31
-
#31 az AMD790-es lapokat azért nem adták ki mert akkor kötöttek valami szerződést az Nvidiával
és akkor jöttek ki helyettük a 8200-as chipsetes lapok -
duke #30 Abit mar legenda,annak idejen mindenki Abit BH6-ot akart 300-as celeronnal.Kis szerencsevel meg 500-on is ment,de a 450 mindenkinek ment.Az elso bios-bol tunningolhato lap. -
dara #29 A gyártó utolsó két évben felmutatott teljesítménye alapján nem meglepő. A piaci trendeket nem követték, így borítékolható volt a bukás. Vicc, hogy a mai napig nem voltak hajlandóak kiadni AMD790-es lapokat.
Régen Abit fan voltam, de teljesen kiábrándultam belőle. Régen attól voltak jók, hogy figyelték és követték a célközönségük elvárásait. Az utóbbi két évben nagyon eltávolodtak a felhasználóik igényeitől. -
#28 én is elégedett voltam velük, habár egy BF6 nekem is kondis lett
nf7-s tényleg nagyon jo lapjuk volt, akkoriban minden ismerősnél az ment ... mai napig működik, akinek még megvan :)
én mostanában (elmult jopár év) csak asrockot vettem, azokkal sincs para, csak tuningra kevésé alkalmasak, jobban ki kell fogni a procit hozzá
ASUS-t, MSI-t soha többet. volt. 1x. (ill asus még a pentium1 érában, de azokkal se voltam elégedett, akkor álltam át abitra)
RIP -
bmw #27 En is inkabb Abit lapot vettem regebben, az NF7-S 2. volt a legjobb.:) -
fixpont #26 Sajnalom, mindig Abit lapom volt. :-( -
#25 Nem csak abit, anno mindenféle cuccra rárakták azt a szart. Nekem pl egy sapphire 9600pron- volt ugyanolyan... ugyanolyan hangja is lett. -
atomkrumpli #24 óóó azok a felejthetetlen abit hűtő ventilátorok -
#23 Abit ST6 de ezt is úgy kaptam hogy codegen táp leégette -
#22 nah akkor felsorolom:
KG7
KD7-Raid
NF7-S2G
NV8
KV8 Pro
KN9 Ultra
IP35
meg volt NF7-S 2.0 is de azt úgy kaptam hogy codegen táp leégette -
#21 hát úgy megbántam, hogy abitról asusra váltottam, mint állat... de mostmár nem lesz lehetőségem visszaváltani. Még a gigabytot kipróbálom, mert az az egyetlen ami még nem volt. -
Lenry #20 kár... nagyon sajnálom, ha tényleg nem gyártanak több lapot... elég sok Abit lapom volt és nekem is volt amelyik elhalálozott, mégis a legjobbnak tartom őket
Abit lapjaim: BH6, AN7 (ebből kettő is, az egyik meghalt), IC7 (meghalt), IL8, AW9D -
#19 én is ezt mondom
volt vagy 10 ABIT alaplapom egyikkel se volt olyan gond hogy bios frissités ne oldotta meg
gigabyte-ot nem veszek a DFI hasonló az Abit-hoz csak drágább és szarabb ugyanabba az árba
Biostar vagy SuPoX(Epox) a lehetséges alternatíva nálam
de sztem az ip35-öt el se adom vagy veszek még IP35 Pro XE-t azzal 2évig kihúzom
remélem a cég nem gondolja ezt komolyan -
#18 -
tomcsa4 #17 Az az Asus leányvállalata. -
GG #16 Nem soká már csak az Asrock marad nekünk mert senkinek nem kell az a szar gyártó :S -
#15 Nekem is volt Abitom amiben kidurrantak a kondik. Ez volt az a hires-hirhedt szeria. Most is Abit alaplapom van(AN7). Egyeduli gond az vele, hogy az alaplapi elemet megeszi 6 honaponkent(ha levelasztom a gepet a halozatrol) es vehetek vele ujakat... -
#14 Vagy éppen nem bugzik e a bios, a landriver, normális alkatrészekből van készítve és tudja azt ami a manualjában van (asus minőség). Ebben is csak reménykedni lehet -
Gabesz84 #13 szerintem meg utana kell olvasni forumon hogy melyik lap az ami jo, megvenni, es remenykedni benne hogy nem doglik meg gar lejarta utan 1 hettel -
#12 Hát de ne szerencse kérdése legyen, ha ennyit fizetek érte :)
(Szegény Maszka) -
bunny #11 Hmm, nekem soha semmi bajom nem volt az abitokkal, pedig a mostaniig csak azom volt. Szerencse kérdése az egész. -
#10 Azóta nem vettem /céghez sem javasoltam így Abitnak mínusz nagyon sok 100 alaplap/ Abit lapot amióta gar idő után 1 héttel eldurrantak a kondik. Ez nekem anno 40k-ba fájt, próbáltam javíttatni de no luck.
MSI? Vettem egy Neo2Fis2R akkoriban csúcs alaplapot 60k körül másnap vittem vissza semmi. Bent a cégnél tömegével jönnek MSI, ASUS alaplapok garos csere igénnyel, vagy kuka igénnyel, mert már nincs rá gar.
MSI notebookokból nagyon szép számmal jártunk úgy, hogy alaplapcserés lett. Köszi MSI!
Akkor mi?
A számok törvénye alapján alaplapból Gigabyte.
VGA-ból BFG /MSI nem, Gigabyte nem/, Asus itt játszik. -
#9 na bazze... 5 gyártó ezek közül az egyik a dzsunka ánus, tehát 4. Hatalmas a választék... -
Kovász #8 2 abit lapom is volt, jók voltak, csak az volt a baj, hogy mindkettő 2 év után bemondta az unalmast, és cserélhettem le a teljes rendszert:/
Úgyhogy én személy szerint annyira nem sajnálom -
hetti #7 Aki régebb ota foglalkozik pc tuninggal annak szerintem nem kell az abit alaplapokat bemutatni...
De ha joltudom pár éve jopár mérnökük átment a gigabyte-hoz.
Nekem nagyon régota csak abit lapjaim voltak és 2 lehetöség volt: megvetted müködött örültés vagy megvetted nem ment kicseréltél és örültésl :D
Nállam sohasem ment tönkre abit lap de volt 1 évig 1 használt asusom de inkább ne lett volna.... (személyes vélemény csakhogy ne legyen vagdalozás)
De ahogy már Shaltem is irta: Kinek a pap kinek a papné -
#6 Nekem semmi bajom az Abit-al. Azután az alaplap után(amiből 2 is volt egymás után és mind2 rossz volt ugyanabból a típusból) volt később Abitom egyszer annak semmi baja nem volt. Egy kategória az általam említett 3 gyártóval én mégis Asust részesítem előnyben, azokkal még nekem nem volt gondom és nálam ez az elsődleges szempont. Ez nem fikázás, csak egy tapasztalatmegosztás. -
syn7h37ic #5 A "köztudottan rossz" kb. 5 éve volt. Azóta több CPU generáció jött. Érthetetlen, hogy a PC iparban miért csak a rosszra emlékeznek, és ráadásul egy őskövületre, amiből tanult a gyártó és a következő modellekben szépen javított. Az Asus-nál, és az MSI-nél szintén voltak kritikán aluli lapok, ezekre miért nem akarnak emlékezni az emberek? Ez pont olyan, mint a VGA gyártóknál az Inno. Nekik is volt egy rossz szériájuk, azóta mindenki csak fikázza, hogy az Inno gagyi, pedig a legtöbb esetben a nagy gyártókat is veri a kártyájuk. A 6600 óta szintén egy komolyabb minőségugrást csináltak. -
JL666 #4 nekem ASUS-aim voltak. De semelyikkel semmi baj nem volt... -
syn7h37ic #3 Jaj de kár. Pedig manapság az Abit lapok voltak azon kevés alaplapok egyike, amelyek stabilan jó minőséget hoztak (a felsőbb kategóriákban persze...). Szinte csak Abit lapjaim voltak, és eddig egyszer sem csalódtam bennük, sőt inkább meglepően jól teljesítettek, ellentétben a nagy Asus sokszor túlságosan hype-olt lapjaival, amik a tudásukhoz képest irreális összegekbe kerültek. Ezek szerint részemről már csak a Gigabite maradt.... -
#2 Gondolom ezzel a hozzászólással a flameindítás lehet a célod. Majd jön a sok vérpisti és lecsap :) Én Asus/Gigabyte/Msi párti vagyok egyébként, abittal már volt gondom, volt köztudottan rossz szériája(még az első celeronos időkben típust nem mondok), de ahogy hallom manapság nagyon jó lapokat gyártott... Kinek a pap... -
#1 :(:( na eltünik az egyetlen egy megbizható gyártó:(:(