49
-
BlackRose #9 Az ilyen alkalmazásokat cégeknek készítik és nem az általános web a hely ahol megtalálhatóak. Az általános web-en még sokáig csak video lejátszás és reklámok lesz az a terület ahol alkalmazzák egyszerűen mert nehéz elképzelni, hogy valami több kellene a népnek ebben a pillanatban :( de ez nem jelenti, hogy a linken látható alkalmazások nem érhetőek el, és ma amikor a vállalati alkalmazások nagy része a webről érhető el (vagy Intranet vagy SaaS) akkor az ilyen technológia nagyon is sokat jelent. -
Hierogli #8 A bullshit detektorom jelez. Valami ilyen ervekkel fenyegettek annak idejen a Flash-el is ha jol emlekszem, ebbol maradt a video lejatszas (meg a reklamok) -
BlackRose #7 Ha valakit érdekelne, hogy a Silverlight alkalmazásának mennyire semmi köze a Flash-éhez az nézze meg a következő link tartalmát...
http://www.mscui.net/PatientJourneyDemonstrator/Videos/PatientJourneyDemonstrator.wmv
nem kérdés, hogy a Silverlight-ot lehet ott is alkalmazni ahol a Flash-t de egyáltalán nem ez a célja, a célja egy pofátlanul hatalmas UI a webre és nem pedig Flash féle web animációk. A Silverlight (2.0 verzió) a .NET Frameworkot hozza a böngésző oldalára a Flash az ECMAScript a Silverlight az .NET. A kettő összehasonlítása értelmetlen, egyik sem jobb mert nem egy a céljuk nem egy a piac és nem egy az alkalmazásterületük... persze ha a Silvewrlight elterjed akkor elveheti a Flash piac egy részét, de mivel a Flash tökéletesebb a saját területén nem kell neki félni. Viszont amit a Silverlight lehetővé tesz az egy más user experience. -
turul16 #6 Mert a reklam heggesztok kurvara nem tudnak programozni, az mindegy, hogy flash vagy nem flash. -
#5 silverlight egy abszolút fejlettebb rendszer - hát mit mondjak - szégyen ahogy a Flashel bánik az Adobe - na de aminek nincs konkurenciája az stagnál.
Kontra : silverlight fejlesztői környezet - ember legyen a talpán aki átlátja ezt a Studio mizériát - nemrég töltögettem őke, hogy informálódjak - kicsit olyan ez mint a fura csaj az osztályban - mindig ott motoszkál a fejedben : wtf?
A flash egy intuitiv egyszerü felület animációkra otta Flex is szárazabb dolgokra - ezt nemtudta überelni a MS na de lássuk be - nem ez az egyetlen példa.
ASP vs PHP - jótnevettünk - ennyi minden egyben van és még mindig nem az igazi.
Láám a MS nál is vannak hülyék és gyengeelméjüek.
-
#4 Itt egy példa: KATT -
#3 Ez a silverlight tulajdonképpen mit csinál?? Letöltöttem feltelepitettem aztán böngészgettem a hivatalos oldalon, vannak fenn silverlightos oldalak. Hát én többet próbáltam de legtöbb esetben sima html oldalak jönnek be. Némelyiknél meg kéri hogy telepitsem fel a silverlightot! LOL! -
#2 Egy biztos a Flash cefetül leterheli a procit, ha megnyitok 2-3 oldalt ahol flash alapú grafikai elem van, máris 70-80%-on áll a proci terhelés -
#1 Ha jól tudom az Adobe terméke már elavultabb alapokon nyugszik, a Silverlight frissebb fejlesztés, így nincs min csodálkozni.