6647
  • Italo Balbo
    mondjuk ez tiszta jó, főleg annak, aki leszarja a modolást és épp most vett csúcsgépet és mégse fut élvezhetően :D
  • Kapslee
    Igazatok van felcseréltem! kösz!
  • Dansky
    Nameg az is közrejátszik, hogy -már amennyire tudom- amit csak lehet modolható fileokba pakoltak az exe helyett, és ez remek ötlet volt, mert igaz, hogy most brutál gép kell hozzá, hogy jó sebességgel menjen, de a könnyű modolás miatt az engine még akkor is használatban lesz és megújul (remélhetőleg) mindenféle modokkal, amikor a mai erőművek már csak középkategóriás gépeknek számítanak.
  • Italo Balbo
    Nem a megjelenítés eszi az erőforrást, hanem az, hogy minden provincia (15000), minden órában, vmilyen algoritmus alapján hőmérséklet-értéket számol. Bár a paradox fórumon egyesek szerint ez se lenne baj. Sztem bőven elég lenne régiónként hőmérsékletet számolni, minden 3. órában és 5 fokos pontossággal (mert ki a jó égnek számít, hogy 21.3°C van-e épp vagy 23) És hát az ai-t is olyan durvára akarták csinálni, amilyen durvára csak lehet, meg is látszik a sebességen
  • Dansky
    Csak akkor változnak a színek ha weather módban nézed a térképet, egyébként egyáltalán nem látszik milyen idő van.

Amúgy néhány komoly javítás kell a játékba (a térképpel a legkissebb baj, hogy Nagy-Magyarország hogy nézne ki rajta, annyi hülyeség van benne hogy akár Középfölde térképét is használhatták volna, passzív Axis diplomácia stb), de azért az félelmetes hogy az engine-be mennyi mindent belepakoltak, és még mennyi minden lehetőség van benne.
  • gyepesjoint
    értem,de akkor a térképen ne változzon a színek,(hó miatt esetleg),tehát a játékosok ne lássák hogy ott esik a hó,vagy fagy van,hanem ha rámegyek a prov.-ra,akkor ott írja ki csak...tudtommal a 2.-ben se változott oyan drasztkusan a domborzatin
  • Dansky
    Najó, még egy próba, ha nem menne, itt a link:
    http://i583.photobucket.com/albums/ss275/ClioHoI3/CzechSlovakHungary.jpg

• Dansky
    A hivatalos fórum rózsaszín szövegű moderátora OHGamer és még vki dolgozik egy map modon, itt van a tervük Magyarországgal, hát tetszetős:

• Dansky
    Uhm, ami azt illeti elég fontos. Nagyon nem mindegy (vagy legalább is nagyon nem kéne hogy mindegy legyen) milyen időjárás közepette zajlik egy offenzíva ('41 ősze aztán tele, '43 január, Csendes-Óceán térsége stb)
  • gyepesjoint
    mondd már meg a jó égnek kell,egy térképnézetes,stratégiai játékba időjárás elemzés,meg hóesés stb...beszarok kajak
  • BariHUN
    Igazad van. Cserélem.
  • Solyom2
    Ahogy olvasom a hozzászólásokat jól le van fikázva a paradox.De úgyis az lesz hogy nemsokára bejelentik:kiadnak egy nagy terjedelmű patchet
  • G.Freeman
    megnéztem a térképed sztem szombathely és zalaegerszeg feliratokat cseréld meg, igaz a valosagban szhely északabbra van de sokkal közelebb a határhoz mint zeg
  • Thanatos
    igen,d e az hogy valami moddolható nem kell hogy törvényszerűen összefüggjön azzal hogy elvan kurva a fél game de nagyon...
  • BariHUN
    Nem. Én csak úgy magamnak :D

Na belekezdtem ebbe a rajzolgatósba, és hát durva, na.

Elsőként a Dunakanyar valahol Nagyszombatnál volt :D

A Balatont is átrajzoltam, de azt maradt ugyanolyan...
  • G.Freeman
    te csinalod a pogessor modot?
  • Pluskast
    Aki szeretné, hogy a játék ne csiga lassúsággal vánszorogjon az módosítsa a script mappában az ai_foregin_minister.lua és az ai_inteligence_minister.lua fáljokat az alábbiak szerint:

Az ai_foregin_minister.lua fáljban a következő részt módosítsátok:

function ForeignMinister_Tick(minister)
    --local t = os.clock()
    local score = math.mod( CCurrentGameState.GetAIRand(), 5)

--Utils.LUA_DEBUGOUT("ForeignMinister_Score - " .. score)

-- run any decisions available
    minister:ExecuteDiploDecisions()
    --Utils.LUA_DEBUGOUT("ForeignMinister_Tick - " .. os.clock() - t)

if score > 0 then
    return 0
    end

Az ai_inteligence_minister.lua fáljban pedig erre módosítsátok:

unction IntelligenceMinister_Tick(minister)
    local ministerTag = minister:GetCountryTag()
    local ministerCountry = minister:GetCountry()
    local ai = minister:GetOwnerAI()
    local score = math.mod( CCurrentGameState.GetAIRand(), 5)

--Utils.LUA_DEBUGOUT( tostring(ministerTag) .. " - Tick")

if score > 0 then
    return 0
    end

Ezek után a játék sebessége drasztikusan és főképp élvezhetően megugrik!
  • Vardar
    Helyes! Én nem tudom magamat beleélni, ha Gödöllőt a Duna jobb oldalán van.
  • BariHUN
    Majd holnap még próbálgatom kicsit átrajzolgatni a folyókat. Próbáltam már a demóban is, de nem nagyon akart összejönni. Egyszer eltűnt a Duna, máskor pedig kiírt valami hibát, és újra kellett indítani a gépet :D
  • BariHUN
    Területi követelés az van, csak nem tudom hogy lehet követelni. Ki van írva hogy has claims from CZ,RO,YUg, de hiába megyek rá, nem találom a követelést.

Georgie: Igazad van, én b...tam el, csakkésőn van már, sry.

Mindenkinek aki leszedni: A Hungary.txt-t a HISTORY/COUNTRYS mappába kell másolni!
  • Georgie1224
    A HUN - Hungary.txt-t én a history/countries-ben találtam meg, nem ott, ahol te írtad.
  • G.Freeman
    felvidék déli részén amit 1. bécsi döntésnél kaptunk miért nincs magyar területi követelés?
  • Italo Balbo
    ez is egy nagyon fontos tényező, a programkód nagy része szövegfájlokba van kiírva + rájön még minden ország ai-ja minden órában, időjárásmodell + vmit elcsesztek a programozásban
  • BariHUN
    Belenézek. Annyit tudok biztosan, hogy Homonna (játékban Humenné) nem hozzánk fog kerülni, mert az már kelet-Szlovákia, és nem Kárpátaljához tartozik.
  • Thanatos
    azért ez erős sarkítás...
  • Paladin
    Igen, a Hadtest a XXX, és a Hadsereg a XXXX, ezt (gondolom véletlen) felcserélte a leírásban.

• G.Freeman
    olyat tudsz belerakni hogy usa 41ig ne csinaljon semmit meg becsi döntesek megtörtenjenek?
  • Italo Balbo
    Pont ezért ilyen lassú, mert minden moddolható
  • Vardar
    Átmegy a Paradox Web2-be...
  • Rolika16
    Nagyon szépen köszönöm/köszönjük! Ki is próbáltam, - valóban szemmel láthatóan gyorsabb lett.

Magyaros cuccokat is meglestem. Nagyon faszák azok is. Ezért jó ez a hoi3...Könnyen moddolható...

Jó kis játék lesz ez higgyétek el. Modderektől lesz ez igazán jó játék.
  • BariHUN
    MEGVAN! Szóval, van benne ez a gyorsító amiről beszéltem, meg rendberaktam a magyar térképet, meg stb stb stb...
  • BariHUN
    1 perc. Van a csomagban más meglepi is :D
  • Rolika16
    Ha szépen kérlek/kérünk feltöltöd valahova ezeket átírt fájlokat ? Hogy gyorsabban játszhassunk mi is.
  • geo91
    hogyne lehetne. csakhogy a leggyorsabb sebességen is borzalmasan lassú...
  • geo91
    hogy kell megcsinálni azt az időgyorsítást?
  • Solyom2
    Ebben a részben nem lehet időt gyorsítani?
  • tonio14
    Már ne is haragudj de csak 1 téma címét linkelted be ahol külföldiek beszélnek arról hogyan kéne gyorsabbá tenni a játékot. De azért szép próbálkozás volt :D
  • geo91
  • BariHUN
    Azt ajánlom mindenkinek, hogy azonnal csinálja meg amit az előző postomban linkeltem, 3-4-er gyorsabb az idő. Legalább is nálam.

Később még hozok egy kis térképjavítást és egyéb apróságokat.
  • hana1
    "xxx
    1 hadsereg (armeekorps németeknél) - max. 5 hadosztály + a saját HQ-ja.
    Lt. General **-os

xxxx
    1 hadtest (armee)- max. 5 hadsereg + saját HQ.
    General ***-os"

szerintem a hadtest a kisebb egység!