6647
  • mijki
    Ezt honnan tudnám letölteni? DIDAY'S I.C.E(Iron Cross Edition) 3.3.3
  • sakkay
    Szeva. 4711 hsz-t olvassad el, és ha kicsit visszanézel mögé, diday letöltési linket is találsz. A 3.4 ne!!!! rakjad fel, csak 3.3ig.(Diday egy mód,a semper-hez kötelező. A legújabb kiegekkel(hiv)még nem megy, dolgoznak rajta.
  • mijki
    Ha felraktam az alap játékot és a semper fi-t, akkor utána légyszi modjátok el hogy mit rakjak fel a di-day modhoz(esetleg linket is) köszi.
  • sakkay

Pl...
  • Shad01
    Az tényleg feldobná a játékot, ha jobban lehetne menedzselni az utánpótlást.
    Például létrehozhatnánk depókat, ahol beállíthatnánk, mennyi hadianyag és üzemanyag legyen raktározva. Ezek a depók az ellenség által elfoglalhatók lehetnének, bombázni lehetne őket.
    A kémkedésből is vonatkozhatna rájuk egy rész, pl felderíteni hol vannak, mennyi supplyt tárolnak, és lehetne ellenük szabotázsakciót indítani.
    Ha repteres területen lenne a depo, akkor a szállítógépek nem csak air supply, hanem transzport küldetésként is szállíthatnának oda anyagot.
  • sakkay
    Az utánpótlást nem feltétlenül hadosztály szinten őrzik.
    Viszont ezt a 99999 dolgot nem tudtam. Azért én a legnagyobb hibájának akkor is azt tartom a játéknak, hogy nem tudom az utánpótlás arányait, és irányait magam szabályozni a szárazföldön. De hát ez van.
  • Shad01
    Nekem eddig a következőket sikerült kihámoznom az utánpólás rendszerből:

A legfontosabb: mindig legyen annyi IC a supply előállításon amennyit igényel a gép szerint. Korábban gyakran levettem amikor 99999 lett a supply tartalék, mondván ne termeljek feleslegesen. Ennek az lett a következémnye, hogy rengeteg hadosztály maradt utánpótlás nélkül jó hosszú ideig annak ellenére, hogy volt bőven supply a raktárban.

Mintha lenne olyan, hogy az újonnan elfoglalt területről zsákmányolnak némi supply-t.

Fontos, hogy egy kikötő mennyire kiépített, és a hozzá tartozó (basing) technológiák. Ez szabja meg a supply áteresztő képességet.

Mindig éjfélkor aktualizálja a supply állapotát, légi utánpótlásnál nem árt észben tartani.

Ahol nem állomásozik egység, onnan idővel visszahordják a supplyt a fővárosba. Vagyis, ha valahol akarunk minimális taralékot (pl repteres területek), ott kell hagyni egy egységet. Ez egyébként logikus, ha nincs valahol helyőrség, a felhalmozott készleteket széthordaná a lakosság.
  • sakkay
    Többször végig játszottam már a HOI3-at.
    De még mindig semmi logikát nem ismertem fel az utánpótlási rendszerben. Az egyes tartományok néha sem a időjárás, föld minőség,és infrastruktúra szempontjából is totál logikátlanul állnak.
    Van olyan mód a szárazföld belsejében, hogy irányíthatom az utánpótlás alakulását?? Repülőn kívül.
  • project640
    HELP!
    teljesen leszedtem az eredeti játékot, utána feltettem sorrendben a HOI3-at, Semper FI-t, és legvégül a FTM-et .. indítanám, és semmi nem történik :-( ... nem indul
    találkozott már valaki hasonlóval?
  • HeinzGuderian
    (a válasz minőségéért nem vállalok felelősséget,az FTM ben igy volt)Nekem mikor a HadseregcsoportHQ-tól tul messze volt a HadseregHQ-ja akkor a Hierarchia Térképen MINDEN kapcsolat megszakadt (értsd: a Hadsereg HQ nem kapcsolodott a Hadseregcsoport HQ-hoz,és a Hadsereg HQ alatt szolgáló HQ k sem csatlakoztak,pedig közel voltak egymáshoz)
  • falimano
    Háj!
    Ha a Corps HQ az egység közelében van, de teszem azt az Army Group HQ meg a világ másik végén, kap valami bónuszt a Corps HQ-tól az alatta lévő egység?Vagy ha bárhol megszakad az összeköttetés a távolság miatt akkor minden szinten elveszti a vezetők képességéből adódó bónuszokat?
  • spiczi91
    AZ FTM-ben végülis sikerült megoldani, hogy több magot használjon a játék? Eddig ez tartott távol a HoI3-tól, remélem most már kezelték a bajt.
  • Hypo #4955
    ok ok koszike, akkor kiprobalom igy, minden mas lepest megcsinaltam.
  • sakkay
    Igen, mindent csinálj a leírás szerint, de ne rakjad fel a 3.4-et. Pár oldalt lapozz vissza , megtalálod a leírását az installnak. De gondolom tudod.
  • Hypo #4953
    koszi akkor csak 3.3gfx es 3.3 maint rakjam ra hoi3 ra ok megprobalom
  • sakkay
    A 3.4 ne rakjad fel, akkor jó lesz.
    Simán csak rakd rá a 3.4 verzióra a 3.3 menni fog.
  • Hypo #4951
    nem sikerult felrakni ctd, pedig a FAQ szerint leduplikaltam a HOI3 dirt, kitoroltem amit irnak es 3.3gfx 3.3 main es 3.4 kicsomagol, map cache folder is torolve es inditasnal kifagy:(
  • HeinzGuderian
    Az alapjáték+semper fi hez a Diday t ajánlom,nagyon jo,rengeteg uj egység,technológia,esemény stb,alapjátek+semper fi+motherlandhoz nem tok
  • HeinzGuderian
    1.A motherladban...nos a Theatre menü(mire jó?!)kicsit átszervezték a kutatásokat,meg lehet adni célokat a háboruknak(ez jo,igy bábot csinálhatsz akárkiből) s egyéb apróságok
    2.Én ugy szoktam h a Maginot vonallal szembe mindenhova rakok egy egy hadosztályt,s engedi
    3.Nem tom xD
    nekem is vannak ám kérdéseim:
    1.nem tud valaki magyaritást az FTM hez
    2.Hogy mire jo a Theatre menü?
  • bbaazzssii
    Hali!
    3 kérdésre tudnátok válaszolni?
    A motherlandban milyen újítások vannak?
    A németekkel a Rajna vidék megszállásához mik a feltételek?
    Ez meg igaz, hogy nem a HoI3 de a Darkest Hour letöltéséhez valaki tud küldeni 1 linket?
  • mijki
    Sziasztok!

Melyik módot érdemes letölteni ehhez a játékhoz?
  • sakkay
    Ez az. Néha akkora bakikat csinál, hogy csak nézek. Lenyomod fél Európát, logikus , hogy a flottát elküldjük Kenyába!
    Letöltöttem a Motherlandot,javítottak a grafikán. Na ,remélem nem csak azon. Ez az a játék ahol pont le*arom a grafikát.
  • HeinzGuderian
    bocs,*microsoft*
  • HeinzGuderian
    Ha az FTM hez kell akkor töltsd le Microdoft Visual C++2010 Redistributable-t

• hpelte
    üdv nem tudjátok, hogy a MSVCR100.Dll-t hova kell bemásolni?
  • HeinzGuderian
    elég sok hajom volt,és rengeteget fejlesztettem őket(felszerelést,taktikát is) ameddig partra pakoltam a csapataimat addig a csatorna két oladlán leraktam egy egy flottát,de nem is volt a közelben angol flotta,a nagy része az indiai óceánon volt
  • HeinzGuderian
    normálon játszom ,nem töltögettem vissza,(a hibáim álltalában nem voltak nagyok,vagy mindig könnyen megoldhatok),csak mindig lementem mikor befejezem a játékot,most ujjat kezdtem az előbbi ok miat
    különben nem tud valaki :1. magyaritást az FTM hez,
    2.Hogy mire jo a Theatre menü?támadást lehet megszervezni vagy mi?
  • sakkay
    Miért nem irtott ki, az angol flotta???
    Nemtom' milyen fokozaton nyomod de az a baj , hogy tényleg gyagya a gép még mindig sajnos. Amúgy tök jó a leírás.
    Van olyan mód ahol ha rangot emelsz, csökken a tapasztalati szint??
  • sakkay
    Jó ötletek ezek, de szerintem egyben, vh. fokon nem lehet így megcsinálni.
    Ja és visszatöltögetés nélkül.Az pont a sava borsa az egésznek , ha valamit elcseszek, vagy csak nincsen szerencsém, hogyan oldom meg. De ez csak lehet az én perverzióm.
    Mindenesetre kipróbálhatnád vh, is mivel AI nem túl okos, szerintem az a 30% jár neki az egál kedvéért. Vagy 30% mínusz nekem, 30%+ neki??Ezt már nem is tudom, hogyan van very hardon...
  • HeinzGuderian
    Na,én is irok egy kis hadijelentést :D
    Az Anchluss és Csehszlovákia bekebelezése után
    -1939 április 5.A német erők lerohanták svájcot(27 drb Hegyivadász ezred)
    -1939 április 10.Svájc kapitulál,a német hatalom bábkormányt hoz létre,és jelentős mennyiségű csapatot von össze a Svájc-Franciaország határon
    -1939 szeptember 13. Lengyelországot erőteljes német támadás érte(18 könnyű páncélos-,és 26 páncélos -,30 motorizált,98 gyalogos,25 tüzér,18 mérnök ezred)
    -1939 október 7. Lengyelország megadja magát,felosztásra kerül a Szovjetunió és a harmadik birodalom közt
    -1939 november 1.Franciaországba betörnek a Svájcban állomásozó csapatok(18 könnyű páncélos-,és 26 páncélos 73 drb motorizált-,,valamint 18 tüzér- és 12 mérnök ezred és 40 gyalogos ezred) a hadművelet nehézkesen indul(ellátmánygondok,az olaszok teljes tétlensége végett) ezért a Lengyelországot megtámadó Páncélos és motorizált erőket aznap vonattal erre a frontra vezénylik
    -1939 november 7.A francia front délen összeomlott,fejvesztett menekülésbe kezdtek ,8 ezrednyi katonaságnál több nem maradt Dél-Franciaországban)
    -1939 november 10.A Lengyelországbol hozatott Csapatok támdásba lendültek.A Maginot vonal mellett állomásozó csapatok és az időközben a vonal mögé kerülő páncélosok bekerittik egyenként a provinciákat,a francia hadvezetés kiüriti az erődöket mielőtt a katlan bezárna(persze a katlan azért nem zár be mert könnyebb egy üres erődöt elfoglalni)
    1939 november 12.Már Párizsban német bakancsok csattognak,a páncélosok gyorsan nyomulnak alőre a tenger felé.
    1939 november 17.Franciaországban német bábkormány uralkodik(az egész Franciaországban) Ugyanezen a napon majdnem a teljes Angol sereg partra szállt Toulonban
    1939 november 30. az angol sereg teljesen megsemmisült,a német páncélosok elfoglalták a kikötőket,ahonnan visszavonulhattak volna
    ezek után Elcsendesedett Európa,a német hadiipar hajók repülők gyártására fektette a hangsúlyt,valamint harminc gyalogos ezred tengerészgyalogossá való továbbképzésére
    1940 április 28. a Mittelmeer Armegruppe (30 tengerészgyalogos-,18 könnyű páncélos-,és 26 páncélos -,30 motorizált ezred)A hadművelet sétagaloppnak bizonyult,mivel angol szárazföldi erők mint olyan már nem létezett
    1940 április 30.Anglia elfoglalva,21 darab militia ezred tarja megszállva
    1940 március 5. a XXVII.Armeekorps(Marine) elfoglalta Gibraltárt ,majd máltát,ezután partra szállt a közel keleti francia gyarmaton,délre vonultEgyiptom felé
    1940.március 6. a Mettelmeer Armegrupe partra szállt az afrikai(amúgy stangáló)olasz-angol front mögött,pár nap alatt átkelt a Szuezi-csatornán,,a páncélosok délre vonult,majd a tengerészgyalogság partra szált Indiában,Anglia kapitulált,itt is bábkormány jött létre.

ezután már 1942-ig csak az oroszok ellen készültem
    ...Sajnos ujra kellett rakni a windowsot...igy nem tudtam folytatni...
    Ja és a FTM van fennt,azzal lehet megnézni az ezredeket(ami különben nem nagy dolog nélküle sem)és azzal lhet beállitani hogy miért háboruzok(én azért raktam mindig puppetnek,mart az Angol flotta meg a Francia hadsereg meg tudja védeni a keleti szárnyamat az időközben Japán miatt ...)
  • gatoth
    Tudna valaki segíteni, hogy az egységek ábrázolását, hogy lehet figurákká változtatni, ezek helyett a jelölt téglalapok helyett? Láttam már több helyen, hogy lehetséges, de nem jöttem rá, hogyan. Köszi.
  • kreknorbert
    Szóval tud valaki segíteni? Legalább azt mondjátok meg, hogy lehet-e.
  • Shad01
    A DiDay modban vannak SS egységek. Amikor egy SS egység valós felállításának megfelelő dátumhoz érünk, megkérdezi akarjuk-e létrehozni.
  • Shad01
    A nagy titkom :) az agresszivitás. Amint lehetett megtámadtam Dániát, ezzel beindult a hadiipar. A franciákat Svájcon keresztül rohantam le, tényleges harc alig volt.
    Utána átkeltem Angliába. Repülőkkel ki lehet figyelni, merre van az angol flotta és melyik partszakaszon nincs védelem. Ilyen korán a szigeten alig van szárazföldi egység, ezért nagyon könnyű elfoglalni, ha már sikerült átkelni.
    A Szovjetúnió előtt Törökországon keresztül célszerű elfoglani Indiát, ezzel Angliának gyakorlatilag vége. Ekkorra már rengeteg az IC és a kutatási kapacitás. A ruszkik esélytelenek, ráadásul büntetéssel küzdenek.
  • sakkay
    Ahogy a leírásokat nézem a Motherlandot érdemes inkább használni, (vagy lehet egyszerre a kimondhatatlan nevűvel?) mindenesetre a diday mód remélem nagyon hamar kijön. Anélkül fel sem rakom.
  • sakkay
    Ok. Én mindig vh. fokon játszom, úgy párszor végig csináltam már, de a haladásod leírása egy kicsit gyorsnak tűnt. De persze ügyes vagy, nem kötekedni akarok. Viszont ha ilyen szépen nyomod M. beállításon, szerintem tegyed magasabbra, mert így azért kicsi unalmas lehet.
  • kreknorbert
    Üdv
    Államformát lehet váltani? Ha igen hogyan? A Magyarokkal kipróbálnám Királyságban.
  • Hypo #4930
    :)))) naiv de ez már off, ha nyertek volna akkor ölükbe vettek volna? :)))) ugyan ugy lenezték a magyarokat is. de azért jó álom a szoba festőt, mert hát a képeit elnézve ahhoz se értett, szóval ő volt ott a nagy ember. De beszélni tud mint nálunk pár politikus az se szol semirol és mégis tapsolnak.

Amugy HG nek igaza volt és még jo par ember mehetne a listára.
  • Sirion
    csak akkor egy kis infó a Waffen SS- nem német alakulatairól:
    - 5.SS Páncélos Hadosztály: Wiking (Viking).
    Az első olyan hadosztály, melyet skandináv önkéntesekből állítottak

- 6. SS Hegyi Hadosztály: Nord (Észak - több északi nyelven).
    Finnországban alakul meg

- 11. SS Páncélgránátos Hadosztály: Nordland (Északi ország - több északi germán nyelven).
    Északi (dán, norvég és holland) önkéntesekből hozzák létre 1943-ban.

- 13. Waffen SS Hegyi Hadosztály: Handschar (Handzsár - német nyelven).
    Boszniai muzulmán önkéntesekből alakul 1943 végén

- 14. SS Gránátos Hadosztály: Galizien (Galícia).
    Galíciai és ruténföldi ukrán önkéntesekből alakul 1943-ban. Egyes alakulatai 1946-ig harcolnak a Kárpátokban.

- 15. számú Waffen SS Gránátos Hadosztály: Lettland (Lettország - német nyelven).
    1944 elején lettországi önkéntesekből alakul.

-19. Waffen SS Gránátos Hadosztály: Latvia (Lettország - lett nyelven).
    A balti államokból származó önkéntesekből hozzák létre.
    -21. Waffen SS Hegyi Hadosztály: Skanderbeg.
    Albán nemzetiségű önkéntesekből alakul 1944-ben.

-22. SS Önkéntes Lovassági Hadosztály: Maria Theresia (Mária Terézia).
    1944 elején magyarországi németekből és – kisebb részt – magyarokból alakul. Budapest ostrománál semmisül meg a 8. számú (Florian Geyer) hadosztállyal együtt. Jelvénye Mária Terézia kedvenc virága, a búzavirág.

-23. SS Önkéntes Páncélgránátos Hadosztály: Nederland (Hollandia - német nyelven).
    1944 őszén holland önkéntesekből alakul.

-24. Waffen SS Hegyi Hadosztály: Karstjäger (Karsztvadász).
    Dél-tiroli, szlovén és olasz önkéntesekből alakul 1944 végén.

-25. Waffen SS Gránátos Hadosztály: Hunyadi.
    A második magyar SS hadosztály, melyet főként a Nyilaskeresztes Párt tagjaiból hoznak létre. Részt vesz a Szálasi-puccsban. Lengyelországban is harcol. Jelvénye a nyilaskereszt és két korona.

-26. Waffen SS Gránátos Hadosztály: Gömbös - később Hungária.
    A harmadik magyar SS hadosztály, melyet 1945 márciusában hoznak létre. Az oroszok, majd az amerikaiak ellen harcol itthon és Dél-Németországban. Jelvénye a nyilaskereszt és három korona.

-27. SS Önkéntes Gránátos Hadosztály: Langemarck.
    A flamand rohamdandárból alakul 1944 őszén.

-28. SS Önkéntes Páncélgránátos Hadosztály: Wallonie (Vallónia - franciául).
    A vallon rohamdandárból alakult 1945 elején

-29. Waffen SS Gránátos Hadosztály: Italia.
    Az olasz fasiszta köztársaság önkénteseiből alakul 1944 végén.

-30. Waffen SS Gránátos Hadosztály: Weissruthenien (Fehérruténia - német nyelven).
    Belorusz és rutén önkéntesekből alakítják meg 1944 nyarán.

-33.Waffen SS Gránátos Hadosztály: Charlemagne (Nagy Károly - francia nyelven).
    Francia önkéntesekből áll össze 1944 végén.

-34. SS Gránátos Hadosztály: Landsturm Nederland (Hollandiai népfelkelés - német nyelven).
    1944 végén holland tartalékosokból és önkéntesekből alakul.

Azokat a hadosztályokat kihagytam a felsorolásból amik tisztán nem az akkori III. Birodalom területén élő, de német , sváb nemzetiségű emberekből lett toborozva.
    Ezek a hadosztályok azok amik nem német vagy túlnyomórészt nem német alakulatok. Kivétel a Maria Theresia ami főleg magyarországi németekből lett toborozva, és csak kis részt magyarokból de a németek is mindig magyar SS hadosztályként tartották számon.
    összesen 38 - waffen ss hadosztály volt

• tttttom
    "A kisebb népecskék közt pedig mi is ott voltunk - jobb esetben lehettünk volna rabszolganép, aztán ha kell a lebensraum, mentünk is volna a levesbe."

Aha...Hivatalos történelem ami egy nagy hazugság...A magyarokról Hitler teljesen más véleményen volt. Nem voltunk se szolga nép, hanem szorgos népnek írt le minket akik megérdemlik szerinte is, hogy mi uraljuk a Kárpát-medencét. Nem akart minket kiirtani és még asszimilálni se de mindegy. A lebensbraum alatt Hitler azt a területet értette mely alatt Németország és Ausztria egy népként, egy szövetségben és egységben élt... Nem pedig ezt a baromságot, hogy a ruszkikat meg a szlávokat kiirtották. A Waffen SS-be is szerinted miért csatlakoztak ezer meg ezer számra más nemzetiségű állampolgárok is? Meggyőződésből, mert tudták jól, hogy az akkori kor problémája maga a bolsevizmus és maga a kapitalizmus. (Természetesen a zsidó kérdés mellett amibe most nem megyek bele...) Én ezt olvastam a Mein Kampfban...Na de mindegy aki akarja ezt vagy azt higyje...Na bocs, de máma kicsit ilyen hülye napom van.