26
  • vajon kiki
    #26
    "Tuti rákot okoz"

    NEM KICSIT ! Gondolhatjátok, ha az európai szabványnak minősülő WLAN (másnéven WiFi) hálózati mikrohullámú kártyákat 100 mA (milli Amper) áramerősségre limitálják a rádióhullámok által keltett káros (rákot okozó) hatások és egyéb rádiócsatornák zavarása miatt, akkor EZ , ami igazán "bika" teljesítményt visz át (mert mi más az a teljesítmény ami meghajt egy notit, ha nem bika, mint az atom?) ez nemhogy rákot okoz hanem egyenesen megsüti azt aki közelében tartózkodik WAZE !
  • Darth Sith
    #25
    nem feltétlenül rossz a Faraday kalitka, háború esetén az EMP ágyú nem hatna :D
  • duke
    #24
    En sem tudom elkepzelni,hogy nem legyen hatasa az emberi szervezetre,ha csak ugy kilowattokat sugarzunk a levegobe.Meg a mostanra elterjedt mobilok es vezetek nelkul halozatok hatasa sincs megnyugtatoan tisztazva,pedig ott csak 1-2 watt-rol van szo nem kilowattokrol.
    Mar latom,hogy par ev mulva nagy uzlet lesz a lakasok elektromos arnyekolasa,vedelme.Kenytelenek leszunk Faraday kalitkaban lakni. :)
  • willcox
    #23
    Rossz hatásfok, kis hatótávolság, egészségre káros. Kell a francnak, marad a drót.
  • roliika
    #22
    Esetleg ha a szabadalmait megnéznéd és a korabeli képeket...akkor a plazmatévé is mendemonda mert nekem nincs.
  • Darth Sith
    #21
    végig olvastam a hozzászólásokat, úgy látszik, nem csak nekem jutott egyből Tesla az eszembe a cikkel kapcsoltban :)
  • FlyingV
    #20
    mendemonda :S
  • Darth Sith
    #19
    ez egy nagyon jó dolog, de ebben az a legszebb, hogy Tesla ezt több mint 100 évvel ezelőtt megcsinálta, sőt, még dúrvább dolgokat is...
  • beef
    #18
    Ellopnák, mer' vas :)
  • Omega
    #17
    Lehet, hogy hülyeség de nekem az jutott eszembe, hogy ezt fegyvernek is lehetne használni csak nem 60 wattot sugározni hanem mondjuk 60 kw-ot aztán nincs ember aki élve átmenne egy ilyenen. Pl. cigányok elleni védelemnek lehet hogy beválna.
  • roliika
    #16
    http://tesla.hu/tesla/articles/19040305/h9040305.doc

    Csak nektek csak ma.
  • roliika
    #15
    http://tesla.hu/
  • rigidus
    #14
    http://www.hbci.com/~wenonah/new/tesla.htm
  • lapaleves
    #13
    erről nekem waterman LHC-s posztaj jutott eszembe a képről:

    "na némá józsi, ha bedugom a vazscsövet a 6TeVótozs protonzsugárba, akkó világlik kissé a vége"

    nem nagyon látom értelmét a felvázolt negatív hatások, rossz hatásfok és anyagszükséglet miatt. csak a notik meg egyéb bigyók miatt nem fognak minden asztalra ilyet pakolni. szerintem legalábbis. bár amekkora lusta paraszt faj vagyunk...
  • Mcsiv
    #12
    a vicc az, hogy most tuti igaza van. Tesláról rengeteg ilyen és hasonló monda kering. Ami számomra megragadt, az egy olyan elektromos motor illetve égő, ami egy szálon kapta a betáplálást (mint antenna, lógott a levegőben). Nem igazán néztem utána a dolognak, de gondolom a cikkben is említett/cikkre is hasonlító megoldáson alapszik.
  • torcipepe
    #11
    szomszéd vett olyan egérpadot, ami tölti a rajta lévő egeret.
    Tesla-val kapcsolatban meg az a baj, hogy a valódi tényeket már betakarták maszlaggal.
    RedAlert 2 Tesla Trooper 4eva!! XD
  • roliika
    #10
    Nem hát. De miből is? Adjak műszaki leírást?
  • FlyingV
    #9
    én már látom te ebből sohasem fogsz kinőni
  • roliika
    #8
    Na igen. De ezek szerint tesla jól bírta az elektromosságot. :D Sokáig élt.

    Az még ma is megdöbbenést okozna, ha kimennék a kertbe egy 100as égővel a kezemben, belenyomnám csak úgy a talajba és az világítana. Teslának erre is volt kütyüje kikerülve az ionizáló hatást.

    A terv az volt hogy több ilyen adó tornyot tervez, és pár toronnyal el lehetett volna látni minden embert megfelelő mennyiségű elektromossággal...nem kapott hozzá megfelelő anyagi segítséget, majd a kísérleti tornya sajnos le is égett.

    A földben alacsony frekveciás nagy energiájú elektromágneses...vagy elektromos sugárzás ment bele, a felszínen pedig magas frekvenciás valószínűleg, de ezt nem tudták megismételni...lehet majd nemsokára a General Motors bejelenti, hogy van nekik ilyen és ők találták ki.

    Létezett olyan valamije amitől a talaj elkezdett világítani...gondolom este a talaj közeli ionizált túltöltött levegő. Kótyagos öregembernek tartották, kihasználták ahol tudták, és páran féltek tőle...

    Egy eletromos autóval járkált amit persze ő tervezett, ennek csak annyi az érdekessége, hogy sosem látták mikor dugja töltőre....hát igen már több mint 100 éve amikor mikroelektronika nem és még maga az elektronika is alig létezett.
  • sikamika
    #7
    kvp le a kalappal, tetszik amit irtal.
  • Kovász
    #6
    Jó ez, már a gép előtt ülve is le lehet majd "sülni":)
    Vagy: a konnektor és a gép közé teszem pl. a kávém, és soha nem hűl ki! xD
  • kvp
    #5
    Ez a Telsa fele energiaatviteli rendszer. Hangolt aktiv antennakra alapul, ahol az antenna a sajat maga altal gerjesztett magneses teret hasznalja arra, hogy megnovelje a sajat effektiv feluletet es ezaltal az altala befogott energia mennyiseget. Tesla akkor hagyott fel a kiserletekkel, amikor rajott, hogy a nagy energia ionizalja a levegot, ami karos az osszes elolenyre. Az MIT tudosai egyszeruen ugy gondoljak, hogy ma mar van annyi elektroszmog, hogy ennek a 30 szorosa sem lesz sokkal rosszabb.

    A nagy elektromagneses ter biologiai hatasai leginkabb a tavvezetekek alatt eloknel latszanak. Feherveruseg, kulonbozo ossejt mukodesi hibakra visszavezetheto egyebb rakfajtak es a kis erossegu elektromagneses tereknel megszokott koncentraciocsokkenes, alvaszavar es az emlekezothetseg csokkenese. A fenti rendszer ugyanezeket okozza, csak a koncentralt energia miatt sokkal erosebben es valoszinuleg gyorsabban. Hatasa leginkabb arra hasonlit, mint amikor egy elolenyt beteszunk a mikrosutobe, csak itt nem 600 watt aramlik at az embereken hanem csak 60 watt. Igy nem 10 perc alatt sul meg az aki az ado es a vevo antenna kozze kerul, hanem akar 100 percig is birhatja. A 75%-os hatekonysag tovabb novelheto rontgen vagy ultraibolya sugarzas hasznalataval. (erre Tesla jott ra, a kiserletet azota megismeteltek parszor)

    ps: A technologia termeszetesen tokeletesen mukodik, ha a ket antenna kozze nem kerul senki, tehat egy asztallap es egy rarakott laptop kozott tokeletes, csak a ket felulet fog felmelegedni a konverzios veszteseg miatt (60 watt eseten kb. 20 watt futi az antennakat). Ilyen rendszereket mar ma is hasznalunk, de csak par milimeter tavolsagra (indukcios toltok).
  • FoodLFG
    #4
    papíron jó
  • hpteso
    #3
    erdekes
  • Scroll
    #2
    Tuti rákot okoz!
  • Tetsuo
    #1
    Azt nem vagom, h az akksit feltolti.. de a keszulek egyeb elektromos reszeit nem cseszegeti? Meg az emberre milyen hatassal van? Es a levegoben levo port nem ionizalja?