11
  • Turdus
    #11
    A rendszer nem rossz.
    Csak éppen az állampolgárok megfigyelésére való, ezért persze, hogy nem jeleskedik terroristák előkerítésében...
  • Narxis
    #10
    Ne ejhazz már te négyzetgyökér.
  • Chocho
    #9
    Ejha.
  • Praetor
    #8
    "...A nyílt levélre az amerikai Nemzeti Terrorizmus-ellenes Központ (NCTC) csak egy rövid közleményben reagált, mely szerint a projekt a tervek szerint halad, az Egyesült Államok nemzetbiztonsága nem forog veszélyben és a..."

    A projekt tényleg a tervek szerint halad, és ettől függetlenül nem forog veszélyben a nemzetbiztonság. Ha elkészül, akkor sem lesz nagyobb biztonságban a jenki nemzet, viszont egyes csoportok hatalmát erősíteni tudja. Az átlagember az ilyen "projektekkel" csak veszít. Jelenleg csak pénzt, a jövőben a szabadságot, és még ki tudja mit...
  • rigidus
    #7
    > Hát, ez ha jól értelmeztem ez nem egy feketelista szerű dolog lett volna

    Jo hat azt tudjuk, hogy a hivatalos kamu (terrorizmus, vagy a keleti valtozata "a belso ellenseg", stb) az csak a mezesmadzag, hogy a paraszt lenyelje. Ma mar a laptopod merevlemezet is szabadon masolhatjak a repteren anelkul, hogy jogodban allna megvedeni a privat adataidat.
  • mrzed001
    #6
    Hát, ez ha jól értelmeztem ez nem egy feketelista szerű dolog lett volna (az manuális, józsika beszólt és örökre rajtamarad), hanem egy analitikus adattárházra épülő adatbányászati módszerekkel elkészített scoring rendszer (tehát mutatók kiszámolásán alapuló, mint pl a hiteligénylésnél). Egy-több súlyozott veszélyességi érték automatikus kalkulációjával felállított veszélyességi top lista előállítására (esetlen átlag veszélyesség, max megengedett veszélyesség, ami fölött automatikusan jobban "oda kell figyelni" a személyre.
    Csináltam már hasonlót, nem egyszerű, de józan paraszti ésszel (és tapasztalattal) nagyon szépen összeállítható.
    Egye fene, 100 millió dollárért lehet elvállalom
  • rigidus
    #5
    Ennyi penzert mar hozzaertoket is lehetett volna alkalmazni. De ha egyszer kozpenz...

    Masik meg, hogy ez a 'terrorista' adatbazis olyan mint anno Mo-on a feketelista? Aki boki a szemet a rendszernek azt felirjak? Csak mert eddig van rajta mindenfele ember, 4 csillagos tabornokoktol 6 eves gyerekekig messze szemelyisegi es adatvedelmi jogokat sertve. (Lasd: SWIFT es egyeb botranyok)
  • Palinko
    #4
    microsoft? :D
  • Wasa
    #3
    Csatlakozom az előzőekhez, ez valóban kiábrándító h ennyi pénz, és tudás (800 programozó) és mégis 1 rakás *** a rendszer :(
  • Scroll
    #2
    500 millából mennyi éhező gyereknek lehetne enni adni... Hulladék egy rendszer. Én 5 forintot nem adnék érte. "nem volt képes az olyan egyszerű keresési feltételeknek sem megfelelni, mint az "és", a "vagy" és a "nem" használata." LOL
  • mrzed001
    #1
    Hát, adattárházat is tudni kell építeni, és túúúúúl egyszerű elrontani.
    Láttam már idehaza is jópár (banki) igen csúnyán elrontott, egy nap adatát 20-24 órán át töltő adattárház rendszert (használhatatlan).
    Nem úgy van ám az, hogy fogom 30 rendszer adatát és beleöntöm valamibe ....