepes apja, onnan szarmazik a Drakula nev.
    Esetleg ha bovebben erdekel a ema, utana kerestem neked wikipedian, http://hu.wikipedia.org/wiki/Vlad_Þepeº
  • Broafka #12
    melyik vlad? :)

    mert Vlad Tepes = Dracula :)
  • JungleGeorge #11
    Vlad apja volt Dracula, onnan kapta a nevet, hogy a sarkany lovagrend tagja volt. A szasz "propaganda" szerint, Matyas bortoneben megitta a patkanyok veret, innen ered a verszivo, vampir legenda. Kegyetlen volt, mint altalaban minden uralkodo az o koraban.
  • Etinger #10
    Vladnak és Drakulának igenis köze van egymáshoz :)
  • Broafka #9
    tudtam hogy valamelyik magyar volt! :D (vagy legalábbis tanultunk róla mint király vagy valami XD)
  • Aldo Moro #8
    Azt az izét még Luxemburgi Zsigmond hozta létre, az egész film egy későbbi fikcióra épül, mint ilyen, legendának tökéletes. Ennyi erővel a csejtei rém köré is lehetne pátoszt épiteni, az mégis elmaradt. Valaki nem tudja véletlenül megszerezni az 1978?-as Drakua filmet, amiben Sir Lawrence Olivier szerepelt?
  • Broafka #7
    hát Vlad állítólag az emberek vérét is itta, és innen jött a Dracula.
    Amúgy Dracula jelentése Sárkány (vagy gonosz) és mint tudjuk Vlad része volt egy ilyen török ellenes szervezetnek, egy iylen lovagi izének, aminek az emblémája egy sárkány volt
  • Seth #6
    "Tepes alakja szolgált alapul Bram Stoker nagysikerű Drakula regényének megírásához."


    Wiki
  • Cekrény #5
    Teljesen igazad van Kardél, ilyeneken én is nagyon tudok nevetni:) főleg, hogy erdélyi vagyok:)