Anno 1404
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sehogy ,kereskedni kell velük!
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Sziasztok!
Kb. 3 napja játszom a játékkal, és piszok jó!
Csináltam saját térképet, így saját szájízem szerint csináltam meg azokat a szigeteket, amikor magamnak akarok.
Egy kérdés: két települése van, mindkettõ már falu, illetve a parasztok szintet léptek.
Most fûszerre lenne szükségük. Ehhez megszereztem egy ahhoz való szigetet, (ezen van az egyik település) illetve megvan maga az "alapanyag".
A kérdésem tehát: ahhoz, hogy fûszert tudjak termeszteni, nomád népi épület kell. Ehhez nomádok kellenek. Hogyan tudok nomádokat a szigetre hozni?
Köszönöm a helpet!
Kb. 3 napja játszom a játékkal, és piszok jó!
Csináltam saját térképet, így saját szájízem szerint csináltam meg azokat a szigeteket, amikor magamnak akarok.
Egy kérdés: két települése van, mindkettõ már falu, illetve a parasztok szintet léptek.
Most fûszerre lenne szükségük. Ehhez megszereztem egy ahhoz való szigetet, (ezen van az egyik település) illetve megvan maga az "alapanyag".
A kérdésem tehát: ahhoz, hogy fûszert tudjak termeszteni, nomád népi épület kell. Ehhez nomádok kellenek. Hogyan tudok nomádokat a szigetre hozni?
Köszönöm a helpet!
http://www.freeweb.hu/azxaktak/
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az eltûnt gyerekek (4.) mellékküldetését 'a datolyaültetvények' -et valaki meg tudta-e csinálni?
Mi a feltétele, hogy meg lehessen csinálni?
Mi a feltétele, hogy meg lehessen csinálni?
ha azt olvasom valahol, hogy böngész.... akkor már zárom is be
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Sziasztok! Hogyan lehet mások által kreált pályát importálni a játékba? Letöltöttem a pályákat de hiába csinálok egy scenarios mappát nem érzékeli a játék.
Legyetek szívesek es segítsetek.
Elõre is köszönöm
Legyetek szívesek es segítsetek.
Elõre is köszönöm
Megnézed a játékod fõmenüjében, hogy mi a verziószáma az alapjátékodnak és a Venice-nek.
Letöltöd az alapjátékhoz a megfelelõ honosítást, telepíted.
Majd letöltöd a kiegészítõhöz is és telepíted.
Letöltöd az alapjátékhoz a megfelelõ honosítást, telepíted.
Majd letöltöd a kiegészítõhöz is és telepíted.
Sziasztok! Hogy kell a magyarítást telepíteni? Mert a menüben 2 szó magyar minden más angol. (Venice)
Elsõre lehet, de épp ezért is jó szerintem. Meg persze sok másért is. :)
A verzioszamokkal mar tisztaban vagyok :), az ujboli update kicsit megkavart.
Elsore kicsit nehez a jatek, dehat ez pozitivum. :)
Elsore kicsit nehez a jatek, dehat ez pozitivum. :)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az miert van, hogy mar masodszor update-eli a Gold 3.1-es verziojat, vagyis ugyanazt? Raadasul a jatekon belul v2.01.5010 verzioszamot ir ki..
Hogyan update-elhetem a legujabbra manualisan?
Hogyan update-elhetem a legujabbra manualisan?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Kis segítség, hogy tudd mihez mibõl mennyi kell, és itt ha beállítod mibõl mennyi embered van, azt is megmondja pontosan mibõl mennyit építs.
http://www.anno1404-rechner.de/index.php?lang=en
http://www.anno1404-rechner.de/index.php?lang=en
ez nekem is gond
sziasztok.Nem tudjátok,h az orgyilkosos pasassal miután létesítettem kapcsolatot,hogy lehet tábort építeni?Milyen nyersanyagok kellenek?Az egyik olyan apró,h nem tudok rájönni,mi az.Talán pont az arany ára alatt van.
köszi
köszi
van, csak a 6 szigetemet egyszerre nem tudom védeni, a termelés meg beakad, ha elkezd nekem háborúzgatni
igen ott volt, közben megtaláltam. Nem tudom, hogy meg fog-e támadni, amiért kivásároltam a keleti városát, de a biztonság kedvéért rátoltam egy császári rendeletet, hogy kereskednie kell velem Addig sem tud megtámadni. Vagy de?
Hú, hát már régen toltam, de talán van középen vmi szék és talán azzal lehet machinálni vmit, de erre már nem emlékszem biztosan.
tiszteletért tudok venni még hajókat, ezt már megtaláltam. Végülis 900 000 pénzem van, csak tele vannak a raktárak. Ha kisebb pályán játszom, akkor hamarabb körbeér ezek szerint. Hol tudok szavazni a városról? Ezt még nem találtam meg. Pedig van, ahol többségben vagyok
Egy-két-három hajó jár körbe (vhol tudod unlockolni, hogy több legyen az egyes nemzeteknek), szóval hiába van több városod onnan se viszi el hamarabb, csak késõbb ér el a többi kikötõdbe.
Ha megvan a többség a tanácsba, akkor lehet szavazni, hogy másik játékoshoz csatlakozzon a település (sziget), vagyis így is el tudsz foglalni, illetve veszíteni szigetet.
Ja és még egy kérdés. Hogy van a dolog az arányokkal? Nekem pl sóból 1 bánya is dugig tömött akármekkora raktárat, amíg el nem jutottam a szûcsig. Aztán meg a világ összes sója sem volt elég. Szénnel és fával ugyanez, amíg el nem jutottam az ágyúöntõig. Eddig arra jöttem rá, hogy a gyógynövény-búza arány a sörhöz 1:1. Egyébként ha több városom van, akkor mindegyiket meglátogatják a kereskedõk? Csak mert összesen 8 dologgal lehet kereskedni a kikötõben, nekem meg jóval több cuccból van feleslegem. Akkor csinálnék ilyen kereskedõvárosokat, ahol csak egy kikötõ van, transzporttal átviszem a cuccot, és ott eladom. Ez mûködhet?
Sziasztok, új vagyok a játékkal. Mire jó, ha megveszem a tanácsosi székeket? Csak mert nekem nem történt semmi. Amúgy a koldust érdemes befogadni, erre már én is rájöttem :)
Megmondom õszintén, én ezt nem tudtam. :) Sosem engedtem az erõszaknak. :) De eztán kipróbálom. :)
Én mindig beengedem õket. Ingyenkonyhát kell építeni az igaz, de minimális a fenntartása, és cserébe nem lesz ilyen blokkoló tábor, meg nagyobb arányban lépnek szintet az épületek (értem ez alatt, hogy mondjuk alapból mondjuk 10 parasztházból csak 4 lép szintet, de minél több a befogadott koldus annál nagyobb ez az arány, elmehet mondjuk 8ig, és a további szinteken ugyanez), tehát jóval több bevételed lesz. Szóval szerintem érdemes befogadni õket.
Én azt, hogy húzzanak el a rákba. Ekkor a nemesek örülnek, pénzt adnak, aminek a koldusok nem örülnek és fenyegetõznek. Ennek az szokott lenni a vége egy idõ után, kb ha megismétlõdik ez a felállás 5-6x, hogy a koldusok blokkolni kezdenek valamit. Odamennek egy szigetre, letesznek egy camp-et vagy hasonló. Ilyenkor a blokkolt épületek nem termelnek. Odamész, legyakod õket mint ha ellenség lenne, és kész. Abban nem vagyok biztos hogy akkor mi történik ha beengeded õket, de azt hiszem lesz pár házuk a városban, kell nekik ilyen ingyenkonyha, de erre nem vennék mérget. Tehát az is pénzedbe kerül. Ments egyet, és próbáld ki mindkettõt. :)
Sziasztok.Az lenne a kérdésem, hogy idõnként felteszik a kérdést a kolusok,maradhatnak-e a szigeten.Ha igennel válaszolok,a nemesek nyûglõdnak,ha nemmel, akkor a nemesek örülnek, a koldusok fenyegetõznek, hogy visszatérnek.Mi itt a helyes döntés?Ti mit szoktatok válaszolni?Vagy mi lesz,ha visszatérnek?
köszi
köszi
Jól mondod, le kell kenyerezni az öreg szakállast. Ilyen pergameneket kell venni pontokért, azt elvinni neki. Van egy, két és három darabos, annyival drágább, és annyi plusz pontot kapsz érte. Diplomacy menünél látod mennyit léptél elõre.
Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy követet,ill azok épületeit hogy lehet telepíteni?Le kell kenyerezni az öreg szakállast?Vagy szintet kell elérni?
Köszi
Köszi
Na,kiderült,csak a polgárok éhesek,és a fûszer hiányzott nekik.Mióta vittem nekik,nagy az öröm...
Nincs olyan. Mint írtam, egyedül az fordulhat elõ, hogy megtelik a raktár. Ezt gondolom észrevetted volna.
Nagyon köszi a képet, és a segítséget nektek, megnézem mi a bibi.
Olyan lehet,hogy akkor nem viszik el a kész nyersanyagot mondjuk bányából,v. szerszámkészítõtõl,ha nincs rá igény a szigeten?Mert volt olyan,h nem vitték el a kész szerszámot,majd a kikötõbõl eladtam, ezután rögtön elszállították a készárut,és minden ment simán tovább.
Olyan lehet,hogy akkor nem viszik el a kész nyersanyagot mondjuk bányából,v. szerszámkészítõtõl,ha nincs rá igény a szigeten?Mert volt olyan,h nem vitték el a kész szerszámot,majd a kikötõbõl eladtam, ezután rögtön elszállították a készárut,és minden ment simán tovább.
Akkor azt derítsd ki, hogy miért nem viszik a halat el a halászkunyhóból. Akkor nem szokták elvinni, ha:
1. megtelt a "varázszseb".
2. nincs út összeköttetés a depóval vagy kikötõvel.
3. a depó vagy kikötõ túl van terhelve, túl sok mindent kell kezelnie, és a kunyhó meg aránylag távol van tõle
Ha az 1. lenne a gond, akkor viszont nem lehet, hogy a parasztok tudnak eleget fogyasztani.
1. megtelt a "varázszseb".
2. nincs út összeköttetés a depóval vagy kikötõvel.
3. a depó vagy kikötõ túl van terhelve, túl sok mindent kell kezelnie, és a kunyhó meg aránylag távol van tõle
Ha az 1. lenne a gond, akkor viszont nem lehet, hogy a parasztok tudnak eleget fogyasztani.
Fát minden szigeten lehet termelni.
A szerszámhoz vasérc-szén-vas-fa kell.
Ezen a képen rajta van mihez mi kell (wiki)
Az ellátás lényegét Petko leírta. A lényeg, hogy a termelõ egység (bármelyik) elérhetõ távolságra legyen a raktártól és úttal legyenek összekötve. A piacra az áruk a raktárból, amit az emberek fogyasztanak, tényleg teleporttal jut el.
A szerszámhoz vasérc-szén-vas-fa kell.
Ezen a képen rajta van mihez mi kell (wiki)
Az ellátás lényegét Petko leírta. A lényeg, hogy a termelõ egység (bármelyik) elérhetõ távolságra legyen a raktártól és úttal legyenek összekötve. A piacra az áruk a raktárból, amit az emberek fogyasztanak, tényleg teleporttal jut el.
Szia,köszi a segítséget.Megnézem,milyen messze raktam a depotol,szerintem át is rakom mellé.
A polgároknál meg a kés villa ikonnál vannak sárgában,és tuti,h a piactér körzetében vannak,amúgy meg elég sok háznál ez a probléma.Pedig karnyújtásnyira van két halászkunyhó is,ami villog is,hogy el kéne vinni a halat...
A polgároknál meg a kés villa ikonnál vannak sárgában,és tuti,h a piactér körzetében vannak,amúgy meg elég sok háznál ez a probléma.Pedig karnyújtásnyira van két halászkunyhó is,ami villog is,hogy el kéne vinni a halat...
el kell vinniük...
Persze remélem a faszénégetõt nem a piactér vonzáskörzetébe építetted (csak)...
A depók mellé kell az ipari épületeket építeni és úttal összekötni
azok egy "varázszsebbõl" közösen merítenek a kikötõvel.. azaz átteleportálják az árukat.
Ha egy ház úttal össze van kötve a piactérrel és piactér vonzáskörzetében van, akkor fogyasztani fog amíg megtelik és a "varázszsebben" van adott jószág. Szerintem te ott valamit félrenéztél és a fûszer helyett akarod, hogy halat fogyasszanak.
Persze remélem a faszénégetõt nem a piactér vonzáskörzetébe építetted (csak)...
A depók mellé kell az ipari épületeket építeni és úttal összekötni
azok egy "varázszsebbõl" közösen merítenek a kikötõvel.. azaz átteleportálják az árukat.
Ha egy ház úttal össze van kötve a piactérrel és piactér vonzáskörzetében van, akkor fogyasztani fog amíg megtelik és a "varázszsebben" van adott jószág. Szerintem te ott valamit félrenéztél és a fûszer helyett akarod, hogy halat fogyasszanak.
S még lenne egy olyan gonom is, hogy a polgárok élelme a sárgában van,viszont több halásztól meg nem viszik el a halat,ill a kikötõben is van még.Építettem új házat,hátha az a gon,h nincs elég paraszt,de mindjárt nem változott semmi.Hogy lehet javítani az élelmezésen?Amúgy minden téren ki van nyalva a seggük...
köszi
köszi
Sziasztok,köszi a segítséget.Levve még egy kérdés.Ha adott egy sziget, ahol tudnék szerszámot készíteni,fa viszont nincs,a kikötõbe meg hiába viszek hajóval,nem viszik fel a faszénégetõhöz.Ilyenkor mit lehet tenni?
Köszi
Köszi
Itt mindent megtalálsz amit tudni kell:
Anno 1404 Wiki
Kicsi angol szükséges, vagy használj fordítót.
Anno 1404 Wiki
Kicsi angol szükséges, vagy használj fordítót.
- ha fejlõdik a civilizációd
- van egy gomb, ahol a trade utakat lehet beállítani egy külön kezelõfelületen
- van egy gomb, ahol a trade utakat lehet beállítani egy külön kezelõfelületen
Sziasztok,
nemrég kezdtem el játszani a 1404-el,olvasgatom ezt a fórumot,sok kérdésemre választ is kaptam,viszont lenne még kettõ.
- csak kõ, és vasércbányát tudok építeni, viszont ezen kívül még van vagy 20 féle bánya, azokat mikor, és hogy tudok építeni?
- hogy lehet beállítani a hajón, hogy két kikötõ között magától ingázzon, és egyik kikötõbõl pl ruhát vigyen a másikba, mert azon a szigeten nem tudok ruhát gyártani?
Elõre is köszönöm a segítséget.
nemrég kezdtem el játszani a 1404-el,olvasgatom ezt a fórumot,sok kérdésemre választ is kaptam,viszont lenne még kettõ.
- csak kõ, és vasércbányát tudok építeni, viszont ezen kívül még van vagy 20 féle bánya, azokat mikor, és hogy tudok építeni?
- hogy lehet beállítani a hajón, hogy két kikötõ között magától ingázzon, és egyik kikötõbõl pl ruhát vigyen a másikba, mert azon a szigeten nem tudok ruhát gyártani?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Megoldódott a gondom, legyalultam mindent a géprõl ami anno, feldobtam újból, rá a honosításokat aztán mûködik. Fene sem érti :)
Itt nem müködik jól a telepítõ manuálisan kell felülírni és jó lesz.Nekem is ez van meg.
Zárójelbe mondanám, hogy anno(hehe) megvolt tört verzóba is a játék és azon gond nélkül ment a honosítás. Hát milyen ez mááárr??
Heló mindenki.
Gondom van a honosításokkal. Eredeti Goldom van, elvileg a honosításnak megfelelõ javításokat fel is dobja magának indításkor a játék. A honosítás telepítésénel nem is reklamált, hogy kell neki valami ilyen még, de így sem mûködnek, se az alapjátéknál se a Venice-nél.
Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a baj?
Gondom van a honosításokkal. Eredeti Goldom van, elvileg a honosításnak megfelelõ javításokat fel is dobja magának indításkor a játék. A honosítás telepítésénel nem is reklamált, hogy kell neki valami ilyen még, de így sem mûködnek, se az alapjátéknál se a Venice-nél.
Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a baj?
Én most raktam fel és nem is kéri
Továbbra sem megy az online betöltés, másnál megy, vagy csak én bénázok???
Köszi, közben szüneteltek a weblapok is egy idõre, várok tényleg egy kicsit, meglátjuk mi lesz.