135
-
atomkrumpli #15 Mindig ezt gondolták hogy na majd pár év múlva jó lesz. Mégis alig változott valami. Vársz a bootra aztán az os. indulásra aztán a program indulására hiába c2d,sata2,stb a felhasználó ugyanúgy várakozik mint a win3.11 idejében a 386osán.
Mintha megállt volna az idő :-( -
#14 Még a 98-at is 100 mb körülire lehetett szórítani. -
#13 Nem vicc.
Az első windowsok, még floppyra ráfértek. Ma hol tartunk? -
homeless #12 Hát a formázás ideje vagy a töredezettség mértéke is attól függ, hogy hogy van megírva a filerendszer. zfs-t például nem kell se formázni, se töredezettségmentesíteni, akár egy 500TB-os partíciót is létrehozhatnál 2 parancsal fél perc alatt, utána azt csinálsz vele amit akarsz, dinamikusan növelheted a méretét, snapshotokat csinálhatsz, stb...
És mondjuk 5 év múlva már nem lesz akkora nagy szám otthoni gépekben 2TB háttértár, ahogy jönnek kifele a 20-30GB-os játékok, a windowsról már nem is beszélve. Ha az ms folytatja a tendenciát, akkor a következő win-nek már kb 100GB terület kell minimum(ez csak vicc, bár ki tudja...) -
wolruf #11 Még néhány év és eljutunk oda. Addigra olyan hardware lesz a gépedben, amin fel sem tűnik, hogy rettenet lassú. Probléma meg van oldva :-D -
ppista #10 Bárcsak egyszer megélnénk azt amit leírtál. De sajnos erre elég pinduri az esély.
Azért reménykedni még lehet. -
bunny #9 No igen, egyszer eljuthatnának már oda, hogy a felhasználót kérdezzék meg mit vár egy operációs rendszertől. Én megmondom, nagyon egyszerű és már többen, nálam okosabbak leírták. A jó operációs rendszernek egy fontos ismérve van:
Láthatatlan. Senki nem akar azzal pöcsölni, hogy bootol vagy sem, mit tölt be, mennyi helyet foglal, érdekel valakit mit csinál mondjuk az autóban az ABS, ESP, vagy az indításgátló? Nem. Pedig számítógép az is, csak épp láthatatlan, és ez így jó.
Amíg téma az, hogy az oprendszer így, úgy, amúgy addig az az oprendszer sz*r. Olyan ez mint a politika, egy jó társadalomban a kutyán nem kéne hogy érdekelje ki a pü miniszter, meg ilyenek. Csinálja a dolgát, majd 4 évente szavazok aztán nem akarok tudni róluk. Ehez képest napi gyilkolás megy az emberek között, hogy így fidesz úgy az mszp, így a windows, úgy a linux vagy a MAC OSX. -
#8 Na, mint ahogy leírtam az előző win7-es cikkhez is. Sebesség. Tartsák meg a vistát úgy ahogy van, és optimalizálják addig, amíg lekőrözi sebességben az xp-t. Akkor nagyon zsír rendszer lenne... -
Aspirin #7 Konkrétan egy 300 gigás partíció formázása kb. 1 óra. 2 Tb-ot több mint 6 órán keresztül kellene formázni -
Aspirin #6 ...és ki a péknek hiányzik 2Tb-nál nagyobb partíció? Már a jlenlegieket is nehéz karbantartani. Ki nem őszül bele amíg formáz, vírusirtóz vagy töredezésmentesít már 300-400 gigás partíciókat (is)? -
nnnnnn3 #5 Azon csodálkozom, hogy nem hiányzik senkinek sem egy hatékonyabb filerendszer mint az NTFS windows alá? Itt most nem csak a sebességre gondolok, hanem arra is hogy hamarosan ennek is elérjük a korlátait. (2TByte max particióméret) -
Celeborn #4 meg foglaljon el 40GByte-ot a vinyón, és kelljen neki alapból 4GByte RAM (már ha le tud kezelni annyit).
De egyébként én szeretném, ha mondjuk egy program feltelepítésénél jól elkülöníthető módon tárolná a hozzá tartozó file-okat, registry bejegyzéseket. Az már csak hab lenne a tortán, hogy eltávolításkor ezeket le is tudná törölni. Mert ez így most tök gáz, hogy egy program ír a doc & settings-be, a common files-ba, egy külön könyvtárba a program files-ban, esetleg a windows könyvtárba is, meg még a fene tudja hova, aztán csinál egy millió registry bejegyzést szanaszéjjel, eltávolításkor meg leszedi a program filesban lévő dolgait, a common files-ból már nem, a doc & settingsben is ott hagy minden szart, meg a registryben is, és egyszercsak azt veszem észre, hogy több gigám eltűnt, úgy hogy azt sem tudom, miért. Mert aztán tele van a windows mindenféle msi-kkel, amik már nem is kellenének. Ja, ott az a downloaded installations, meg a fene tudja mi minden ami néha tele van szeméttel... Szóval szerintem jó lenne, ha ezek mind eltűnnének egy szoftvereltávolítással, vagy legalább lehessen látni egy helyen, hogy egy szoftverhez mik tartoznak a vinyón.
De hallottam olyat, hogy a Vistában ezt megvalósították oly módon, hogy minden program egy "virtuális környezetbe" települ, így minden programnak saját registryje van és saját könyvtárstruktúrája. Az más tészta, hogy ez fizikailag ugyanolyan kaotikusnak tűnik, mint XP-nél, de legalább elvileg képes rá, hogy eltávolításnál ebben a virtuális környzetben lévő minden cuccát leszedi. De nem tudom, hogy ez igaz-e, egy microsoft-os előadáson hallottam.... -
wolruf #3 Megdöbbentő. Valaki gyorsabb operációs rendszert szeretne?! Hihetetlen. Van, akinek az idő pénz, és nem szereti a homokórázást?! Ki van csukva. Szerintem lassuljon. Még. Legyen rettenetesen instabil, és támadható. Írjunk petíciót -
1hengeresVmotor #2 linux kéne játékkal ott vége lenne a win nek! -
Aspirin #1 Legyen 4 változat:
- hordozható, ez működjön pendriveról, live.
- gamer, minimal funkciókkal, gyorsaságra és hatékony memóriakihasználtságra
- full user, ide gyűrjenek bele mindent amit akarnak
- server, ezt nem kell magyaráznom.
Olyan nehéz lenne ezt megvalósítani?