Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki tudja hogy megoldhato e illteve hogyan hogy a DDays modbol kivenni az anschluss esemenyet es beileszteni a 2.03ba????(Eleg ha az eventekben atirjuk??)
megcsináltam azt amit leírtál de a hiba ugyan úgy fent áll: különbözõ egységek képei melletti barna téglalapból (ami röviden összegzi az egység tulajdonságait) eltûnt a szöveg <#4538. hozzászólás>
az amit leírtál és ez között nincs különbség: HoI3 + 1.4 patch, Semper Fi + 2.04b beta + DiDay's I.C.E. 3.2.0 Finale.rar
mert ugyanezt megcsináltam csak nem törölgettem a mappákat és azt irta ki hogy leáll a program megprobálom hogy törlöm az álltalad irt mappákat
kössz báttya!
Hoi 3 (1.4 patch nem kell) + semper fi + 2.04b (elõtte nem kell más patch, és szigorúan csak ez jó ) + \gfx\interface\prov_pictures és a \history\provinces mappák törlése + DiDay's ICE mod 3.2.0 verzió felrakása + \map\cache mappa törlése. Ezzel kész is. ezt egyébként a paradox forumról másoltam be csak lefordítottam ami ott van.
a checksum-nak PXVU-nak kell lennie.
Hajrá!
Valaki tudja hogy az alapjatekban(2.03b) az Anschluss soran a nemetek megkapjak az osztrak egyseget vagy csak engem tuntet ki ez a r....,mar 10. jere kezdem ujra,raadasul hogy gyorsabb legyen a jatek a seb. 3-ra allitottam,igy meg nem jon letre Nacionalista Spanyolorszag.Remelem 2.04 ben javitjak az anschluss-t???
Akkor most már valaki fölrakhtna egy olyan telepitési sorrendet hogy játszható is legyen a játék😊
Tartok tõle, hogy az a "final" verzió még sem annyira final...
Egyébként rájöttem, hogy a magyarokkal játszva akkor jön elõ az utánpótlásom lenyúlása, amikor magától átvált a HQ Budapesti utánpótlásról Berlinire. Meg se kérdezi csak átvált. Többnyire azt is akkor, mikor visszatöltök egy mentett állást, de egyébként pedig teljesen esetlegesen. Azután, mikor ennek ellenére ezúttal nem fejeztem be a játékot, hanem "minden mindegy és leszarom" alapon megtámadtam egy másik országot, akkor meg visszaváltott Budapestre és rendbejött az utánpótlásom (az ellopott cuccokat "természetesen" nem kaptam vissza, újra meg kellett építeni az egészet...)
Senkinél nem fordult ilyen elõ, aki nem németekkel játszik?
Hol tudom beállítani, hogy mi legyen az utánpótlásom központja? Vagy ez automatikus? Mert az tzumi<#vigyor3>
Eredeti játék + samper fi van fent.

iSS!

Igen nálam is pont ez a hiba van.
Nálam vagy másnál is jelenkezet az hiba, hogy a különbözõ egységek képei melletti barna téglalapból (ami röviden összegzi az egység tulajdonságait) eltûnt a szöveg??
Ezeket használom:
HoI3 + 1.4 patch, Semper Fi + 2.04b beta + DiDay's I.C.E. 3.2.0 Finale.rar + p12
A klasszikus módon a legjobb legyõzni a franciákat, Hollandia, Luxemburg meg Belgium keresztül. Hogyha mégis a nehezebb utat választod és át probálsz törni a bunkereken akkor épitsél engineer vagy még jobb assault engineer de az én saját kedvencem a air engineer.
Most hogy végre leküztem a teknikai problémákat, msot elõjötek a játékmenettel kapcsolatos problémák😊 Segítség kéne, hogy miként lehet Franciaországot a leggyorsabban lerohanni. Illetve a leghatásosabb német stratégiára lennék kíváncsi 36 és 41 között. Mit érdemes építeni, mennyit stb....
Nem sajnos olyan fog maradni, még ICE nélkül elégé jól fut de ICE nagyon lelassítja. De szerintem meg éri mert nagyon jó mod. 😊
Köszinöm a segítséget. Így már minden jól mûködik, kéve azt, hogy iszonyatosan lassú, szaggat a játék. Van-e erre valami megoldás?
Mindent a megadott módon csináltam, mégis ezt kaptam az arcomba, így maradnom kell a 3.1.0.5-nél<#confused>

iSS!

ez azért van haver mert a 2.04b beta patch kell hozzá hogy mûködjön, 4529 levélben le szedheted(én feltöltésem).

SEMPER FI VERSION

COMPATIBLE 2.04B ONLY

DOWNLOAD LINK :
THANKS TO DERKB WHO PROVIDES THE SERVER
I.C.E. GFX
I.C.E. 3.2.0 main files

DOWNLOAD PATCH :
No patch yet

INSTALLATION INSTRUCTIONS :
- DON'T INSTALL OVER ANOTHER VERSION OF I.C.E. USE A NEW VANILLA INSTALL INSTEAD
- Be sure Hearts Of Iron III - Semper Fi is under 2.04b version
- Make a copy of the vanilla unmodded and NEVER modded game
- Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
- Delete the \history\provinces folder
- BE SURE YOU HAVE DELETE THE TWO MENTIONNED FOLDERS
- Extract I.C.E. GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.2.0 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Delete the \map\cache folder
- BE SURE YOU HAVE DELETE THE MAP CACHE FOLDER
-> You can play
My checksum: PXVU (don't panic if you don't have the same but please report)
Sziasztok!

Újra elõvettem a játékot. Felraktam a legújabb peccset, a 2.03c-t majd felraktam a DiDay's I.C.E. 3.2.0-t. Elindul a játék, megy minden frankón, de szétvannak csúszva a panelek. Továbbá a kutatásoknál, vannak olyan fülek, hogy U-Boat, meg Jet, amik inaktívak. Arra rálehet kattintani, és csak nálam bugos, vagy ez így van kitalálva? Illetve a Doktrinás gomboktól balra oda vank írva: germany, Axis, stb.... Én ott csak feliratot látok. Az a gyanúm, hogy ott gombnak is kéne lenni. Nameg rengeteg egységnél nincs kép, míg ha jól emléxem a mod régebbi verzióinál voltak.

A kérdésem az, hogy mindenkénél így van, vagy csak én csináltam vlaamit rosszul?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Itt van a legújabb bata patch a Paradox Interactivetöl, Hearts of Iron 3 Semper Fi 2.04b beta patch.

This is a hotfix beta for the official patch 2.04 for you to enjoy over the christmas holidays. It was mainly to fix the issue with the metaserver for multiplayer, but there are some other fixes/tweaks in there as well.

It will patch straight from the semper fi release version or from the previous 2.04 beta release (eg it includes everything you need). The checksum shown at start screen should be OAFW.

Its just me and artfox left here still in the office and we are heading off to holidays in a bit, so expect less forum posting until after new years.

Merry Christmas Everyone!

INSTALLATION:
1) Unpack the patch into your game directory

2.04 to 2.04b changes only:
- Fixed a problem stopping game from connecting to metaserver
- Ai influence cancel commands only sent if actually allowed to
- Ai more careful about joining alliances
- Fixes for the Changkugfeng and Soviet industry events so they don't repeat.
- Added missing oob from the "destroyers for bases" event.
- Localization text for the Soviet Industry event.
- A tweak to the Danish surrender event so that Denmark has to be in the Allies for it to fire
- Trades will no longer auto-cancel for some nations in alliances
letöltés
Én annektáltam a Ausztriát Semper fi módban is de én nem vettem ilyenféle gondot.
érdekes....😄
Ja és ezt a Samper Fi-ban próbáltam ki mod nélkül, tehát nem a diday moddal volt a gond.

iSS!

No kérem: ha Ausztriát nem annektálom, hanem csak megcsinálom puppet-nek, akkor semmi probléma. Minden megy tovább szépen és nem tûnik el az üzemanyag meg a supply (ugyanúgy tengely vagyok, tehát a szövetségeseim nem lopnak). Kipróbáltam mindkét opciót: mentettem-visszatöltöttem, úgy hogy ez tuti.
Ha utána a cseheket legyõzöm, akkor õket már engedi annektálni és nem jön elõ a bug.
Tehát egy jó tanács: senki ne annektálja a magyarokkal Ausztriát mert hatalmasat fog szopni. Kár, hogy nekem nem mondták -rengeteg idõt megtakaríthattam volna...

iSS!

semmi gond. 😄

akkor bocs azt hitem a didays iron croos modrol beszélsz
Én az ironcrosshoz kértem a mostanába kijött 1.01-es patchot. Mert nemtudok belesni a tech fórumba. :S

Ma este kerül fel a diday-hez a legujabb 3.2.0 változat
Na mind1 már újrapakoltam a gamét ás mükszik tökéletesen. 😊

Az Iron Crosshoz még kérhetném a 2napja kijött ápdétet? :S

😞

Nem vagyok biztos ebbe de olvastam a forumon hogy állítólag nem most karácsonykor fog kijönni a patch hanem Január végén😞
várható amúgy 2.05-ös patch?

Hogyha már bent vagy a tengelyhatalmakba akkor azok elfognak lopni a supplies és üzemanyagodból. A képen lehet látni ezt: -64.38 traded away, szerintem ennyit lopnak el tõled a németek, mert ahogy látom nem adsz el senkinek üzemanyagot vagy supply:t.
Visszatöltögettem a mentéseket szép sorban és rájöttem, hogy ezt a jelenséget csakis UTÁNA csinálja, hogy a magyarokkal lerohanom és annektálom Ausztriát.
Tehát a készítõk szerint ezt ne nagyon csináljam meg...kúrva jó. Akkor mi értelme a magyarokkal lenni, ha nem lehet változtatni a történelmen? Én játszani szeretnék, nem szopni. Ez<#kocsog>-ség.

iSS!

Na kipróbáltam: a sima Samper Fi is mod nélkül ugyanezt megcsinálta (magyarokkal). Anyád.
Most nem tudom mitévõ legyek.
1. Szedjem le a francba a Samper Fi-t és próbáljam meg az alap játékot?
2. Próbáljak más népet, hátha azzal nem csinálja?
3. "Ez a játék már csak ilyen" avagy "ez nem bug, hanem fícsör" és mentés-visszatöltés nélkül szabad csak játszani.
Hihetetlen...
<#falbav>

iSS!

Úristen. :S <#gunyos1>

Most már kezd elegem lenni. Mivel én egybõl moddal kezdtem játszani így nem tudom megítélni, hogy az alap játék készítõinek, a samper fi íróinak, vagy a Diday's Ice mod íróinak köszönhetem meg, de valakinek most már a kúrva anyját.
Tegnap este mentek és 10.000 supply-m van meg 3200 üzemanyagom. Ma újra betöltöttem ugyanazt az állást és EZ a kép fogad.<#ticking>
Szerintetek milyen érzés napokat elbaszni a semmire?

iSS!

LoL a Creating the world feliratnál kibasz a játék...:S Faszom ebbe az ápdétbe...Most rakhatom újra a kurva játékot. :S

Kösz leszedtem az ápdétet.

Semmi gond mert ez néhányszor megtörténik csak kell várni egy kis idõt és újra le lehet szedni😊
Köszi szépen
Ilyet ír a megaupload, hogy a fájl átmenetileg nem elérhetõ. :S

Itt van a hearts of iron 3 semper fi 2.04 beta patch:

letöltés
Sziasztok, én nem tom ti, hogy csináljátok, de én elfoglaltam Egyiptomot, de kevés az erõm észak Afrikában, hogy elõremenjek a Közel-Kelet irányába. Az Angolok brutális sok embert tettek oda. Az oroszokkal kínlódom, alig jutok elõre. Télre teljesen leállítottam a hadmûveleteket, mert tél tábornok nagyon betesz. Próbálom az erõket egy helyre koncentrálni, hogy tavasszal új lendülettel meginduljak. Megjelentek az elsõ amcsi erõk u-hajók formájában, gyorsan el is kotródtak, miután egyet elsüllyesztettem :-), remélem inkább a japcsikkal fognak foglalkozni, mert nyugaton sok erõm nincsen. Az olaszok ülnek a helyükön elégedetten. Románia nemsokára az oldalamra áll, ettõl sokat remélek, mert az oroszok az összes erõjüket elvontak onnan.
nem tudjáto ide felrakni az új patchot meg az új modot?
Német konvojokkal kapcsolatban: érdemes manuálisan irányítani õket, eleinte nem kell velük sokat foglalkozni, késõbb is inkább Norvégia a fontos, vigyázni kell, mert nekem durván vadászták a szövetségesek.
Mikor elfoglaltam a Közel-keletet, Indiát, Észak-Afrikát a Dél-Francia kikötõkbõl kellett utánpótlást küldenem, mert Gibraltáron nem mentek át a konvojok. Egyébként a Boszporusz-Dardanellák szorosokon sem tudtam átjutni sem konvojjal, sem hajóval, annak ellenére, hogy az olaszok meghódították Törökországot, és az övék volt a teljes rész. LOL.
Egyébként a németekkel nem igen kell olajat venni, mert szénbõl csinálják, egyszerûbb fejleszteni az átalakítást, a pénzt meg rare mat-ra, meg fémre költeni.
A supply network az lenne, hogy az ellátmány vándorol. Magyarország esetében Budapest az ellátmány gyûjtõhelye, ide kerül a termelés. Ahhoz, hogy a határ menti seregeidhez eljusson, át kell mennie a tartományokon, ezek az átmenõ ellátmány csomagok jelennek meg mint supply networkben megjelenõ ellátmány. Legalábbis szerintem.
Bár nem teljesen világos, mert pl. Japán Koreába 3 kikötõbe is küld (automatikus beállítás mellett) ellátmányt, mégis csak egy helyrõl látja el az egész sereget.
Egyébként durva a network, mert a németekkel, ha az oroszokat nyomod, olyan mennyiségû ellátmány kell, hogy átnyomja a frontra, hogy 99999-es szint mellett idõnként kinyomja a figyelmeztetést, hogy a készlet pár nap múlva (!) elfogyik.
próbáld meg szerintem manuálisan beállítani az utánpótlás konvojokat a francia kikötõkbõl
Szia Amergin,
Ezt a részét én sem értem teljesen. Amikor a németekkel vagyok, akiknek ugye egy csepp olajuk sincsen, kezdetben venezuelából hozatok be. Aztán persze felmondom a szerzõdést, és mégis pluszba maradok olajjal. A fene sem érti :-(. Zavar, hogy az utánpótlási konvojaim ászak-afrikába a csatornán keresztül mennek, miközben mehetnének a francia kikötõböl, így persze az angolok folyamatosan támadják. Hiába a sok patch, még sok hibája van, de ettõl függetlenül nagyon is játszható, élvezhetõ a játék. Most 1941 dec-ben vagyok a japánok -szinte ellenfél nélkül vihéckednek keleten-, õvék már egész India, és szinte egész Kína, csak Ausztrália tartja magát, kiváncsi vagyok, hogy az amcsikkal mit csinálnak. Kiváncsiságból betöltöttem az amcsikat, békeidõben nagyobb az IC-jék, mint a németeknek háborúban!!!
A mod legújabb verzióját raktam fel és újat kezdtem.
Segítséget kérek ennek az értelmezéséhez.
Itt látható, hogy ebben a verzióban nem írja már ki azt a hülyeséget, hogy "traded away", minthogy valóban nincs supplies kereskedelmem. Nem vagyok még semmiféle szövetség tagja (1936 van!), tehát azt nem fogadom el, hogy a németeknek menne az utánpótlásom, tehát az "into network" (amit nem bírok megérteni) nem jelentheti ezt.
De akkor mit jelent?
Az a tippem, hogy az "utánpótlási hálózatomba" megy bele a 18,33. Akkor viszont ha annyi megy bele, miként használhatok fel a 18,33-ból 20,93-at? Szóval az nekem káosz!
Help!<#help>

iSS!

63 IC-je van szóval nem cheatel attól még, hogy elõre berak a termelési sorba sok egységet -.-
Valaki linkelné a 2.04-es patchot köszönöm. 😊