43
  • dez
    Ha ez így teljesen igaz lenne, sokminden másképp lenne.
  • AranyKéz
    "Nyilván nem arra számítottak, hogy esélyesen harcba tudnak szállni az oroszokkal, hanem arra, hogy az utóbbi a nemzetközi nyomás hatására nem lépi meg, hogy komolyabb erőkkel lép fel ott."

Már igazán megtanulhatták volna hogy nemzetközi nyomás csak Amerika és Izrael esetén működik; népirtók, terroristák, bábkormányok, korrupt nemzetközi szervezetek, homokcigány diktatúrák, kommunista diktatúrák, poszt-kommunista diktatúrák és társaik ellen NEM LÉTEZIK ilyen.
  • AranyKéz
    Ne felejtsük el az amcsi rakétavédelmi rendszert sem. Putin atomfegyverekkel fenyegette meg Európát, ha annak netalántán lenne pofája megvédeni magát.

http://www.coxandforkum.com/archives/001124.html
  • dez
    Lehet, hogy nem egységesek, de a népszavazásban erősen arra dőlt a mérleg nyelve.

A csecsenekkel kapcsolatban valaki valamilyen bűnözői hérreret emlegetett, gondolom, ennek is köze van a dologhoz.

Meg aztán ne legyünk már túl naívak. Nagyon nem mindegy, hogy egy népcsoport egy atomhatalomtól akar elszakadni, vagy egy szakadt kis országtól. Ez van. Kína sem enged semmi ilyesmit.

"Hanemhogy lehet még értelmezni azt hogy a ruszkik lerohantak egy független államot?"
    Csak tegyük hozzá, hogy közben a grúzok meg irtani kezdték az oszétok azon közösségét, akik vagy az oroszok felé húznak, vagy maguk is orosznak tekintik magukat, vagy épp azok is. Ürügy vagy nem ürügy, így van. Mellesleg az USA kb. ugyanezt csinálta Irakban, meg máshol is.

Azt meg vedd már észre, hogy a "??" utáni szövegben lényegében megismételted azt, amire előzőleg a "Nyilván nem arra számítottak" kezdetű szöveget írtam. Azaz, láthatóan nem értetted meg, amit írtam.
  • palm pilot
    Esetleg oszét területen, akik amúgy is az oroszokhoz húznak.
    Nem! Az oszétok ugyanis nem egységesek, a déloszétoknak megfelelt a grúz fennhatóság is, csak a ruszkik csinálták a fesztivált hogy hódíthassanak.

Nézszavazást is tartottak, amiből az derült ki, hogy nem akarnak Grúziához tartozni. Ez viszont nem tetszett a gúzoknak.
    Akárcsak a csecsenek. Az meg a ruszkiknak nem tetszett. Ha az oszétoknak meg abházoknak jogukban áll elszakadni, akkor a csecseneknek, ingusoknak, dagesztániaknak is a ruszkiktól!

Nem csak egyféleképp lehet értelmezni a dolgokat, így nem csak úgy, ahogy te.
    Hanemhogy lehet még értelmezni azt hogy a ruszkik lerohantak egy független államot? Persze nálunk is hívták 56-ot ellenforradalomnak, és "mi kértük" a ruszki "segítséget"... De a rendszerváltás óta ki lehet mondani hogy szimpla megszállás volt csak.

Mit nem lehet ezen érteni:
    Azt énse tudom, mindenre ott a válasz:
    "Nyilván nem arra számítottak, hogy esélyesen harcba tudnak szállni az oroszokkal, hanem arra, hogy az utóbbi a nemzetközi nyomás hatására nem lépi meg, hogy komolyabb erőkkel lép fel ott
    Ehhez meg minek kellettek fegyverek? Széttárt kézzel csodára várni fegyver nélkül is lehet.
    Mint írtam, nem mindegy, hogy elég odaküldeni néhány harckocsit (akár suttyomban), vagy egy kisebb hadsereget, az egész földi média figyelmét felkeltve.
    ?? Az egész abból indult ki, hogy az USA-Izrael-Csehek felfegyverezték a grúz hadsereget. De mivel? Amit adtak az csak frontális támadásra jó, ami a ruszkik létrszámfölényét tekintve ablakon kidobott pénz. Erősebbel szemben csak hátbaszúrással lehet eredményesen fellépni. Ezt tudják az arabok is, meg tudják a kolumbiai, ír, iraki gerillák is. Csak épp a fegyvereket leszállító USA-Izrael-Csehország nem."
  • dez
    "Pl. a #29-ben. Azért ment arra a válasz."
    Idéznéd?

"Mert a ruszkik nem, mi? Azok csak tankokon érkeztek, azelőtt ott se voltak? Persze... Nem sikerült nekik az újragyarmatosítás békésen, hát megpróbálták fegyverrel."

Esetleg oszét területen, akik amúgy is az oroszokhoz húznak. Nézszavazást is tartottak, amiből az derült ki, hogy nem akarnak Grúziához tartozni. Ez viszont nem tetszett a gúzoknak.

"Már láttuk. A grúzok is. Azért kérnek ennél valamivel többet."
    Nem csak egyféleképp lehet értelmezni a dolgokat, így nem csak úgy, ahogy te.

"NEmtom mivel próbálkoztál, de sztem te se, mert az nem derült ki még 2. visszakérdezésre se."

Mit nem lehet ezen érteni: 'nem mindegy, hogy elég odaküldeni néhány harckocsit (akár suttyomban), vagy egy kisebb hadsereget, az egész földi média figyelmét felkeltve.'
  • palm pilot
    IHol írtam én olyat, hogy semmit?
    Pl. a #29-ben. Azért ment arra a válasz.

Az amcsik meg csak beszivárogtak.
    Mert a ruszkik nem, mi? Azok csak tankokon érkeztek, azelőtt ott se voltak? Persze... Nem sikerült nekik az újragyarmatosítás békésen, hát megpróbálták fegyverrel. Mint nálunk 56-ban.

Mi is szeretnénk bizonyos határrevíziókat, nem-e?
    Persze, de:
    1. Mi nem kapjuk meg, akkor nekik se kell.
    2. Ha a mi igényünk "nem jogos", akkor a ruszkiké se.
    3. Grúzia nem volt sose Oroszország része, míg Erdély, a Felvidék, a Vajdaság mindig is Magyarország része volt/van/lesz.

Ezt majd meglátjuk.
    Már láttuk. A grúzok is. Azért kérnek ennél valamivel többet.

Látom, nem fogtad, amit írtam, hiába próbálkoztam 2x is. Többször nem próbálkozom
    NEmtom mivel próbálkoztál, de sztem te se, mert az nem derült ki még 2. visszakérdezésre se.
  • palm pilot
    Te is náci vagy mint a rigidus haverod, hogy megszólítva érzed magad?
  • dez
    "Hát ha vak vagy, akkor tényleg semmit."

Hol írtam én olyat, hogy semmit?

"Mitől? Mindkettő lopás. Mi egy trianoni országlopás után már csak tudjuk."

Mi is szeretnénk bizonyos határrevíziókat, nem-e?

"Nem kellett volna, mégis megtették. A ruszkik."
    Az amcsik meg csak beszivárogtak. Sőt, talán rávették a grúzokat az oroszok felé húzó oszétok megtámadására, azt feltételezve, hogy az oroszok majd a nemzetközi nyomás miatt nem mernek közbelépni.

"A jelenlegi helyzet szerint fogják is. A nyugat már megint csak annyit tesz mint a holland EU bohócok srebreincánál. Széttett kézzel bámulnak ki a fejükből."

Ezt majd meglátjuk.

"?? Az egész abból indult ki, hogy az USA-Izrael-Csehek felfegyverezték a grúz hadsereget. De mivel? Amit adtak az csak frontális támadásra jó, ami a ruszkik létrszámfölényét tekintve ablakon kidobott pénz. Erősebbel szemben csak hátbaszúrással lehet eredményesen fellépni. Ezt tudják az arabok is, meg tudják a kolumbiai, ír, iraki gerillák is. Csak épp a fegyvereket leszállító USA-Izrael-Csehország nem."

Látom, nem fogtad, amit írtam, hiába próbálkoztam 2x is. Többször nem próbálkozom.
  • GG
    hisz még valaki az oroszoknak? Nem vagyok egy öregember de még én se hiszek ezeknen, ezekben az orosz vezetőkben bele van izodva a komonizmus alapja a terror (megfélemlités) és a deinformáció. :S
  • gybfefe
    Minő vehemencia csak nem épp magadatt hessegeted vele?
    A hidegháború pedig nem más mint összeesküvés elméletek sokasága realizálódva..
  • palm pilot
    Jelenleg. Majd ha már nem lehet csak úgy bűntetlenül keménykedni Kínával szemben, akkor meg fogja.
  • palm pilot
    Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, mit látunk Grúziában, vagy mégis?
    Hát ha vak vagy, akkor tényleg semmit.

Más az elfoglalás, és más a határrevízió.
    Mitől? Mindkettő lopás. Mi egy trianoni országlopás után már csak tudjuk.

Nem kellett lerohanni...
    Nem kellett volna, mégis megtették. A ruszkik.

Talán inkább csak akarnák
    A jelenlegi helyzet szerint fogják is. A nyugat már megint csak annyit tesz mint a holland EU bohócok srebreincánál. Széttett kézzel bámulnak ki a fejükből.

Mint írtam, nem mindegy, hogy elég odaküldeni néhány harckocsit (akár suttyomban), vagy egy kisebb hadsereget, az egész földi média figyelmét felkeltve.
    ?? Az egész abból indult ki, hogy az USA-Izrael-Csehek felfegyverezték a grúz hadsereget. De mivel? Amit adtak az csak frontális támadásra jó, ami a ruszkik létrszámfölényét tekintve ablakon kidobott pénz. Erősebbel szemben csak hátbaszúrással lehet eredményesen fellépni. Ezt tudják az arabok is, meg tudják a kolumbiai, ír, iraki gerillák is. Csak épp a fegyvereket leszállító USA-Izrael-Csehország nem.
  • dez
    Akkor ott mégsem tudja megelőzni népességösszetétel-változás...
  • dez
    "Aha... Ezt látjuk épp Grúziában is..."

Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, mit látunk Grúziában, vagy mégis?

"Meg az ukránokat se nagyon fenyegették határrevízióval, ahogy a lett-litván-észt brigádot se... Bár kulturáltabb népség mint a terrorista arabok, de nem sokkal."

Más az elfoglalás, és más a határrevízió.

"És az USA rohanta le Grúziát?"

Nem kellett lerohanni...

"Grúzia tranzitország Azerbajdzsán (bakui olajmezők) és Európa közt."

Ahamm, ez fontos információ.

"A ruszkik meg erre a csapra is rá akarják tenni a kezüket hogy kedvükre zárogathassák, mint a többit is."

Talán inkább csak akarnák.

"Ehhez meg minek kellettek fegyverek? Széttárt kézzel csodára várni fegyver nélkül is lehet."

• palm pilot
    Ez most se így zajlik. Hanem megelőzi azt egy népességösszetétel változás. Most a kínaiakat be se engedik oda, csak csencselni, de letelepedés az nuku. Mert fosnak attól hogy a sok kínai ellepi a volt kínai területeket, aztán meg ugyanúgy követelik a kínához csatolást, mint az albánok koszovóban.
  • palm pilot
    Szerintem az oroszoknak van fontosabb dolguk is annál, hogy a volt gyarmataikkra fájjon a foguk.
    Aha... Ezt látjuk épp Grúziában is... Meg az ukránokat se nagyon fenyegették határrevízióval, ahogy a lett-litván-észt brigádot se... Bár kulturáltabb népség mint a terrorista arabok, de nem sokkal.

Azonban az olaj stratégiai fontosságú dolog - az USA sincs ezzel másként, mint tudjuk.
    És az USA rohanta le Grúziát?

Grúzia tranzitország Azerbajdzsán (bakui olajmezők) és Európa közt. A ruszkik meg erre a csapra is rá akarják tenni a kezüket hogy kedvükre zárogathassák, mint a többit is.

Nyilván nem arra számítottak, hogy esélyesen harcba tudnak szállni az oroszokkal, hanem arra, hogy az utóbbi a nemzetközi nyomás hatására nem lépi meg, hogy komolyabb erőkkel lép fel ott
    Ehhez meg minek kellettek fegyverek? Széttárt kézzel csodára várni fegyver nélkül is lehet.
  • dez
    Csak tudod az valószínűleg nem úgy zajlana, hogy egyszercsak bemondják a híradóban, hogy oroszország kínai gyarmat lett, aztán másnapra el is felejtjük. Tudod, a nukleáris hamu nem túl egészséges.
  • palm pilot
    Miért ne? Az ellenségem ellensége a barátom. Volt már elég tapasztalatunk a ruszkikkal 48-ban meg 56-ban is, most is állandóan elzárják a gázcsapot, meg fenyegetőznek jobbra-balra, persze hogy örülnék az ellenség bukásának.
  • dez
    Te alig várod ezt??? Én nem túlzottan.
  • dez
    Szerintem az oroszoknak van fontosabb dolguk is annál, hogy a volt gyarmataikkra fájjon a foguk. Azonban az olaj stratégiai fontosságú dolog - az USA sincs ezzel másként, mint tudjuk.

Nem tudom, mennyire igaz az, hogy Grúziában meg lett csapolva az oroszok egy fontos kőolajvezetéke, és a kikötőben már ott álltak a tankerek útra készen. (Ez egy kicsit extrém.) Vagy grúziában vannak gazdag lelőhelyek? (Amiből talán ki akarták hagyni az oroszokat?) Vagy mi a franc van? Ezt a kérdést kellene tisztázni talán először is.

Nyilván nem arra számítottak, hogy esélyesen harcba tudnak szállni az oroszokkal, hanem arra, hogy az utóbbi a nemzetközi nyomás hatására nem lépi meg, hogy komolyabb erőkkel lép fel ott. Hát ebben tévedtek. És nyilván valami nyomós okuk volt erre.
  • palm pilot
    Akkor a csecseneket is megilletik. Meg a dagesztánokat, ingusokat, és kb. mindenkit akik függetlenül akarnak élni a ruszki elnyomástól.
  • dez
    "(A bűnőzői vetületét a dolgoknak most hagyjuk figyelmen kívül.)"

Ennek így mi értelme? Lehet filozofálgatni, de egy adott helyzetet a maga teljességében kell értékelni. Szerintem.
  • palm pilot
    Az a baj hogy a ruszkik még a CCCP bukása után is túl erősek, jót tenne az egójuknak egy Trianon. Viszont még mindig atomhatalom, nem lehet csak úgy lerohanni és megleckéztetni. Ehhez majd Kína kell, amely jön föl mint a talajvíz, szintén atomhatalom, nem nagyon kell spórolni emberi erőforrással - és még emlékszik arra hogy a távol-keleti területeiket a ruszkik tőlük vették el (Vlagyivosztok & Co). Idővel nyilván kinyílik az ő szájuk is.
  • palm pilot
    Nincs itt semmilyen összeesküvés, egyszerűen csak a hidegháború folytatódik. A ruszkik az olajbevételeiken felbátorodva próbálják visszaszerezni a gyarmataikat, amelyek érthető okból nem akarnak újból rabszolgák lenni, ezért az USA-hoz fordulnak támogatásért, ami ad is nekik. De mivel a ruszkikkal nem akarnak nyílt háborút, ezért csak suttyomban. Kiképzés, felszerelés, stb.

Azonban elkúrták a dolgot - immár sokadjára. Igazából nem is értem miből gondolták hogy a ruszki túlerővel szemben a kis Grúzia képes 1:1-ben kiállni. A megoldás is ott van előttük: Afganisztán, Irak. Gerillaharcmodorra kellett volna felkészíteni a grúzokat, hogy azok befelé könnyen, de kifelé nehezen tudjanak távozni. Vietnamban, afganisztánban, irakban már bevált.
  • palm pilot
    Takarodjál már innen a faszba a náci propagandáddal!
  • rigidus
    > legalább azt vegye figyelembe, hogy azok csak támadóháborúban vettek részt

Azert ez igy nem igaz. Az oroszokat is szamos alkalommal rohantak meg akar haduzenet nelkul is. (Lasd pl.: Magyarororszag II. Vilaghaboru.)

> Ha most valaki beszól, hogy joguk van a "függetlenséghez", akkor én egy szóval válaszolok: Csecsenföld. Nekik akkor nincs joguk semmihez, csak azért, mert ruszkiföldön léteznek?

Dehogynem. Az emberi jogok mindenkit megilletnek - fuggetlenul attol, hogy hol tartozkodnak.
  • trogi
    Ez nem vicc! A ruszkik neveztél el azt a népet grúzoknak, saját maguk georgiaiaknak nevezik magukat.

Egyébként nem tiszta, hogy mi történt ott, de ha valaki annyira nyalja a ruszkik seggét, legalább azt vegye figyelembe, hogy azok csak támadóháborúban vettek részt. A két terület Georgiáé, tehát joga van ott lenni, akár hadsereggel is.

Ha most valaki beszól, hogy joguk van a "függetlenséghez", akkor én egy szóval válaszolok: Csecsenföld. Nekik akkor nincs joguk semmihez, csak azért, mert ruszkiföldön léteznek? (A bűnőzői vetületét a dolgoknak most hagyjuk figyelmen kívül.)
  • balage187
    Az egyik ismerosom vett meg regen ilyen Hihetetlen c. ujsagot, es olvastam belole par cikket. Ez ilyen jetikrol, szellemekrol, ufokrol meg effele termeszetfeletti dolgokrol szolo ujsag, kicsit ez az osszeeskuveselmelet kategoria. Na abban van olyan, hogy elolvasok egy cikket, aztan rakeresek a konkret esetre, amirol a cikk szol neten. Megnezem tobb forrasban is, es rajovok, hogy a dolgot, amirol irnak mar reg lelepleztek meg ilyesmi, vagy pl. legutobb egy tortenetet, ami alapbol be sem kerulhetett volna az ujsagba, mert annyira nem volt nagy szam eleg szepen "kicsinositottak", hogy jobban hangozzon. :) Igy ezt nem lehet jol elmondani, inkabb csak konrket peldakkal, de amit mondani akarok az az, hogy sokszor sokminden hitelesnek hangzik, de azert nem art utananezni a dolgoknak, foleg ha valaki ilyen "mereszebb" elmeletet olvas.
  • rigidus
    Igen, ez korulbelul mindent el is mond az "osszeeskuves elmeleteidrol".

(Lasd: #10)
  • AranyKéz
    Igen, ez körülbelül mindent el is mond az ilyen összeesküvéselméletek hitelességéről.
  • dez
    Mondjuk ez is érdekes: http://www.youtube.com/watch?v=zM0V_FWlILM (Lásd more info-ban a transcript magyarul.)
  • rigidus
    > Az orosz hadsereg pár óra leforgása alatt többezer harckocsival rohanta le Grúziát.

En 150-rol tudok. Persze kinek higyjen az ember, errol szol a cikk is. Egyik fel szorozza, masik osztja.
  • rigidus
    > A legviccesebb, hogy ez a link: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/states/GA.html Nem Gruziarol, hanem Georgia amerikai allamrol szol.

1-2 eve olvastam egy hasonlo cikket a gruz-izraeli kereskedelmi kapcsolatokrol, eloszor azt hittem, hogy ez az. Egyebkent nem ez a "leg"viccesebb, ez siman csak vicces. A legviccesebb az, hogy en is eszrevettem mikor beleolvastam, be is zartam a lapot de linket mar nem vettem ki HSZ irasa kozben.

(Angolul nem tudoknak: az amerikai allam is Georgia es angolul gruzia is "Georgia" igy a google nem tesz kulonbseget)
  • dez
    (Persze ez a kettő nem zárja ki teljesen egymást, csak kissé árnyaltabbá teszi a képet.)
  • dez
    Igen, ez a kurucinfo féle értelmezés. Én meg ezt találtam:
    "Az oroszok egy 60 ezres kisebbségnek Grúziában állampolgárságot és fegyvereket adtak, és az a kisebbség többszázezer grúzt elüldözött.
    Erre azért volt szükség, mert ha áll a bál Grúziában, akkor nem lesz Nabuco.
    Az orosz hadsereg pár óra leforgása alatt többezer harckocsival rohanta le Grúziát.
    Ez csak úgy lehetséges, ha már előtte összevonta őket egy offenzívára. A Grúzok csak megelőző csapást mértek a ruszkik bábjaira, mert tudták, hogy jönnek az oroszok.
    Az oroszoknak meg első dolga volt a tengeri kikötő gáz és olajlétesítményeit, bombázni, illetve az ország közepén egy elosztóállomást.

Így az összes többi tagköztársaság nem tud moszkva nélkül olajjal és gázzal biznicelni.

Erről szól ez a háború." (Doktor Kotász)
  • rigidus
    > Az amerikaiak is vastagon benne vannak ebben a helyzetben

De benne am.

> Grúziában nincs olaj/gáz ott "csak" vezeték van

Stimmel, hirtelen Iranra asszocialtam.

> Nem úgy az EU-nak...

Az rendben, csak ne feledd, hogy az EU gazarait tulnyomoreszt a Gazprom diktalja mivel a tetemes hianyt ok potoljak. Es az oroszok erthetoen nem akarnak konkurrenciat a Gazpromnak. Nem veletlen, hogy Europa az utobbi tiz evben megmozgatott mindent, hogy a leheto legtobb foldgaz/olaj lelohelyet felterkepezzek es megkezdjek a kitermelest vagy mas uton jusson gazhoz (pl. Nabucco).
  • balage187
    Szep teoria. :)
    A legviccesebb, hogy ez a link: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/states/GA.html

Nem Gruziarol, hanem Georgia amerikai allamrol szol.
  • bakagaijin
    Az idézeted kicsit hmm... ide, Sztálin grúz születésű volt... Sőt, az oroszok pont az ő szülőhelyén kezdték a bombázást, Goriban.

Az amerikaiak is vastagon benne vannak ebben a helyzetben,
    közös hadgyakorlatok (az oroszok pl. zsákmányoltak US Marine Corpse-os járműveket), kiképzés, katonai tanácsadás (értsd: direkt elnöki tanácsadó), stb. Az oroszok pedig ugyanúgy bombáztak izraeli érdékeltségű gyárakat, mint törököket. Erősen nagy kuss van, csak a feszültséget érezni. Grúziában nincs olaj/gáz ott "csak" vezeték van, az oroszoknak van direkt összeköttetésük ahhoz az olajhoz, nekik nem kell hozzá grúz terület. Nem úgy az EU-nak...
  • rigidus
    Ehh.. Nem olvastam at mieott bekuldtem. Remelem azert ertheto lesz a lenyeg.