20
  • vajon kiki
    én visszahoznám a halálbüntetést, de csak a tömeggyilkosokra, háborús bűnösökre és a hazaáruló politikusokra szabnám ki.
  • rigidus
    Lefordithatnad.
  • gybfefe
    "Mutass barmit is ami fennmaradt es nem a mindenkori hatalmat szolgalta! " Jézus véres szive, szt.István rohadt jobb alsó karja és a karvajtőke töke mind a szegényember hagymás szalonnás bicskája olykor kinyílik piciny zsebükben a sértés és leszójjáka melódijákat. Énekeljünk, táncoljunk Ferenc testvérünkkel!
  • rigidus
    Sanyix
    > Én inkább a szélsőjobbra szavaznék

sathinel
    > A kommunikáción ha változtatnak lehet én is szélsőjobbra szavaznék

Nem tok mindegy kit szavaztok a szinpadra? A mediak es azok a gazdasagi tarsasagok akik a szindarabot rendezik tovabbra is ott ulnek. Probalj meg ugy "tetotol talpig becsulettel" beulni vezetoi szekbe es valtoztatni barmit is, hogy kozben a mediak remhirek terjesztesevel zsarolnak, a gazdasagi tarsasagok meg az orszagod tonkretetelevel. Se hadsereged, se szavad, se szovetsegeseid. Mit fogtok bevetni? Csunya szavakat?
  • rigidus
    > és belekeverik az egyházat a politikába.

Ez egy mas kerdes. Az egyhazak evszazadokon at ezert tudtak fennmaradni, mert hagytak a hatalom embereit beulni a vezetoi szekekbe. Mutass barmit is ami fennmaradt es nem a mindenkori hatalmat szolgalta! Amit nem tudtak a maguk oldalara allitani azt eltapostak es felegettek az emlekevel egyutt.
  • rigidus
    > megérdemli egymást a tetű rendőr meg a békésen autót gyújtogató

Nem vedeni akarom a gyujtogatokat, de gondolom azzal tisztaban vagy, hogy a TV szekhaz esete kiveteles eset volt es nem hasonlitanam a kesobbi esemenyekhez amikor mar nemely csoportok szandekosan provokaltak a rendoroket.

A TV szekhazhoz egyszeru atlagemberek gyultek egyetlen fontos cellal: a televizio segitsegevel kozzetenni a kovetelesuket a kormanyvaltast illetoen es uj nepszavazas kiirasat kezdemenyezni. Bekuldtek az epuletbe nehany embert - akiket a tuntetok kepviselojuknek valasztottak. A kepviselok hosszabb varakozas utan sem tertek vissza. A rendorok felszolitottak oket, hogy menjenek el, mire ok ezt megtagadtak es kilatasba helyeztek, hogy addig ott maradnak amig a kepviselok vissza nem ternek es le nem adjak a kozszolgalati TV-ben a koveteleseiket. Tuntetni joga van mindenkinek igy jogallamban a tuntetes nem oszlathato fel semmilyen korulmenyek kozott amig az bekes. A kepviselok tovabbra sem tertek vissza es ekkor az idosebbek emlekeztettek az ottlevoket, hogy 1956-ban a radional ugyanigy kezdodott, ott akkor letartoztattak a koveteket a radio szekhazaban. Morgolodott a tomeg, a rendorok pedig tovabbra is probaltak elzavarni a tomeget. Az egyik rendor ekkor elovett egy konygaz palackot es az elotte allo bekes tomegre fujta (lasd videok). Ekkor riadtak meg az emberek.

Ezek kozt az emberek kozt voltak olyanok is akiknek az egesz eletuk munkaja veszett oda az utobb egy evtized alatt, miota nem tudjak eladni a minosegi szolojuket, a bort, a minosegi magyar gyumolcsoket, a magas sikertartalmu gabonat mert a magyar atvevohelyek evek ota olyan aron veszik at, hogy veszteseget termelnek. Csak a pelda kedveert, te befektetsz valamibe 1 000 000 forintot, egy egesz even at minden nap kemenyen dolgozol erte, majd egy ev utan az orrod ele akarnak hajitani 100 000 forintot nagy "joindulattal". Csaladok szazezrei mentek igy tonkre Magyarorszagon.

Es amikor ezek az emberek az egyetlen remenysugarat, az egyetlen eselyt abban latjak, hogy osszegyuljenek, kivalasszanak nehany embert maguk kozul, hogy tegyek kozze a szandekukat egy jobb jovo iranyaban es az egesz jovojuket erre az egy kartyara teszik fel, mit gondolsz mi tortenik amikor mindez kudarcba fullad es a "jovojuk" nem ter vissza? Minden csak nem esszeru gondolkodas es az evek alatt felgyulemlett keseruseguk egyetlen pillanat alatt indulatta valik.

Ki a felelos azert, hogy emberi sorsok nyomorodjanak meg olyan szinten, hogy idaig fajuljon a helyzet?
  • rigidus
    vagy --> vagyok
  • rigidus
    > Igenis demokrácia van, mert előbb dobhatnak a magadfajták követ és csak utána rugdossák meg őket a rendőrök.

1. En nem vagy "magamfajta".
    2. Nem ertek egyet semmifele eroszakkal - teljesen mindegy, hogy ki kezdemenyez.
    3. Az "egyoldalu felveteleket" az m1, tv2, rtl, stb-n lathatod. Ezeken az "egyoldalu felveteleken" pedig azt amit ott ugyesen kiolloztak.

> Igenis demokrácia van

Ilyen orszag a vilagon sehol sincs.
  • Sanyix
    Hát vannak olyan kormányok ahol azért törődnek az emberekkel, és egy ilyen hatására, sőt akár az elkúrtuk program hatására lemondanak, de ezeket csak erőszakkal lehetne kirobbantani a parlamentből. Nem így ahogy csinálják, hanem határozottan durvábban, és célzottabban. pl politikusok megverése, esetleg olyan kennedy-s szerű orvlövészes kivégzés, és akkor úgy befosnának és lemondanának, hogy a következő is figyelne magára mert tudná mi jön ha elkanászodik... vagy esetleg olyan lépne a helyébe, aki nem is gondolkozik ügyeskedésen, és tudja hogy nincs félni valója.
  • sathinel
    A kommunikáción ha változtatnak lehet én is szélsőjobbra szavaznék mint erre a tücsök bandára. De inkább ez a semmit nem csinálnak mint kimegyünk az utcára és mindent összetörünk, zúzunk és nekünk lessz igazunk mozi. Ha nekem sem tetszik valaki felgyújthatom a lakását, autóját? ez a korrekt viselkedés? Ezentúl akkor elfogadott hogy ha nem megy ésszel erővel oldjuk meg a problámáinkat? Akkor elég szép jövő elé nézünk. Ez miatt a mostani politikusok nagyrészére nem szavaznék. Bármilyen kis párt ami korrektül előadja magát, és van is terve azon kívül hogy valamelyik nagypártal összeáll, arra fogok szavazni.
  • Sanyix
    Én inkább a szélsőjobbra szavaznék, ha nem csak pofáznának, csinálnának is valamit, és nem a béka segge alatt lenne a támogatásuk. Így marad a kevésbé szélsőt. Igenis jobb mint a másik, én nem struccolok, a saját bőrömön, és a családomon tapasztaltam hogy "rosszabbul élünk mint 4 éve" pedig ugyanúgy volt munka, ugyanúgy csináltunk mindent mint most(és semmi közünk semmilyen párthoz). Ne akard már bemagyarázni nekem ezt az egyik sem jobb hülyeséget. Lehetne jobb is, de ez van, és van különbség így is. Az ország eredményei is jobbak voltak anno, és nem kell magyarázni hogy mert a világgazdaság azóta... mert más fejlődő országokban így is fejlődtek valamennyire, mi meg csak vissza.
    Persze húde jó lenne ha minden úgy működne mint Svájcban, de nem így van, itt túl hülyék az emberek, újraválasztják azt is aki PÉLDÁTLANUL a pofájukba hazudott az embereknek. Itt csak a kisebbik rosszat lehet választani, jót nem.
  • sathinel
    A gond hogy mindkét oldal sáros. Egyik sem jobb mint a másik. Talán a tücsök vezér ov szerinted jobb mint a másik? Nézz már szét akkor még egy kicsit. És én pont azt olvasom sok helyen hogy inkább szélsőjobbra szavaznának mint rá, mert talán még azok is jobbak. Pl csurkáék is szerveztek BP-n hídlezárást, stb, de valahogy mégsem verték szét szeretett hazájukat. A paraszt tücsökvezér persze csak jót nevetett rajta. + be akarta vezetni hogy büntetni lehessen ha valaki szidja a politikusokat, stb. A másik oldal sem jobb, mert ott meg tudjuk mi van, amit be is valott. De még mindíg jobban elfogadok egy szegénységet, ahol ugathatok, csinálhatok bármit, mint ahol újságírókat zaklatnak(Juszt és még mások), diktatúrát akarnak kialakítani, és belekeverik az egyházat a politikába.
    Az internet arra jó hogy nem a média maszlagot nézi az ember, hanem hogy máshol a világban hogy oldják meg a problémákat. Miután láttad hogy lehetne csinálni, csak fogod a fejed hogy ezek mit csinálnak itthon. Egyik oldal sem jobb, de még mindíg szívesebben élek szabadon mint diktatúrában, kétpártrendszerben(ov vágya ez volt mikor sok kispártot tönkrevágott) mint USA.
  • Sanyix
    Mellesleg a struccok sokszor maszoposok, csak már a kedvenc pártjukat is szégyellik, mert olyat mint az még senki sem csinált itt amióta megszűnt a szovjetunió. És így a "hűdeokosvagyok, én mindenkit utálok, nemszavazok senkire" emberek alakulnak ki.
  • Sanyix
    Aki meg vak, és süket, strucctaktikát alkalmazza, az is megérdemli, hogy itt szopjon...
  • m minnifield
    megérdemli egymást a tetű rendőr meg a békésen autót gyújtogató, kirakatokat betörő, hidat elbarikádozó, símaszkban majomkodó "tüntető".pont egymáshoz valóak.
    két különböző dologról beszéltek már megint.ugyanolyan szaga van a maszop brigádnak, mint viktor királyfi fámíliájának.
    aztán politikáról, mivel magyarországon olyan nincs, szó se essék.
  • Sanyix
    maszop bullshit szagot érzek.
  • mad mind
    Megnéztem a videókat. Nevetséges vagy tipikusan egyoldalú felvételek. CSak azt mutatják, hogy a rendőrök ütnek, vágnak, lovasrohamot vezetnek de a tüntetők gyújtogatási, rongálásai, kődobálása nincs benne.
    Igenis demokrácia van, mert előbb dobhatnak a magadfajták követ és csak utána rugdossák meg őket a rendőrök.
  • rigidus
    > van ország ahol fagylaltozással lehet tiltakozni, van ahol meg randalírozással...

Vagy nem egy orszagrol beszelunk vagy neked mutatjak biciklibelsoben a vilagot.
    http://uk.youtube.com/watch?v=D0CUZ86YwSA
    http://uk.youtube.com/watch?v=BgAAAr2FfMI
  • m minnifield
    "Amugy, ha fagylaltozokat tartoztatnak le az diktatura, ha nemzeti unnepet lonek szet gumilovedekekkel meg konnygazgranatokkal az meg 'demokracia'? "

van ország ahol fagylaltozással lehet tiltakozni, van ahol meg randalírozással...pedig állítólag mindkettő európában van.
  • rigidus
    Az online mediahaboru nem ujdonsag. Ez mar evek ota megfigyelheto es szerencsere egyre hatekonyabban ill. tobben lepnek fel.

Amugy, ha fagylaltozokat tartoztatnak le az diktatura, ha nemzeti unnepet lonek szet gumilovedekekkel meg konnygazgranatokkal az meg 'demokracia'?

Egyebkent ha mar 2006 Oktober... Ennek a Lukasenkinek nincsenek veletlenul Magyarorszagon rokonai?