6647
  • G.Freeman
    a kép amit probaltam berakni egy amcsi csinalta a hoi3 dobozarol, az amazonon rendeltek mar megerkeztek tobben irtak hivatalos forumon
  • I.C.ram
    en itt vagyok amerikaban, de megse tudom megvenni, mert nincs pcm :D Szoval marad nekem is a varakozas, amig veszek egyet. :P
  • G.Freeman

2. proba
  • G.Freeman
    senki?

egyébként mázlis amcsik...:
  • Kapslee
    Kipróbáltam a demót egy kb órás játék után :

A már majdnem unalomig agyonjátszott hoi2 után a véleményem az, hogy ha a térképre és az optimalizálásra jön egy peccs akkor asszem megvan az őszi-téli estéim programja.

Végre valóra vált az álmom (és szerintem sokmás hoi fan-nak is) az egység hierarchia létrehozásával (nem tom minnek nevezzem pontosan..). Így tényleg valódi hadseregben érezheti magát az ember! Hadsereg csoportokat lehet létre hozni azon belül hadseregeket, és így tovább egész a legkisebb hadosztályig aminek azt is meg lehet adni hogy milyen ezredekből álljon! Mindegyiknek lehet parancsonokot kinevezeni és csak a megfelelő szintű tudja irányítani, illetve az előléptett parancsok nem tud kisebb színtű egységet irányítani, csak a neki megfelelőt. (pl. Tábornagy nem lehet hadosztály élére kinevezni). A hoi2-ben elég kezdetleges volt, de itt teljesen kiforrott.

A másik kedvenc a fejlesztés átalakítása. A külön fejleszthető egységekkel sokkal több lehetőség áll előttünk ill . hogy milyen irányba megy a feljesztési stratégiánk. A kutatóvállalatok megszűnését sajnálom, valahogy benne lehett volna hagyni. De tetszik a csúszkás rendszer ezzel is többféle irányt vethet katonai fejlődésünk. Egy példa hoi2-ben a németekkel volt egyféle fejlesztési vonalam egy sorrend amivel a leggyorsabban értem el a szinteket. A kutatóvállalatok és az öt maximalizálható hely megszűnésével gyakorlatilag ez már nem lehetséges.

Pár észrevétel:

Hoi2-ben volt egy olyan lap ahol az éppen folyó csaták lefolyását lehetett látni. Itt én nem találkoztam ilyennel(remélem van csak én nem találtam). Nagy kár mert elég macerás állandóan végig kattintgatni a térképen).

Egy tengeralattjárót akartam legyártani IX-es típust és hozzá tudok választani Zaunkönig I-es torpedót? Úgy tudom 39-ben csak két fajta torpedóval rendelkeztek. A fent emlitett típus csak 43 őszén alkalmazták előszőr. Elég zavaró a dolog. Remélem javítják.

Egységgel való támadásnál már nincs menü így nem tudom megadni hogy milyen tipusú támadás legyen. Hoi2-ben előszeretettel alkalmazta mindenki a "támadás támogatása" funkciót. Itt létezik ilyen?

Hát első körben ennyi...

K
  • BariHUN
    Nekem kifagy a történelmi fájlok betöltésénél :D
  • Muki100
    De próbáld ki, a játék így se működik csak a menüig jut.
  • geo91
    de megint? :DDD
  • Muki100
    Mert elkúrták a honosítást végző cégnél.
  • Neoncsoves
    de faszért swedish? mi közünk van a svédekhez???
  • geo91
    ott is svédre kellett állítani, hogy magyar legyen... :DDD
  • geo91
    beszarok ugyan úgy kell mint az eu3-ban? :DDD
  • Muki100
    setings.txt-ben:
    language=l_swedish

ekkor hiányosan ugyan de magyar lesz a menü, a játékot meg már egyáltalán nem tölti be.
    Egyékbént nagyon sok magyar szöveg van a localisation könyvtárban.
  • G.Freeman
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=416521
  • G.Freeman
    Steam-en kivül idehaza hol lehet megvenni vagy megrendelni a játékot? google-ben kerestem de nem talaltam semmit, aki tud ilyen helyet adjon linket thx
  • Auric
    elnézve egyébként a fájlokat egyelőre elég kiismerhetetlen az új rendszerezés, bár ha belejövünk, akkor már a hoi2 módosítgatásán fogjuk vakarni a fejünket...:)

ahogy elnéztem a színek is már rendes RGB skála szerint vannak kiosztva, szóval sokkal átláthatóbb lesz majd; szerintem az alapfelépítés azért változni fog a teljes verzióban, nekem eléggé hiányzik az a scenario mappa is...
    én nem aggódnék annyira, de... legfeljebb egy hét és mindenki számára kiderül... :)
  • Auric
    szerintem az csak a "nemzet nyelve" - egy beállítás, mint a hoi2-ben a country.csv-ben... ott is volt "magyar nyelv", de nemtudom mire használták... lehet az is valami kihagyott fícsör á-lá victoria style.
  • geo91
    és be is lehet állítani valahogy?
  • BariHUN
    és hol lehet beállítani?
  • Muki100
    Alapból benne van a demóban.
  • Babylon56
    Nem tudja valaki lesz-e benne magyar nyelv vagy esetleg a HOI2-ben lévő magyaritásokat könyen át tudják amjd rakni a mod készitők ehez?
  • G.Freeman
    biztos, annyira sokat nem forumozok itt, modikkal is csak egyszer talalkoztam össze amikor egyik adott egy felkijaltojelet a nevem melle mert hirdettem az oldalam, de nem igazan zavart kértem még töle kettöt mert 3 jobban mutat
  • geo91
    de ha egy modi észrevette volna, akkor mérlegelt volna, kiosztotta volna a ban-t. hidd el jobban járt a törléssel.
  • Rolika16
    Hanem jelentkezel be előtte SG-re, nekem is csak egy fehér hátteret hozz be.
  • geo91
    itt van, ha így sem megy, akkor passz:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1248031588
  • G.Freeman
    csak azert irta be a linket mert nem hittem el hogy tenyleg van mar
  • fityusz
    Geo! A warez topik nálam sem működik, nem jön be semmi ha ráklikkelek, ezért kérdezősködnek itt a warezesek is.
  • geo91
    lackoka: irány a warez topik a torrentekkel. legközelebb nem törlöm a hsz-ed, hanem belinkelem a moditopikba, akiktől majd kapsz egy jegyet a BANamákra.
  • BariHUN
    Fel ne jelentsetek már :D Ez csak úgy hogy is mondjam oktatási célból készült :D

Amúgy én is néztem a térképet, tényleg elég gyatra, pl. Belgrád a román határnál van...
  • Auric
    Mert drága a Paradoxnak a német piac... ők meg nem komálják, hogyha az orruk alá dörgölik a múltjukat... (pedig ők választották ezt az utat anno... )
  • Neoncsoves
    majd a modderek megcsinálják:)
  • fityusz
    Hát megnézegettem a provinciákat Magyarország körül, és hát eléggé ocsmányan nézne ki Nagymagyarország ha sikerülne létrehozni, sőt egyáltalán nem hasonlítana, sajna...
  • gyepesjoint
    neee csak a Heinekenre ne rakjanak nagyobb adót,akkor vissza kéne térnem a jó öreg kőbányaira XD
  • G.Freeman
    persze, de nem is ez az alap kérdés, hanem hogyha a játékban elfér a sarló-kalapács akkor a horogkereszt miért nem?
    de nem offolok tovább
  • Renegade
    hát én úgy látom, hogy ha valaki horogkeresztel, stb rohangál az utcán, azt bírságolják meg, mert nem oda való (Extra adót a heinekenre ;-) )
    Na de egy film vagy játék (történelmi) az adott korszak zászlói nélkül az annyira felemás, mint a pg13-as mészárlós filmek.
  • G.Freeman
    "Önkényuralmi jelképek használata

269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet

a) terjeszt;

b) nagy nyilvánosság előtt használ;

c) közszemlére tesz;

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.

(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.

(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették."

A hatályos magyar törvény egy szinten kezeli a horogkeresztet és a sarló-kalapácsot, ezért fura mindig összetalálkozni azzal hogy a játékokból csak az egyiket tüntetik el a másik maradhat. Persze egyreszt szerintem játékban elfér, másrészt mindkét bandáról rossz véleménnyel vagyok nem akarok náci zászlókat a játékba direkt berakni, csak ugy feltünt.
  • a.carkey
    Ilyen alapon ... :D
  • a.carkey
    A War Leadersnél a németváltozatban alapból nem volt "náci" zászló. Mi magyarok, rázsismus ide, "sok itthon a náccccccccccccccci" oda, megkaptuk alapból. :D
  • G.Freeman
    ök is vesztettek, csak kicsit tovább tartott
  • a.carkey
    Az, hogy a ruszkik nyertek ... :)