Élesztőből gyógyszergyár

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

endyxx
nade kérem, a sörélesztõt módosítva eljutottak a morfin, a nikotin, és a kodein elõállításáig. Ha most a kenyérélesztõt is módosítják, nekem semmi esélyem, hiszen kenyéren és sörön élek 😄

vagyokmintmindenember

Nem biztos, hogy így bonyolultabb. Talán nem is kell hozzá labor, csak egy nagy hordó. 😊

Ami azt illeti, a legtöbb szintetikus gyógyszer elõállítsa kimondottan olcsó... Aminek túl drága az elõállítása, és/vagy nem lehet nagy profitot realizálni, azzal általában inkább nem is foglalkoznak. Persze vannak kivételek.

De pl. az, hogy pl. Afrikában hiánycikk volt sokáig az AIDS-gyógyszer, a jogvédettség le-nem-járta, és a nyugati gyógyszergyártók által szabott horribilis ár miatt volt... (Ezt aztán úgy oldották meg, hogy nyugati szempontból illegálisan, de hatóságilag engedélyt adtak a hatóanyag helyi gyártására, így máris sokkal olcsóbbá vált. Lásd még: generikumok, amik sokkal olcsóbbak, mint a márkás változat.)

Ami azt illeti, a cukorbetegek inzulinját is génmódosított baktériumok állítják elõ, még ha te nem is tudsz róla.

Minek ilyen bonyolultan?

Indonéziában ott az ópium, Kolumbiában pedig a koka-paszta tonnaszám. Meg a régóta ismert eljárás. Ami problémás, hogy a "szakértõket" állandóan buzerálja a DEA. Hiába szerelik fel az õrséget elsõrangú fegyverzettel.

Attól még hogy Neked fogalmad sincs milyen lehetõségeket hordoz egy olcsón és nagy mennyiségben elõállítható univerzális gyógyszer (abból fakadóan hogy fingod sincs mit írnak a cikkben, csak idefirkantottál egy bõdületes baromságot), még nem feltétlen ökörség.

A mai módszerekkel rengeteg gyógyszerbõl hiány van, mert az elõállítása költséges és idõigényes - így a kevésbé fejlett országok ha saját maguknak nem képesek elõállítani a hatóanyagot, a Te adódból és (ritkább esetben) privát tõkébõl finanszírozzák az importgyógyszereket.

Szén-dioxidból kõolajat elõállítani képes bacit is kellene csinálni.
Nem ökörség, baktériumokkal is "gyártatnak" különféle anyagokat.
De attól tartok, elõbb fogják alkalmazni illegális droglaborokban, mint máshol.

Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam.
COOL...